Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 2. 5. 2007 20:17

ita
♥♥♥♥♥♥-

odčervení štěněte

Prosím o radu, jak často se má provádět odčervení. M ám štěně NO 4 měsíce staré, zatím bylo 2x.

Není tady

#2 3. 5. 2007 10:17

bílá kočka
♥♥♥♥---

Re: odčervení štěněte

Štěně se odčervuje bohužel do jednoho roku každých 14 dnů až po 3 týdnech do jednoho roku,pak každého čtvrt roku.Zkus si najít onlain českou televizi sama soma o toxoplazmóze,je to tak 14 dnů co o tom mluvili tongue

Kočka

Není tady

#3 3. 5. 2007 10:58

ADRIANA 1
♥♥♥♥♥♥♥

no neviem. môjho veterinár odčervoval cca každé tri týždne, teraz má desa mesiacov a odčervila som ho po troch mesiacoch ako odporúčal MVDr. keď pôjdeš k veter., tak ti povie  smile
to je rados, šteniatko big_smile

Natália   * 12.06.2010 *  3100g / 48cm
http://www.tickerclub.com/cache/fc254e0664.png
    http://mareckinblog.blogspot.com/

Není tady

#4 3. 5. 2007 14:12

ita
♥♥♥♥♥♥-

Díky za radu. Veterinář ho nedávno očkoval a o odčervení se nezmínil, vzpomněla jsem si až doma. Horší je to se stravou, mého 1.NO jsem krmila granulemi Propag a večer masem s přílohou. Jeho veterinář byl proti granulím, prý jim zatěžují organizmus (hlavně u starších psů). Štěně má mladého veterináře a ten tvrdí, že maso na sebe váže vápník z těla, takže mu poškozuje kostru. Krmit jen granulema.

Není tady

#5 3. 5. 2007 14:33

ADRIANA 1
♥♥♥♥♥♥♥

do roka veku šteniatka sa majú dáva granule, lebo v nich má všetko čo potrebuje pre správny vývin.ty to nevieš v jedle odhadnú, či tam má dos bielkovín at´d. navyše mᚠvežkého psa, mal by rás čo najpomalšie, aby mal silné kosti. ja by som určite dávala granule. kvalitn granule.minimálne do toho roka. mᚠknihu o NO? čo píšu?

Není tady

#6 3. 5. 2007 21:58

ita
♥♥♥♥♥♥-

Mám hned dvě: NO-E.M.Kramerová-W.Lenz - doporučují maso, rýži, vločky, vitamíny. a Výcvik všestranného psa - M. Muller - Specializuje se na NO)- denně 1/3 masa, 2/3 cereálií nebo granulí, přidávat mléko, mrkev, jablka, pivní kvasnice, vejce ap.

Není tady

#7 4. 5. 2007 7:55

ADRIANA 1
♥♥♥♥♥♥♥

a na internte si nepozerala, na nejakých chovatežských weboch? neviem, no, ja by som si netrúfla pripravova šteňau jedlo, ale ak to tam mᚠtak napísané....
napríklad mlieko by sa krpcom nemalo dáva, vraj oslabuje niečo-neviem čo....

halooo!!! kde sú všetci tí, čo sa vyznajú v psoch!!! ja mám psa iba pár mesiacov, cilka, blue, kamčitka, dita   kapitulation

Není tady

#8 4. 5. 2007 14:53

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

ita napsal(a):

Díky za radu. Veterinář ho nedávno očkoval a o odčervení se nezmínil, vzpomněla jsem si až doma. Horší je to se stravou, mého 1.NO jsem krmila granulemi Propag a večer masem s přílohou. Jeho veterinář byl proti granulím, prý jim zatěžují organizmus (hlavně u starších psů). Štěně má mladého veterináře a ten tvrdí, že maso na sebe váže vápník z těla, takže mu poškozuje kostru. Krmit jen granulema.

No že se nezmínil o odčervení je opravdu dost zvláštní, na mojí klinice to do mě hustí od počátku, protože vědí, že jsem sklerotik. A odčervujeme 1x měsíčně do 1/2 roku a pak po 1/2 roce pravidelně - takže vidíš, co lékař, to názor.
Co se granulí týče, já je začala prvně v životě dávat minulé fence poté, co prodělala velmi těžkou otravu nějakými organofosfáty a měla rozhozený zažívání. Tehdy mi můj Mvdr řek, že jsou daleko šetrnější a ukázalo se, že měl asi pravdu.
Jinak si neumím představit, jak by mohlo kvalitní ( a někdy i pěkně nahniloučké) maso škodit masožravci.... va
Jen jestli neváže toho tvého Mvdra nějaká dealerská firma na krmení... lol
Je ale fakt, že mezi granulemi je propastný rozdíl; bohužel se často stane, že psům náramně chutnají právě ty ničemné... Co já mám vyzkoušeno, tak nejlepší poměr cena - výkon je u "druhé" řady kvalitních firem - t.j. u té druhé nejlepší jsem myslela. Ty úplně nejlepší bývají dvojnásobně dražší, ale rozhodně ne dvojnásobně lepší. smile
Na pití mlíka se během 20.století asi tak 4x změnil názor, a to o 180°...... ale když se člověk zamyslí, tak savci skutečně pijou mlíko, lae jen velice krátké období života a v zásadě jako náhražku, než se naučí jíst to, co mají. Já s mlíkem moc dobrou zkušenost nemám a současné štěně je na ně dokonce mírně alergické.
Ale zato mám zkušenost i s těmi kvalitními granulemi, že asi chyběla vajíčka, nebo jich tam bylo málo, nebo co, zkrátka ,vajíčko jí sem- tam přidám, zdá se mi, že jí to dělá dobře.

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#9 8. 5. 2007 22:20

ita
♥♥♥♥♥♥-

Lupino, u mléka většina tvrdí, že způsobuje průjem. V radách ke krmení jsem se dočetla, že pokud pes začne pojídat výkaly, trávu... , má překyselený žaludek a doporučují mléko, strouhanou mrkev, starší maso. V granulích Propag (štěněcí 80 Kč/kg) je condrotin na stavbu kostí, máme s nimi dobré zkušenosti (1.NO jsem měla 11 let, ale dostala jsem ho už dospělého, proto nemám zkušenost se štěnětem). MVDr. tvrdí, že v granulích je přesně spočítán poměr vitamínů a živin, což se doma prý nepodaří. Přesto můj NO miluje maso (srdíčka, drůbeží...)

Není tady

#10 9. 5. 2007 8:51

ADRIANA 1
♥♥♥♥♥♥♥

tak mu dávaj granule a pridaj aj mäsko. môj pes miluje mäsové taštičky. takže ráno dostane granule s vodou, alebo s troškou mliečka a večer má zmes ganulí a toho mäsa.

Není tady

#11 10. 5. 2008 14:44

konstance
♥♥♥♥♥--

me zverolekar vcera rozepsal odcervovani:
ve 2 tydnech
ve 4 tydnech
v 8 tydnech
ve 12 tydnech
4 mesice
5 mesicu
6 mesicu
9 mesicu

a ockovani:
6 tydnu
9 tydnu
12 tydnu
odcerveni by pry melo byt nejmene 8 dnu pred ockovanim,
jinak davam granule namocene v mlece, jen se olizuje, samotne mleko opravdu vyvolava prujem, ale dokud je ho jen troska na zmekceni granuli, tak si myslim ze mu jen prospeje, a obcas pridam tasticku pedigree, taky jsem koupila takove steneci tycinky hovezi s mineraly, ale to je vzdy jen kousek za odmenu, hezky voni a muze se po nich umlatit smile

lupi jak davas to vajicko? cele? varene, syrove? dik

Není tady

#12 22. 11. 2009 15:54

kamzik
♥------

například Drontal na odčervení pejska má masovou příchu, to i ten můj mazel slupnul jako malinu,když musel :-) ;-) a musím říct, že jsem s účinkem byla spokojena a maxík ještě víc. Kdyby si o něm uvažovala, Drontal se dá normálně kouit v lékárně.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí