Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 25. 4. 2007 7:33

lindaB
♥♥♥♥♥♥-

pes a dovolená

ahoj,jak to řešíte o prázdninách se psem? Berete ho s  sebou, nebo vám ho někdo hlídá?
Mám zamluvené štěně bernského sal.psa a už přemýšlím, jak to to udělám v létě.Asi budeme mít omezené vstupy do restaurací,obchodů, kempů, zámků..

Není tady

#2 25. 4. 2007 8:18

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Re: pes a dovolená

V rámci ČR ho berem sebou. V kempech jsme nenarazili na problém. V restauracích je to bez problémů na zahrádkách, ale většinou jim klidný pes nevadí ani uvnitř. Ti hodnější ho dokonce taky obslouží - donesou třeba vodu a pár piškotů. Ale stále platí prvidlo - čím hnusnější a zaplivanější hospoda, tím hůř snášejí návštěvu psa. Do hradů a zámků chodíme na dvakrát, část se osvěžuje a hlídá psy v blízkých zahrádkách a část absolvuje prohlídku ... a pak se vyměníme.
Když jedeme za hranice, nastupujou bábičky ... ale ty mají kocoury, takže to hrozí tak nejvýš na 14 dní v roce.

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#3 25. 4. 2007 8:20

Gioia
♥♥♥♥---

Ahoj
my máme fenečku RR a na dovolenou jezdí s námi,je to člen rodiny a je sní spousta legrace. V restauraci není problém a v létě stejně většinou sedíme po zahrádkách,zámky tam je problém,prostě se prostřídáme,nebo nejdeme,ale třeba do spoustu ZOO dnes můžeš i se psem.
tummenupp

Není tady

#4 25. 4. 2007 8:53

Veranna
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ve stínu Plzeňské věže
Web

My máme staršího NO a mlaďase RR a vozíme to s sebou. Mají celý kufr auta pro sebe a do 3 hodin jízdy zvládnout v pohodě. Takže po Čechách klidně. Jednou jsme vyrazili i na větší cestu - Pobaltí. to jsme tehdy měli jen toho NO a ten byl z toho naprosto nadšený. Hlavně z moře big_smile big_smile Te´d už to se dvěma nejde, tak jezdíme jen poČechách a když jedeme dál, tak nastupují - podobně jako u Míši Kuličky - buď babička (ta s ek nám ale na tu dobu musí chudák nastěhovat) anebo známí. Ale vyřešit se to dá...

Není tady

#5 25. 4. 2007 9:34

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

V Českých zemích je to v pohodě, když tak se vystřídáme a k moři letím s dcerou a manžel pak jede na psí tábor u nás, jeho moře a lenošení nebaví a mně zase nebaví psí tábor. Když jedeme na delší dobu někam kam nemůžeme vzít naše 2 psy, pohlídá syn.

Strach je malá smrt...

Není tady

#6 25. 4. 2007 10:21

Maniše
♥♥♥♥---
Místo: něco jako Hoštice :-)

Super téma tummenupp My máme doma pejska od ledna (je to můj první pes) labradora, a máme letos v plánu jet na dovolenou do českého ráje, kde máme zamluvenou chalupu. Takže pesana bereme s sebou. Strašně se těším. Pojede nás asi cca 8 lidí a nᚠpes. Myslím, že bude legrace, hlavně se těším až najdeme nějaký super rybník kam se budeme koupat. Nᚠpes vodu miluje...
Jinak příští rok plánujeme Egypt a to bude asi hlídat babička s dědou. smile

http://beta.loga.cz/kategorie/loga_melodie/animace2/happytube/550086.gif

Není tady

#7 25. 4. 2007 10:29

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Záleží kam, když trávíme dovču na chatě, samozřejmě bereme psisko sebou, ale třeba týden v hotelu si s ním neumím představit, takže na tu dobu byl hlídán "babičkou" u nás doma...po návratu se mi zdál jaksi kulatější :-)

Není tady

#8 25. 4. 2007 16:52

Jana24
♥♥♥----

Tak já také přidám pár poznatků: máme doma westíka - 4 roky. Nevidím v tom žádný problém, ale asi záleží na tom, jak chcete trávit dovolenou. Pokud nějak aktivně, tak pejska určitě sebou - bude z vás mít radost lol . Na povalování u moře asi moc ne - copak by tam dělal. A hlavně: když bylo naše zlatíčko malé, vzala jsem ho na místní písák. Vlítnul do vody, pak mokrý hrabal v písku, pak se v tom vyválel no a pak byl tak akorát čas na to jít se oklepat k sousedům na deku. dumbom
My doma na to válení u móóóře moc nejsme a tak je to v pohodě - jezdíme každý rok do Tater a s pejskem tam není jediný problém - může v podstatě všude, na lanovkách neplatí stolt . Jen je dobré se předem domluvit, kde se chcete ubytovat - ne každý psy přijímá. A pak někde ho ubytují zdarma a někde chtějí poplatek.
Jinak do většiny "blízkého" zahraničí stačí nechat pejska očipovat (cca 700,- Kč), dostanete mezinárodní průkaz a hurá na cesty. Pokud se budete chystat někam dál, určitě si ověřte, co všechno musí být v průkazu zapsáno - třeba do Anglie požadují i potvrzení o ošetření proti kl횝atům. vava

Není tady

#9 25. 4. 2007 17:25

Pešta
♥♥♥♥---

My si krmíme a venčíme psy s bratrem navzájem, tedy nevozíme si je domů (oba jsou moc velký a nesnesou se), ale chodíme k sobě každý den a krmíme si celý zvěřince .

Není tady

#10 26. 4. 2007 8:06

janísek
♥♥♥♥♥--

no, my jsme loni měli hafunu (pudla) i v Chorvatsku a bylo to uplně v pohodě...na pláži dostal deku do stínu a byl spokojenej..:-) a byli tam lidi i velkýma psíkama- třeba s labradorem...jen byli na kraji pláže, aby to nikomu nevadilo...

Není tady

#11 26. 4. 2007 11:43

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Jana24 napsal(a):

Tak já také přidám pár poznatků: máme doma westíka - 4 roky. Nevidím v tom žádný problém, ale asi záleží na tom, jak chcete trávit dovolenou. Pokud nějak aktivně, tak pejska určitě sebou - bude z vás mít radost lol . Na povalování u moře asi moc ne - copak by tam dělal. A hlavně: když bylo naše zlatíčko malé, vzala jsem ho na místní písák. Vlítnul do vody, pak mokrý hrabal v písku, pak se v tom vyválel no a pak byl tak akorát čas na to jít se oklepat k sousedům na deku. dumbom

Taky máme westíka ... s těma je fakt sranda, písek je ještě fajn, ten nᚠvyhledává bahno, žabinec a tak ... a strašně rád se pak vytírá do něčeho čistého lol

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#12 3. 2. 2012 0:40

Terez.M
♥------

Zajímavé téma. Doposud jsme to resili tak, ze mi o dovolené venčila a hlídala psa kamaradka a potom zase ja na oplatku kdyz potrebovala, jenze v lednu se kamaradka odstehovala na druhy konec republiky. Takze tuhle situaci budu v lete resit taky. Psi hotel beru jako krajni reseni. Hledala jsem na internetu a nasla tohle http://www.petsitter.cz Nemá s tím někdo zkušenost?

Není tady

#13 6. 2. 2012 0:02

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

Terez.M napsal(a):

Zajímavé téma. Doposud jsme to resili tak, ze mi o dovolené venčila a hlídala psa kamaradka a potom zase ja na oplatku kdyz potrebovala, jenze v lednu se kamaradka odstehovala na druhy konec republiky. Takze tuhle situaci budu v lete resit taky. Psi hotel beru jako krajni reseni. Hledala jsem na internetu a nasla tohle http://www.petsitter.cz Nemá s tím někdo zkušenost?

Já beru zase jako krajní řešení ty petsittery.Máme ověřený a léty prověřený psí hotel nedaleko ve vedlejším městě,jeho majitelka má chovnou stanici psů navíc.Mámjistotu,že je o psa postaráno,ten nᚠnetrpí naštěstí stavy,že by nežral jek kvůli tomu,že nás nevidí,je to vše ok,prospívá tasm dobře.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí