18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Nerad se micham do babince, ale snad mi nektera z Vas osvetli zenskou psychologii. Muj zkusenejsi kolega (nikdy nebyl zenaty) mi vzdy tvrdil, zenska chlapa vyuzije, odrbe a zahodi. Vzdy jsem se tomu smal, kazda je nejaka, ale moje zena takova na 100% neni. Myslite ze se dnes tomu smeji?
Manzelka (33) ode mne (38) odesla po 15 letech znamosti, bohuzel bezdetne manzelstvi, asi take jeden duvod ktery umim pochopit, dalsi vyprchani lasky, rozdilne zajmy, proste si zivot predstavuje jinak, chce zacit novy zivot a bavit se. Po 15 letech na to prisla. Vztah byl zalozeny na toleranci a duvere (veskere me penize sli na jeji ucet - kricte blbec), a to doslovne ! Nikdy jsem ji neuhodil, bez financnich problemu, na pivko zasel 4x mesicne na 3, ani jednou nezaletnul, verim ze ona take ne. Nejsem zlatej, hodne jsem makal jako programator, tudiz dlouhe noci doma u pc a tim padem manzelku i prehlizel, obcas naladovy (kdo neni), rikala hodny, pozorny ale sobec. Perlicka, jelikoz jsme se poznali 1. a brali 1., kazdy mesic 1. jsem ji nosil kytku, 13.let manzelstvi (naposled 1. v mesici co odesla)!!
Odesla pred 3. mesici, uz ma nejakeho noveho, ktery ji v pry tomto rozvodovem obdobi drzi nad vodou jako pevna opora, proste je zamilovana, to chapu. V podstate v nasem manzelstvi nebylo nic pekneho. Nejake penize mi mozna da. Tak to vse zhodnotila. A ted se z toho ma clovek nejak dostat, nevi jestli ma brecet nebo mlatit pesti do zdi, opit se do nemoty, atd.. (vse jsem zkousel a to porad dokola, ale nejak ta prazdnota a bezmoc, chvilema i zlost Vas totalne premuze). Vim ze si ji stale asi idealizuji, ale co naplat, proste ji mam stale rad.. a verte, kdyby se vratila, asi bych ji i odpustil. Co to ta laska s clovekem udela???
Z nekolika mojich radku se neda objektivne zhodnotit nas vztah, presto co vy na to zenske (a treba i muzsky)?
Není tady
No Jeniku,moná ji trochu rozumím.Nevím jestli to přesně vystihnu,ale nebyli jste takový ten pár.e VÉTINOU jste vude chodily spolu ,pomáhali si,trávili spolu skoro vechen čas?A jak píe bylo to o toleranci a důvěře.Něco podobného zaívám moná taky ,i kdy od manela jsem neodela,ale po 18 leté známosti si u připadám jako jeho sourozenec.Jsme tolerantní,chápaví,ohleduplní,ale mě to u vlastně trochu unavuje a tak se snaím s novými přáteli někam vyráet - brusle,bazén nebo jedem s dětma na výlet,ale sama,protoe manel chce doma pracovat v klidu a já mu to ráda umoním.Asi chci nějakou změnu - nemusí jít hned o nevěru,ale nějaké naruení toho klidného stereotypu domácího klidu.A mimochodem - účet je taky psaný na moje jméno!!!!
Není tady
Jeníku, pokud dobře počítám, eně bylo 18, kdy jste se poznali. Myslím, e z pohledu tvé eny vá vztah ztratil vývoj, dynamiku, e vechno bylo takové klidné, tiché a předvídatelné, a se jí znechutila představa, e to tak bude dalích 15 let, nebo 30... A e chce v ivotě prostě zkusit a zaít jetě něco jiného.
A svým odchodem umonila toté i tobě. Myslím, e určitě najde enu, která ocení přesně to, co nabízí.
V mezičase zkus trochu popřemýlet, jestli bys některé věci přece jen do budoucna nedělal trochu jinak - spousta en si váí pocitu jistoty, ale větinou si ji představují jinak ne jako jistotu, e manela najdou večer co večer hluboce ponořeného do práce u PC...
Upravil(a) Judita (1. 5. 2007 10:13)
A co dělala ona, zatímco ty jsi byl zabořený do PC? Kolik času jsi měl pro PC a kolik pro ni? Hodný, pozorný, ale sobec. V čem jsi jako byl sobecký? Takhle to můe být cokoli. Od pocitu nudy a po touhu po rodině s dětmi.
Není tady
Diky Vam za prispevky, dnes jiz vim, ze je to tak, jak pisete. Nekdy zodpovednost, tolerance, duvera proste nestaci. A co ted?
Manzelka je jiz duchem nekde jinde, takze se s ni jiz neda v klidu mluvit.
Nasla si rozvedeneho tipka, ktery ji asi dava co ja nedal.
Jak mi je asi pochopi jen ten, kdo si timto prosel.
Není tady
ahoj jeniku-ted s ní nic nenadělá,protoe je zamilovaná a má nasazené růové brýle a toho nového vidí v jiném světle,(nové, kotě dobře mete) ,ale časem si moná uvědomí ,e se s tebou zase tak zle neměla....ten čas co má skus vyuít k tomu,abys ve přehodnotil a třeba v dalím vztahu některé věci dělal jinak...vsk časem si najde někoho,kdo tvou lásku bude opětovat...
Není tady
Jasny, je to klasika, ani jsem jinou odpoved neocekaval, jen jsem chtel trochu vedet, co se prave deje v zenske hlavicce, jestli hodnoti drivejsi vztah nebo uz je plne utopena v novem. I kdyz je mi jasne, ze to je individualni.
Ale abych napsal pravdu, nejradeji bych za nim zasel a nabakal mu (poprve nekomu od puberty), kdyz mi leze za manzelkou.
Není tady
Jeniku, po nějakých zkuenostech plně souhlasím s Ajou.
Není tady
to bys tedy udělal velkou kravinu....myslí si kdybys ho seřezal,e by se ena k tobě vrátila...omyl měli by tě za pitomce oba...a jetě by si manelka v duchu říkala ,e je dobře ,e od takového surovce odela....
Není tady
Dřívějí vztah teď určitě hodnotit nebude, to asi příjde později.
jenik napsal(a):
Jasny, je to klasika, ani jsem jinou odpoved neocekaval, jen jsem chtel trochu vedet, co se prave deje v zenske hlavicce, jestli hodnoti drivejsi vztah nebo uz je plne utopena v novem. I kdyz je mi jasne, ze to je individualni.
Ale abych napsal pravdu, nejradeji bych za nim zasel a nabakal mu (poprve nekomu od puberty), kdyz mi leze za manzelkou.
Není tady
ili jste spolu docela dlouho a to si pi, e přirovnávat bude....jsem taky enská ...a taky pořád přirovnávám....a musím říst .e ten můj co ho mám doma ,vdy zatím z toho vychází nejlíp....
Není tady
Vim co mi chcete rict, proste se na to vykasli. No surovec zrovinka nejsem, placam tak maximalne mouchy, coz manzelka vi, takze i presto by to na ni pusobilo tak negativne?
No pravdepodobne se budu muset smirit, ze 15 let je fuc, ale nejak mi to uz 4 mesic nejde. No a bezmoc je snad to nejhorsi, co muze clovek zazit.
Není tady
to asi nepomůe - pozdě bycha honit
Já ji i trochu chápu ona opravdu ta důvěra a tolerance ve vztahu nestačí, ono je pohodlné zabezpečit rodinu finančně - pak se člověk můe i vymlouvat proč s tím partnerem nic nepodniká - protoe nemám čas zabezpečuji finančně rodinu -, ale "naplnit" vztah i něčím jiným a neustále hledat "něco" aby ten vztah nezevedněl to je dřina
U vás to bylo asi o to horí e nemáte děti, a je to z jakéhokoliv důvodu, přece jenom ty děti větinou zaplní ty mezerky kudy se do vztahu vkrádá stereotyp a nuda a rozvíjí vztah do nepředvídaných rozměrů a ji ve zlém nebo dobrém.
A nemysli si e děti by to vyřeily, to jsem tím opravdu nechtěla říct, protoe kdy děti odrostou a jsou v pubertě, ena zase hledá nějakou seberealizaci, cítí e u doma nemusí jet na 100% a teď záleí na ní jak to zvládne, jestli si najde nového koníčka, zájmy....
Jak je to u vás chlapů to opravdu nevím nejsem mu ale jedno je jisté na vztah jsou potřeba dva a na dobře fungující vztah jsou potřeba dva, kteří umí stejně dávat jako i přijímat .........
No vidí ádná rada ale chtěl jsi znát názory a pohledy en, tak tady je můj subjektivní tak prosím nekamenovat
Není tady
Nekamenuji, proste jen hledam pokec jelikoz koho mam stale v srdci je fuc (a ted uz s nekym jinym) a nevim jak z toho. Vsechny myslenky cloveka nici, vsak to jiste nektera(y) znate. Rikate si, chci uz z toho byt venku, a ono nic.. den za dnem a ono nic.
Není tady
ahoj jeniku,
to co teď napíu není jednoduchý pro mě ale dívala jsem se na tvůj příběh očima zhrzené partnerky.
Já manela opustila pro jiného, straně jsem se zamilovala a pocítila, e to co mi dával manel mi nestačilo.
V učitel, spousta práce na projektech, noční vysedávání u pc...
9-ti letý vztah, bez dětí.
S mou tehdejí láskou jsem mohla dělat věci co dřív ne, výlety, terenní závody, focení v přírodě... a fantastickej sex v neposlední řadě.
On opustil enu pro jinou také, ta opustila jeho, dali jsme to dohromady. Nevydrelo nám to ani rok.
Jeho ena si také nala partnera, on otec jejich dětí (v té době můj partner) ji u léta nevyhovoval. Programátor, času málo na rodinu, egoista a sobec.
A ví co, po roce a půl jí to nevylo s jejím milencem - partnerem a s pláčem přila za tím v té době mým a poprosila ho a se k ní vrátí.
Udělal to. Já se vrátila k manelovi, obě jsme li zpátky do jistoty.
Já proto, e jsem byla na dně.
Ona nejspí také, kvůli dětem a z potřeby mít nějakého ivitele.
enský (některý) jsou jako opice, který se drí jednou rukou větve ale mají té vyčíhlou dalí v zásobě v případě e by potřebovaly se pustit a přeručkovat. Viz expartnerka mého dnes ji ex.
Věděla e se k ní vrátí (kdy pro nic jiného tak kvůli dětem)
Ví tvoje ena, e vdy bude mít monost se k tobě vrátit?
Pokud ano a má tě jistého, dej tomu čas za půl roku či rok uvidí, jak jejich vztah dopadne..
Pokud je tohleto co si přeje.
Samozřejmě tohle není recept do ivota jen má tragická zkuenost
Upravil(a) Lil (1. 5. 2007 9:34)
Není tady
jeniku, po 18ti letech manelství mi manel řekl, e jsem pro něj sestra, e ke mě cítí to samé jako ke starí sestře. Jak z toho? Prostě ij, dělej to co má rád, kdy to má rád..... Ono to jde neboj. 4 měsíce jsou dost dlouhá dba na to abys tu a tam něco přehodnotil, ale mám pocit, e ty prostě nechce. Co by jsi si sliboval od toho, kdyby se ena vrátila? Já myslím, e problém má ty v hlavě a nikdo jiný ne ty ho nevyřeí, problém není v tom, e ti ena odela, ale v tom, e nechce přijmout to, e u s tebou být nechce a e můe být astná jinde s jiným, i kdy jí nebude nosit kadého první kytku. Nastolil jsi vá ivot tak jak jsi chtěl ty..... A teď se diví... Smiř se, buď rád, e jsi mohl ít s enou co jsi miloval a hlavně přestaň tvrdit: Co to ta laska s clovekem udela??? Tohle co tu poppisuje u dávno není láska.....
Není tady
Jen aby jsi potom nebyl taková ta jistící větev proč se neohlíet jinde vdy se vdy mám kam vrátit a jetě mi bude vděčný
Ne to neber váně, ale pochybnosti si pro jistotu zanechej.........
Není tady
S Cilkou souhlasím hodila bych to u za hlavu a snaila přehodnotit ivot najít si nového koníčka, nový vztah a ze svého rozpadlého vztahu čerpat ponaučení drím palce aby se ti to povedlo u brzy .......... Ona se i ta květina kadého 1 omrzí já mám radi překvapení které nic nestojí - třeba pusa v neobvyklé situaci ne náročná kytky stereotypně kadého prvního Ale kadá jsme jiná, některá má třeba ráda "svý jistý"
Není tady
Jeníku,
někdy prostě ta láska vyumí do neznáma a člověk ani nepostřehne jak. Někdy je to o dětech, ale kdy to tu čte, tak hodně lidí má děti a přesto se rozcházejí. Prostě ty ses upnul na zajitění finanční, snail ses být hodně svědomitý (snad je to tak pravdou) a ona potřebovala vzpruhu, něco nového, pocit lásky, váně.... dal jsi ji to? jen pocit bezpečí vztah neudrí. Třeba ona touila po večerech s tebou, ale ne u PC. Momentálně s tím nic nenadělá. Buď bude trpělivě čekat jestli se nevátí, utápět se v bolestivých vzpomínkách a nebo si řekne "bylo to krásné, milovali jsme se, ale ivot jde dál". A začne ít.... Ví, někdy i delí odluka přinese něco, cos ani nečekal. Dej tomu čas a ij!!!!
Není tady
Cilko,
tak to jsem na tom líp já Mě po 20-ti letém manelství a 23-letém vztahu řekl, e mě má rád a váí si mě jen jako člověka, ale nic víc ke mě necítí. Jako ena mu nic neříkám.... Jsem prý hodná, pracovitá, ale on chce ít, poznávat nepoznané a uívat si.... A ivot půjde dál. Nikdy nikoho k ničemu nedonutí
Není tady
ano Marie..... dodal k tomu: moná i jako matku..... a já si představila jak moc jsem touila po sexu, zvedl se mi aludek..... Nikdy jsi mi nijak neublíila..... povídal a dal mi zlaté naunice, prý na památku..... Touila jsem ho v té chvíli zabít....
Není tady
Stejně je to asi v ivotě tak, e jdeme nějakou tu část ivota s tím a pak zase s jiným, on nám asi kadý něco dá, právě to, co potřebujem. myslím, e skutečné umění spočívá v tom, poznat kdy jsme si to své odili a neprodluovat zbytečně období, kdy u máme být duchem i tělem jinde. Kdybych to uměla já, nemusela jsem poslouchat ádné z manelových perel.
Není tady
jeniku
já bych to schrnul, e se prostě u nudila a nic nového nepřicházelo, take udělala něco aby to změnila ... je koda, e to nedokázala říct třeba jste to mohli změnit, ale teď s tím nic neudělá. Mylenkama bude jinde, take to nech být a uvidí jak se to posune dál, zaměř se na sebe ikdy to jde těko tak to jde, vyra s kámoema za sportem, na pařbu a příjde na jiný mylenky a mezi jiný lidi.
Není tady
Dik za prispevky. Mate pravdu, manzelka si je mnou jista. Bohuzel jsem takovy, ze jsem pruhledny a nezakryvam pred ni, ze me to boli, i kdyz je to asi chyba. Ona je temperamentni, hrda a tvrdohlava, i kdyz pod slupkou velmi citliva.
Vim ze bych se mel od toho vseho odprostit a proste to hodit za hlavu. Jenze znate to, clovek se snazi ale hlava nebere, pohybujete se mezi euforii volnosti a euforii smutku a stesku. Proste houpacka.
Jestli se muzu zeptat Cilky, kdy jste mela v hlave po tak dlouhem vztahu relativne cisto, tzn. pri potkani s ex nemela takovou tu uzkost?
Není tady
jeniku, to tě asi nepotěím.... 3/4 roku
Není tady