29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj,
piště sem prosím prosím, vaše osvědčené, výborné a jednoduché receptíky na marinádky na maso. Blíží se čarodejnice a my každoročně grilujeme ale jaksi už nám dochází inspirace. Tak jsem vás chtěla poprosit o radu.
Děkuji
Není tady
Vajíčko, solamyl, česnek, trocha oleje, sůl, pepř, koření podle chuti (osvědčené a výborné je to s názvem "Gurmán", ale jinak každý podle sebe, těch směsí je spousta...)
Není tady
med, sojovka,česnek, olivový olej, grilovací koření
Není tady
bílý jogurt, grilovací koření
Není tady
Jéééé holky, moc děkuju to budou dobrůtky
Já totiž nemám absolutně žádnou fantazii!!!
IVČO, prosím tě, chápu to dobře, že smícháš koření a jogurt a naložíš to masíko do toho????
Není tady
Olej a koření dle chuti, ale pozor, aby v koření (balíčku) nebyla sůl nebo glutamát, jinak maso pustí šťávu do marinády a je suché.Solit až po " zatažení " masa..Někomu se to může zdát jako zbytečná rada, ale výsledkem bude překvapený.
Není tady
marináda na sladkovodní rybi i mořské rybi třeba makrely:rozpustit máslo přidat nasekanou petrželku,přidat dost hořčice,citronovou šťávu i nastrouhanou citronovou kůru,sůl,pepř a špetka rozdrceného fenikllu,potřít rybu je dobré nechat 1den v lednici naležet no a na maso: červené víno hořčice pepř sůl citron nechat naložit 1den, z lágu jede pak udělat víborná zahuštěná omáčka
Není tady
nikusko, přesně tak - tahle marináda se dá použít i na pečené maso v troubě a taky dělám podobně smažené kuřecí řízečky
to přidám do toho jogurtu vajíčka, koření, naložím do toho malé kuřecí řízečky, které pak jenom obeluju v jemné strouhance a opatrně smažím ....
Není tady
Ota napsal(a):
Olej a koření dle chuti, ale pozor, aby v koření (balíčku) nebyla sůl nebo glutamát, jinak maso pustí šťávu do marinády a je suché.Solit až po " zatažení " masa..Někomu se to může zdát jako zbytečná rada, ale výsledkem bude překvapený.
S Otou souhlasim solim az na panvicce.
Ja taky pridam typ. Na dobre nalozenou cinu je dobre pridat lzicku nebo dve skrobu. Normalne si kousky kureciho nalozite do oleje a koreni dle chuti jak jste zvykli a pridate skrob a zamichate, nechate ulezet. Maso je po osmazeni "slizke a krehke" presne jako od chinanu
Není tady
já jsem vždycky dělala "čínu" tak, že jsem nejdřív posypala ty kousky masa Solamylem, obalila je v něm a pak přidávala ostatní ingredience
dneska to frknu všechno najednou do hrnku a ty kousky masa tím zaleju
Není tady
Ota napsal(a):
Oto,není to zbytečná rada,jen poznamenám,že ještě se mi nepodařilo sehnat kořenící směs bez soli.
Není tady
vitula1 napsal(a):
Ota napsal(a):
Oto,není to zbytečná rada,jen poznamenám,že ještě se mi nepodařilo sehnat kořenící směs bez soli.
Korenici smes zasadne micham sama! Je fakt, ze kolikrat smicham co bud, ale smesi na cinu jsou opravdu s pridavkem soli.
Vetsinou pridavam sladkou papriku, zazvor, trochu kari a nekolik lzic sojove omacky
Není tady
trocha soli,olej,koření-rožnění..(je to pikantnější)
Není tady
Tak šup šup, další tipy. v sobotu grilujeme kuřecí.
Jak moc dopředu to maso nakládáte?
Není tady
Večer předem do oleje s oblíbeným kořením, česnekem, sójovkou... co mi přijde pod ruku.
Není tady
Na kuře je dobrá marináda : díl oleje, díl vína rozmixovat se zelenými bylinkami (dobromysl, máta, estragon, česnek), stačí odležet 2 hodiny.
Není tady
ita napsal(a):
Na kuře je dobrá marináda : díl oleje, díl vína rozmixovat se zelenými bylinkami (dobromysl, máta, estragon, česnek), stačí odležet 2 hodiny.
a sůl není potřeba? A jaké víno? Červené?
Není tady
Hanino, soli dávám málo, manža má vysoký tlak, víno je na drůbež lepší bílé (schovávám nedopité láhve).
Není tady
hm, tak ty se u nás nevyskytují .....
Není tady
Výborné jsou kuřecí prsa nalořená v bílém jogurtu s nastrouhaným zázvorem a natrhanou šalvějí. Je možno přidat trochu třeba kari,nebo vegetky...jen tak pro barvičku.Důležité je nesolit!!!!nechat přes noc v ledničce a druhý den šup s tím na gril neskutečná dobrota,prsa se krájí jako DORT
Není tady
hura, umoudrilo se pocasi, takze konecne budem na velikonoce grilovat, planuju raznici, mnam, uz se nemuzu dockat reklama
Není tady
také jsem nakládala již do jogurtu, moc dobre, stavnate... a jinak také den predem do oleje s korením dle chuti. Kupuju obcas v bio prodejne koreni i smesi, bez soli a glutamanu. jen bylinky...
Není tady
jéjé, grilováníčko. už se těším. scházíme se s kamarády pravidelně, grilujeme na zahradě celé odpoledne, děti tam lítaj, večer je nahážeme do postelí a pokračujeme sami s dobrým vínem nebo žejdlíčkem pivínka. já dělám marinádu kečupovou, základ olivový olej a kečup hodně ostrý - já preferuji hellmanns kvůli chuti, ale můžete i jiný, pak přidám tymián, bazalku, country koření a lžičku škrobu (hodně to maso zjemní a i po krátké době je velmi měkké a křehké), lžíci červeného vína, sůl, pepř.
Není tady
Zkuste nekdy jen pepr. Cerny pepr a sul. Pripadne papriku. Nejlepe to zachova chut masa.
Jeste je vyborna marinada z maggi. A pokud rano najdu v pocitaci jedno video, tak dopisu i marinadu na steak z veproveho bucku zaklad je tusim pomerancovy dzus. Yummi yummi
Není tady