|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Vanilka69 napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Ježišimarjá Vanilko.....
já vím, Pan, já vím, fakt jsem váhala jestli to sem psát, no tak to nečtěte a je to ...
Ale o to snad nejde, zda sem či jinam...
Spíš právě TOHLE je mnohem ale mnohem vyjimečnější záležitost než právě ona bezpodmínečná láska...
Sex je taky energie a to velmi významná...pokud nezůstane jen v druhé čakře, je to především léčivá energie....
A je fakt, že každý partner zůstává ve tvé auře.... a to je můžná důležitější než nemoci, o kterých se tu pořád mluví...
Tekže ani já nemluvím stejně jako Axi o nějaké promiskuitě, ale o PARTNERSTVÍ.
Bohužel ten rozdíl málokomu něco říká a tak tu pořád vlastně mlátíme prázdnou slámu 
Není tady
Vanilka69 napsal(a):
Já mám také ráda všechny lidi, některé míň, některé víc. Také v životě nechci ubližovat.
A naprosto neočekávám, že mi kdokoliv bude mojí lásku nebo mé dobré skutky vracet.
Zkus se opravdu zamyslet nad tím, proč lidé duchovně "na vrcholu" nebo k němu hodně blízko nenavazují blízké vztahy - ba naopak se jich vzdávají a už vůbec nemají vztahy sexuální.
Bezpodmínečná láska opravdu není o skupinovém sexu
1.odst. o.k.
2.odst. - opravdu???
3.odst. - nesmysl
4.odst. - ??? 
Není tady
Sel - výběr duchovně vyspělých jedinců je opravdu velmi diskutabilní, to jsem i přiznala.
Ale na podstatě problému si trvám - ten, kdo miluje všechny bytosti bezpodmínečnou láskou, ten se opravdu na žádnou bytost neváže.
O duchovním směru, který pracuje se sexuální energií vím, ale to není o bezpodmíněčné lásce.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Vanilka69 napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Ježišimarjá Vanilko.....
já vím, Pan, já vím, fakt jsem váhala jestli to sem psát, no tak to nečtěte a je to ...
Ale o to snad nejde, zda sem či jinam...
Spíš právě TOHLE je mnohem ale mnohem vyjimečnější záležitost než právě ona bezpodmínečná láska...
Sex je taky energie a to velmi významná...pokud nezůstane jen v druhé čakře, je to především léčivá energie....
A je fakt, že každý partner zůstává ve tvé auře.... a to je můžná důležitější než nemoci, o kterých se tu pořád mluví...
Tekže ani já nemluvím stejně jako Axi o nějaké promiskuitě, ale o PARTNERSTVÍ.
Bohužel ten rozdíl málokomu něco říká a tak tu pořád vlastně mlátíme prázdnou slámu
Pan, naprosto s Tebou souhlasím už jen proto, že pracovat s bezpodmínečnou láskou většina lidí pracovat nedokáže, ale se sexuální energií ano.
Ale Pandorro, PARTNERSTVÍ je dobrovolné a co tehdy když někdo nechce být partnerem milence svého partnera?
Není tady
Wiki napsal(a):
Vanilka69 napsal(a):
Já mám také ráda všechny lidi, některé míň, některé víc. Také v životě nechci ubližovat.
A naprosto neočekávám, že mi kdokoliv bude mojí lásku nebo mé dobré skutky vracet.
Zkus se opravdu zamyslet nad tím, proč lidé duchovně "na vrcholu" nebo k němu hodně blízko nenavazují blízké vztahy - ba naopak se jich vzdávají a už vůbec nemají vztahy sexuální.
Bezpodmínečná láska opravdu není o skupinovém sexu1.odst. o.k.
2.odst. - opravdu???
3.odst. - nesmysl
4.odst. - ???
Upřímně Wiky: 2. odst. asi ne vždy, ale rozhodně vím, že dělám chybu pokud dávám lásku nebo dělám dobré skutky pro svůj prospěch
a odst. 3 - dovedu pochopit že názor jako Ty má asi většina lidí
Není tady
Axi - tvůj příspěvěk z dnešního rána, ano , tomu rozumím a omlouvám se , pokud jsem některé tvé předešlé pochopila špatně 
Žiši holkýýý brzděte 

, nějak se to posouvá úpně jinam.

Vanilka69 napsal(a):
Sel - výběr duchovně vyspělých jedinců je opravdu velmi diskutabilní, to jsem i přiznala.
Ale na podstatě problému si trvám - ten, kdo miluje všechny bytosti bezpodmínečnou láskou, ten se opravdu na žádnou bytost neváže.
O duchovním směru, který pracuje se sexuální energií vím, ale to není o bezpodmíněčné lásce.
Ani nevieš, nakoľko máš pravdu. Neviaže sa na nikoho a nikoho neviaže k sebe. Ale môže mať väčšiu blízkosť s jedným človekom ako s desiatkami iných. To "neviazať sa" je podľa mňa práve kľúčové slovo... Keď ti poviem, že som veľmi milovala človeka, s ktorým som nemohla(a neskôr už ani nechcela byť)? Tentoraz nepíšem o ženáčovi, ale o inej kskúsenosti. Bol to človek-kamarát, o ktorom som vedela, že jednak by sme sa nakoniec aj tak rozišli - bol isme dosť odlišní - a jednak by som ho odchýlila z jeho životnej dráhy, keby som s ním nadviazala bližší vzťah. Ostalo to na úrovni duchovnej spriaznenosti. Milovala som ho ako málokoho v živote a to, že sme sa vídali sporadicky a komunikovali nepravidelne, na tom nič nezmenilo. Urobil zo mňa lepšieho človeka a snáď aj ja som jemu niečím prispela... To, s kým spával alebo nespával(resp. ČI spával ešte s niekým iným v čase, keď sme skúšali spolu byť), ma nikdy netrápilo.
Brala som to ako svoju lásku k moru. Milujem more, ale pritom viem, že nikdy nemôže patriť LEN MNE. Je to absurdná myšlienka. Nič to však nemení na mojej láske k moru. Možno, že láska medzi dvoma partnermi má iné pravidlá, ale myslím, že by v nej mohlo byť niečo z lásky mňa a mora...
Není tady
Vanilka69 napsal(a):
Ale Pandorro, PARTNERSTVÍ je dobrovolné a co tehdy když někdo nechce být partnerem milence svého partnera?
Práce se sexuální energií bez bezpodmínečné lásky naprosto ztrácí smysl. Pokud to někdo odděluje, neví, co dělá....
Partnerství je samozřejmě dobrovolné, o tom není spor. Kdykoliv z něho může jeden z partnerů odejít a ten druhý nemá právo mu cokoliv vyčítat ( zkazils mi život, obětovala jsem ti mládí, nechci být partnerkou manžela tvé milenky, mohla jsem si vzít Pištu Hufnágla - nebo jak se menoval
)
A k tomu, abych odešla nebo vztah řešila nepotřebuji snižovat ani svoji ani partnerovu důstojnost - tady naprosto souhlasím s Axim.
Buď jsem partnerka a nebo "hlídač"....
Není tady

Už viem, Vanilka, ako to berieš ty... a prečo sa asi nikdy nezhodneme. Pre mňa je dôležitá aj tá telesná stránka, a paradoxne PRÁVE PRETO pre mňa nie je dôležitá nevera. Aj telesno a to, ako s ním hospodárim(s tou schránkou, ktorá je podľa katolíkov hriešna nádoba a ktorú mi podľa MŇA Boh len požičal, aby mohla fungovať moja krásna nesmrteľná duša) je pre mňa súčasťou duchovna. Nemám to tak že 1. DUCHOVNO.. 2. ..... 3.... 4.... 10... kopa hovna.... 25 Telesno....
A lásku tiež nedelím na podmienečnú a bezpodmienečnú, na kresťanskú a telesnú... Láska je láska a ja mám srdce, do ktorého sa jej zmestí veľa. Toť vše...
Není tady
Pandorraa napsal(a):
majkofa,
představ si situaci (teď pominu hulváty, násilníky a notorické "nevěrníky" - pány, co nezvládli sami sebe a pořád honí nějaký ten vlak) :
A/ manžel, který si tebe ani dětí moc nevšíma, chodí do práce, pak příjde, sedne k počítači, hraje hry a brouzdá po netu, pak si sedne k televizi, případně se zabývá nějakým svým koníčkem. Je neustále strašně unavený, takže veškerá domácnost je na tobě, co nezařídíš, to není - to jest od běžných nákupů, úklidu přes vánoční dárky po dovolenou. Tvůj muž sedí doma, neangažuje se, nevnáší do domácnosti ani do vztahu žádnou mužskou energii, sice nosí peníze, ale na tvé pokusy ho probrat odpoví, že máš být spokojená, protože peníze přinese, nekouří nepije, za babama neběhá, tak co bys chtěla! Když ho už moc "otravuješ" dovede být nepříjemný. Je nepřístupný diskusím, protože on je přece spokojený, nic mu nechybí, tak co pořád máš...
B/ manžel, který je ti oporou. Nejenže pravidelně "nosí domů mamuta", ale má zájem nejen o tebe, ale i o děti. Podporuje je v jejich aktivitách, rozvíjí jejich vlohy, stará se o jejich volný čas, vymýšlí pro vás různé výlety, dárky, neumírá na onu pověstnou nemoc mužů na 7, takže je schopen tě plně zastoupit v době nemoci, podporuje tě ve tvé práci, dovede tě překvapit nápadem na dovolenou, který také i uskuteční. Ctí tvoje rozhodnutí a soukromí, nijak podrobně se nezabývá se tím, kam jdeš, s kým a co tam budeš dělat, kdy se vrátí. Stačí mu tvé ujištění, že je všechno v pořádku..... Ovšem totéž vyžaduje i od tebe. Takže sem tam zmizí a ty nevíš kam a s kým.... Možná je ti dokonce i nevěrný. Jenže vždycky se vrátí a je dál tím spolehlivým mužem vedle tebe, který je tobě i vašim dětem oporou.
Je to pochopitelně jen jeden jediný příklad z mnoha, které píše život...
Nu a teď:
Manžel A nebo B? A vyhovuje? - Ten je na 99% "věrný"....ovšem nmemusí být, protože i "tichá voda břehy mele"...
Manžel B vyhovuje??? - ten je ale na 99% "nevěrný".... ovšem nemusí být, protože jde hlavně o naše "předjímání"...
Oba mohou být nevěrní! Ani jeden nemusí být nevěrný. B je určitě nevěrný!
Stačí mrknout do mobilu.... a proč vlastně? Manžel A nám přece "stačí" - hlavně že nějakej....
Manžel B "lustraci" mobilu určitě nenechá jen tak - mizera jeden, to on URČITĚ podvádí!
...
A jsem zase u onoho "kohouta" a "orla"....
Jednou nám bude 50 - 60 - 70.... (teda možná).... co je pro tebe cennější? Věrnost těla nebo věrnost duše?
A co je to vlastně "VĚRNOST"???
Proč je pro tebe tak strašně důležitá??? Já osobně to neřeším. Budu to řešit, až to příjde. Pak zvážím, jakou cenu pro mne ten člověk má a jakou já mám pro něho. Ostatně si myslím, že "nevěra" je jen tou pověstnou "špičkou ledovce". Mne víc zajímá to, co je pod hladinou než to, co je nad ní.
Někdy tak můžu zjistit, že jsem žila s někým, koho jsem vůbec neznala - a to jak v tom zápo*ném, tak i v tom kladném slova smyslu.
Nic se přece neděje náhodou, že?
Ja bych chtela mix A+B , pokud se domluvime, ze volny cas se sex.zamerenim nebudeme resit , tak souhlasim naprosto, muzeme mit super kamaradsky vztah, kupodivu chlapi to vetsinou nechteji.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Vanilka69 napsal(a):
Práce se sexuální energií bez bezpodmínečné lásky naprosto ztrácí smysl. Pokud to někdo odděluje, neví, co dělá....
Partnerství je samozřejmě dobrovolné, o tom není spor. Kdykoliv z něho může jeden z partnerů odejít a ten druhý nemá právo mu cokoliv vyčítat ( zkazils mi život, obětovala jsem ti mládí, nechci být partnerkou manžela tvé milenky, mohla jsem si vzít Pištu Hufnágla - nebo jak se menoval)
A k tomu, abych odešla nebo vztah řešila nepotřebuji snižovat ani svoji ani partnerovu důstojnost - tady naprosto souhlasím s Axim.
Buď jsem partnerka a nebo "hlídač"....
Ale Pan, tak to přece není, práce se sexuální energií je tím lepší nebo přínosnější nebo smyslupnější, čím čistčí nebo kvalitnější láska mezi partnery panuje, ale to neznamená, že bez bezpodmínečné lásky ztrácí smysl. Možná většina lidí považuje bezpodmínečnou lásku za něco, co tak hezky popsal Axi. ALe to je jen láska nesobecká a to je něco jiného.
Ano Pandorro, jsi to zase Ty, popisující ideály, zatracující jejich opaky a neberoucí v úvahu cokoliv jiného mezi tím. Asi dobrá vlastnost pro vůdce. A proto je dobře, že jsi taková. Já málokdy vidím věci tak jednoznačně jako Ty nebo třeba Axi.
Jenom mě nepodsouvejte, že když dovedu pochopit ty, kteří pátrají po důkazech nevěry, že neuznávám glorifikaci nevěry - ale také ji neodsuzuji a dokážu prominout - že to nějak snižuje moji lidskou důstojnost.
Opravdu nechápu ať se snažím jak chci proč věci jako soukromý detektiv nebo třeba mobil můžou být pro někoho měřítkem lidských kvalit. A zvlášť pro lidi, kteří jsou jinak tak svobodomyslní. Řikáte - byl nevěrný - no a co pokud v jiných oblastech funguje skvěle. Proč tedy neříkáte třeba - leze do mobilu - no a co pokud jinak vyřešil problém provalení nevěry na jedničku?
Není tady
Selima napsal(a):
Už viem, Vanilka, ako to berieš ty... a prečo sa asi nikdy nezhodneme. Pre mňa je dôležitá aj tá telesná stránka, a paradoxne PRÁVE PRETO pre mňa nie je dôležitá nevera. Aj telesno a to, ako s ním hospodárim(s tou schránkou, ktorá je podľa katolíkov hriešna nádoba a ktorú mi podľa MŇA Boh len požičal, aby mohla fungovať moja krásna nesmrteľná duša) je pre mňa súčasťou duchovna. Nemám to tak že 1. DUCHOVNO.. 2. ..... 3.... 4.... 10... kopa hovna.... 25 Telesno....
A lásku tiež nedelím na podmienečnú a bezpodmienečnú, na kresťanskú a telesnú... Láska je láska a ja mám srdce, do ktorého sa jej zmestí veľa. Toť vše...
Sel, osobně mě neznáš a věř mi, já miluju své tělo a je pro mě docela důležité a jsem dost smyslná a bez sexu strádám a rozhodně své tělo nepokládám za nádobu hříchu a rozhodně nejsem katolík 
A máš pravdu, že láska je láska. A láska v obecném smyslu je jen jedna. Ale projevy lásky jsou různé a Tyto projevy běžně lidé rozlišují, mají různou intenzitu, míru sobeckosti ...
Není tady
Vanilka69 napsal(a):
Holky majkafo, Jájo, já se hodně rozmýšlela, jestli to sem vůbec psát, protože to je spíš asi do duchovní než sem. Dovedu pochopit že pro hodně lidí tady je to dost
![]()
Nicméně lidé, co nějak pracují s energiemi, které dosud nebyly vědecky dokázané, vědí, že jejich "nadpřirozené" vlastnosti zesílí, pokud se začnou chovat asketicky, pokud jakkoliv nejsou stahováni hmotou. Takže dobrovolně se vzdají sexu, ale i jiných požitků, aby se jim zintenzivnily jejich duchovní schopnosti.
Já nechci intenzivnější duchovní schopnosti ! Já chci sex 
)Není tady

To sa dá užitočne a hlavne PRÍJEMNE SPOJIŤ!

Není tady
Selima napsal(a):
To sa dá užitočne a hlavne PRÍJEMNE SPOJIŤ!
![]()
Taky si myslím.Ale, vzdát se sexu, abych byla duchovně "jinde" - to není nic pro mě 
)Není tady
Selima napsal(a):
Vanilka69 napsal(a):
O duchovním směru, který pracuje se sexuální energií vím, ale to není o bezpodmíněčné lásce.Ani nevieš, nakoľko máš pravdu. Neviaže sa na nikoho a nikoho neviaže k sebe. Ale môže mať väčšiu blízkosť s jedným človekom ako s desiatkami iných. To "neviazať sa" je podľa mňa práve kľúčové slovo... Keď ti poviem, že som veľmi milovala človeka, s ktorým som nemohla(a neskôr už ani nechcela byť)? Tentoraz nepíšem o ženáčovi, ale o inej kskúsenosti. Bol to človek-kamarát, o ktorom som vedela, že jednak by sme sa nakoniec aj tak rozišli - bol isme dosť odlišní - a jednak by som ho odchýlila z jeho životnej dráhy, keby som s ním nadviazala bližší vzťah. Ostalo to na úrovni duchovnej spriaznenosti. Milovala som ho ako málokoho v živote a to, že sme sa vídali sporadicky a komunikovali nepravidelne, na tom nič nezmenilo. Urobil zo mňa lepšieho človeka a snáď aj ja som jemu niečím prispela... To, s kým spával alebo nespával(resp. ČI spával ešte s niekým iným v čase, keď sme skúšali spolu byť), ma nikdy netrápilo.
Brala som to ako svoju lásku k moru. Milujem more, ale pritom viem, že nikdy nemôže patriť LEN MNE. Je to absurdná myšlienka. Nič to však nemení na mojej láske k moru. Možno, že láska medzi dvoma partnermi má iné pravidlá, ale myslím, že by v nej mohlo byť niečo z lásky mňa a mora...
Sel, možná jsi na to kápla, pro mě bezpodmínečná láska není o intimitě. Nesobecká láska může o intimitě být. Ale má to háček jak vím z téhle diskuse - každý za své intnimní považuje něco jiného - a teď babo raď jak na to.
A přemýšlela jsem i o těch ideálních vztazích jak je popisuje Axi. A o nevěře v nich. Proč tedy v takovém vztahu případnou nevěru tajit?
A poslední věc - omlouvám se všem, kteří si myslí, že tu probíhá zbytečná diskuse. Pokud mají pocit, že za to velkým dílem mohu i já, mohu všem jen poděkovat, za to že tu jste, ubíhá mi tak dobře poslední den pracovní neschopnosti, jsem rozená diskutérka a moc mi to baví. A ostatní mají vždy možnost to nečíst. 

Není tady

A Vanilko, na reality kanáloch, s kt. sa vrece roztrhlo, pozerávam taký trafený americký program "Cheaters". Je to relácia podvádzaných ľudí, ktorí sa rozhodli nejako zverejniť svoje nešťastie, urobiť si z neho PUBILICITU a cítia sa natoľko morálne lepší ako svoje náprotivky, že ich nechávajú sledovať teelvíziou(predpokladám, že prípady, keď televízny štáb zistí how-know;čítaj hounou, tam neukazujú) a potom sa pri konfrontácii s neverníkom a treťou osobou bijú, škriekajú, hádajú, plačú, robia scény... a v 75% prípadov sa k nemu/nej vracajú...
Často neviem, či sa mám smiať alebo plakať. Je to úbohé, čím nechcem povedať, že podvádzať niekoho je povznášajúce, ale ak podvedený mal ešte štipku hrdosti, po takomto verejnom extempore je podľa mňa jediné ako-tak dôstojné riešenie spáchať harakiri.
Ja zasa nie som propagátorka nevery a zásadná odporkyňa "narúšania súkromia"(mžno by som to za istých okolností urobila aj ja, ale modlím sa, aby také okolnosti nikdy nenastali), ale skôr nabádam k tomu, aby sa všetci pokúsili najprv rozdýchať neveru, počítať do niekoľkých miliónov, a až potom robiť zásadné rozhodnutia - a aj zásadné prejavy. Každý prípad je individuálny a tak to treba brať. Nevera môže vzťah dokonca aj obohatiť - záleží len a len na nás(oboch partneroch), ako s ňou naložíme a čo z nej "vytrieskame". A ťahať sem morálne imperatívy a "vyšší principy" je podľa mňa proste chabé.
Není tady
Vanilka69 napsal(a):
A poslední věc - omlouvám se všem, kteří si myslí, že tu probíhá zbytečná diskuse. :
Pokud máš pocit, že tu někdo glorifikuje nevěru a není schopen pochopit chudáky "detektivy", kteří prostě pro svůj klid POTŘEBUJÍ "partnera" nachytat na švestkách, tak ta diskuse je opravdu zbytečná, protože stále nechápeš podstatu toho, co se tu říká 
Já osobně velmi dobře chápu, že zoufalí lidé mohou dělat zoufalé skutky - už jsem řekla, že pokud na své metody nejsou hrdí a dovedou se poučit, smekám před nimi. Jediné co nechápu je, proč v zoufalých skutcích a jejich obhajobě pokračují i po té, co už zoufalí nejsou, protože svůj "problém" prostě vyřešili. Jedině snad, že by ho vlastně nevyřešili.....
Osobí svoboda člověka podle mne spočívá i v tom, že si také dovede něco odepřít - protože mu to prostě stojí za to. A o tom to je 
Není tady
Tohle jsem zkopírovala z diskuse "Něco pro ženy"na psychologické, moc se mi to líbilo a mohlo by to konečnš ukončit tuhle moudrou, ale nekonečnou debatu
Nharte napsal(a):
"Není nic lepšího než hodnej Muckej. To ale neznamená, že při tanečku kopíruje moje kroky a nedělá ty svoje!
Kytičky miluji a dostávam je nepravidelně a nikdy ne "klasické", ale občas vlastně taky! Protože ty klasické přestanou být klasickými! Taktéž je nedostávám ve chvílich, kdy se xiftím v obchodě, že tam mají takové ty tulipánky. Tulipánky dostávám, když on usoudí, že mi je chce pořídit (časové rozmezí pár dnů, ale po většinou v době, kdy na ně již zapomenu ) Drahý můj, taktéž programátor , na začátku vyrukovával s rudými růžemi (naštěstí ne každého prvního, to bych mu je rovnou omlátila, že jsem jak položka na seznamu "co odfachat za měsíc"). Tak jsem se při třetích růžích zatvářila, že mám ráda taky jiné kytí a že stejně nejvíc ocením, když v kytce vidím kreativitu drahého. No nezabil mě. Od té doby nosí opravdu velmi zvláštní útvary (strašně se mi líbí) a občas i ty růže (taky se mi strašně líbí). Zřejmě je opravdu i sám vytváří (i když některé slečny květinářky by se na základě jeho úsměvu k podobným kreacím jistě vybičovaly!).
Ve vztahu musí být hra a věci jen pro potěšení. Jinak se najednou může stát, že je člověk jak mula- má vedle sebe taky mulu, kterou má rád a je jeho parťák, ale nějak se ani nedostanou k sobě, jak pořád táhnou v těch vyježděných kolejích. (A to není o skoku padákem a třech dovolených, i ty mohou být jako občerstvovací stanice u kolejí). Pak ta louka u souseda fakt láká (koleje nejsou z dálky vidět). Lepší občas hodit za hlavu káru a koleje a vyběhnout spolem někam pryč. Někdy i samostatně."
A za tím si stojím, a v životě nemají být nikdy moc dlouhé koleje, a občas se musí rozběhnout, a občas se na ně musí vjet, a občas musí zmizet.....to je ta krása, nevědět, co je za rohem, ale vědět, že mě to tam potká s človíčkem, kterého mám ráda a věřím mu. Protože kdž mu nevěřím, tak je zbytečné s ním být, že?
Upravil(a) Regina (3. 5. 2007 16:39)
Není tady
Regi krásný - tedy volám NHarte - krásný!
Selimo, znám ten pořad a mám na něj stejný názor jako Ty.
Já jen dovedu pochopit lidi jako je třeba Nabuko a proto právě jsem o tom problému začala mluvit, že v případě že TUŠÍ že něco není v pořádku, tak začnou pátrat. To, že něco tuší, znamená, že jim funguje intuice. Já osobně dnes vím, že pátrání není nutné, zvlášť když věříš své intuici. To už jsem psala.
Nesouhlasím s notorickými "detektivy", to jsem psala snad hned v prvním příspěvku pro Nabuko. Bezdůvodné pátrání a také pídění se po dalších detailech je nesmyslné
Taky jsem psala, že o kvalitách člověka podle mě daleko víc vypovídá jak zareaguje poté, co se nevěra provalí.
A taky jsem psala, že pokud lidé se snaží jakkoliv řešit problémy, které vznikly uvnitř vztahu nevěrou nebo rovnou odchodem mají míň mého uznání nebo pochopení než Ti, kteří mají snahu řešit to s tím se svým partnerem.
Jsem ráda, že tu nikdo nevěru neglorifuje a taky jsem ráda, že se rozšířila řada lidí, kteří jsou schopni ty "detektivy" pochopit a nepovažují je za nevyspělé jedince. O to mi šlo.
Není tady
Regi, je to moc pěkný - ze života, taky jsem to četla, ale ten můj předešlý příspěvek jsem měla rozepsaný asi půl hodiny, takže by správně měl patřit před ten Tvůj. (jakože souhlasím s tím aby už byla tato diskuse ukončena a že jsi zvolila krásnou tečku a já trapka tu agónii té diskuse zase prodloužila - ale fakt nechtěně - musela jsem mezitím přebalit svoji princeznu
)
Není tady
Není tady

Selima napsal(a):
Ani nevieš, nakoľko máš pravdu. Neviaže sa na nikoho a nikoho neviaže k sebe. Ale môže mať väčšiu blízkosť s jedným človekom ako s desiatkami iných. To "neviazať sa" je podľa mňa práve kľúčové slovo... Keď ti poviem, že som veľmi milovala človeka, s ktorým som nemohla(a neskôr už ani nechcela byť)? Tentoraz nepíšem o ženáčovi, ale o inej kskúsenosti. Bol to človek-kamarát, o ktorom som vedela, že jednak by sme sa nakoniec aj tak rozišli - bol isme dosť odlišní - a jednak by som ho odchýlila z jeho životnej dráhy, keby som s ním nadviazala bližší vzťah. Ostalo to na úrovni duchovnej spriaznenosti. Milovala som ho ako málokoho v živote a to, že sme sa vídali sporadicky a komunikovali nepravidelne, na tom nič nezmenilo. Urobil zo mňa lepšieho človeka a snáď aj ja som jemu niečím prispela... To, s kým spával alebo nespával(resp. ČI spával ešte s niekým iným v čase, keď sme skúšali spolu byť), ma nikdy netrápilo.
Krásné, smekám, ale obávám se, že příliš složité pro zdejší fórum.
Není tady

Ja si to nemyslím...
Keď vezmem sama seba - tak som si skoro istá, že nie...
Není tady