Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 2. 5. 2007 10:31

Saďourek
♥♥♥♥♥♥♥

Výživné po sto padesáté

Ahoj holky, opět výživné, ale v obrácené podobě, 9-ti leté dítě je v péči otce a matka platí 200,- měsíčně výživné. Zatím jsme to nijak neřešili, jelikož matka byla ma MD s druhým dítětem (podotýkám s otcem druhého dítěte nežije a pobírá alimenty). Již začala pracovat,tak chceme požádat o zvýšení. Jak vysoké by jste požadovali na dítě alimenty vy? 
Dík za odpovědi.

http://lb1f.lilypie.com/kFtMp2.pnghttp://sirmi.ic.cz/cara/135.gif

Není tady

#2 2. 5. 2007 11:12

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Výživné po sto padesáté

Zalezi na vysi prijmu,nekde jsem cetla ,ze se vyzivne vypocitava z platu 10 % to je z 10 tisic 1000 kc ,ale platit 200 kc mesicne to snad ani neplatil nikdo pred 89 rokem to je smesne,ze tohle ji urcil soud.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#3 2. 5. 2007 11:15

briza3
♥♥♥♥---

Nedokážu posoudit, nevím kolik bude vydělávat. Já bych pro začátek chtěla asi 1000,- Kč.

Není tady

#4 2. 5. 2007 14:25

Kubula
♥♥♥♥♥♥-

briza3 napsal(a):

Nedokážu posoudit, nevím kolik bude vydělávat. Já bych pro začátek chtěla asi 1000,- Kč.

Tisícovka mi přijde dost málo, tím pádem by se jaksi předpokládalo, že celkové náklady na dítě jsou max. 2000 měsíčně, což bude určitě víc (tohle všechno teda za předpokladu, že mezi rodiči není propastný rozdíl v příjmech). Jo a navíc veškerou péči o děti zajišťuje zřejmě otec? tím by se ta částka, kterou bude platit matka, asi měla ještě trochu zvýšit, ne? Asi bych pro začátek chtěla nejmíň 2000 a vidělo by se, co z toho pojde. Jít dolů můžete vždycky.

Upravil(a) Kubula (2. 5. 2007 14:27)

Není tady

#5 2. 5. 2007 22:59

AlixaZS
♥♥♥♥♥♥-

200,- Kč měsíčně výživného pro 9-leté dítě je opravdu málo. Výživné pro dítě může otec požadovat až do výše 1/3 čistého měsíčního příjmu matky, ovšem bude nižší, protože matka má ještě jedno dítě. Bere se ohled na náklady spojené s bydlením, náklady spojené se zdravotním stavem - doplatky za léky apod., dále se berou v potaz příjmy osob žíjících ve společné domácnosti s matkou i otcem. Já bych zatím o zvýšení výživného nežádala, počkala bych, přece jen se příjmy po 3-měsíční zkušební době zvyšují, navíc zvýšení výživného může otec žádat až 3 roky zpětně, ovšem zřejmě ne asi za dobu, kdy byla matka na MD.

Není tady

#6 3. 5. 2007 9:31

Inka
♥♥-----

Já bych si napsala na papír veškeré náklady na dítě, která jsou - bydlení, oblečení, jídlo, drogerie, kroužky, školní potřeby, kapesné atd. A z této částky bych vycházela - poměrnou část bych chtěla po matce. Pokud nevíte kolik si vydělává nemůžete chtít 1/3 z platu, proto ta poměrná část nákladů.

Není tady

#7 17. 5. 2007 15:40

nkristian
♥♥-----

Inka napsal(a):

Já bych si napsala na papír veškeré náklady na dítě, která jsou - bydlení, oblečení, jídlo, drogerie, kroužky, školní potřeby, kapesné atd. A z této částky bych vycházela - poměrnou část bych chtěla po matce. Pokud nevíte kolik si vydělává nemůžete chtít 1/3 z platu, proto ta poměrná část nákladů.

max je 30% z cisteho prijmu povinneho v CR. Ale....je tam velke ALE. Na papier povinneho sa daju tiez napisat naklady na jeho zivot, ktore, ked ma dobreho radcu, mozu byt aj cely plat.
Vyska vyzivneho sa urcuje podla schopnosti, moznosti a majetkovych pomerov povinneho.

Není tady

#8 21. 5. 2007 19:09

ita
♥♥♥♥♥♥-

Prosím, nemáte někdo vzor žádosti o exekuci pro neplacení výživného? Dvě děti byly svěřeny do péče otci a matka opětovně neplatí výživné. Je stanoveno velmi nízké, protože má invalidní důchod, přesto neplatí.

Není tady

#9 2. 6. 2007 21:02

Inka
♥♥-----

ita napsal(a):

Prosím, nemáte někdo vzor žádosti o exekuci pro neplacení výživného? Dvě děti byly svěřeny do péče otci a matka opětovně neplatí výživné. Je stanoveno velmi nízké, protože má invalidní důchod, přesto neplatí.

Stačí nahlásit paní na sociálce a ona by se měla už postarat sama. To je tedy můj názor, bohudík vlastní zkušenosti nemám.

Není tady

#10 3. 6. 2007 11:08

anka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

ita - můžete podat trestní oznámení pro neplnění vyživovací povinnosti -  na policii v místě vašeho bydliště.

Není tady

#11 7. 6. 2007 14:40

jajach
♥------

zdravím ,
mě osobně zajímá to podání trestního oznámení.Otec dluží na syna 29.500,-Kč , dopisy nepomáhají,před koncem roku jsem k soudu dala žádost o exekuci z platu,žádost zamítnuta z důvodu,že jsem neznala adresu zaměstnavatele otce,teď nevím jestli zajít k soudu do poradny jakým způsobem otce donutit platit a nebo rovnou podat trestné oznámení na policii.Pokud chci podat trestní oznámení , co vše k tomu potřebuji?Soudní rozhodnutí,stvrzenky od obdržených peněz........a co ještě?Bydliště otce znám,naštěstí jsme z jednoho města.Otec poslal peníze naposledy 18.1.2007,ale protože již delší dobu platí velmi nepravidelně ,tak dluh pořád roste,pak zas něco pošle,dluh se sníží,pak zas 5 měs. nic a tak pořád dokola...Když jsem si tu pročítala některé příspěvky,tak se tu objevují názory,že na policii se se mnou nebudou bavit,pokud od poslední zaslané nějaké fin.částky neuplynula doba delší než 6 měsíců.Nikde jsem nevyčetla,že tomu tak je.Tak jak je to tedy?Díky za rady

Není tady

#12 7. 6. 2007 14:57

ita
♥♥♥♥♥♥-

Trestní oznámení otec dětí podal, matka nadále neplatí. Teď to vypadá nadějně s exekucí na invalidní důchod. Výživné (500+700) jí bylo vyměřeno již s ohledem na to, že bere důchod.
Jajach, nějak to nechápu. To je snad úkolem policie zjistit vše o Tvém BM. Hlavně, že máme všude plno úředníků, ale aby vyvinuli nějakou iniciativu a pomohli matce s dětmi, to ne. Zkus se obrátit na státní zastupitelství - mohlo by Ti s hledáním pomoct.

Není tady

#13 7. 6. 2007 15:23

jajach
♥------

já to také nechápala,podala jsem návrh na záhájení řízení a aby výkon rozhodnutí byl veden srážkami ze mzdy povinného (otec ) .Soud návrh na zahájení řízení odmítl s odůvodněním ,že soudu se nepodařilo vadu podání odstranit (uvedla jsem ,že znám pouze město zaměstnavatele otce,ale ne název a adresu ).No ,a tím se soud tím přestal zabývat.Otec mi zaměstnavatele odmítl sdělit,další způsob exekuce je exekuce z účtu,což asi číslo účtu mi těžko sdělí,že?

Není tady

#14 7. 6. 2007 18:45

ita
♥♥♥♥♥♥-

Soudy přece mají přístup na evidenci obyvatel, tak si to mohou zjistit.  Třeba budeš mít štěstí na státním zastupitelství, pohoní policajty.

Není tady

#15 7. 6. 2007 20:42

zenetka
♥♥♥----

jajach, požádej soud o součinnost - takzvané přeexekuční zjištění, kde požádáš, aby toho neplatiče povolali k soudu a zjistili, kde pracuje a jaké má číslo účtu. Platí se kolek 200 Kč.

Není tady

#16 8. 6. 2007 6:45

jajach
♥------

díky zenetko,zajdu k soudu do té poradny ve věcech nezl.dětí a snad mi poradí jak to sepsat nebo mi sami pomůžou sepsat to rovnou.Vždy jsem si vše sepisovala sama s pomocí netu a vás tady na babinetu.Ale s tímto si opravdu nevim rady,synovi bude v prosinci 18 let a ráda bych to měla do té doby vyřešené,i když jak tady čtu některé příspěvky,tak žasnu jak soudy zrovna v těchto věcech jsou pomalé.Za svůj největší úspěch jsem v září 2005 považovala zvýšení alimentů z 500,-Kč na 2.000,-Kč , i otec byl velmi vstřícný,ochotný...atd. ,ale nějak rychlo ho to opustilo.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí