18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Zrovna jsem někde zaslechla, jak francouztí poslanci budou projednávat noení burek na ulicích u nich, e jsou symbolem nesvobody a vězení ! I já myslím, e to do Evropy nepatří. Je to konzervaticní islámská tradice. Pokud se islám odvolává na svobodu, měl by si ji uplatnovat hlavně ve svých zemích! Burky jsou problémem vude!
Není tady
Kdy nějaká země zaručí svobodu vyznání, nechápu, proč pak určuje, jak má to vyznání vypadat.
Jako, kdyby někdo rozhodl, e u nás eny musí nosit dlouhé vlasy, nejlépe spletené do copů a mui hladce oholení. To ale není o manelství...
Souhlasím s ambou. Láska je pěkná věc, moná přenáí hory, ale kulturní rozdíly, to je jiná věc. A mlhavá představa + zaslepenost láskou = mnohdy tvrdé přistání v realitě.
Není tady
souhlasím, stát má být sekulární a víra má být osobní věcí kadého...take třeba v čechách by se mnou neměli zacházet jinak, pokud mám cizí jméno a ba hlavě mám vlasy a ne parohy, burku ani nic jiného, e jo
Není tady
Fatima napsal(a):
Selima napsal(a):
Ja som chodila s niekožkými cudzincmai, ale o dieati osm uvaovala len sjedným(no, ete jedna dovolenková známos ma nahovárala na spoločnú budúcnos ), ale u toho potom z toho zilo - ale hlavne kvôli jeho postojom a povahe, skôr ne kvôli jeho inému pôvodu a vierovyznaniu. Je to do značnej miery o tolerancii na oboch stranách a tie o kompatibilnosti - a určite treba vedie, do čoho idem, aby som potom nebola prekvapená. U moslimov platí, e do ôsmich rokov "patrí" diea matke, od ôsmich otcovi. Cez nejde vlak, take ak sa ena nechce detí vzda za iandu cneu, musí počíta, e sa s ich otcom nesmie rozvies, kým nebudú plnoleté. To nie je nič nemorálne a otrasné, to je skrátka Iný kraj, iný mrav. Treba s tým ráta.
To neplatí vude - obvykle jen v zemích, kde platí aría.
Hlavní problém u únosů dětí do těchto končin je, e je tam nikdo nepojede hledat a tamní úřady to nezajímá.
No, ja si myslím, e zvykové právo je silnejie a preíva aj v krajinách, ktoré sa oficiálne riadia svetskými zákonmi. A vôbec -nepísané tradície sú občas silnejie ako tie písané, a treba sa s nimi tie oboznámi. Ale takisto treba spozna aj českú alebo slovenskú rodinu budúcich svokrovcov.
Není tady
Burka nie je bohviečo, ale potom treba zakáza aj nosenie kríikov, aj to sú predsa náboenské symboly. Keď vetko, tak vetko... Alebo potom sa s tým nepára, a rovno poveda: Bude tu diktatúra jedného náboenstva a basta! A nehra sa na demokraciu.
Není tady
...uvidíme...... http://www.youtube.com/watch?v=UTzEpt49yeU
Není tady
Tak zákazem burek nebo átků tohle nevyřeí, jen píchnou do vosího hnízda. Problém imigrace je dalekosáhlý a měl se řeit dřív. Nedivím se Kanadě, e zavedla víza. U dávno měli změnit přístup k imigrantům.
Kdy odsud lidi kdysi utíkali na západ, bydleli ve sběrným táboře, jednoduchý to neměli... Dneska dostanou sociální dávky, najmou si byt, dělají načerno - ádné daně...
Já ale potkávám spí vietnamce a číňany, jejich děti chodily s mými dětmi do kolky a teď do koly... Nijak mi nevadí, pracují (víceméně legálně) a uiví tak dvě děti, jako my starousedlíci. Ale z pohledu demografie to asi není to pravé ořechové.
Není tady
taky jsem proti noení čehokoliv na hlavě, co znemoní člověka identifikovat...
ale jak jsem psala, integrace není o tom, jen, e ty přijme okolí, ale okolí musí přijmout i tebe, myslím tím, e se mnou nemohou zacházet blbě, jenom proto, e mám třeba křivý nos, tohle v čr nefunguje, je jiný metr a to se mi nelíbí, je to diskriminující a blbé
Není tady
Aneri napsal(a):
Zrovna jsem někde zaslechla, jak francouztí poslanci budou projednávat noení burek na ulicích u nich, e jsou symbolem nesvobody a vězení ! I já myslím, e to do Evropy nepatří. Je to konzervaticní islámská tradice. Pokud se islám odvolává na svobodu, měl by si ji uplatnovat hlavně ve svých zemích! Burky jsou problémem vude!
problemem jsou pro evropany, ne pro muslimy. povidala jsem si s jednou muslimkou ktera by si satek nesundala na verejnosti ani v evrope, protoze by se bez nej citila jako naha, je to pro ni normalni soucast obleceni, asi jako po evropance kdyby nekdo chtel aby si sundala sukni a chodila jenom v kalhotkach, a nemohl pochopit proc to nechce udelat. je to jen otazka zvyku..
Není tady
Kamarátka, Slovenak, sama dobrovožne začal nosi atku v Jemene... pracuje tam a povedala, e bez nej sa cíti ako nahá, vetci chlapi si ju obzerajú - je to kontraproduktívne. So atkou ju viac repektujú a nečumia tak. Dokonca po tom v Európe jej trvlao pár dní, kým si odvykla a zloila ju z hlavy.
Není tady
a zase je to tady, konverzace na tema cizinci a jeste ke vsemu muslimove bych vzdycky zaroven praskla smichy a vzteky
clovek se dozvi blbosti ...
nebudu se tady trapne opakovat, uz jsem na nekolika tematech zminovala muj vztah z cizincem-muslimem
vyjadrim se tedy k tematu - myslim si, ze je naprosty nesmysl myslet si, ze se cesky vdavaji do ciziny jen proto, aby jim ostatni zavidely, je to klaaavovina bohuzel, nesla jsem za cizincem kvuli tomu, aby mi okoli zavidelo, ale protoze je to skvely muzsky, ktereho jsem mezi cechy bohuzel nepoznala...
je pravda, ze lide me soudily, samo ze jsem "sla za penezi", protoze nikdo nechapal, jak jsem se mohla zamilovat do o 20let starsiho chlapa a jeste ke vsemu na pul araba
reknu vam novinku: lide jsou zli bohuzel, a jakmile vykrocite z rady, tak vam naservirujou takovy buraky, o jakych se vam v zivote nesnilo
vyslechla jsem si spoustu nechutnosti, naucila jsem se je travit bezezbytku
Není tady
Selima: "sama dobrovožne začal nosi atku v Jemene... pracuje tam a povedala, e bez nej sa cíti ako nahá..."
Tak já na burku myslím předevím po nějakém flámu, to si vdycky říkám, e by to u mě ledacos vyřeilo
Selima: "Burka nie je bohviečo, ale potom treba zakáza aj nosenie kríikov"
No jo, Seli, ale třeba já to beru tak, e kdy se nastěhuji do nějaké země, budu muset respektovat její zvyklosti (ani by mě nenapadlo v Německu poadovat stavbu meity - ostatně, zkusil někdo vyadovat něco evropského např. v Afghánistánu?) Asi celkově nejde jen o nějaký zákaz (jeho prosazení ve Francii či Belgii vůůůůbec není lehké a je jasné, e politici s takovým poadavkem jsou velmi zranitelní), spí jde moná obecně o přístup jednotlivých "světových stran" k protějku.
Evropa bude stavět meity a východ bude naopak nae mue zabíjet proto, e svou manelku "pustili" do tamějího obchodu s domácími potřebami? (vyprávěl mi kamarád, který jezdí pracovat do Pákistánu, Agfh., Iránu atd...) Myslím, e předevím o TOMTO jsou ty debaty.....
Kukusa: "myslim si, ze je naprosty nesmysl myslet si, ze se cesky vdavaji do ciziny jen proto, aby jim ostatni zavidely, je to klaaavovina bohuzel"
Kukuko, ví, kolik na světě existuje nesmyslů? Ideální je nevímat si toho a ít co nejlíp. Smýlení některých jedinců stejně nezmění. Čím dřív se od nich oprostí, tím pro Tebe líp.
Není tady
Tak v té kostce nebyla zmrzlina, ale větinou jablečná nebo jahodová dřeň. Jedlo se to ličkou a do kostky jsem dávala naetřené drobné. To u je let.......díky,vydrápaly se mi vzpomínky,které u byly hodně hluboko.
Není tady
Jo, Vladi, a ty kostky si pak někteří frajeři dávali na ty svoje stodvacítky - na taná zařízení . Pamatuje?
Není tady
Pamatuji a dokonce se kradli....
Není tady