Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 1. 5. 2007 6:48

jenik
♥♥♥♥---

Neco pro zeny.....

Nerad se micham do babince, ale snad mi nektera z Vas osvetli zenskou psychologii. Muj zkusenejsi kolega (nikdy nebyl zenaty) mi vzdy tvrdil, zenska chlapa vyuzije, odrbe a zahodi. Vzdy jsem se tomu smal, kazda je nejaka, ale moje zena takova na 100% neni. Myslite ze se dnes tomu smeji?
Manzelka (33) ode mne (38) odesla po 15 letech znamosti, bohuzel bezdetne manzelstvi, asi take jeden duvod ktery umim pochopit, dalsi vyprchani lasky, rozdilne zajmy, proste si zivot predstavuje jinak, chce zacit novy zivot a bavit se. Po 15 letech na to prisla. Vztah byl zalozeny na toleranci a duvere (veskere me penize sli na jeji ucet - kricte blbec), a to doslovne ! Nikdy jsem ji neuhodil, bez financnich problemu, na pivko zasel 4x mesicne na 3, ani jednou nezaletnul, verim ze ona take ne. Nejsem zlatej, hodne jsem makal jako programator, tudiz dlouhe noci doma u pc a tim padem manzelku i prehlizel, obcas naladovy (kdo neni), rikala hodny, pozorny ale sobec. Perlicka, jelikoz jsme se poznali 1. a brali 1., kazdy mesic 1. jsem ji nosil kytku, 13.let manzelstvi (naposled 1. v mesici co odesla)!! 
Odesla pred 3. mesici, uz ma nejakeho noveho, ktery ji v pry tomto rozvodovem obdobi drzi nad vodou jako pevna opora, proste je zamilovana, to chapu. V podstate v nasem manzelstvi nebylo nic pekneho. Nejake penize mi mozna da.  Tak to vse zhodnotila. A ted se z toho ma clovek nejak dostat, nevi jestli ma brecet nebo mlatit pesti do zdi, opit se do nemoty, atd.. (vse jsem zkousel a to porad dokola, ale nejak ta prazdnota a bezmoc, chvilema i zlost Vas totalne premuze). Vim ze si ji stale asi idealizuji, ale co naplat, proste ji mam stale rad.. a verte, kdyby se vratila, asi bych ji i odpustil. Co to ta laska s clovekem udela???
Z nekolika mojich radku se neda objektivne zhodnotit nas vztah, presto co vy na to zenske (a treba i muzsky)?

Není tady

#2 1. 5. 2007 8:10

Aneleh
♥♥-----

Re: Neco pro zeny.....

No Jeniku,možná ji trochu rozumím.Nevím jestli to přesně vystihnu,ale nebyli jste takový ten pár.že VÉTŠINOU  jste všude chodily spolu ,pomáhali si,trávili spolu skoro všechen čas?A jak píšeš bylo to o toleranci a důvěře.Něco podobného zažívám možná taky ,i když od manžela jsem neodešla,ale po 18 leté známosti si už připadám jako jeho sourozenec.Jsme tolerantní,chápaví,ohleduplní,ale mě to už vlastně trochu unavuje a tak se snažím s novými přáteli někam vyrážet - brusle,bazén nebo jedem s dětma na výlet,ale sama,protože manžel chce doma pracovat v klidu a já mu to ráda umožním.Asi chci nějakou změnu - nemusí jít hned o nevěru,ale nějaké narušení toho klidného stereotypu domácího klidu.A mimochodem - účet je taky psaný na moje jméno!!!!

Není tady

#3 1. 5. 2007 8:19

x256987
Host

Jeníku, pokud dobře počítám, ženě bylo 18, když jste se poznali. Myslím, že z pohledu tvé ženy vᚠvztah ztratil vývoj, dynamiku, že všechno bylo takové klidné, tiché a předvídatelné, až se jí znechutila představa, že to tak bude dalších 15 let, nebo 30... A že chce v životě prostě zkusit a zažít ještě něco jiného.

A svým odchodem umožnila totéž i tobě. Myslím, že určitě najdeš ženu, která ocení přesně to, co nabízíš.

V mezičase zkus trochu popřemýšlet, jestli bys některé věci přece jen do budoucna nedělal trochu jinak - spousta žen si váží pocitu jistoty, ale většinou si ji představují jinak než jako jistotu, že manžela najdou večer co večer hluboce ponořeného do práce u PC...

Upravil(a) Judita (1. 5. 2007 10:13)

#4 1. 5. 2007 8:27

Alli
♥♥-----

A co dělala ona, zatímco ty jsi byl zabořený do PC? Kolik času jsi měl pro PC a kolik pro ni? Hodný, pozorný, ale sobec. V čem jsi jako byl sobecký? Takhle to může být cokoli. Od pocitu nudy až po touhu po rodině s dětmi.

Na životě miluji jeho rozmanitost, každý den mě nasere někdo jiný.

Není tady

#5 1. 5. 2007 8:41

jenik
♥♥♥♥---

Diky Vam za prispevky, dnes jiz vim, ze je to tak, jak pisete. Nekdy zodpovednost, tolerance, duvera proste nestaci. A co ted?
Manzelka je jiz duchem nekde jinde, takze se s ni jiz neda v klidu mluvit.
Nasla si rozvedeneho tipka, ktery ji asi dava co ja nedal.
Jak mi je asi pochopi jen ten, kdo si timto prosel.

Není tady

#6 1. 5. 2007 8:56

aja000
♥♥-----

ahoj jeniku-ted s ní nic nenaděláš,protože je zamilovaná a má nasazené růžové brýle a toho nového vidí v jiném světle,(nové, koště dobře mete) ,ale časem si možná uvědomí ,že se s tebou zase tak zle neměla....ten čas co mᚠskus využít k tomu,abys vše přehodnotil a třeba v dalším vztahu  některé věci dělal jinak...všsk časem si najdeš někoho,kdo tvou lásku bude opětovat...

Není tady

#7 1. 5. 2007 9:02

jenik
♥♥♥♥---

Jasny, je to klasika, ani jsem jinou odpoved neocekaval, jen jsem chtel trochu vedet, co se prave deje v zenske hlavicce, jestli hodnoti drivejsi vztah nebo uz je plne utopena v novem. I kdyz je mi jasne, ze to je individualni.
Ale abych napsal pravdu, nejradeji bych za nim zasel a nabakal mu (poprve nekomu od puberty), kdyz mi leze za manzelkou.

Není tady

#8 1. 5. 2007 9:08

Romča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: ostravsko

Jeniku, po nějakých zkušenostech plně souhlasím s Ajou.

Není tady

#9 1. 5. 2007 9:08

aja000
♥♥-----

to bys tedy udělal velkou kravinu....myslíš si kdybys ho seřezal,že by se žena k tobě vrátila...omyl měli by tě za pitomce oba...a ještě by si manželka v duchu říkala ,že je dobře ,že od takového surovce odešla....

Není tady

#10 1. 5. 2007 9:10

Romča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: ostravsko

Dřívější vztah teď určitě hodnotit nebude, to asi příjde později.

jenik napsal(a):

Jasny, je to klasika, ani jsem jinou odpoved neocekaval, jen jsem chtel trochu vedet, co se prave deje v zenske hlavicce, jestli hodnoti drivejsi vztah nebo uz je plne utopena v novem. I kdyz je mi jasne, ze to je individualni.
Ale abych napsal pravdu, nejradeji bych za nim zasel a nabakal mu (poprve nekomu od puberty), kdyz mi leze za manzelkou.

Není tady

#11 1. 5. 2007 9:18

aja000
♥♥-----

žili jste spolu docela dlouho a to si piš, že přirovnávat bude....jsem taky ženská ...a taky pořád přirovnávám....a musím říst .že ten můj co ho mám doma ,vždy zatím z toho vychází nejlíp....

Není tady

#12 1. 5. 2007 9:20

jenik
♥♥♥♥---

Vim co mi chcete rict, proste se na to vykasli. No surovec zrovinka nejsem, placam tak maximalne mouchy, coz manzelka vi, takze i presto by to na ni pusobilo tak negativne?
No pravdepodobne se budu muset smirit, ze 15 let je fuc, ale nejak mi to uz 4 mesic nejde. No a bezmoc je snad to nejhorsi, co muze clovek zazit.

Není tady

#13 1. 5. 2007 9:21

666salome
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Moravěnka
Web

roll to asi nepomůže - pozdě bycha honit
Já ji i trochu chápu vissla ona opravdu ta důvěra a tolerance ve vztahu nestačí, ono je pohodlné zabezpečit rodinu finančně - pak se člověk může i vymlouvat proč s tím partnerem nic nepodniká - protože nemám čas zabezpečuji finančně rodinu dumbom -, ale "naplnit" vztah i něčím jiným a neustále hledat "něco" aby ten vztah nezevšedněl to je dřina stolt
U vás to bylo asi o to horší že nemáte děti, a je to z jakéhokoliv důvodu, přece jenom ty děti většinou zaplní ty mezerky kudy se do vztahu vkrádá stereotyp a nuda a rozvíjí vztah do nepředvídaných rozměrů a již ve zlém nebo dobrém.
A nemysli si že děti by to vyřešily, to jsem tím opravdu nechtěla říct, protože když děti odrostou a jsou v pubertě, žena zase hledá nějakou seberealizaci, cítí že už doma nemusí jet na 100% a teď záleží na ní jak to zvládne, jestli si najde nového koníčka, zájmy....
Jak je to u vás chlapů to opravdu nevím wink nejsem muž big_smile ale jedno je jisté na vztah jsou potřeba dva a na dobře fungující vztah jsou potřeba dva, kteří umí stejně dávat jako i přijímat .........par
No vidíš žádná rada dumbom ale chtěl jsi znát názory a pohledy žen, tak tady je můj subjektivní tak prosím nekamenovat lol

************Žena bez muže je jako ryba bez jízdního kola ************
http://smajlici-1.ic.cz/znameni/1/rak.gifhttp://smajlici-1.ic.cz/zvirata/9/073.gif
************ Nevěřím na zázraky  -  spoléhám na ně ************

Není tady

#14 1. 5. 2007 9:28

jenik
♥♥♥♥---

Nekamenuji, proste jen hledam pokec jelikoz koho mam stale v srdci je fuc (a ted uz s nekym jinym) a nevim jak z toho. Vsechny myslenky cloveka nici, vsak to jiste nektera(y) znate. Rikate si, chci uz z toho byt venku, a ono nic.. den za dnem a ono nic.

Není tady

#15 1. 5. 2007 9:31

Lil
♥♥♥♥---
Místo: Morava

ahoj jeniku,
to co teď napíšu není jednoduchý pro mě ale dívala jsem se na tvůj příběh očima zhrzené partnerky.
Já manžela opustila pro jiného, strašně jsem se zamilovala a pocítila, že to co mi dával manžel mi nestačilo.
VŠ učitel, spousta práce na projektech, noční vysedávání u pc...
9-ti letý vztah, bez dětí.
S mou tehdejší láskou jsem mohla dělat věci co dřív ne, výlety, terenní závody, focení v přírodě... a fantastickej sex v neposlední řadě.
On opustil ženu pro jinou také, ta opustila jeho, dali jsme to dohromady. Nevydrželo nám to ani rok.
Jeho žena si také našla partnera, on otec jejich dětí (v té době můj partner) ji už léta nevyhovoval. Programátor, času málo na rodinu, egoista a sobec.

A víš co, po roce a půl jí to nevyšlo s jejím milencem - partnerem a s pláčem přišla za tím v té době mým a poprosila ho a se k ní vrátí.

Udělal to. Já se vrátila k manželovi, obě jsme šli zpátky do jistoty.
Já proto, že jsem byla na dně.
Ona nejspíš také, kvůli dětem a z potřeby mít nějakého živitele.

Ženský (některý) jsou jako opice, který se drží jednou rukou větve ale mají též vyčíhlou další v zásobě v případě že by potřebovaly se pustit a přeručkovat. Viz expartnerka mého dnes již ex.

Věděla že se k ní vrátí (když pro nic jiného tak kvůli dětem)
Ví tvoje žena, že vždy bude mít možnost se k tobě vrátit?
Pokud ano a má tě jistého, dej tomu čas za půl roku či rok uvidíš, jak jejich vztah dopadne..
Pokud je tohleto co si přeješ.

Samozřejmě tohle není recept do života jen má tragická zkušenost

Upravil(a) Lil (1. 5. 2007 9:34)

Člověk musí mít odvahu každý den začínat nový život.

Není tady

#16 1. 5. 2007 9:37

cilka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ústecký kraj

jeniku, po 18ti letech manželství mi manžel řekl, že jsem pro něj sestra, že ke mě cítí to samé jako ke starší sestře. Jak z toho? Prostě žij, dělej to co mᚠrád, kdy to mᚠrád..... Ono to jde neboj. 4 měsíce jsou dost dlouhá dba na to abys tu a tam něco přehodnotil, ale mám pocit, že ty prostě nechceš. Co by jsi si sliboval od toho, kdyby se žena vrátila? Já myslím, že problém mᚠty v hlavě a nikdo jiný než ty ho nevyřeší, problém není v tom, že ti žena odešla, ale v tom, že nechceš přijmout to, že už s tebou být nechce a že může být šastná jinde s jiným, i když jí nebude nosit každého první kytku. Nastolil jsi vᚠživot tak jak jsi chtěl ty..... A teď se divíš... Smiř se, buď rád, že jsi mohl žít s ženou co jsi miloval a hlavně přestaň tvrdit: Co to ta laska s clovekem udela??? Tohle co tu poppisuješ už dávno není láska.....

Není tady

#17 1. 5. 2007 9:39

666salome
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Jen aby jsi potom nebyl taková ta jistící větev proč se neohlížet jinde vissla vždy se vždy mám kam vrátit a ještě mi bude vděčný vissla

Ne to neber vážně, ale pochybnosti si pro jistotu zanechej.........

http://smajlici-1.ic.cz/znameni/1/rak.gifhttp://smajlici-1.ic.cz/zvirata/9/073.gif

Není tady

#18 1. 5. 2007 9:43

666salome
♥♥♥♥♥♥♥
Web

S Cilkou souhlasím stolt hodila bych to už za hlavu a snažila přehodnotit život najít si nového koníčka, nový vztah a ze svého rozpadlého vztahu čerpat ponaučení tummenupp držím palce aby se ti to povedlo už brzy .......... Ona se i ta květina každého 1 omrzí já mám radši překvapení které nic nestojí - třeba pusa v neobvyklé situaci než náročná kytky stereotypně každého prvního big_smile Ale každá jsme jiná, některá má třeba ráda "svý jistý"

Není tady

#19 1. 5. 2007 9:55

Marie N
♥♥♥♥♥♥-

Jeníku,
někdy prostě ta láska vyšumí do neznáma a člověk ani nepostřehne jak. Někdy je to o dětech, ale když to tu čteš, tak hodně lidí má děti a přesto se rozcházejí. Prostě ty ses upnul na zajištění finanční, snažil ses být hodně svědomitý (snad je to tak pravdou) a ona potřebovala vzpruhu, něco nového, pocit lásky, vášně.... dal jsi ji to?  jen pocit bezpečí vztah neudrží. Třeba ona toužila po večerech s tebou, ale ne u PC. Momentálně s tím nic nenaděláš. Buď budeš trpělivě čekat jestli se nevátí, utápět se v bolestivých vzpomínkách a nebo si řekneš "bylo to krásné, milovali jsme se, ale život jde dál".  A začneš žít.... Víš, někdy i delší odluka přinese něco, cos ani nečekal.  Dej tomu čas a žij!!!!

S ženou je to jako s obrazem, hlupák nepozná jakou má cenu dokud nezjistí jak mnoho je za ni ochoten dát druhý.

Není tady

#20 1. 5. 2007 9:58

Marie N
♥♥♥♥♥♥-

Cilko,
tak to jsem na tom líp já lol Mě po 20-ti letém manželství a 23-letém vztahu řekl, že mě má rád a váží si mě jen jako člověka, ale nic víc ke mě necítí. Jako žena mu nic neříkám.... Jsem prý hodná, pracovitá, ale on chce žít, poznávat nepoznané a užívat si.... tummenupp A život půjde dál. Nikdy nikoho k ničemu nedonutíš stolt

S ženou je to jako s obrazem, hlupák nepozná jakou má cenu dokud nezjistí jak mnoho je za ni ochoten dát druhý.

Není tady

#21 1. 5. 2007 10:02

cilka
♥♥♥♥♥♥♥

ano Marie..... dodal k tomu: možná i jako matku..... a já si představila jak moc jsem toužila po sexu, zvedl se mi žaludek..... Nikdy jsi mi nijak neublížila..... povídal a dal mi zlaté naušnice, prý na památku..... Toužila jsem ho v té chvíli zabít....

Není tady

#22 1. 5. 2007 10:07

cilka
♥♥♥♥♥♥♥

Stejně je to asi v životě tak, že jdeme nějakou tu část života s tím a pak zase s jiným, on nám asi každý něco dá, právě to, co potřebujem. myslím, že skutečné umění spočívá v tom, poznat kdy jsme si to své odžili a neprodlužovat zbytečně období, kdy už máme být duchem i tělem jinde. Kdybych to uměla já, nemusela jsem poslouchat žádné z manželových perel.

Není tady

#23 1. 5. 2007 10:11

vašek
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Most

jeniku

já bych to schrnul, že se prostě už nudila a nic nového nepřicházelo, takže udělala něco aby to změnila ... je škoda, že to nedokázala říct třeba jste to mohli změnit, ale teď s tím nic neuděláš. Myšlenkama bude jinde, takže to nech být a uvidíš jak se to posune dál, zaměř se na sebe ikdyž to jde těžko tak to jde, vyraž s kámošema za sportem, na pařbu a příjdeš na jiný myšlenky a mezi jiný lidi.

Není tady

#24 1. 5. 2007 10:12

jenik
♥♥♥♥---

Dik za prispevky. Mate pravdu, manzelka si je mnou jista. Bohuzel jsem takovy, ze jsem pruhledny a nezakryvam pred ni, ze me to boli, i kdyz je to asi chyba. Ona je temperamentni, hrda a tvrdohlava, i kdyz pod slupkou velmi citliva.
Vim ze bych se mel od toho vseho odprostit a proste to hodit za hlavu. Jenze znate to, clovek se snazi ale hlava nebere, pohybujete se mezi euforii volnosti a euforii smutku a stesku. Proste houpacka.
Jestli se muzu zeptat Cilky, kdy jste mela v hlave po tak dlouhem vztahu relativne cisto, tzn. pri potkani s ex nemela takovou tu uzkost?

Není tady

#25 1. 5. 2007 10:15

cilka
♥♥♥♥♥♥♥

jeniku, to tě asi nepotěším.... 3/4 roku

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí