Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#1 26. 4. 2007 19:54

Kamílek
♥♥-----

Extrémně stresující práce ... odejít????

Ahoj, mám na vás otázečku hjarta

Byly by jste schopné dělat práci, která je extrémně stresující, příliš vás nebaví, děláte spoustu přesčasů a měsíčně byste měly jen jeden volný víkend a spoustu nočních?

S trochou nadsázky... neznám, jaké to je jet s kamarády na víkend, jít v pátek večer do hospody, na Štědrý večer být doma, prostě normálně žít..!!!

Jenže jsem to vystudovala, nic jiného vlastně ani neumím a jako odměnu dostávám 24 tis čistého. To je vždycky argument, který vše přebije.

Byly byste schopné dělat takovou práci??

Není tady

#2 26. 4. 2007 20:01

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Extrémně stresující práce ... odejít????

Určitou dobu ano - ale ne na stálo, už to mám vyzkoušené ale bylo to za hoodně míň peněz. Jenže prachy jsem potřebovala a jiná práce nebyla...
Hledala bych ale něco méně zatěžujícího, nevydržela bych to třeba mnoho let, vydržela jsem rok a něco, už si ani přesně nepamatuju jak dlouho to bylo.

Strach je malá smrt...

Není tady

#3 26. 4. 2007 20:17

Tetamáma
♥♥♥♥♥♥-
Místo: u Strakonic

Jsem SŠ mám grafickou průmyslovku. Už jsem dělala i extrémě stresující práci: v obchodním oddělení soukromé firmy i extrémě těžkou: rok jsem dojila krávy v kravíně.

Není tady

#4 26. 4. 2007 20:46

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Kamílku, když jsi to vystudovala a následně se tím živíš, tak jsi logicky musela dopředu vědět, co Tvoje práce bude obnášet. 24 tisíc čistá ruka je velice dobrý plat. Tak si teď musíš rozhodnout sama, co v tuto chvíli chceš - buď méně časově náročnou práci za méně peněz, nebo setrvat ve stávajícím zaměstnání s tím, že Ti práce požere spousty volného času, zač jsi ale na druhou stranu finančně odměněna.

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#5 26. 4. 2007 20:52

madabouttraviata
♥♥♥♥---
Místo: Praha

No rozhodně neodcházej jen tak...zkus si něco hledat- třeba narazíš na něco zajímavého- samozřejmě trochu problém bude při tomto tempu chodit na nějaké pohovory, aniž by si toho někdo všiml... ale i to jde... Na tom je nejhorší, že tě to nebaví- honit se a stresovat se dá vydržet, když to člověka naplňuje a baví, ale bez toho- to za chvíli jde na mozek...

I had a farm in Africa at the foot of the Ngong Hills. The Equator runs across these highlands, a hundred miles to the north, and the farm lay at an altitude of over six thousand feet. In the day-time you felt that you had got high up; near to the sun, but the early mornings and evenings were limpid and restful, and the nights were cold.

Není tady

#6 26. 4. 2007 21:19

alyxa
♥♥-----

Kamílek napsal(a):

Byly by jste schopné dělat práci, která je extrémně stresující, příliš vás nebaví, děláte spoustu přesčasů a měsíčně byste měly jen jeden volný víkend a spoustu nočních?

S trochou nadsázky... neznám, jaké to je jet s kamarády na víkend, jít v pátek večer do hospody, na Štědrý večer být doma, prostě normálně žít..!!!

Jenže jsem to vystudovala, nic jiného vlastně ani neumím a jako odměnu dostávám 24 tis čistého. To je vždycky argument, který vše přebije.

něco takového jsem taky dělala... 7let.. nejdřív jsem tu práci milovala, ke konci nenáviděla:-) rozhodla jsem se po roce přemýšlení odejít... měla jsem peníze,ale neměla jsem čas je utrácet, nebyla jsem pánem svýho času, nemohla jsem si naplánovat dovču, pravidelně se něco dělo.... stálo mě to manželství, přátele... no tak jsem se na odchod připravila.. rok si užila doma..... v lese jsem si připadala jak alenka v říši divů:-) Teď mám klidnou práci úplně v jiném oboru, jsem spokojená.... jen mi někdy chybí ten adrenalin... ale nelituju... :-)

Není tady

#7 26. 4. 2007 21:23

Hannah
♥♥♥♥♥--

Ano,kdybych byla masochysta.A to nejsem.

Není tady

#8 26. 4. 2007 21:27

Kamílek
♥♥-----

alyxa napsal(a):

Kamílek napsal(a):

něco takového jsem taky dělala... 7let.. nejdřív jsem tu práci milovala, ke konci nenáviděla:-) rozhodla jsem se po roce přemýšlení odejít... měla jsem peníze,ale neměla jsem čas je utrácet, nebyla jsem pánem svýho času, nemohla jsem si naplánovat dovču, pravidelně se něco dělo.... stálo mě to manželství, přátele... no tak jsem se na odchod připravila.. rok si užila doma..... v lese jsem si připadala jak alenka v říši divů:-) Teď mám klidnou práci úplně v jiném oboru, jsem spokojená.... jen mi někdy chybí ten adrenalin... ale nelituju... :-)

Souhlasím. Téměř doslova. Zatím to dělám čtyři roky, ale přijde mi, že jsem za tu dobu zestárla asi o dvacet. Když někde vidím svoje "pracovní nástroje", zvyšuje se mi tep. smilesad Nikdy jsem o odchodu nepřemýšlela, zvykla jsem si až moc na plat, ale poslední měsíc mě ta myšlenka napadá dost často.

Kiaro: Dost dobře jsem nemohla vědět, co mě čeká. Nemůžu to vysvětlovat, ale opravdu nemohla.

Není tady

#9 26. 4. 2007 23:08

savéla
♥♥♥♥♥--

Kiara napsal(a):

Kamílku, když jsi to vystudovala a následně se tím živíš, tak jsi logicky musela dopředu vědět, co Tvoje práce bude obnášet. 24 tisíc čistá ruka je velice dobrý plat. Tak si teď musíš rozhodnout sama, co v tuto chvíli chceš - buď méně časově náročnou práci za méně peněz, nebo setrvat ve stávajícím zaměstnání s tím, že Ti práce požere spousty volného času, zač jsi ale na druhou stranu finančně odměněna.

Ideální by byla 8 hodinová pracovní doba za stejný plat lollollol

Není tady

#10 27. 4. 2007 9:20

host5522
Host

Pokud je ti špatně při pohledu na tvoje "pracovní nástroje", asi pomalu nastává čas odejít.

#11 27. 4. 2007 10:03

maria
♥♥♥♥---

Podle mého 24 tisíc není žádný zázrak a pokud ti stálá hladina adrenalinu vadí odešla bych. Pokud máš pochybnosti podívej se opatrně po néčem klidnějším. Závisí od toho jak moc prašulky potřebuješ. Pokud nemáš dluhy a nikoho neživíš, neváhala bych.

Není tady

#12 27. 4. 2007 12:25

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Kamílek: Řekla bych, že ti může hrozit syndrom vyhoření ... pak už nezbyde než tu práci opustit. Takže já bych asi hledala něco jiného. Třeba jen na čas, než bych zase načerpala sílu dělat to, co jsem vystudovala. Navíc ten plat, když ho rozpočítáš na hodiny a pak si tu částku vynásobíš normálním fondem pracovní doby, nebude nic moc... Ale těžko radit, nevím, v jakým oboru děláš, ani jaká je možnost sehnat ve tvém bydlišti jinou práci. Každopádně jsem viděla v telce pořad o vyhoření a ty ženský říkaly něco podobného jako ty a všechny nakonec vyhořely a jediná šance pro ně byla jiná práce. Pracovaly na místech s extrémní psychickou zátěží - nemocnice, kojeňák apod.

Není tady

#13 27. 4. 2007 13:30

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

ne

Není tady

#14 27. 4. 2007 13:37

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Doplním - ten čistý plat neodpovídá "mému případnému"  a tak maximálnímu nasazení, to bych chtěla být jinak oceněna. O to hůř, pokud by byly pracovní podmínky pro mě nepřijatelné, pak jednoznačne ne.

Ano v případě, že by mě práce a podmínky vyhovovaly (myslím za 24čistého), i s tímto časovým nasazením a jednalo se o dočasnou záležitost (např. měsíc - dva) s tím, že pak naběhne víceméně "normální" prac. doba.

Není tady

#15 27. 4. 2007 13:49

Feuria
♥♥♥♥♥♥♥

maria napsal(a):

Podle mého 24 tisíc není žádný zázrak a pokud ti stálá hladina adrenalinu vadí odešla bych. Pokud máš pochybnosti podívej se opatrně po néčem klidnějším. Závisí od toho jak moc prašulky potřebuješ. Pokud nemáš dluhy a nikoho neživíš, neváhala bych.

... není zázrak ? Možná né v Praze ... ale já mám i se svým nasazením čistého 11 000 vissla takže to považuji za plat moc hezký !
(Dělám vedoucí funkci - nic podřadného) ! Jinak lidé tu v průměru berou 8 - 9 000,- někteří hrubého ! ...
Ale ani takový plat by mě neudržel někde, kde mě to nebaví a stresuje.

Život je boj, tak se tady klidně pozabíjejte a já bych zdovolením prošla....

Není tady

#16 27. 4. 2007 13:55

alka
♥------

nie, pretože zarábam ešte o niečo viac za 8 hodín denne, žiadne soboty, nedele, nadčasy. Možno sa na Mňa niekto nahnevá, ale 24 tis. čistého nie je hodná počtu hodín, ktoré popisuješ.

Není tady

#17 27. 4. 2007 14:09

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Ako komu, Alka... ak budeš splácať sama hypotéku, budeš vďačná za slušný stály príjem. Ale zasa dlhodobo to fuckt nie je výhra, hlavne ak odtiaľ aj tak jedného dňa odídeš, navyše s nechuťou pracovať a únavovým syndrómom... hmm

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#18 27. 4. 2007 16:44

alyxa
♥♥-----

ještě ke mzdě a počtu hodin:-) jsme si s jednou kolegyní z jiného oddělení spočítaly,že s těma našema přesčasama máme vlastně na hodinu 65Kč hrubého..... ! Vedoucím se přeci přesčasy neplatí. Teď mám jako řadový zaměstnanec podstatně více.:-)

Není tady

#19 27. 4. 2007 21:42

zizi
♥♥♥----

Kamílku,tenhle problém jsem řešila cca před tři čtvrtě rokem.Odejít z práce,kde byli "sociální jistoty",ale která mě maximálně ubíjela?Radím ano.U mě bylo rozhodování těžší v tom,že mám rodinu a příjem je dost důležitý.Ale peníze nejsou všechno.Navíc si myslím,že stres a nespokojenost v práci se odrazí i na zdraví a náladě.Už půl roku dělám na novém místě práci,která mě baví a má smysl.A jsem mnohem spokojenější.Třeba se ti podaří najít nové zaměstnání v oboru,v který jsi vystudovala.Držím pěsti.smile

Co tě nezabije, to tě posílí.

Není tady

#20 27. 4. 2007 22:04

misha88
♥♥♥♥♥♥♥

Kamílku a co vlastně děláš?

http://lbyf.lilypie.com/jGYVp1.png

https://lb4f.lilypie.com/wxkxp2.png

https://lbdf.lilypie.com/V2Y7p2.png

Není tady

#21 28. 4. 2007 0:18

mrkacka1
♥------

Řekla bych, že Kamílek je lékařka..??... Také řeším něco podobného, i když mám čistého o něco víc než polovinu toho, co Kamílek. Mám také práci, která, zvláště, když kolegyně každou chvíli chybí, mě stresuje, a raději bych něco klidnějšího. Navíc dojíždím, takže kdybych našla něco v místě bydliště, nevadil by mi třeba i trochu nižší plat. Čas jsou přece taky peníze...

Není tady

#22 28. 4. 2007 0:24

Evelin
♥♥♥♥---

Kamílku, máš tu práci v PRaze? Mne ten plat za extrémní práci totižto extrémně vysoký nepřipadá! Alespoň na pražské platy ne.
Máš-li cíl a víš proč to děláš a naco ty peníze potřebuješ, chvíli to jde. Ale kolem 5 roku dření přichází dilema, zda to má smysl a pro co vlastně žiješ a jak. Věkem a zkušenostma jednou doješ k tomuto rozhodnutí. Vím, o čem mluvím - jsem vyléčená workoholička... Má práce mne prostě bavila, celou dobu bavila.
Já třeba jednou měla plat "SEN"...5o.OOO na měsíc, hrubého. Vydržela jsem tam být 3 měsíce, nebot jsem zažila skutečnou šikanu, komplikované dojíždění, zničené zdraví a nervy. HOROR.
Nestojí mne ty peníze za zničené zdraví, nervy a život. NE. Peníze nejsou všechno.
Kdybys budovala firmu pro sebe, tak to je něco jiného, víš, že ti poběží a něco do budoucna dá.
Skutečně si spočítej, zda čas a nervy a ten příjem je adekvátní, a kolik ti vydají ty hodiny za hodinový příjem. Aby si se pak nedivila... třeba to bude i mín než 65 na hodinu....
Já-dnes-už bych to nebrala. Vím o místě...je volné za 70.000 hrubého, prac. doba po-pá 7.oo-22,oo a so-ne na povel, většinou taky pracovní...vícedenní služebky. Nemám zájem.  A nejsem jediná, která by už to nebrala třeba ve 4o-ti nebo 5o-ti. A to pracuji za 19.ooo hrubého....jiný příjem nemáme, takže sranda to není.
Už víme, co je důležitého v životě. Třeba vidět, jak vyrůstá mé dítě a mít čas ji něco naučit, ne nechat růst, jak dříví v lese. Mít s ní společné zážitky a tak.
Třeba něco tajně hledej. Mne pomohl pobyt- práce v cizině. Být mladá...tady nejsem. Syndrom vyhoření těžko překonáš, akorát onemocníš - duševně ještě víc a pak i zdravotně se to přenese.

Upravil(a) Evelin (28. 4. 2007 0:39)

Není tady

#23 28. 4. 2007 0:34

Evelin
♥♥♥♥---

Jo, už nejsem ochotna obětovat ze svého života ježděním do práce 3 hodiny denně v hnusném, smradlavém, nacpaném MHD, čekáním na tram, bus v zimě, děšti, horku a větru, nebo sezením v nevytopeném busu či vlaku. Takže mám málo placenou práci, dojdu pěšky v klidu a to víc času věnuji dítěti. TEd mám jinou prioritu- mé dítě, ne kariéru.
Jo, kdyby přišla lukrativní nabídka,tak třeba bych ráda zase pracovala přiměřeně svému vzdělání, klidně na 2OO procent, ale musí to mít úroven a ne postavení otroka...Cítiš se tak, vid?

Není tady

#24 29. 4. 2007 19:31

olafio
♥♥♥----

Za 24 tis. měsíčně nikoliv. I když záleželo by na tom v jaké životní fázi a kokrétní situaci bych byl. Třeba kdybych bydlel sám nebo u rodičů, tak bych do takového zaměstnání šel, pokud bych měl partnerku, tak bych se chtěl věnovat hlavně jí......nejde to obecně říct. Práce ti sice něco dá (penízky), ae zase to toho hodně může vzít, třeba ten čas nebo příležitost.

Ale zase 24 tis. měsíčně je dost peněz.....

Není tady

#25 30. 4. 2007 8:19

Feuria
♥♥♥♥♥♥♥

alka napsal(a):

nie, pretože zarábam ešte o niečo viac za 8 hodín denne, žiadne soboty, nedele, nadčasy. Možno sa na Mňa niekto nahnevá, ale 24 tis. čistého nie je hodná počtu hodín, ktoré popisuješ.

No narážela jsem na to, že záleží na tom, kde žiješ ... tady "u nás" nemají takový plat ani manageři tillfreds

Život je boj, tak se tady klidně pozabíjejte a já bych zdovolením prošla....

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí