18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Prosím o radu, jak často se má provádět odčervení. M ám těně NO 4 měsíce staré, zatím bylo 2x.
Není tady
těně se odčervuje bohuel do jednoho roku kadých 14 dnů a po 3 týdnech do jednoho roku,pak kadého čtvrt roku.Zkus si najít onlain českou televizi sama soma o toxoplazmóze,je to tak 14 dnů co o tom mluvili
Není tady
no neviem. môjho veterinár odčervoval cca kadé tri týdne, teraz má desa mesiacov a odčervila som ho po troch mesiacoch ako odporúčal MVDr. keď pôjde k veter., tak ti povie
to je rados, teniatko
Není tady
Díky za radu. Veterinář ho nedávno očkoval a o odčervení se nezmínil, vzpomněla jsem si a doma. Horí je to se stravou, mého 1.NO jsem krmila granulemi Propag a večer masem s přílohou. Jeho veterinář byl proti granulím, prý jim zatěují organizmus (hlavně u starích psů). těně má mladého veterináře a ten tvrdí, e maso na sebe váe vápník z těla, take mu pokozuje kostru. Krmit jen granulema.
Není tady
do roka veku teniatka sa majú dáva granule, lebo v nich má vetko čo potrebuje pre správny vývin.ty to nevie v jedle odhadnú, či tam má dos bielkovín at´d. navye má vežkého psa, mal by rás čo najpomalie, aby mal silné kosti. ja by som určite dávala granule. kvalitn granule.minimálne do toho roka. má knihu o NO? čo píu?
Není tady
Mám hned dvě: NO-E.M.Kramerová-W.Lenz - doporučují maso, rýi, vločky, vitamíny. a Výcvik vestranného psa - M. Muller - Specializuje se na NO)- denně 1/3 masa, 2/3 cereálií nebo granulí, přidávat mléko, mrkev, jablka, pivní kvasnice, vejce ap.
Není tady
a na internte si nepozerala, na nejakých chovatežských weboch? neviem, no, ja by som si netrúfla pripravova teňau jedlo, ale ak to tam má tak napísané....
napríklad mlieko by sa krpcom nemalo dáva, vraj oslabuje niečo-neviem čo....
halooo!!! kde sú vetci tí, čo sa vyznajú v psoch!!! ja mám psa iba pár mesiacov, cilka, blue, kamčitka, dita
Není tady
ita napsal(a):
Díky za radu. Veterinář ho nedávno očkoval a o odčervení se nezmínil, vzpomněla jsem si a doma. Horí je to se stravou, mého 1.NO jsem krmila granulemi Propag a večer masem s přílohou. Jeho veterinář byl proti granulím, prý jim zatěují organizmus (hlavně u starích psů). těně má mladého veterináře a ten tvrdí, e maso na sebe váe vápník z těla, take mu pokozuje kostru. Krmit jen granulema.
No e se nezmínil o odčervení je opravdu dost zvlátní, na mojí klinice to do mě hustí od počátku, protoe vědí, e jsem sklerotik. A odčervujeme 1x měsíčně do 1/2 roku a pak po 1/2 roce pravidelně - take vidí, co lékař, to názor.
Co se granulí týče, já je začala prvně v ivotě dávat minulé fence poté, co prodělala velmi těkou otravu nějakými organofosfáty a měla rozhozený zaívání. Tehdy mi můj Mvdr řek, e jsou daleko etrnějí a ukázalo se, e měl asi pravdu.
Jinak si neumím představit, jak by mohlo kvalitní ( a někdy i pěkně nahniloučké) maso kodit masoravci....
Jen jestli neváe toho tvého Mvdra nějaká dealerská firma na krmení...
Je ale fakt, e mezi granulemi je propastný rozdíl; bohuel se často stane, e psům náramně chutnají právě ty ničemné... Co já mám vyzkoueno, tak nejlepí poměr cena - výkon je u "druhé" řady kvalitních firem - t.j. u té druhé nejlepí jsem myslela. Ty úplně nejlepí bývají dvojnásobně draí, ale rozhodně ne dvojnásobně lepí.
Na pití mlíka se během 20.století asi tak 4x změnil názor, a to o 180°...... ale kdy se člověk zamyslí, tak savci skutečně pijou mlíko, lae jen velice krátké období ivota a v zásadě jako náhraku, ne se naučí jíst to, co mají. Já s mlíkem moc dobrou zkuenost nemám a současné těně je na ně dokonce mírně alergické.
Ale zato mám zkuenost i s těmi kvalitními granulemi, e asi chyběla vajíčka, nebo jich tam bylo málo, nebo co, zkrátka ,vajíčko jí sem- tam přidám, zdá se mi, e jí to dělá dobře.
Není tady
Lupino, u mléka větina tvrdí, e způsobuje průjem. V radách ke krmení jsem se dočetla, e pokud pes začne pojídat výkaly, trávu... , má překyselený aludek a doporučují mléko, strouhanou mrkev, starí maso. V granulích Propag (těněcí 80 Kč/kg) je condrotin na stavbu kostí, máme s nimi dobré zkuenosti (1.NO jsem měla 11 let, ale dostala jsem ho u dospělého, proto nemám zkuenost se těnětem). MVDr. tvrdí, e v granulích je přesně spočítán poměr vitamínů a ivin, co se doma prý nepodaří. Přesto můj NO miluje maso (srdíčka, drůbeí...)
Není tady
tak mu dávaj granule a pridaj aj mäsko. môj pes miluje mäsové tatičky. take ráno dostane granule s vodou, alebo s trokou mliečka a večer má zmes ganulí a toho mäsa.
Není tady
me zverolekar vcera rozepsal odcervovani:
ve 2 tydnech
ve 4 tydnech
v 8 tydnech
ve 12 tydnech
4 mesice
5 mesicu
6 mesicu
9 mesicu
a ockovani:
6 tydnu
9 tydnu
12 tydnu
odcerveni by pry melo byt nejmene 8 dnu pred ockovanim,
jinak davam granule namocene v mlece, jen se olizuje, samotne mleko opravdu vyvolava prujem, ale dokud je ho jen troska na zmekceni granuli, tak si myslim ze mu jen prospeje, a obcas pridam tasticku pedigree, taky jsem koupila takove steneci tycinky hovezi s mineraly, ale to je vzdy jen kousek za odmenu, hezky voni a muze se po nich umlatit
lupi jak davas to vajicko? cele? varene, syrove? dik
Není tady
například Drontal na odčervení pejska má masovou příchu, to i ten můj mazel slupnul jako malinu,kdy musel :-) ;-) a musím říct, e jsem s účinkem byla spokojena a maxík jetě víc. Kdyby si o něm uvaovala, Drontal se dá normálně kouit v lékárně.
Není tady