6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
ahoj,jak to řeíte o prázdninách se psem? Berete ho s sebou, nebo vám ho někdo hlídá?
Mám zamluvené těně bernského sal.psa a u přemýlím, jak to to udělám v létě.Asi budeme mít omezené vstupy do restaurací,obchodů, kempů, zámků..
Není tady
V rámci ČR ho berem sebou. V kempech jsme nenarazili na problém. V restauracích je to bez problémů na zahrádkách, ale větinou jim klidný pes nevadí ani uvnitř. Ti hodnějí ho dokonce taky obslouí - donesou třeba vodu a pár pikotů. Ale stále platí prvidlo - čím hnusnějí a zaplivanějí hospoda, tím hůř snáejí návtěvu psa. Do hradů a zámků chodíme na dvakrát, část se osvěuje a hlídá psy v blízkých zahrádkách a část absolvuje prohlídku ... a pak se vyměníme.
Kdy jedeme za hranice, nastupujou bábičky ... ale ty mají kocoury, take to hrozí tak nejvý na 14 dní v roce.
Není tady
Ahoj
my máme fenečku RR a na dovolenou jezdí s námi,je to člen rodiny a je sní spousta legrace. V restauraci není problém a v létě stejně větinou sedíme po zahrádkách,zámky tam je problém,prostě se prostřídáme,nebo nejdeme,ale třeba do spoustu ZOO dnes můe i se psem.
Není tady
My máme starího NO a mlaďase RR a vozíme to s sebou. Mají celý kufr auta pro sebe a do 3 hodin jízdy zvládnout v pohodě. Take po Čechách klidně. Jednou jsme vyrazili i na větí cestu - Pobaltí. to jsme tehdy měli jen toho NO a ten byl z toho naprosto nadený. Hlavně z moře Te´d u to se dvěma nejde, tak jezdíme jen poČechách a kdy jedeme dál, tak nastupují - podobně jako u Míi Kuličky - buď babička (ta s ek nám ale na tu dobu musí chudák nastěhovat) anebo známí. Ale vyřeit se to dá...
Není tady
V Českých zemích je to v pohodě, kdy tak se vystřídáme a k moři letím s dcerou a manel pak jede na psí tábor u nás, jeho moře a lenoení nebaví a mně zase nebaví psí tábor. Kdy jedeme na delí dobu někam kam nemůeme vzít nae 2 psy, pohlídá syn.
Není tady
Super téma My máme doma pejska od ledna (je to můj první pes) labradora, a máme letos v plánu jet na dovolenou do českého ráje, kde máme zamluvenou chalupu. Take pesana bereme s sebou. Straně se těím. Pojede nás asi cca 8 lidí a ná pes. Myslím, e bude legrace, hlavně se těím a najdeme nějaký super rybník kam se budeme koupat. Ná pes vodu miluje...
Jinak přítí rok plánujeme Egypt a to bude asi hlídat babička s dědou.
Není tady
Záleí kam, kdy trávíme dovču na chatě, samozřejmě bereme psisko sebou, ale třeba týden v hotelu si s ním neumím představit, take na tu dobu byl hlídán "babičkou" u nás doma...po návratu se mi zdál jaksi kulatějí :-)
Není tady
Tak já také přidám pár poznatků: máme doma westíka - 4 roky. Nevidím v tom ádný problém, ale asi záleí na tom, jak chcete trávit dovolenou. Pokud nějak aktivně, tak pejska určitě sebou - bude z vás mít radost . Na povalování u moře asi moc ne - copak by tam dělal. A hlavně: kdy bylo nae zlatíčko malé, vzala jsem ho na místní písák. Vlítnul do vody, pak mokrý hrabal v písku, pak se v tom vyválel no a pak byl tak akorát čas na to jít se oklepat k sousedům na deku.
My doma na to válení u móóóře moc nejsme a tak je to v pohodě - jezdíme kadý rok do Tater a s pejskem tam není jediný problém - můe v podstatě vude, na lanovkách neplatí . Jen je dobré se předem domluvit, kde se chcete ubytovat - ne kadý psy přijímá. A pak někde ho ubytují zdarma a někde chtějí poplatek.
Jinak do větiny "blízkého" zahraničí stačí nechat pejska očipovat (cca 700,- Kč), dostanete mezinárodní průkaz a hurá na cesty. Pokud se budete chystat někam dál, určitě si ověřte, co vechno musí být v průkazu zapsáno - třeba do Anglie poadují i potvrzení o oetření proti klíatům.
Není tady
My si krmíme a venčíme psy s bratrem navzájem, tedy nevozíme si je domů (oba jsou moc velký a nesnesou se), ale chodíme k sobě kadý den a krmíme si celý zvěřince .
Není tady
no, my jsme loni měli hafunu (pudla) i v Chorvatsku a bylo to uplně v pohodě...na plái dostal deku do stínu a byl spokojenej..:-) a byli tam lidi i velkýma psíkama- třeba s labradorem...jen byli na kraji pláe, aby to nikomu nevadilo...
Není tady
Jana24 napsal(a):
Tak já také přidám pár poznatků: máme doma westíka - 4 roky. Nevidím v tom ádný problém, ale asi záleí na tom, jak chcete trávit dovolenou. Pokud nějak aktivně, tak pejska určitě sebou - bude z vás mít radost . Na povalování u moře asi moc ne - copak by tam dělal. A hlavně: kdy bylo nae zlatíčko malé, vzala jsem ho na místní písák. Vlítnul do vody, pak mokrý hrabal v písku, pak se v tom vyválel no a pak byl tak akorát čas na to jít se oklepat k sousedům na deku.
Taky máme westíka ... s těma je fakt sranda, písek je jetě fajn, ten ná vyhledává bahno, abinec a tak ... a straně rád se pak vytírá do něčeho čistého
Není tady
Zajímavé téma. Doposud jsme to resili tak, ze mi o dovolené venčila a hlídala psa kamaradka a potom zase ja na oplatku kdyz potrebovala, jenze v lednu se kamaradka odstehovala na druhy konec republiky. Takze tuhle situaci budu v lete resit taky. Psi hotel beru jako krajni reseni. Hledala jsem na internetu a nasla tohle http://www.petsitter.cz Nemá s tím někdo zkuenost?
Není tady
Terez.M napsal(a):
Zajímavé téma. Doposud jsme to resili tak, ze mi o dovolené venčila a hlídala psa kamaradka a potom zase ja na oplatku kdyz potrebovala, jenze v lednu se kamaradka odstehovala na druhy konec republiky. Takze tuhle situaci budu v lete resit taky. Psi hotel beru jako krajni reseni. Hledala jsem na internetu a nasla tohle http://www.petsitter.cz Nemá s tím někdo zkuenost?
Já beru zase jako krajní řeení ty petsittery.Máme ověřený a léty prověřený psí hotel nedaleko ve vedlejím městě,jeho majitelka má chovnou stanici psů navíc.Mámjistotu,e je o psa postaráno,ten ná netrpí natěstí stavy,e by neral jek kvůli tomu,e nás nevidí,je to ve ok,prospívá tasm dobře.
Není tady