29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Měl jsem autonehodu, kterou jsem nezavinil. Diky ní mě vznikly náklady, které nehradí pojišťovna viníka, můžu tyto náklady žádát po viníkovi?
1) mám nárok na náhradu za ušlou mzdu, v den, kdy se nehoda stala
2) mám náhradní vůz, (půjčení vozu hradí viník z pojistky), mám ale nárok na částku, která mě je účtována za ujeté km?
3) Mé nabourané autíčko byl diesel, náhradní vůz je ale benzín, mám nárok na rozdíl ceny PHM mezi naftou a benzínem?
Zajímalo by mě, jestli někdo něvítě jestli mám tyto nároky a podle jakých § mě vznikají
Díky za odpověď.
Není tady
Myslím, že náklady po viníkovi žádat můžete, ale záleží na něm, jak bude ochoten se domluvit. Našemu synovi se také stalo, že zavinil nehodu a my jsme dodatečné výdaje poškozenému uhradili. Pokud viník platit nebude chtít, můžete uspět u soudu.
Není tady