Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#51 7. 5. 2007 20:01

Esmeralda
♥------
Registrovaný: 30. 4. 2007
Příspěvky: 15

Re: prosím o podporu

.

Upravil(a) Esmeralda (8. 5. 2007 21:43)

Není tady

 

#52 7. 5. 2007 21:17

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9643

Re: prosím o podporu

Esmeraldo, musíš sebrat všechny síly a UTÉCT. Čím dříve, tím lépe.
Bohužel čekᚠna zázrak, který se nikdy nestane. Tvůj manžel ví, že nejsi schopna se vzepřít, protože Tě během doby, co jste spolu, promyšleně odřezával od kamarádek, přátel, rodiny tak, aby ses neměla na koho obrátit o pomoc. Koho Ti vysloveně nezakázal, toho dokázal sprostě urazit tak, že s Tebou kvůli němu raději přerušil všechny styky.
Možná se budeš divit, kolik známých lidí Ti bude schopno pomoci - ale jedině tehdy, až od toho člověka utečeš třeba do azylového domu a okolí dᚠnajevo, že se svým tyranem už nehodlᚠmít nic společného.
Sama jsem prožila podobné lahůdky, kdy můj muž jednal podobně, jako ten Tvůj.
Můžu Ti i vyložit, co je hlavním problémem týrané oběti, kterou bezpochyby po celá léta Vašeho manželství jsi.

Každá taková žena se za situaci, ve které se ocitla, především strašně stydí.

Stydí se za to, že doma pravidelně padají facky, zatímco kolegyně z práce dostala od manžela k narozeninám kytici, kterou jí muž přinesl až na pracoviště.
Stydí se za to, že ostatní lidé mají kamarády a známé, se kterými chodí buď do kina, navštěvují se, po víkendech společně grilují, zatímco ona sedí doma, protože ji nikdo nikam nepozve a s hrůzou čeká na další fyzický útok na základě smyšlené záminky.
Tyhle faktory působí na sebevědomí týrané žany jako spolehlivá kyselina, která jí rozleptá jednak sebevědomí, za druhé jí paralyzují tak, že se obě nedokáže vzchopit k razantnímu řešení své neutěšené situace.

Esmeraldo, už jsi zavolala na krizové linky, které jsme Ti tady nadiktovaly a začala jsi něco řešit?
Pokud se nemýlím, je ponděli. Indicie, kam mᚠzavolat jsi dostala nedávno. Tady s Tebou můžeme soucítit, protože jsme si - alespoň některé z nás - prošly podobným stupňovaným peklem, ale opravdu pádnou radu od odborníka, jak mᚠdál postupovat, musíš vyhledat sama a začít se podle ní řídit.
Tvůj život je zcela ve Tvých rukách. My Tě můžeme povzbuzovat, ale hlavní břemeno odpovědnosti spočívá na Tobě.

Upravil(a) Kiara (7. 5. 2007 21:49)


"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

 

#53 8. 5. 2007 0:29

Esmeralda
♥------
Registrovaný: 30. 4. 2007
Příspěvky: 15

Re: prosím o podporu

.

Upravil(a) Esmeralda (8. 5. 2007 21:44)

Není tady

 

#54 8. 5. 2007 6:29

cilka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ústecký kraj
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 7512

Re: prosím o podporu

Esmeraldo a na co ti je hrdost a důstojnost bez svobody?
ještě se k tomuto tématu vrátím, je v něm dost nejasností.

Není tady

 

#55 8. 5. 2007 7:39

cilka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ústecký kraj
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 7512

Re: prosím o podporu

Esmeraldo, nevím na kolik si uvědomuješ, že je v tvém příběhu dost nejasností, či neuvědomuješ.... Působí to na mne dost zvláštním dojmem, nechci to nijak zlehčovat, ale je tu dost ale......
Ty držíš v ruce několikrát sluchátko? V dnešní době? Cožpak lze v tomto typu přístroje smazat číslo?
Tvoje otázka: Vy byjse se s takovým manželem milovaly? Ne, já bych se s ním nikdy nemilovala, ale on se neptal, on si prostě vzal,co chtěl a když jsem nechtěla, dostala jsem po hubě.
Děti.... proč o nich jako máma nemluvíš? Mluvíš o postavení svého muže, vykládᚠtu o rodině, ale především jsi máma, proč nemluvíš o svých dětech?
Nezajímá mne Benda a spol, jsem tu abych pomohla tobě, ráda pro tebe udělám co se dá, ale ty sama pomoc odmítáš. Nezlob se Esmeraldo, ale dělᚠtu z jedné strany ze sebe silnou uvědomělou ženu, která chce s tím vším zkončit, která se chce vymanit z područí tyrana, ale ty sam uvádíš spoustu důvodů proč to nejde.
Z jedníé strany uvádíš jak moc jste vlivní a na druhé straně si musíš škudlit padesátikoruny z nákupů.... tedy chodíš s igelitkou na nákupy? Já chodím třikrát za měsíc, to asi neuštříš nic.
Ukaž mi jednu jedinou ženu někoho vlivného, která není nápadná tím, že si po nocích tiskne recepty z internetu.
A když už jste tak vlivní, to máte jen jeden účet??? To jste v tomto státě asi jediní.
Jsem ráda, že mám tvoji důvěru, ale manuál žádný tvořit nebudu, protože žádný se vytvořit nedá. A to bys ty jako týraná žena, měla vědět, nelze mít nějaký itinerář, protože každý přístup a postup je jiný, každý z nás zvládne a vydrží něco jiného.
Je mi jasné, že tímto příspěvkem naštvu tebe i spoustu jiných, ale když by si někdo dal tu práci a přečetl si vše, co jsi napsala, dojde k tomu samému názoru, zvl᚝ pokud tím prošel. Nejde o to, jak popisuješ, že by ti nikdo nevěřil, jde o to jak o tom mluvíš.
Proboha, který vyšetřující policista má sekretářku????
Nechci tě esmeraldo soudit, chci ti pomoct, ale ráda bych věděla s čím.....
Jo a potom tvém posledním příspěvku už není nic, co bys mohla ještě skrývat, protože podle ničeho, cos tu dosud napsala, by tě tvůj tyran nevystopoval líp smile
Omlouvám se, je to moje špatná vlastnost, říkat to, co si myslím.....
Jo a názor mužů..... ???? Která týraná žena má o tohle zájem? Neznám ani jednu, všechny se mužů nějakou dobu bojí.

Není tady

 

#56 8. 5. 2007 10:41

Esmeralda
♥------
Registrovaný: 30. 4. 2007
Příspěvky: 15

Re: prosím o podporu

.

Upravil(a) Esmeralda (8. 5. 2007 21:45)

Není tady

 

#57 8. 5. 2007 11:57

cilka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ústecký kraj
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 7512

Re: prosím o podporu

esmeraldo..... kdybys měla ve skříni kabát za milion, je mi to fuk, nesoudím tu vůbec nic......
ale začni mluvit za sebe.... ze svého srdce, tak jak je.....
a kdybys potřebovala po telefonu záznam jako důkaz..... tak i mobilní společnosti si zaznamenávají hovory smile
hlavu vzhůru holka, nic není tak žhavý ani tady, ale je třeba být upřímná a pracovat na sobě. Jiná cesta nevede.

Není tady

 

#58 8. 5. 2007 12:25

BrenTen
♥♥♥----
Registrovaný: 1. 8. 2006
Příspěvky: 227

Re: prosím o podporu

Esmeraldo, nejsem odborník na tuto problematiku, jen mě napadá pár věcí.
1) Řekl bych, že peníze z účtu můžeš vybrat i bez karty přímo na přepážce, stačí občanka.
2) Nevím, jestli trestní oznámení něčemu pomůže. Nebylo by lepší, kdybys prostě odešla? Uvědomuji si, že dost dobře nemᚠkam a děti bys asi s sebou vzít nemohla, ale pořád mi to přijde jako schůdnější cesta, než to trestní oznámení.
3) Pokud nemáte předmanželskou smlouvu nebo upravené SJM, tak mᚠpři rozvodu nárok na polovinu společného majetku. Nemusíš nic dokazovat ani vysvětlovat. Ale je to běh na dlouhou tra s mnoha obtížemi.
4) Nechci podceňovat nebezpečí, které ti hrozí ze strany manžela. Na druhé straně - nepřeceňuješ ho? Co ti může udělat, až odejdeš? Zabít? Možná, ale takový tvrďák asi nebude. Zmlátit? To ano, ale stejně už to udělal mnohokrát, navíc teď už by to bylo mimo vᚠdům, mohli by tam být svědci atd. Žádný strom neroste do nebe. Takový Krejčíř je asi podstatně větší formát, než tvůj manžel a přesto momentálně není v moc dobré situaci.

Není tady

 

#59 8. 5. 2007 13:41

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 28. 4. 2006
Příspěvky: 1367

Re: prosím o podporu

Milá Esmeraldo, to, za kolik mᚠoblečení, mě nechává naprosto chladnou. Je to jedno. Že to vymažeš, bude rozumné. Je to přece jenom jistota. Je to zlatá klec, ve které žiješ. Lépe pronájem a z ruky do úst, lépe pár zlevněných věcí a radost z nich, než tohle. To je pro mě fakt. Čím výše je muž postavený, tím více si doma dovoluje. Chápu Tě. Děti jsou napůl Tvoje a napůl jeho. Nech mu je doma, jsou tam zvyklé, nech mu ty drahé hadry, a prostě běž. Najdi si jinde práci, najdi si jinde aspoň prozatímní bydlení. Řekni mu, že se pro život s ním nehodíš, a si najde někoho, kdo ho bude lépe reprezentovat a kdo si ho bude vážit. Nech mu to tam, protože soudit se o nějaký majetek bude zdlouhavé a zkusíš si při tom svoje. Třeba se Tě zbaví rád a Ty budeš mít usnadněnou cestu. Třeba si vyhlédne...nebo už má někoho, na koho než spustí ty svoje obvyklé praktiky, tak se zatím od Tebe odpoutá a Ty od něho? Prostě udělej cokoli, aby ten odchod a rozchod byl co nejméně nebezpečný a bolestivý. Pro Tebe, pro děti. Co mu nabulíkovat, že Tě rodiče doma potřebují? Co použít jeho zbraně a obstarat si potvrzení od lékaře o nějaké nemoci? Dal by Ti pak pokoj a nechal Tě jít...? Přemýšlej! Na každého něco platí! Co ho dát sledovat a pak odejít pro jeho nevěru? Přemýšlej. Že bys odejít měla, je nabíledni.

Není tady

 

#60 8. 5. 2007 16:11

Ra
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 18. 5. 2006
Příspěvky: 952

Re: prosím o podporu

Milá Esmeraldo,
cítím, že jsi nedostala to, co by sis přála.
Že si připadᚠasi opět zklamaná a opuštěná. Sama se svým trápením. Je to tak?
Cítím ale také tvoji hrdost - chceš podat trestní oznámení (i když nemᚠpořádně důkazy, chceš válku, nechceš odejít?, ptᚠse jakým působíš dojmem: muži budou věřit, předložíš-li důkazy, budeš-li vystupovat klidně a věcně) a zároveň jakousi neschopnost požádat o pomoc. Vytočit těch pár čísel a poradit se s odborníky, kteří s domácím násilím již zkušenosti mají. Vím, studovala jsi doplňkově psychologii, ale přece jenom je to přesilovka, nebuď na to sama. Právě proto, je-li tvůj manžel takový jak píšeš, musíš být opatrná, mít za sebou odbornou podporu. Ne jenom svoji hrdost. Začni, vytoč ta čísla třebas mobilem, důkazy o volání budeš mít, doporučí ti další kroky, další odborníky, hovoř s nimi, získᚠpodporu, důkazy o tom, že jsi někde již žádat o pomoc byla. Nezačínej podáním trestního oznámení. Přes svoji hrdost si nechej poradit. Nebuď na to sama! Nepředstavuj si, co bude až vytočíš číslo, nevytvářej si předem domněnky. KONEJ. JEDNEJ. Co brání tomu říci si o tu pomoc? Je šlechetné od tebe, že bys ráda sepsala jakýsi návod pro jiné ženy, ale pokud nevyřešíš ten svůj problém, nemůžeš být oporou jiným. Navíc vždy je to jiné a odborné poradny zabývající se domácím násilím již osvědčené kroky mohou doporučit i tobě samotné.

Chodíš-li do práce, můžeš zajít i k lékaři, psychologovi, do rodinné poradny, můžeš si založit svůj účet a část výplaty si nechávat posílat tam. Můžeš získat azyl s utajenou adresou a podporou dalších odborníků, co ti budou pomáhat tvůj problém řešit krok za krokem. Nečekej, až pro tebe někdo přijede. Vytoč sama ta čísla. Musíš chtít ty sama. Nikdo jiný ti pak nemůže pomoci. Jsi dobrá, už jenom proto, že jsi začala psát sem! Riskovala jsi a stále zjevně riskuješ...

Můžeš začít u těch nejbližších. Co brání tomu urovnat to se sestrou, zavolat mámě, kámošce?
Jak vycházíš s jeho rodiči? O vaší situaci vědí, můžeš zajít k nim, že tě zase zbil, vědí o tom, že přichází domů ve dvě v noci? Jaké vysvětlení ti dají oni? Jakou podporu ti dají, chtějí-li, abys s ním dále zůstávala? Jak jsi využila jejich stanoviska a podpory, když jej posílali, aby se šel léčit?
Děti  jistě musí cítit, že něco není v pořádku? Vidí jeho výbušnou povahu? To, jak se půl roku motᚠa mᚠmodřiny?

STRACH je zřejmě tvůj největší nepřítel. HRDOST. Paradoxně. Ještě se bojíš? Bojíš se i OSTUDY před lidma? Není to ale tvá ostuda, ale jeho. Je dnes něco, co by ti bránilo říci si o pomoc? Říci to lékaři, v práci, vytočit tu linku? Je to hrdost, co ti ještě brání?

hjarta

Není tady

 

#61 8. 5. 2007 16:28

anka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 1093

Re: prosím o podporu

Měla jsem pár dnů pauzu a tak jsem se k pročítání dostala až teď.
Trochu mě zarazil vývoj příběhu.Měl to být vše vtip? O jakém manuálu pro týrané ženy to Esmeraldo píšeš?
Ve své situaci mᚠteda docela smysl pro humor.Věřím ti že procházíš určitým druhem tyranie,ale jak můžeš ve své situaci přemýšlet o takovýchto věcech?
To tedy většina žen určitě schopná není.Má jedinou starost,jak situaci vyřešit a jak se z ní dostat.O předávání rozumů nemůže být řeč.A to mnohdy ani po letech.Mám to otestované,psychika dokáže neuvěřitelné věci a nevinná věta pronesená ve společnosti dokáže rázem přenést zpět do období traumatů.
I když je tvůj muž vysoce postavený,nemůže tě přinutit aby jsi s ním žila ve svazku ve kterém tě tyranizuje.Ty to dobře víš.Není na světě moc která by tě v takovém svazku udržela ,pokud sama nechceš.A je jedno jestli mᚠve skříni kabát za 30000 nebo za 300 a k tomu ještě ze sekáče.To vůbec není podstatné.
A pak,proč mᚠstrach že budou manželovi vykládat že jsi u PC ? To je u vás běžné- žalují na vás vzájemně?
Pak si to zařiď jinak.Předpokládám že děti už mᚠdocela velké a podstatnou část dne tráví mimo dům.A už ve škole nabo mimoškolních aktivitách.
Na druhou stranu,pokud by by byl muž tak podezíravý,jistě by shlédl obsah PC a podíval se kde jsi se pohybovala.Není problém to vystopovat,zvládá to žák ZŠ.

Není tady

 

#62 8. 5. 2007 17:08

Iveta X
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 1548

Re: prosím o podporu

Esmeraldo, nezatracuj hned toto forum proto, že není jen odezva jakou jsi očekávala. To je právě to co všichni potřebujeme - ten nestranný pohled, a pro nás kladný nebo zápo*ný. My totiž na ty naše problémy koukáme jen z toho svého pohledu a kolikrát nám to podstatné uniká. Mě osobně Babinet pomohl, sice né hned, spíš jsem byla rozčarovaná, že to ostatní vidí jinak než já a snad jsem si přála být i politovaná a dostala jsem naopak pomyslnýho facana, tedy občas...... ne pokaždé. Ani nevím, kdo konkrétně mi pomohl, spíš to jak jsem o názorech ostatních přemýšlela a obracela je ze všech stran. Nemám sice takový problémy v manželství jako Ty, ale manžela v podstatě moje problémy nezajímají a nechce si nad nimi lámat hlavu, tak si vždycky "ulevím" tady. Z toho co Ti tady píšou ostatní vyplývá podle mě jediné a to, že musíš začít jednat. Každý to napíše svým stylem, ale pochopila jsem význam tak, že musíš co nejdříve začít, pokud zkutečně chceš současnou situaci změnit. rock


Iveta X

Není tady

 

#63 8. 5. 2007 17:35

LViktorka
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 5. 4. 2007
Příspěvky: 635

Re: prosím o podporu

Dobrá, nemáme právo soudit, a je to jakkoliv. Jsem přesvědčena, že Esmeralda ví, čehož činí. Zřejmě "obvyklé" jednání pro ni nepřichází v úvahu. Myslím, že kdyby sem napsala třeba "Havlovka" a chtěla být inkognito, také by jsme jí zcela nerozuměly. Myslím, že by měla v tuhle chvíli zahodit všechny skurpule, protokol jednání vysokopostavené manželky, vzít do svých dlaní srdce svých dětí a položit si pouze jedinou otázku: Je pro mne a mé děti setrvání v této situaci přínosem? Mateřský pud je silnější než pud sebezáchovy, našeptá jí určitě správně a dá jí "sílu nadto, co je normální".

Upravil(a) LViktorka (8. 5. 2007 17:38)

Není tady

 

#64 9. 5. 2007 0:33

Esmeralda
♥------
Registrovaný: 30. 4. 2007
Příspěvky: 15

Re: prosím o podporu

Moje milované kamarádky,
promiňte mi, prosím, že jsem smazala své příspěvky. Zjistila jsem, že některé moje věty jsou od vás pochopeny úplně jinak, než já je myslím a zkusím je tedy formulovat jinak. Navíc jsem začala být nebezpečně otevřená a to by se mi mohlo vymstít.
Vězte, že všechny vaše rady a doporučení si beru k srdci, nic jsem nevzdala a můj den D nastane už brzo.
Protože jen díky vám jsem se takhle probrala z letitého spánku a díky vám mám pocit, že můžu hory přenášet, chtěla bych vás osobně obejmout. Vy jste mi ukázaly cestu a já tu cestu vidím a věřím, že všechno dobře dopadne.
Jedna z vás mi psala, že nejhorší jsou první tři měsíce a pak už je to pořád jen lepší a lepší, takže chci být optimistka, že v létě už snad budu ze všeho otřepaná a v pohodě. Tak bych vám všem chtěla navrhnout, jestli byste se se mnou nechtěly vidět osobně? Moc stojím o to, aby jsme si navzájem řekly své příběhy a abych vám mohla poděkovat tváří v tvář.
Cilko,
dneska se to ve mě pěkně vařilo a smažilo, ale už jsem to vydýchala. Radíš mi, abych byla upřímná. Já se o to opravdu maximálně snažila. Za těch pár dní, co jsem tu virtuálně s vámi, jsem se psychicky otočila o 365 stupňů.
Jsem odvážná a rozhodná. Že jsem se ve svých příspěvcích tak otevřela, jsem brala jako důkaz pro vás, že už se nebojím a že jsem změnila své chování.
Hodně jsi mě ráno ranila svou nedůvěrou, ale pak jsem se zastyděla, že jsem tak urážlivá. Měla jsem pocit, že čím víc vysvětluji, tím víc Ty mi nerozumíš.  Moc mě zajímá, co se stalo, že se na mě takhle zlobíš. Myslela jsem, že je to tím, že netrpím hmotným nedostatkem, že si myslíš, že jsem zpanštělá primadona. Pokud ne, co se tedy stalo?  Že jsem nedokázala vytočit tu DONA linku?
BrenTene,
děkuji za radu ohledně výběru peněz, ale to já právě dělat nechci. Vždy víš, že právě toho se bojím, že mě následně někdo obviní, že jsem si vzala na cestu něco, co mi nepatří.
O tom trestním oznámení budu tedy ještě uvažovat, ale to mi právě tady někdo poradil, že pokud nebude podané, bude si na mě manžel dovolovat pořád, nebude se mít čeho bát.
Kalupinko,
já se nechlubila hodnotným oblečením. Já jsem chtěla jen poukázat na to, že ženě v drahém kostýmku nikdo nevěří, když říká, že je nešastná. Já opravdu chci pryč. Nejraději bych k mamince na vesnici, ale to teď ještě nebude možné.
O té nemoci  - to je moc dobrý nápad, nad tím budu přemýšlet.
Ra,
mᚠve všem pravdu. Zkusím přehodnotit situaci.
Taky mi vymlouvᚠto trestní oznámení, to je zajímavé, mě se do něho původně  vůbec nechtělo jít, ( nechci přilévat olej do ohně ), ale říkala jsem si, že poslechnu zkušenější.
Sestru samozřejmě až budu moci navštívím, ale bude to těžké urovnávání. Ona je beran jako já a zatím o usmíření nestojí.
Na rodiče manžela se spoléhat už nemůžu. Párkrát mi sice pomohli, ale teď mají na srdci jen blaho syna.           O nočních příchodech ví. Tchyně mi pořád říká: " On je tak přepracovaný, musíš ho chápat a nesmíš ho rozčilovat."
Děti o vznětlivosti tatínka samozřejmě ví. Umějí ho trochu uklidnit a když se jim to nedaří, tak prchají pryč.
Na tu dobu, kdy se mi často motala hlava, by si asi vzpomněly. O modřinách nevědí.
Anko,
legraci si nedělám. Byla jsem za všechny rady a podněty tak vděčná, že mě opravdu napadlo všechno to sepsat na hromadu, aby si později z toho mohl každý vybrat, co potřebuje. Pokud je to špatný nápad, tak se omlouvám, ale vtip to rozhodně nebyl. Než jsem sem napsala svůj první dopis, strašně jsem prahla po informacích.  Moc jsem si přála si o mém problému s někým popovídat, léta jsem mlčela a myslela jsem si, že mě pomoci prostě není, že žádné řešení neexistuje. Pak mi napsalo pár žen a pro mě to bylo něco jako zázrak. Četla jsem ty příběhy a najednou jsem měla naději. Rozumíš mi? Byla jsem z toho úplně mimo, jak to, že jsem byla tak zabedněná a nepřišla na ty věci sama. Uvědomila jsem si, že moje největší chyba byla, že jsem se v tom dusila úplně sama. Bylo to jak sen - napsala jsem nějaký dotaz a skoro okamžitě se mi vrátilo několik perfektně zpracovaných odpovědí. A ještě prověřených v praxi. Bylo to pro mě něco jako dárek, byla jsem z toho nadšená. Věděla jsem, že jsou na tom některé ženy mnohem hůř než já a že by si ten dárek zasloužily mnohem víc. Proto jsem to chtěla všechno sepsat, bylo mi líto, že tolik potřebných informací mám pro sebe jen já sama. Jsem zvyklá se revanšovat. Proč to bereš jako špatný vtip?
Iveto X. ,
mᚠúplně ve všem pravdu. Jdu do sebe. A jednám, neboj.
LViktorko,
Já situaci řeším a chci ji dotáhnout do konce. Pověz mi, v čem mi nerozumíš, pomůžeš mi tím lépe se vyjádřit.

Není tady

 

#65 9. 5. 2007 8:09

LViktorka
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 5. 4. 2007
Příspěvky: 635

Re: prosím o podporu

Esmeraldo, na Tvoji otázku mě napadla jediná okamžitá odpověď, rsp. také otázka: Co Tě tam ještě drží??? Strach, ten není směrodatný, protože ho budeš muset překonat a věř, že ještě dlouho budeš ohrožená, pokud jsou věci tak jak píšeš. Já Ti bezvýhradně věřím, odpovídám Ti v duchu naprosté důvěry. Možná už nikdy nebudeš zcela v bezpečí, ale, myslím, že izolovat děti a sebe z toho nezdravého prostředí "teroru" je jediná šance na zlepšení.
Ani nemůžu dobře napsat, že nechápu Tvé váhání, myslím, že každá z nás tím obdobím prošla, kdy už věděla, že JE ZLE, a přemýšlela, jestli jít, nebo čekat. Dnes to vidím, jako zbytečnou ztrátu času, když se to týkalo mně, přiznávám, bylo to čekání na "poslední kapku". Bohužel také musím přiznat, že ač jsem se od toho okamžiku "odrazila", budu si to navždy vyčítat, protože došlo k tomu, že vzteklý manžel udeřil dceru, která měla nohu v sádře až po stehno, až spadla na zem. A důvod? Vadilo mu, že plakala, když jsme se hádali a prosila, aby jsme nekřičeli. To odpoledne, hned jak odešel z domu, jsem děti sbalila a odešla.
Možná, že když se zlobím na Tebe, že "to protahuješ", že se vpodstatě zlobím sama na sebe, co jsem udělala. Je to těžké sem napsat, bolí to ještě dnes, jenom jsem Ti chtěla odpovědět. Už se tlačí slzy, nechám toho. Ahojky, neváhej dlouho, prosím!!!

Není tady

 

#66 9. 5. 2007 8:40

Ra
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 18. 5. 2006
Příspěvky: 952

Re: prosím o podporu

Esmeraldo,
co tedy budeš dělat?

kapitulation

Není tady

 

#67 9. 5. 2007 13:02

anka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 1093

Re: prosím o podporu

Esmeraldo,
jako vtip to vnímám právě teď.Ty jsi v situaci kdy by jsi měla všechnu energii věnovat sama sobě a řešit svou situaci.Ne rozdávat rady.Ty můžeš až ve chvíli kdy vyřešíš svůj problém a překonᚠsvé potíže.Pak teprve nastane fáze kdy budeš potřebovat určitý čas na zotavenou a potom ,až zpracuješ sama v sobě svoje prožitky a srovnᚠse s nimi,pak budeš snad připravena poskytnout objektivní pomoc nebo radu.
A další důvod proč to tak vnímám je prostě fakt že žena která žije v tomto ohrožení,nebude schopna uvažovat o tom že sama někomu pomůže.Bude soustředěná na svoje problémy a spíše uzavřená.Tím tě nepodezírám že se ti tyhle věci nedějí.
Znám i jeden typ ženy co je moc nešastná z rozpadu manželství,že špatného vlivu otce na děti a moc jí sužuje vstupňující se násilnická povaha jejího syna.Přesto všechno je veselá,ráda vyhledává společnost.Prostě by do ní nikdo neřekl že má nějaký problém,Je pro mě stejnou záhadou jako ty smile
Přeji ti aby jsi  byla schopna v budoucnu radu nebo pomoc poskytnout ,aby jsi našla potřebné síly se se vším vyrovnat,protože budeš potřebovat nesmírné množství energie.
A se rozhodneš z manželství odejít nebo setrvat,obojí bude stát spoustu sil.Při odchodu budeš muset sebrat nejen odvahu k samotnému aktu,budeš jí muset mít i na to aby jsi mohla vše vysvětlit dětem a konečně na to aby jsi zahájila svůj vlastní život.Věř že to není tak jednoduché.
Při setrvání v manželství bude obtížné přimět manžela k jakékoliv léčbě,pokud by se ti podařilo,bude těžké žít normálním ,nezatíženým způsobem života,najít důvěru a víru ve vztah....
Je toho prostě moc.Počáteční impuls leží na tobě.Na linkách jsou schopní lidé kteří ti pomohou,ale musíš to sluchátko zvednout.I za tebou přijedou,dokonce jsou schopni poskytnout ti azyl,ale nikdo za tebe rozhodnutí neudělá.
A to že jsou nejhorší první tři měsíce - moc na to nespoléhej.Raději do toho jdi s tím že několik dalších čtvrtletí bude dosti svízelnéch.Rozvod není tak blasková záležitost.Budeš potřebovat bydlení a právníka.Ani jedno není zadarmo a pochybuji že by tvůj byl tak štědrý a něco ti uhradil.Budeš tedy odkázaná na svůj příjem a v případě že děti zůstanou prozatím u otce,budeš hradit i výživné.

Není tady

 

#68 10. 5. 2007 1:46

Esmeralda
♥------
Registrovaný: 30. 4. 2007
Příspěvky: 15

Re: prosím o podporu

.

Upravil(a) Esmeralda (10. 5. 2007 22:03)

Není tady

 

#69 10. 5. 2007 8:26

Eva36
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 4794

Re: prosím o podporu

Esmeralda: Ani anka, ani cilka ti nepomůžou, když si nebudeš chtít pomoct sama. Když nezačneš něco dělat. Ony už ti podporu daly, nemůžou víc...proto se ti možná zdá, že cítíš chlad... Já zase cítím, že zatím "jen" píšeš a píšeš, že sice víš, co bys měla, ale zatím je skutek ještě daleko... ono se to těžko utěšuje, když vidíš, že tvoje slova zatím nepadají na úrodnou půdu, že druhý sice souhlasí, ale má tam to ALE....je to vyčerpávající pomáhat a vidět přitom, že ten, komu pomáháš, si, zatímco ty se snažíš se všech sil, utahuje tu smyčku kolem krku...

Není tady

 

#70 10. 5. 2007 8:33

LViktorka
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 5. 4. 2007
Příspěvky: 635

Re: prosím o podporu

Ahojky, zlobí me klávesy. Promin pravopis. Tvá slova vypadají vyrovnane, doufám, ze jsi v pohode, jsi chytrá zena. Chci Te povzbudit, i v prípade, ze vsechno nevyjde, jak jsi si predstavovala, internet je vsude, je tady spousta lidicek, co Ti fandí a urcite pomuzou, aspon slovem spoluúcasti. Tak se drz a dej na sebe a deti pozor!!! A toho zlého pána zahod do kose.

Není tady

 

#71 10. 5. 2007 8:36

Ra
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 18. 5. 2006
Příspěvky: 952

Re: prosím o podporu

Milá Esmeraldo,
brání něco tomu poradit se o svém plánu dopředu s linkou pro domácí násilí?

Mohou vás napadnout třeba ještě další problémy s tím spojené, další cesty, další řešení, mohou přijít na případné problémy toho plánu.

Co brání tomu se PORADIT, VYTOČIT ta čísla?

Muselo to být pro tebe hrozné!!! Vše si překonala! Jsi dobrá! Muselo tě to poznamenat, nikdo nejsme objektivní při hledání řešení, více hlav, více vítummenupp

Udělej, Esmeraldo, první krok VYTOČ ta čísla...

Co ty na to?

hjarta

Není tady

 

#72 10. 5. 2007 8:56

LViktorka
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 5. 4. 2007
Příspěvky: 635

Re: prosím o podporu

Zdá se mi, ze soudíte, co vám neni dáno. Nemyslím to ve zlém, ale ne kazdé jednání je pochopitelné pro vsechny vseobecne...

Není tady

 

#73 10. 5. 2007 9:06

cilka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ústecký kraj
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 7512

Re: prosím o podporu

LViktorko, soudím na základě vlastních zkušeností, přeci nebudu používat cizí, že.....
Ale Esmeraldu nesoudím, naopak hledám kde se dá pro ní nějkou pomoc, za posledních pár dní jsem prošla všechny weby pro týrané, weby kde se radí obětem jak postupovat v případě napadení, píšu si s některými linkami.... Mluvím s lidmi, co znám, vyptávám se..... Hledám starší novinové články.... Esmeralda dala tolik vodítek.....
výsledek? Esmeralda zná... Proč je pro ni tolik důležité psát nějaký manuál? proč je pro ni tolik třeba slyčet chválu? Já neříkám, že ji muž nebije, to ani neřeším, protože to může vyřešit jan ona. Ale ona se chová jako profesionální obě. Můj pocit, mám na něj právo.
Pokud po ní manžel jde, neměla by sem psát nic ani když to druh den smaže. Dál, jak chce od někoho poradit, když pořád maže? Třeba zítra přijde někdo, kdo tomu rozumí, a?
Ona má pocit, že já "chladnu", jenže esmeradla není jediná kdo má nějaký takový problém, ale je jediná, kdo píše sem, jiné mi píší emaily, já si nemůžu to brát osobně, protože pro mne je to pořád živé, musím si zachovat odstup. Nedokázala bych o tom v době, kdy mne mlátil, takhle mluvit, nedokázala bych ani plánovat jakoona, já bych prostě zdrhla první dírou....

Není tady

 

#74 10. 5. 2007 9:28

Ra
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 18. 5. 2006
Příspěvky: 952

Re: prosím o podporu

ahojky
-připusme, že každý jsme jiný,
že každý problémy řeší jinak,
že každý problém může vidět jinak,
že ne každá obě dokáže odejít od svého tyrana,
že obě zbavená svého sebevědomí potřebuje pochvaly, potřebuje někde slyšet, že není k ničemu, nula, že je člověk, který si zaslouží lásku, podporu, která dodá sílu jít dál tak či tak (zůstat či odejít)
připusme, že každý máme možnost volby, právo svého rozhodnutí
připusme, že nemůžeme zachraňovat, jak bychom si sami představovali

kapitulation

Není tady

 

#75 10. 5. 2007 9:40

cilka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ústecký kraj
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 7512

Re: prosím o podporu

ano Ra, každý jsme jiný a každý vycházíme ze svých zkušeností.
myslím, že vše je záležitostí okamžiku
myslím si, že chvála moc nepomůže, pomůže podpora ale co chválit? Jsem týraná.... jsi dobrá, jsi silná.... opravdu? Čím jsem silná? tím, že se nechám mlátit? Tím, že to někam napíšu a pak mažu? Nejsem silná, mám na sebe vztek, dřív to tak nebylo, protože jsem byla vinná, ale teď mám na sebe vztek, je mi špatně z muže, je mi špatně ze sebe..... čím jsem dobrá? Taky jsem zaslechla na svou adresu (vše co jsem psala bylo na mne) - bych se na tvým místě zbláznila..... A já si řekla: jsem špatná, že jsem se nezbláznila?
Nikdo tu neřekl, ŽE Esmeralda je nula, všichni říkají, že potřebuje jít dál.... Snaží se jí všichni držet....
Ano, nemůžeme zachraňovat jak si představujeme a nikdo nemůže být zachráněn jak si představuje.
Esmeradla zná řešení.... ví co jediné je správné..... a má v tom podporu všech.....

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů