19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Ahoj,
vím e ryby se mají dávat od jednoho roku, ale myslíte e by se něco stalo kdybych dala u teď??? Je jí 9 měsíců.
znáte nějaký dobrý recept jak je připravit?
Není tady
Soptíku, můe připravit oběd z tuňáka. V květnové betynce je docela zajímavý recept: tuňák, pórek, zakysaná smetana, pagety...
Není tady
ryba přesto jak je zdravá je alergen, asi bych jetě s tím podáváním prckovi počkala....
Není tady
My davame ryby od 9. mesice. Jenom je uvarim ve vode a davam mu to se zeleninovou kasi, nemixuju, jenom to rozdrobim na kousky a micham to az na taliri zlickou. Musim priznat, ze takhle malymu prckovi bych spis dala tu rybu nez zakysanou smetanu.....
Není tady
Soptíku, nám řekla dr. e pokud máme v rodině alergika- manela, tak s rybou raději počkat, vdy o nic nejde, ne?
Není tady
a můe se dávat mimisovi losos?
Není tady
Losos měla Nela poprvé minulý týden k obědu...
Není tady
a jak jí chutnal?
Není tady
Moc jí chutnal a dokonce i ten penát snědla Předtím ohrnovala nosánek nad penátem a s lososem nevadil
Není tady
tak se vracim k tematu, mudr dneska ze rybicku davat, pangase davame, dobry, ale jakou jinou rybu? mam strach z kosti:( lososa tedy nekdy zkusime, spise kousky lososa nebo muze byt file z lososa? díky
Není tady
Já hodně dělám panagese, toho máme rádi vichni a kdo nevyzkouel omáčku na pangase z pytlíčku - tuím e maggi nápady tak si opravdu pochutná
, dělám to hodně s kaí a to je pak rádýlko
Není tady
klaris: no to jo,ale to pak neni moc pro deti s tou omackou z pytliku:( ale hlavne pangas je sladkovodni ryba, tka neobsahuje jod, takze prave zse chci nejakou morskou rybu
Není tady
Kamchi a co třeba zkusit tuňáka? jde s ním dělat spousta věcí
Není tady
leni: a kupujes nekde cerstveho? nebo myslis z plechovky? jako rio mare? to je uz osolene zase a ne malo mi rpijde, pro rocni dite.
Není tady
Kamchi, já teda kupuju pro nás normálně v konzervě.... jedině zkusit pohledat, jestli se někteří nedělají bez koření... a jsi si jistá, e je to dosolované a není to jen přirozená chu? já fakt nevím, já to zatím moc neřeila, protoe to jíme jen my a malá má spoustu času, ne se vrhnem na rybu...
Není tady
leni: no me to rpijde dost slane ten tunak v plechovce, tak nevim, az budu v krame, podivam se na slozeni. No ja prave pro sebe si kupuju to jo,ale resim pro malou
Není tady
Já bych tedy tuňáka v plechovce ročnímu ditěti nedávala.
Kamchi, ve větích supermarketech mají chlazené lososy, tresky a mnoho dalích druhů ryb (i tuňáka...ale ten je dost drahý) . Hodně se na ně dá narazit i v Bille (mají je např. v Bille na Karláku, také na Budějovické, v Tescu v Letňanech...)
Mají je např. v podobě filet...sice mají kůstky, ale dají se dobře "plátkovat" a kosti odstranit.
Upravil(a) Aluska (4. 3. 2009 13:36)
Není tady
alusko: jdu v patek do hypernovy na chodove, a tam mam pocit jsem taky nejakou rybu videla cerstvou, uvidime.. pan mi snad poradi:)
Není tady
Kamchinko, manzel to studoval na netu, i na zahranicnich, a ryby jsou v pohode, pokud neni v rodine alergie..., ale nesmi to byt velky dravy ryby, protoze ty obsahuji hodne tezkych kovu, coz je zbytecny zatezovani detskyho organismu. Takze NE - tunak, losos (i kdyz ty z umelych chovu, u tech asi neni problem), okoun. ANO - treska, ta je pry idealni, prazma (u te je trochu problem s kostma, ale je nadherne jemna), morsky vlk (taky mensi ryba). Ja je davam obou detem od deviti mesicu cca, driv nez normalni maso..
Není tady
Kamchi, jj, na Chodově je mají také.
A Evča má s těmi dravými rybami a tekými kovy naprostou pravdu
Není tady
Peko, Fořt ho doporučuje asi hlavně kvůli vysokému obsahu omega mastných kyselin, protoe to je hodně tučná ryba nebo co o něm píe?
Ono to má právě dvě stránky věci...a ten obsah rtuti je bohuel zase to negativum
Není tady
No ono je vude něco... tak uvidím co buodu mít za rybky v té hypernově.
Není tady