Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 28. 4. 2007 15:01

email.czAlena2
♥♥-----

Žaloba pro pomluvu

Dobrý den. Soused nám neustále vyhrožuje, že na nás podá žalobu pro pomluvu. Já se domnívám, že je neopodstatněná, ovšem stalo se, že se naše a jejich dcera nějak vzájemně urážely. Je možné s takovou, promiňte, blbostí u soudu uspět? A jaké probíhá v tomto případě dokazování?

Není tady

#2 28. 4. 2007 17:36

barunka01
♥♥♥----

Re: Žaloba pro pomluvu

me se to moc nezda, samozrejme zavisi na tom, jestli tou urazkou vznikla nejaka skoda, bylo by mozne zalovat na nahradu skody. no a nebo trestni oznameni pro pomluvu, ale to nejake dohadovani pres plot nenaplni

§ 206
Pomluva
(1) Kdo o jiném sdělí nepravdivý údaj, který je způsobilý značnou měrou ohrozit jeho vážnost u spoluobčanů, zejména poškodit jej v zaměstnání, narušit jeho rodinné vztahy nebo způsobit mu jinou vážnou újmu, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok.
(2) Odnětím svobody až na dvě léta nebo zákazem činnosti bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 tiskem, filmem, rozhlasem, televizí nebo jiným obdobně účinným způsobem.

Není tady

#3 28. 4. 2007 17:59

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Za prvé by musel mít na údajnou pomluvu svědky a za druhé je samotné projednávání u soudu natolik náročné na čas a finance, že vám soused skutečně jenom vyhrožuje. Jj, to je tak, když si dětičky vjedou do vlasů a rodiče z toho dělají pomalu exemplární případ:lol:

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#4 28. 4. 2007 18:35

madabouttraviata
♥♥♥♥---
Místo: Praha

email.czAlena2 napsal(a):

Dobrý den. Soused nám neustále vyhrožuje, že na nás podá žalobu pro pomluvu. Já se domnívám, že je neopodstatněná, ovšem stalo se, že se naše a jejich dcera nějak vzájemně urážely. Je možné s takovou, promiňte, blbostí u soudu uspět? A jaké probíhá v tomto případě dokazování?

Maximálně by se dalo uvažovat o přestupku proti občanskému soužití (urážka na cti)...tr čin pomluvy - tam nejspíše neprokáží dostatečně úmyslné zavinění, prokazovat musí soud Vám vinu...asi se to ani nedostane k soudu, i kdyby nějaké tr oznámení podali...

I had a farm in Africa at the foot of the Ngong Hills. The Equator runs across these highlands, a hundred miles to the north, and the farm lay at an altitude of over six thousand feet. In the day-time you felt that you had got high up; near to the sun, but the early mornings and evenings were limpid and restful, and the nights were cold.

Není tady

#5 28. 4. 2007 18:37

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Jestli jsou dcery obou hlavních aktérů ještě nezletilé, tak bych nad tím problémem vůbec nepřemýšlela ...

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#6 28. 4. 2007 20:15

Kotěvbotě
♥♥♥♥♥--

A co když někdo o druhém povídá věci, které jsou sice pravdivé, ale jsou velice osobní? Nemám na mysli urážky, ale prostě čistě soukromou, osobní věc. Je to třeba už strašně dávno, ale ten dotyčný, nebo ta dotyčná, to na vás neustále vytahuje, že vás znají i lidé, které jste v životě neviděli? Co se s tím dá dělat?

Není tady

#7 28. 4. 2007 20:36

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Nič. Poprosiť ho pekne, aby prestal... Možno by to mohlo spadať pod ochranu osobnosti, ale silne pochybujem, že by sa tým niekto zaoberal... roll

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#8 29. 4. 2007 9:49

jana.p
♥------

Moje sestra také podala oznámení ,a uspěla u soudu.Prodělala operaci šedého zákalu,a v zaměstnání ji jedna neustále pomlouvala že je slepá.Přitom sestra řídí auto,čte,a to k tomu nepotřebuje ani brýle.Nakonec ta osoba byla odsouzená na 2,5 roku za šíření nepravdivé události,a to ještě sestra vysoudila 500 tisíc jako odškodné.

Není tady

#9 29. 4. 2007 11:36

Hannah
♥♥♥♥♥--

jana.p napsal(a):

Moje sestra také podala oznámení ,a uspěla u soudu.Prodělala operaci šedého zákalu,a v zaměstnání ji jedna neustále pomlouvala že je slepá.Přitom sestra řídí auto,čte,a to k tomu nepotřebuje ani brýle.Nakonec ta osoba byla odsouzená na 2,5 roku za šíření nepravdivé události,a to ještě sestra vysoudila 500 tisíc jako odškodné.

V Česku?

Není tady

#10 29. 4. 2007 14:33

email.czAlena2
♥♥-----

V našem případě se o nic tak vážného nejedná, prostě si jen naše dcery (naše má 18, jejich asi 20) nadávaly přes ICQ. Bylo to zcela určitě oboustranné, ale k žádné škodě nedošlo. Soused nám totiž poslal dopis, že jestli ho nepřestaneme urážet a pomlouvat, podá na nás žalobu, ale blíže nespecifikoval, takže jsme usoudili, že nejspíš má na mysli tohle. Jinak my si ho a jeho rodiny vůbec nevšímáme, naopak z jejich strany plotu často slyšíme "vy ku..., táhněte do pi...", manžela oslovují "vy debile" a dceři už dvakrát jejich syn vyhrožoval, ať se nesměje, že jinak dostane přes hubu, pominu-li i jiné vulgarity. Příjemné to sice není, ale ještě mě nenapadlo hnát to přes soudy. Vždyť mají na starosti snad důležitější případy a sama vím, jak dnes to soudní řízení často dlouho trvá.

Není tady

#11 29. 4. 2007 18:46

elementgirl
♥♥♥♥♥♥-

email.czAlena2 napsal(a):

V našem případě se o nic tak vážného nejedná, prostě si jen naše dcery (naše má 18, jejich asi 20) nadávaly přes ICQ. Bylo to zcela určitě oboustranné, ale k žádné škodě nedošlo. Soused nám totiž poslal dopis, že jestli ho nepřestaneme urážet a pomlouvat, podá na nás žalobu, ale blíže nespecifikoval, takže jsme usoudili, že nejspíš má na mysli tohle. Jinak my si ho a jeho rodiny vůbec nevšímáme, naopak z jejich strany plotu často slyšíme "vy ku..., táhněte do pi...", manžela oslovují "vy debile" a dceři už dvakrát jejich syn vyhrožoval, ať se nesměje, že jinak dostane přes hubu, pominu-li i jiné vulgarity. Příjemné to sice není, ale ještě mě nenapadlo hnát to přes soudy. Vždyť mají na starosti snad důležitější případy a sama vím, jak dnes to soudní řízení často dlouho trvá.

Tak to je docela sila...myslim ze dcery si muzou nadavat pres Icq jak chteji a soud by se nad tim nepozastavil:))navic nikdo nedokaze ze z toho Icq pise vase dcera a ne nekdo jinej:))Prinejhorsim schovte dopis a zazalujte je za vyhrozovani smile))

Je mnoho lidí, kteří naši duši, naše cítění nechápou... a nás samotné to poté moc ubíjí... Zavidím Vám, jestli nevíte o čem píši... Proto mé životní motto je: "Kdo nezažije, nepochopí!"

Není tady

#12 5. 5. 2007 14:52

jana.p
♥------

Jo v Česku,co je na tom divného?

Není tady

#13 5. 5. 2007 15:09

romina
♥♥♥♥♥--
Místo: Děčín

Aleno 2 tak takový sousedé jsou neštěstí,upřímně tě lituju vím o tom své dumbom

nikdy nebude šťastným,koho bude trápit,že někdo je šťastnější.

Není tady

#14 29. 5. 2007 22:38

prezdivka2007
♥♥♥----

Ted zalezi, jak se urazeli, jestli si rekli "ty jsi hrozna" nebo neco takoveho, tak nic. Ale pokud se titulovali sproste, tak se muzou jit nahlasit. Za nadavani sproste + pomlouvani, co jste slyseli od nejaky baby, cloveka, tak z toho muze bit pruser, radci si drzet jazyk. Kamoska nahlasila starou soudedku za nadavani a pak to musela zrusit{chtela si vzit zivot},kamoska to zrusila tehdy.

Není tady

#15 31. 5. 2007 0:34

Mgr.K
♥♥♥----

to bych se nebal yikes) s trestnim oznamenim pro pomluvu neuspeje a soukromopravni zaloba je draha... navic by soud celkem brzy pochopil, kdo je tam ten psychopat a dement yikes))

ale jinak uprimnou soustrast...takovehle sousedy...

Není tady

#16 31. 5. 2007 15:11

prezdivka2007
♥♥♥----

Mgr.K napsal(a):

to bych se nebal yikes) s trestnim oznamenim pro pomluvu neuspeje a soukromopravni zaloba je draha... navic by soud celkem brzy pochopil, kdo je tam ten psychopat a dement yikes))

Myslis? Tak to bych teda nerekla. Mohla ji nahlasit a ziskat omluvu a jeste penize. Jenze stara pani se cvokala a chtela zabit.......... skurt A kdyz pomlouvala cele ulici nesmysly? To se taky muze a svitit do okna svetilkem a rikat to o druhym,jo? A zvonit vecer na zvonek a vylizt a rict, ze to bych ten chlap nebo zenska co prave jde po chodniku,jo? Myslim, ze bych s ni byla ve Stemberku, kamoska to vydrzela, ale tedka uz tam nebydli.

Není tady

#17 31. 5. 2007 15:18

mag
♥♥♥♥♥♥♥

prezdivka2007 napsal(a):

Mgr.K napsal(a):

Myslis? Tak to bych teda nerekla. Mohla ji nahlasit a ziskat omluvu a jeste penize. Jenze stara pani se cvokala a chtela zabit.......... skurt A kdyz pomlouvala cele ulici nesmysly? To se taky muze a svitit do okna svetilkem a rikat to o druhym,jo? A zvonit vecer na zvonek a vylizt a rict, ze to bych ten chlap nebo zenska co prave jde po chodniku,jo? Myslim, ze bych s ni byla ve Stemberku, kamoska to vydrzela, ale tedka uz tam nebydli.

Nahlásit kde??Já bych to vyděla na přestupek.

Upravil(a) mag (31. 5. 2007 15:18)

Není tady

#18 31. 5. 2007 15:20

prezdivka2007
♥♥♥----

mag napsal(a):

prezdivka2007 napsal(a):

Mgr.K napsal(a):

Na tresni a oni si pozvou OBE. Jo, to neni vse, co delala, to je jenom tresnicka.

Není tady

#19 31. 5. 2007 15:34

mag
♥♥♥♥♥♥♥

prezdivka2007 napsal(a):

mag napsal(a):

prezdivka2007 napsal(a):

Na tresni a oni si pozvou OBE. Jo, to neni vse, co delala, to je jenom tresnicka.

Jo a předají to přestupkový komisi, to je standardní postup.

Není tady

#20 13. 6. 2007 20:12

email.czAlena2
♥♥-----

Takže to bylo nakonec je vyhrožování, tak jako všechno od souseda. Každý měsíc nám chodí výhružné dopisy, ti lidi jsou fakt asi paranoidní. Šestiletému synovi k nim na zahradu spadl míček, hned po něm sousedka řvala, co jim leze na pozemek. Dnes přišel dopis, že při jakémkoli vstupu na jejich pozemek budou volat policii. Dceru jsem poučila, aby si jich raději nevšímala. Jen jsem zvědavá, jak dlouho tohleto vydržíme, nejspíš postavíme třímetrovou zeď :-(

Není tady

#21 17. 6. 2007 16:16

Maya.82
Host

No Kotěvbotě jednoduše rozbit hubu.

Mě potkalo něco podobného moje bývala udajná kamarádka chtěla zbalit mého manžela a když se ji to nepovedlo tak ho začla pomlouvat a roznášet drby, že s ní spí a podobně a to tvrdila i mě, ale holčička neuspěla. Už dávno jsem totiž o ni věděla, že je to jen obyčejná psychopatka a muj muž by si o ni ani kolo neopřel.

Jo i takoví lidi jsou holt mezi námi. Je to smutné

#22 18. 6. 2007 8:11

AlenaVin
♥♥-----

Já mám informace takové, že pokud se k trvalému pobytu nepřihlásí jinde, tak zrušit nelze.

My jsme tento problém řešili před třemi lety, tenkrát v říjnu jsme se stěhovali a dcera měla v červenci předtím 15 let. Nevyřizovali jsme jí občanku, protože jsme si mysleli, že jen na tři měsíce je to zbytečné. Byly s tím hrozné problémy, dcera musela čekat více než půl roku na jakési ověření občanství, bez občanky jsme ji nemohli přihlásit v novém bydlišti, takže byla půl roku přihlášená tam, kde už jsme dávno nebydleli a museli jsme tam za ni platit i poplatky. Když jsem se na to ptala, tak mi řekli, že nelze odhlásit trvalé bydliště, když není přihlášená jinde.

Není tady

#23 18. 6. 2007 8:59

mag
♥♥♥♥♥♥♥

lada napsal(a):

Přítel přihlásil svého vnuka k trvalému pobytu do svého bytu. Vnuk se ale odstěhoval neznámo kam. Je možné zrušit jeho trvalý pobyt v přítelově bytě, když tam nemá osobní věci, neplatí služby ani nájem a opravdu tam nebydlí ??

Jistěže lze, zajděte na vaší matriku, řeknou vám, co všechno k otmu potřebujete (svědky...), přihlásí ho na ohlašovně vaší obce.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí