Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 17. 7. 2009 9:26

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Re: svatby s cizinci

Zrovna jsem někde zaslechla, jak francouzští poslanci budou projednávat nošení burek na ulicích u nich, že jsou symbolem nesvobody a vězení ! I já myslím, že to do Evropy nepatří. Je to konzervaticní islámská tradice. Pokud se islám odvolává na svobodu, měl by si ji uplatnovat hlavně ve svých zemích! Burky jsou problémem všude!

Není tady

#52 17. 7. 2009 11:58

javena
♥♥♥♥♥♥-

Když nějaká země zaručí svobodu vyznání, nechápu, proč pak určuje, jak má to vyznání vypadat. roll
Jako, kdyby někdo rozhodl, že u nás ženy musí nosit dlouhé vlasy, nejlépe spletené do copů a muži hladce oholení. To ale není o manželství...
Souhlasím s ambou. Láska je pěkná věc, možná přenáší hory, ale kulturní rozdíly, to je jiná věc. A mlhavá představa + zaslepenost láskou = mnohdy tvrdé přistání v realitě. sad

Není tady

#53 17. 7. 2009 13:39

Kokino
♥♥♥----

souhlasím, stát má být sekulární a víra má být osobní věcí každého...takže třeba v čechách by se mnou neměli zacházet jinak, pokud mám cizí jméno a ba hlavě mám vlasy a ne parohy, burku ani nic jiného, že jo

100 krát upadneš, 100 krát vstaň.

Není tady

#54 29. 7. 2009 18:18

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Fatima napsal(a):

Selima napsal(a):

Ja som chodila s niekožkými cudzincmai, ale o dieati osm uvažovala len  sjedným(no, ešte jedna dovolenková známos ma nahovárala na spoločnú budúcnos smile ), ale u toho potom z toho zišlo - ale hlavne kvôli jeho postojom a povahe, skôr než kvôli jeho inému pôvodu a vierovyznaniu. Je to do značnej miery o tolerancii na oboch stranách a tiež o kompatibilnosti - a určite treba vedie, do čoho idem, aby som potom nebola prekvapená. U moslimov platí, že do ôsmich rokov "patrí" diea matke, od ôsmich otcovi. Cez nejde vlak, takže ak sa žena nechce detí vzda za iandu cneu, musí počíta, že sa s ich otcom nesmie rozvies, kým nebudú plnoleté. To nie je nič nemorálne a otrasné, to je skrátka Iný kraj, iný mrav. Treba s tým ráta.

To neplatí všude - obvykle jen v zemích, kde platí šaría.
Hlavní problém u únosů dětí do těchto končin je, že je tam nikdo nepojede hledat a tamní úřady to nezajímá.

No, ja si myslím, že zvykové právo je silnejšie a prežíva aj v krajinách, ktoré sa oficiálne riadia svetskými zákonmi. A vôbec -nepísané tradície sú občas silnejšie ako tie písané, a treba sa s nimi tiež oboznámi. Ale takisto treba spozna aj českú alebo slovenskú rodinu budúcich svokrovcov. wink

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#55 29. 7. 2009 18:28

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Burka nie je bohviečo, ale potom treba zakáza aj nosenie krížikov, aj to sú predsa náboženské symboly. Keď všetko, tak všetko... Alebo potom sa s tým nepára, a rovno poveda: Bude tu diktatúra jedného náboženstva a basta! A nehra sa na demokraciu. wink

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#56 29. 7. 2009 22:27

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Není tady

#57 30. 7. 2009 7:43

javena
♥♥♥♥♥♥-

Tak zákazem burek nebo šátků tohle nevyřeší, jen píchnou do vosího hnízda. Problém imigrace je dalekosáhlý a měl se řešit dřív. Nedivím se Kanadě, že zavedla víza. Už dávno měli změnit přístup k imigrantům.
Když odsud lidi kdysi utíkali na západ, bydleli ve sběrným táboře, jednoduchý to neměli... Dneska dostanou sociální dávky, najmou si byt, dělají načerno - žádné daně...
Já ale potkávám spíš vietnamce a číňany, jejich děti chodily s mými dětmi do školky a teď do školy... Nijak mi nevadí, pracují (víceméně legálně) a uživí tak dvě děti, jako my starousedlíci. smile Ale z pohledu demografie to asi není to pravé ořechové. hmm

Není tady

#58 31. 7. 2009 10:56

Kokino
♥♥♥----

taky jsem proti nošení čehokoliv na hlavě, co znemožní člověka identifikovat...

ale jak jsem psala, integrace není o tom, jen, že ty přijmeš okolí, ale okolí musí přijmout i tebe, myslím tím, že se mnou nemohou zacházet blbě, jenom proto, že mám třeba křivý nos, tohle v čr nefunguje, je jiný metr a to se mi nelíbí, je to diskriminující a blbé

100 krát upadneš, 100 krát vstaň.

Není tady

#59 4. 8. 2009 22:46

konstance
♥♥♥♥♥--

Aneri napsal(a):

Zrovna jsem někde zaslechla, jak francouzští poslanci budou projednávat nošení burek na ulicích u nich, že jsou symbolem nesvobody a vězení ! I já myslím, že to do Evropy nepatří. Je to konzervaticní islámská tradice. Pokud se islám odvolává na svobodu, měl by si ji uplatnovat hlavně ve svých zemích! Burky jsou problémem všude!

problemem jsou pro evropany, ne pro muslimy. povidala jsem si s jednou muslimkou ktera by si satek nesundala na verejnosti ani v evrope, protoze by se bez nej citila jako naha, je to pro ni normalni soucast obleceni, asi jako po evropance kdyby nekdo chtel aby si sundala sukni a chodila jenom v kalhotkach, a nemohl pochopit proc to nechce udelat. je to jen otazka zvyku..

Není tady

#60 5. 8. 2009 16:16

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Kamarátka, Slovenak, sama dobrovožne začal nosi šatku v Jemene... pracuje tam a povedala, že bez nej sa cíti ako nahá, všetci chlapi si ju obzerajú - je to kontraproduktívne. So šatkou ju viac rešpektujú a nečumia tak. Dokonca po tom v Európe jej trvlao pár dní, kým si odvykla a zložila ju z hlavy.

Brita

Není tady

#61 5. 8. 2009 19:17

kukusa
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Humpolačka

a zase je to tady, konverzace na tema cizinci a jeste ke vsemu muslimove lol bych vzdycky zaroven praskla smichy a vzteky

clovek se dozvi blbosti ...

nebudu se tady trapne opakovat, uz jsem na nekolika tematech zminovala muj vztah z cizincem-muslimem

vyjadrim se tedy k tematu - myslim si, ze je naprosty nesmysl myslet si, ze se cesky vdavaji do ciziny jen proto, aby jim ostatni zavidely, je to klaaavovina bohuzel, nesla jsem za cizincem kvuli tomu, aby mi okoli zavidelo, ale protoze je to skvely muzsky, ktereho jsem mezi cechy bohuzel nepoznala...
je pravda, ze lide me soudily, samo ze jsem "sla za penezi", protoze nikdo nechapal, jak jsem se mohla zamilovat do o 20let starsiho chlapa a jeste ke vsemu na pul araba

reknu vam novinku: lide jsou zli hmm bohuzel, a jakmile vykrocite z rady, tak vam naservirujou takovy buraky, o jakych se vam v zivote nesnilo

vyslechla jsem si spoustu nechutnosti, naucila jsem se je travit bezezbytku

http://lilypie.com/pic/090312/7zB3.jpghttp://b3.lilypie.com/Bbt9p1/.png

http://lilypie.com/pic/081130/UxM5.jpghttp://bd.lilypie.com/DrzCp1/.png
kontrola u gyndr 16.3.

Není tady

#62 5. 8. 2009 19:40

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Selima: "sama dobrovožne začal nosi šatku v Jemene... pracuje tam a povedala, že bez nej sa cíti ako nahá..."

Tak já na burku myslím především po nějakém flámu, to si vždycky říkám, že by to u mě ledacos vyřešilo big_smile big_smile big_smile wink

Selima: "Burka nie je bohviečo, ale potom treba zakáza aj nosenie krížikov"

No jo, Seli, ale třeba já to beru tak, že když se nastěhuji do nějaké země, budu muset respektovat její zvyklosti (ani by mě nenapadlo v Německu požadovat stavbu mešity - ostatně, zkusil někdo vyžadovat něco evropského např. v Afghánistánu?) Asi celkově nejde jen o nějaký zákaz (jehož prosazení ve Francii či Belgii vůůůůbec není lehké a je jasné, že politici s takovým požadavkem jsou velmi zranitelní), spíš jde možná obecně o přístup jednotlivých "světových stran" k protějšku.
Evropa bude stavět mešity a východ bude naopak naše muže zabíjet proto, že svou manželku "pustili" do tamějšího obchodu s domácími potřebami? (vyprávěl mi kamarád, který jezdí pracovat do Pákistánu, Agfh., Iránu atd...) Myslím, že především o TOMTO jsou ty debaty.....

Kukusa: "myslim si, ze je naprosty nesmysl myslet si, ze se cesky vdavaji do ciziny jen proto, aby jim ostatni zavidely, je to klaaavovina bohuzel"

Kukuško, víš, kolik na světě existuje nesmyslů? Ideální je nevšímat si toho a žít co nejlíp. Smýšlení některých jedinců stejně nezměníš. Čím dřív se od nich oprostíš, tím pro Tebe líp.

Není tady

#63 10. 8. 2009 17:13

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

Tak v té kostce nebyla zmrzlina, ale většinou jablečná nebo jahodová dřeň. Jedlo se to lžičkou a do kostky jsem dávala našetřené drobné. To už je let.......díky,vydrápaly se mi vzpomínky,které už byly hodně hluboko.smile

Není tady

#64 10. 8. 2009 17:24

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

tummenupp Jo, Vladi, a ty kostky si pak někteří frajeři dávali na ty svoje stodvacítky - na tažná zařízení big_smile. Pamatuješ?

Není tady

#65 11. 8. 2009 6:27

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

Pamatuji a dokonce se kradli....big_smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí