Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 10. 7. 2007 9:06

barunka01
♥♥♥----

Re: žaloba za zásilku s léky

tak jak to vypada, uz mate rozsudek?

Není tady

#52 10. 7. 2007 20:35

šarik
Host

Jo, rozsudek má, a už na něm pracuji.

#53 10. 7. 2007 21:32

PetrV
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Rozsudek akorát dneska přišel. Díky šarikovi za pomoc. Snad něco vymyslíme. Právníka mám, ale třeba mu šarik ukáže správnou cestu smile

Není tady

#54 10. 7. 2007 22:09

zuzali
♥------

Dobrý večer,
čtu a divím se. Nějak mi uniká, jak se firma Pfizer dozvěděla Vaše iniciály, když v tom obchodu zjevně nefigurovala? Z toho internetového obchodu? Měl ten obchod souhlas s poskytnutím Vašich osobních údajů pro tuto firmu? Neporušují náhodou zákon na ochranu osobnosti?

Není tady

#55 11. 7. 2007 9:05

šarik
Host

Osobní údaje poskytl žalobci Celní úřad na základě výslovného povolení zákona.

#56 11. 7. 2007 13:29

barunka01
♥♥♥----

PetrV napsal(a):

Rozsudek akorát dneska přišel. Díky šarikovi za pomoc. Snad něco vymyslíme. Právníka mám, ale třeba mu šarik ukáže správnou cestu smile

nepodelil byste se alespon o strucny souhrn zduvodneni v rozsudku? zajima me ze studijnich duvodu, a hlavne bych vam rada pomohla :-)

Není tady

#57 11. 7. 2007 14:02

PetrV
♥♥♥♥♥♥-

Ještě jednou děkuju šarikovi za pomoc.

barunka01 - taktéž děkuju za nabídku :-) Když zde uvedete maila, rád Vám žalobu i rozsudek přepošlu. Potřebuju s právníkem sesumírovat odvolání v pátek, ale je to asi jen pět stránek, takže třeba byste se těmi podklady do té doby prokousala :-)

Není tady

#58 11. 7. 2007 14:11

barunka01
♥♥♥----

poslala jsme vam sz

Není tady

#59 7. 5. 2008 16:16

PetrV
♥♥♥♥♥♥-

A je hotovo. Prohráli jsme i odvolání u správního soudu. Poplatky za soudy a právníka jsou už teď bohužel v desetitisících a o přílišnou publicitu nestojím, takže tímto s odvoláváním končíme. Draze zaplacená zkušenost s českou justicí.

Příběh ve zkratce: objednám si z Indie cca 4 platíčka léků na řešení problémů s erekcí, zabaví je celnice, oznámí Pfizeru, že má podezření na padělky. Až dosud vše v pořádku. Pfizer podává žalobu (na mě jako kupujícího, ne na výrobce!!!!!!!), soudkyně u městského soudu v Praze na argumenty neslyší a rozhoduje během pěti minut jak na běžícím páse (vždy pro Pfizer). Spoléháme na odvolání ke správnímu soudu; částečně proto, že se dle nás o padělky možná ani nejedná (jiný název tablet i tvar, zaměnitelná jen barva), ale hlavně proto, že se dle nás nejedná o obchodní styk!!!!!!!!!!!!!!!!!!1, o kterém mluví zákon, ale o osobní potřebu. Osobní potřeba doložena i dokladem od sexuologa.

Správní soud odvolání zamítá, rozsudek ještě nemám v ruce, ale podle právníka to soudce vysvětlil zhruba tak, že kdyby v tomhle případě (byli jsme precedens, nikdo se dosud v podobném případě neodvolal!) povolil dovoz pro osobní potřebu, tak si obchodníci najdou kličky a spustí se stavidla obchodního dovozu ve velkém. Argumentace naprosto zcestná, počkám si radši na písemné zdůvodnění.

Vyplývá z toho rada pro ostatní - objednáte-li si cokoliv na internetu v zahraničí a pošlou vám padělek, je to vaše vina - můžete skončit u soudu a bude vám dokonce hrozit až milionová pokuta (taková sazba tam opravdu je, za zničení padělků).

Seru na české zákony, seru na české soudy. Tohle mi vzalo veškerou důvěru v naší justici.

Není tady

#60 7. 5. 2008 16:23

Tajgr
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Mars

PetrV napsal(a):

A je hotovo. Prohráli jsme i odvolání u správního soudu. Poplatky za soudy a právníka jsou už teď bohužel v desetitisících a o přílišnou publicitu nestojím, takže tímto s odvoláváním končíme. Draze zaplacená zkušenost s českou justicí.

Příběh ve zkratce: objednám si z Indie cca 4 platíčka léků na řešení problémů s erekcí, zabaví je celnice, oznámí Pfizeru, že má podezření na padělky. Až dosud vše v pořádku. Pfizer podává žalobu (na mě jako kupujícího, ne na výrobce!!!!!!!), soudkyně u městského soudu v Praze na argumenty neslyší a rozhoduje během pěti minut jak na běžícím páse (vždy pro Pfizer). Spoléháme na odvolání ke správnímu soudu; částečně proto, že se dle nás o padělky možná ani nejedná (jiný název tablet i tvar, zaměnitelná jen barva), ale hlavně proto, že se dle nás nejedná o obchodní styk!!!!!!!!!!!!!!!!!!1, o kterém mluví zákon, ale o osobní potřebu. Osobní potřeba doložena i dokladem od sexuologa.

Správní soud odvolání zamítá, rozsudek ještě nemám v ruce, ale podle právníka to soudce vysvětlil zhruba tak, že kdyby v tomhle případě (byli jsme precedens, nikdo se dosud v podobném případě neodvolal!) povolil dovoz pro osobní potřebu, tak si obchodníci najdou kličky a spustí se stavidla obchodního dovozu ve velkém. Argumentace naprosto zcestná, počkám si radši na písemné zdůvodnění.

Vyplývá z toho rada pro ostatní - objednáte-li si cokoliv na internetu v zahraničí a pošlou vám padělek, je to vaše vina - můžete skončit u soudu a bude vám dokonce hrozit až milionová pokuta (taková sazba tam opravdu je, za zničení padělků).

Seru na české zákony, seru na české soudy. Tohle mi vzalo veškerou důvěru v naší justici.

Petře,je mi to líto,ještě jednou mně to utvrdilo v tom že české zákony se zastávají podvodníků,vrahů a dalších debilů grater grater grater butter .

http://sign.kards.ru/images/sign/0a/00/10.jpg?rnd=6500
Člověk se narodí nahý,mokrý a hladový.Pak se věci začnou zhoršovat.

Není tady

#61 7. 5. 2008 16:33

PetrV
♥♥♥♥♥♥-

Tajgr napsal(a):

Petře,je mi to líto,ještě jednou mně to utvrdilo v tom že české zákony se zastávají podvodníků,vrahů a dalších debilů grater grater grater butter .

Je asi třeba to brát z toho lepšího hlediska - tady šlo jen o peníze (a princip). Možná to vyčítám soudu špatně, možná je špatný zákon, ale osobně si myslím, že zákon jasně hovoří pouze o osobním styku. Takže zaplatím celkem něco kolem 30000 Kč za nesmyslný rozsudek. Ale říkám si: odaleko horší by bylo, kdybych narazil na špatné soudce v případě nějaké vraždy, vloupání nebo něčeho podvodu za pět miliónů. Nakonec jsem vlastně ještě dopadnul docela dobře.

Není tady

#62 7. 5. 2008 17:20

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

I tuto prohru považuji za tragickou, i když jde jen o peníze. Mám za sebou mnoho nepříjemného i s těmito orgány, ale já bych se odvolala! Ty nejsi padělatel-nemáš výrobnu,nevíš, jak a z čeho se léky skládají,nemá to ani logiku a 4 platečka bys asi neměl na distribuci a výdělek.
Jak je možné, že ze všech států / od Indie, přes Rusko až po Ameriku/ si lidé objednávají antibiotika a ve velkých dávkách, která jsou u nás jen na lékařský předpis? Mohou  si poškodit zdraví a my je pak budeme léčit? Kde je spravedlnost? Jaký je rozdíl mezi ATB a Viagrou?
Já bych bojovala, třeba i u mezinárodnímu soudu. Sama jsem vyhrála jeden, byť již předem prohraný soud! Opravdu by to chtělo televizi, ukázat, v čem to žijeme  grater

Není tady

#63 7. 5. 2008 20:50

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

A co zkusit ombudsmana?

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#64 8. 5. 2008 9:58

PetrV
♥♥♥♥♥♥-

PavlaH: řekl bych, že na ombudsmana přichází řada, až když selžou všechny možné odvolání. Tohle není ten případ.

Aneri: opravdu už se odvolávat nebudu, nestojím o to být na Nově s titulkem "Problémy s erekcí přivedly nešťastníka před Nejvyšší soud".

Není tady

#65 8. 5. 2008 10:43

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Chápu, jsme každý jiný, ale i to je lidské, já bych nepsala neštastníka, ale občana. Nechala bych si rozpixelovat obličej a ukázala, co je tu za binec a jak je spravedlnost slepá, jak lehce se může z beztrestného občana stát viník ! Není dobré se nebránit jen z morálních důvodů, či nějakých zábran. Ale i tak je škoda těch  30ti tisíc! grater

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí