6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Holky, některé u dobře víte, jaké útrapy proívám se svojí -teď u patnáctiletou -dcerou. Myslela jsem, e je na chvíli relativní klid, ale po posledním víkendu si to u myslet nemůu. Je mi jasné, e se chytla nějaké party, kde cigára a alkohol je asi to nemení zlo. Kvůli adrenalínu asi zkouí daleko horí věcí - mám podezření i na krádee. A do takové party teď moje dcera díky kamarádce , která ji tam přivedla - bezvadně zapadla. Zkouela jsem se s ní o tom bavit, ale je to marný - oni jsou baječní, je s nimi legrace a přece jí nebudu zakazovat kamarády - to radi uteče z domova. Jsem úplně v háji.
Není tady
A co takhle psycholoka - psychiatr jinak nevím, myslím e my rodiče jsme na to krátký - jsme starý, nemoderní a děti znají vechno líp - toto není můj názor jen tlumočím co jsem tak někde zaslechla
Není tady
Zatím neví nic jistě,jak se chová? co kola,přístup k povinnostem,k vám?
Co jí pohrozit sociálkou?
Není tady
Jediné co mě napadá je vymyslet pro dceru nějaké víkendové aktivity mimo domov(babičky,tety,kamarádky v jiném městě). Rozhodně je nutné vytrhnout dceru z prostředí. Co bude dělat o prázdninách?Prázdniny jsou semenitě pro podobné party. Musí pryč a zorganizovat čas! A se rozjede tak u jí nic nezastaví.
Není tady
Mozna bys mohla navstivit odbor pro peci o matku a dite,tam te jiste poradi.Ale 15 lete deti maji svoji hlavu mam take 15 leteho syna a vim co to obnasi.
Není tady
Doma se chová dobře, teda prací ji nezavaluju (moná chyba) ale kdy jí něco uloím, udělá to bez řečí. Svůj pokoj si uklízí sama a bez říkání. Ve kole u jsme řeili problémy s kázní, ale učí se dobře. Nejradi bych ji zbalila a poslala někam mimo město, ale to není řeení - i tam by jistě vyhledávala podobný aktivity - jí to prostě přitahuje. Asi to vzruení a zakázaný ovoce. Nemám ji kam poslat,babičky nepřicházejí v úvahu, tohle se stalo na víkendu u kamarádky .... Z prázdnin mám hrůzu.
Není tady
Marie - mas podobny problem jako jsem mela ja. Dcerenka, ktera se velmi dobre uci, je skutecne inteligentni a pali ji to, zacala kourit, sem tam popijet, pak byla nejaka ta kradez a utek z domova. Vratila se sama. Podminky ma doma teoreticky velmi dobre, tak proc takove chovani?Probirala jsem tento problem s psycholozkou, reseni bylo az prilis jednoduche - stacilo ji vice davat najevo, ze ji mam skutecne rada, tulit a tak podobne. Ona totiz byla presvedcena, ze mame radsi jeji malou sestru. Do 12 let byla jedinacek, pak se narodilo mimino a je jasne, ze mimino vyzaduje vice pece... Dcerka zjistila, ze kdyz je nejaky prusvih, tak se ta pozornost obraci na ni. Takze abychom si ji vice vsimali, produkovala prusvihy. Ted jiz nemusi.
Zkus to - nevyzadovat nic, jen ji dat najevo, ze ji mas rada, rict ji o tom, co citis. Zkus ji nejak nenapadne pozvat na prochazku, jen ty a ona. Pokud bude souhlasit, nekde, kde vas nikdo nebude rusit, rict ji, ze ji mas rada, obejmout, pritulit, klidne se k ni chovat jako k male holce, pokud ti to dovoli.
Treba to pomuze - u nas pomohlo.
Upravil(a) ice (24. 4. 2007 15:27)
Není tady
Pokud je to v počátcích,tak se pokus odpoutat ji.O prázdninách kadopádně.Je jí 15,jetě můe na tábor a vyhledat co nejvíce aktivit mimo město.Jen opatrně,neměla by moc pocítit e jí nutí.Na druhou stranu jí dát najevo e je to v jejím zájmu.
Není tady
Já souhlasím s tou láskou. Asi bych jí řekla, e ji nechci nic zakazovat, vím, e je mladá a chce se bavit a e ji věřím, e zná hranice, za které nepůjde. e ji mám ráda a proto mi záleí hlavně na tom, aby si nezpůsobila nějaké potíe, ale rozhodně ji nehodlám zakazovat zábavu - jen se o ni bojím, kdy nevím kde je a co dělá
Není tady
Marie tvá dcera potřebuje nějakého koníčka,zálibu které se můe věnovat.Moje dcera v tomto věku začala lézt po cvičných horolezeckých stěnách (jedna parta), zintenzivněla erobik (druhá parta), v posilovně a bazénu byli zas úplně jiní kamarádi a kamarádky.Prázdniny rozplánovány u od vánoc. Ne vichni kámoi se mi líbili.Snaila jsem se vdy "okouknout" rodiče.I ty největí příery pocházely z normálních rodin a i jejich matky jistě neměly nejlepí pocit z mé dcery.Dneska je holce 19 má "literární "období a kámoi(noví i staří) se změnili na "známé". Mně připadaj stejně íslí jako před těmi čtyřmi lety akorát u nehýkají a mají "ambice".
Tímhle děsným obdobím musí projít kadý.U nás se osvědčil sport a sekání zahrady.Rozhodně je lepí mít part víc s různými zájmy a v různých místech.A i kdy je dítě skoro dospělé není marné seznámit se s rodiči přátel.
Není tady
Děkuju vem za morální podporu, moc to pro mě znamená. S těmi zájmy . snaili jsme se vdycky podporovat i ten nejmení zájem, momentálně je to tancování, ale ten nápad s tou horolezeckou stěnou je výbornej, zkusím zjistit, jestli něco někde není v okolí. Taky mě napadly koně, o to svýho času taky dost stála. Zkusím ji uvrtat do veho monýho. Ale o prázdninách -prostě nechce na ádnej tábor, to fakt nevím jak vyřeím. Zítra jdu za psychologem do nějakýho výchovnýho centra, uvidím, co mi poradí.
Není tady
1Marie napsal(a):
Děkuju vem za morální podporu, moc to pro mě znamená. S těmi zájmy . snaili jsme se vdycky podporovat i ten nejmení zájem, momentálně je to tancování, ale ten nápad s tou horolezeckou stěnou je výbornej, zkusím zjistit, jestli něco někde není v okolí. Taky mě napadly koně, o to svýho času taky dost stála. Zkusím ji uvrtat do veho monýho. Ale o prázdninách -prostě nechce na ádnej tábor, to fakt nevím jak vyřeím. Zítra jdu za psychologem do nějakýho výchovnýho centra, uvidím, co mi poradí.
Marie,
15letým holkám se u moc nechce jezdit na tábory s "dětma"... Kdy u, zkus najít třeba tábor s teneční tématikou, nebo koňský tábor (na jednom takovém jsem byla), atd. atd.
Není tady
Marie1: zkus tedy místo tábora vymyslet nějaký náhradní program, jak smysluplně strávit prázdniny. Nutit dceru, aby jela někam, kam nechce vůbec nemá cenu. Ze svého okolí znám případ, kdy rodiče donutili k pobytu na táboře patnáctiletou dceru a skončilo to průvihem, protoe holčina si s sebou vzala alkohol a údajně i drogy, obojí na táboře druhý den zkonzumovala a s ostudou ji z tábora vyhodili. Chudáci rodiče si pro ni museli okamitě přijet take holčina se na táboře ohřála vehovudy tři dny Samozřejmě se to rozneslo i v místě bydlitě, take malér, který opravdu nikomu nepřeju.
Holt některé děti se na tábor těí a v patnácti jedou na tábor u jako praktikanti nebo praktikantky a jiné by nikdo nedostal na tábor ani heverem, to opravdu záleí na tom dítěti.
Není tady
Mám podobnej problém se svým synem 16,5 let. Chytil se party, která se utvářela u od základky za barákem na parku. Začalo to cigaretama, loni v září přiel s marjánou, teď je to alkohol a kombinuje vechny 3 záleitosti dohromady. Je v prváku na učňáku, taky ho čekají 2 reparáty, ale e by se učil - za to ruku do ohně nedám. Chodí sice na brigádu, ale protoe má prac. dobu do 16 hod., prodlouí si pobyt venku do 1, do 2 hod. do noci. Jsem z něho na mrtvici. Jakékoli vysvětlování, domlouvání a ji podobrém nebo po zlém, adonění, sdělování mých pocitů - nic, prostě vůbec nic nezabírá! Kdy mu nedám prachy, popůjčuje si od těch "kamoů" z party a nadělá si dluhy...
Není tady
Too Marei:
Nehci dělat chytrou nebo se nějak vytahovat,to prosím opravdu ne,ale z mého pohledu skoro čtrnáctileté bych řekla tohle(omlouvám se jestli vás to pohorí,chci jen pomoct):
Zkus jí poslouchat(ne vyslýchat),vechny její záitky si třbea napi nebo tak a pak ji ohrom tím,e si je pamatuje...
Napadlo mě,co kluci?CO kdy se jí líbí někdo v t partě a proto se tam drí??
Ta stěna a spol. je geniální nápad,ale jestli má rada adrenalin,co třeba rafting?
Hodně těstí,drím palce!
Není tady
Too Topinka:
Fakt netuím,co třeba rozhovor s větou mám Tě mocráda,ale hodně mě zraňujejak se chová?
Není tady