Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 24. 4. 2007 10:46

1Marie
♥♥♥----

SOS - dcera v partě

Holky, některé už dobře víte, jaké útrapy prožívám se svojí -teď už patnáctiletou -dcerou. Myslela jsem, že je na chvíli relativní klid, ale po posledním víkendu si to už myslet nemůžu. Je mi jasné, že se chytla nějaké party, kde cigára a alkohol je asi to nemenší zlo. Kvůli adrenalínu asi zkouší daleko horší věcí - mám podezření i na krádeže. A do takové party teď moje dcera díky kamarádce , která ji tam přivedla - bezvadně zapadla. Zkoušela jsem se s ní o tom bavit, ale je to marný - oni jsou baječní, je s nimi legrace a přece jí nebudu zakazovat kamarády - to radši uteče z domova.  Jsem úplně v háji.

Není tady

#2 24. 4. 2007 10:48

666salome
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Moravěnka
Web

Re: SOS - dcera v partě

A co takhle psycholožka - psychiatr roll jinak nevím, myslím že my rodiče jsme na to krátký - jsme starý, nemoderní a děti znají všechno líp dumbom - toto není můj názor jen tlumočím co jsem tak někde zaslechla stolt

************Žena bez muže je jako ryba bez jízdního kola ************
http://smajlici-1.ic.cz/znameni/1/rak.gifhttp://smajlici-1.ic.cz/zvirata/9/073.gif
************ Nevěřím na zázraky  -  spoléhám na ně ************

Není tady

#3 24. 4. 2007 12:10

anka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

Zatím nevíš nic jistě,jak se chová? co škola,přístup k povinnostem,k vám?
Co jí pohrozit sociálkou?

Není tady

#4 24. 4. 2007 12:29

Hannah
♥♥♥♥♥--

Jediné co mě napadá je vymyslet pro dceru nějaké víkendové aktivity mimo domov(babičky,tety,kamarádky v jiném městě). Rozhodně je nutné vytrhnout dceru z prostředí. Co bude dělat o prázdninách?Prázdniny jsou semeniště pro podobné party. Musí pryč a zorganizovat čas! Až se rozjede tak už jí nic nezastaví.

Není tady

#5 24. 4. 2007 14:55

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Mozna bys mohla navstivit odbor pro peci o matku a dite,tam te jiste poradi.Ale 15 lete deti maji svoji hlavu mam take 15 leteho syna a vim co to obnasi.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#6 24. 4. 2007 15:12

1Marie
♥♥♥----

Doma se chová dobře, teda prací ji nezavaluju (možná chyba) ale když jí něco uložím, udělá to bez řečí. Svůj pokoj si uklízí sama a bez říkání. Ve škole už jsme řešili problémy s kázní, ale učí se dobře. Nejradši bych ji zbalila a poslala někam mimo město, ale to není řešení - i tam by jistě vyhledávala podobný aktivity - jí to prostě přitahuje. Asi to vzrušení a zakázaný ovoce. Nemám ji kam poslat,babičky nepřicházejí v úvahu, tohle se stalo na víkendu u kamarádky ....   Z prázdnin mám hrůzu.

Není tady

#7 24. 4. 2007 15:26

ice
♥♥-----

Marie - mas podobny problem jako jsem mela ja. Dcerenka, ktera se velmi dobre uci, je skutecne inteligentni a pali ji to, zacala kourit, sem tam popijet, pak byla nejaka ta kradez a utek z domova. Vratila se sama. Podminky ma doma teoreticky velmi dobre, tak proc takove chovani?Probirala jsem tento problem s psycholozkou, reseni bylo az prilis jednoduche - stacilo ji vice davat najevo, ze ji mam skutecne rada, tulit a tak podobne. Ona totiz byla presvedcena, ze mame radsi jeji malou sestru. Do 12 let byla jedinacek, pak se narodilo mimino a je jasne, ze mimino vyzaduje vice pece... Dcerka zjistila, ze kdyz je nejaky prusvih, tak se ta pozornost obraci na ni. Takze abychom si ji vice vsimali, produkovala prusvihy. Ted jiz nemusi.
Zkus to - nevyzadovat nic, jen ji dat najevo, ze ji mas rada, rict ji o tom, co citis. Zkus ji nejak nenapadne pozvat na prochazku, jen ty a ona. Pokud bude souhlasit, nekde, kde vas nikdo nebude rusit, rict ji, ze ji mas rada, obejmout, pritulit, klidne se k ni chovat jako k male holce, pokud ti to dovoli.
Treba to pomuze - u nas pomohlo.

Upravil(a) ice (24. 4. 2007 15:27)

Není tady

#8 24. 4. 2007 16:26

anka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

Pokud je to v počátcích,tak se pokus odpoutat ji.O prázdninách každopádně.Je jí 15,ještě může na tábor a vyhledat co nejvíce aktivit mimo město.Jen opatrně,neměla by moc pocítit že jí nutíš.Na druhou stranu jí dát najevo že je to v jejím zájmu.

Není tady

#9 24. 4. 2007 18:35

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

Já souhlasím s tou láskou. Asi bych jí řekla, že ji nechci nic zakazovat, vím, že je mladá a chce se bavit a že ji věřím, že zná hranice, za které nepůjde. Že ji mám ráda a proto mi záleží hlavně na tom, aby si nezpůsobila nějaké potíže, ale rozhodně ji nehodlám zakazovat zábavu - jen se o ni bojím, když nevím kde je a co dělá

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#10 25. 4. 2007 10:56

Hannah
♥♥♥♥♥--

Marie tvá dcera potřebuje nějakého koníčka,zálibu které se může věnovat.Moje dcera v tomto věku začala lézt po cvičných horolezeckých stěnách (jedna parta), zintenzivněla erobik (druhá parta), v posilovně a bazénu byli zas úplně jiní kamarádi a kamarádky.Prázdniny rozplánovány už od vánoc. Ne všichni kámoši se mi líbili.Snažila jsem se vždy "okouknout" rodiče.I ty největší příšery pocházely z normálních rodin a i jejich matky jistě neměly nejlepší pocit z mé dcery.Dneska je holce 19 má "literární "období a kámoši(noví i staří) se změnili na "známé". Mně připadaj stejně šíslí jako před těmi čtyřmi lety akorát už nehýkají a mají "ambice".
Tímhle děsným obdobím musí projít každý.U nás se osvědčil sport a sekání zahrady.Rozhodně je lepší mít part víc s různými zájmy a v různých místech.A i když je dítě skoro dospělé není marné seznámit se s rodiči přátel.

Není tady

#11 25. 4. 2007 17:03

1Marie
♥♥♥----

Děkuju všem za morální podporu, moc to pro mě znamená. S  těmi zájmy . snažili jsme se vždycky podporovat i ten nejmenší zájem, momentálně je to tancování, ale ten nápad s tou horolezeckou stěnou je výbornej, zkusím zjistit, jestli něco někde není v okolí. Taky mě napadly koně, o to svýho času taky dost stála. Zkusím ji uvrtat do všeho možnýho. Ale o prázdninách -prostě nechce na žádnej tábor, to fakt nevím jak vyřeším. Zítra jdu za psychologem do nějakýho výchovnýho centra, uvidím, co mi poradí.

Není tady

#12 25. 4. 2007 17:28

sandra
♥♥♥♥♥♥-

1Marie napsal(a):

Děkuju všem za morální podporu, moc to pro mě znamená. S  těmi zájmy . snažili jsme se vždycky podporovat i ten nejmenší zájem, momentálně je to tancování, ale ten nápad s tou horolezeckou stěnou je výbornej, zkusím zjistit, jestli něco někde není v okolí. Taky mě napadly koně, o to svýho času taky dost stála. Zkusím ji uvrtat do všeho možnýho. Ale o prázdninách -prostě nechce na žádnej tábor, to fakt nevím jak vyřeším. Zítra jdu za psychologem do nějakýho výchovnýho centra, uvidím, co mi poradí.

Marie,
15letým holkám se už moc nechce jezdit na tábory s "dětma"... Když už, zkus najít třeba tábor s teneční tématikou, nebo koňský tábor (na jednom takovém jsem byla), atd. atd.

Není tady

#13 25. 4. 2007 19:08

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Marie1: zkus tedy místo tábora vymyslet nějaký náhradní program, jak smysluplně strávit prázdniny. Nutit dceru, aby jela někam, kam nechce vůbec nemá cenu. Ze svého okolí znám případ, kdy rodiče donutili k pobytu na táboře patnáctiletou dceru a skončilo to průšvihem, protože holčina si s sebou vzala alkohol a údajně i drogy, obojí na táboře druhý den zkonzumovala a s ostudou ji z tábora vyhodili. Chudáci rodiče si pro ni museli okamžitě přijet sad takže holčina se na táboře ohřála všehovšudy tři dny sad Samozřejmě se to rozneslo i v místě bydliště, takže malér, který opravdu nikomu nepřeju.
Holt některé děti se na tábor těší a v patnácti jedou na tábor už jako praktikanti nebo praktikantky a jiné by nikdo nedostal na tábor ani heverem, to opravdu záleží na tom dítěti.

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#14 8. 8. 2007 9:37

Topinka
♥------

Mám podobnej problém se svým synem 16,5 let. Chytil se party, která se utvářela už od základky za barákem na parku. Začalo to cigaretama, loni v září přišel s marjánou, teď je to alkohol a kombinuje všechny 3 záležitosti dohromady. Je v prváku na učňáku, taky ho čekají 2 reparáty, ale že by se učil - za to ruku do ohně nedám. Chodí sice na brigádu, ale protože má prac. dobu do 16 hod., prodlouží si pobyt venku do 1, do 2 hod. do noci. Jsem z něho na mrtvici. Jakékoli vysvětlování, domlouvání a již podobrém nebo po zlém, žadonění, sdělování mých pocitů - nic, prostě vůbec nic nezabírá! Když mu nedám prachy, popůjčuje si od těch "kamošů" z party a nadělá si dluhy...

Není tady

#15 24. 8. 2007 12:19

Teresa55
♥------

Too Marei:
Nehci dělat chytrou nebo se nějak vytahovat,to prosím opravdu ne,ale z mého pohledu skoro čtrnáctileté bych řekla tohle(omlouvám se jestli vás to pohorší,chci jen pomoct):
Zkus jí poslouchat(ne vyslýchat),všechny její zážitky si třbea napiš nebo tak a pak ji ohrom tím,že si je pamatuješ...
Napadlo mě,co kluci?CO když se jí líbí někdo v t partě a proto se tam drží??
Ta stěna a spol. je geniální nápad,ale jestli má rada adrenalin,co třeba rafting?
Hodně štěstí,držím palce!

Není tady

#16 24. 8. 2007 12:20

Teresa55
♥------

Too Topinka:
Fakt netuším,co třeba rozhovor s větou mám Tě mocráda,ale hodně mě zraňujejak se chováš?

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí