Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#201 29. 10. 2007 11:58

balonek
♥♥♥♥---

Re: Společné hospodaření partnerů

Nějak mám pocit z praxe, že takovéto tlačení na pilu (sestěhování se ) údajně kvůli super lásce, hezkému vztahu a podobným bohužel jen frázím...a když se pánové nabaží, zase odstěhováním se (jako řešením problémů) holduje jako sportu dost rozvedených pánů. Zneužijí toho, že partnerka se na ně upne, že ho má ráda , a proto přistoupí na jeho sobecké podmínky...a on se jí odmění tím, že když už ho přestane bavit a navíc "prudí" /tzn. něco po něm chce a nejde mu jen na ruku/, tak jdou o dům dál. Vzali si ze vztahu to nejlepší a šup, je spousta citlivejch žen, s kterými si můžou poorat a zneužít jejich city. Škoda, že boží mlýny nemelou 100%. Nahrává to chlapům, už jen z titulu, že jsou nedostatkové zboží (čím jsou starší), protože poněkud dřív a častěji zmíraj. usch vissla

Není tady

#202 29. 10. 2007 16:52

AlixaZS
♥♥♥♥♥♥-

Ahoj Mrkačko, nemůžu si pomoct, ale tvůj přítel mi strašně připomíná mého BM. Je až zarážející, kolik toho sedí. Milenka BM byla taky z jiného města než já a BM, taky u ní občas bydlel, když se se mnou rozváděl, než si pronajal byt 1+1 za 6.500,- Kč měsíčně. Na jaře si taky koupil motorku, taky má teď jen auto, nic víc, taky si nedávno nechal dělat nové zuby, teda už jsem ho nějakou dobu neviděla, ale říkal to....no prostě shoda jak blázen... va  Akorát BM nebyl ženatý 20 let a nenosí brýle. A je to trošičku časově posunutý bych řekla.
Klidně ho nech, a si bydlí sám. To, že si myslí, že se dohodnete a že se k tobě zase nastěhuje zpátky,  tak to mi připadá (podle vzoru mého BM), že on čeká, že ty ustoupíš, jen abys nezůstala sama. Jen a se odstěhuje a pak uvidíš sama...
Jsem moc ráda, žes dala o sobě vědět... smile

Není tady

#203 29. 10. 2007 23:13

mrkacka1
♥------

Moc děkuji za odpovědi, jsem ráda, že to vidíte stejně. Říkal, že za 8.000 toho tady ani nespotřebuje, ale já jsem nechtěla podnájemníka, který mi bude platit za byt a stravu, ale partnera, s kterým bychom si byli rovni a na všem se dohodli společně, a ne aby jeden rozhodoval a druhý se podřizoval. Myslím, že již poznal, že přestřelil, ale jeho tvrdohlavost mu nedovolila včas zabrzdit. Je to prostě mezek neústupný, neschopný přistoupit na nějaký kompromis. Nebere ohled na to, jak já se v této roli cítím. Když jsem včera chtěla, aby mi dal klíče, řekl, že ho to uráží... ale mě urážely mnohokrát jeho řeči o tom, že to dělal (společně hospodařil) s BM a už to opakovat nebude. Já nejsem ona a není mým cílem někoho obrat o peníze, toužila jsem jen po harmonickém vztahu založeném na vzájemné důvěře a úctě. Prý nechápe, jak mohou peníze souviset s důvěrou, ale právě tyto řeči jsou projevem nedůvěry vůči mně. Tak a si to pěkně užije a vidí, jaká je realita a jaké jsou dnes životní náklady, když se musí o vše postarat sám. Zde přišel k hotovému a zcela samozřejmě používal vše, teď si bude muset pořídit vše od nádobí až po připojení k internetu, nábytek atd., a ještě si prát, žehlit, shánět jídlo... samozřejmě teď lítají tisíce. Zítra bude prý mít zuby ... za 6.500! Řekla jsem mu, že z úst mu je nikdo nevezme. Vyjde ho to mnohem, mnohem drហnež kdyby se se mnou domluvil na tom, jak budeme hospodařit. Za prázdnou garsonku 6.500, tak nevím, jak by za 1.500 chtěl pořídit jídlo a drogerii na celý měsíc... to je tak 350 Kč na týden. Přitom teď, když se odstěhoval, by šel se mnou do poradny, ale pro mě to již ztrácí smysl, když spolu nebudeme bydlet, není co řešit. Myslí si, že se třeba dohodneme a budeme spolu zase bydlet, ale po těchto zkušenostech již nemám zájem, poznala jsem, že myslí jen na to, co je pro něj výhodné a na mě ohled nebere. Než se zbytek života dohadovat pokaždé, když je třeba něco koupit, opravit atd., radši budu bydlet sama a mám svatý klid. Jo, ale přitom mě má prý oořád stějně rád... rozumíte tomu? Já tedy ne... má mě rád, jinou ženu nechce, ale stěhuje se ode mne místo toho, abychom se domluvili tak, abych i já byla spokojená. Asi si myslí, že když budu spokojená já, nebude spokojený zase on... ale to je právě ten kompromis... najít řešení, které bude přijatelné pro oba. On ale problém neměl, ten jsem měla já, on byl spokojený. Takže než by trochu slevil ze svých nároků, radši zbaběle utekl. Tak jsem zvědavá, jak bude spokojený teď...
Ještě jednou moc děkuji za odpovědi všem, AlixaZS, napiš zase...

Není tady

#204 28. 3. 2008 19:07

AlixaZS
♥♥♥♥♥♥-

Ahoj Mrkačko, zajímalo by mě, jak jsem na tom s přítelem teď.  Dej prosím vědět, jsem zvědavá...

Není tady

#205 29. 3. 2008 7:05

Simonas
♥♥♥♥♥--

Ahoj,
tak mi pripada, ze tvuj pritel se chova jako MR. HRDY. On je pritom jen urazeny, mysli si, ze 8000Kc je nejaky velky objem penez a nejaky milodar pro tebe.... Ted, kdyz mu tece do bot, si chce zachovat svou tvar, ze nemeni sve nazory. Pritom si neuvedomuje, ze ztraci tebe.  Promin, ale je to BLBEC. Nech ho svemu osudu, at si bydli v garsonce, kde neni vybaveni - pracka, lednicka..... a bav se na jeho ucet. Nech ho ostehovat a uvidis, jak prileti jako maly capart a bude skemrat a drapat na dvere, aby jsi ho pustila....
Drzim ti palce!

http://lb1f.lilypie.com/DZuYp2.png

Není tady

#206 29. 3. 2008 7:13

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

A co kdybys dávala 8.000 ty jemu a on se o všechno staral ?

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#207 15. 3. 2009 19:37

AlixaZS
♥♥♥♥♥♥-

Zase zkouším.... Mrkačko, nakoukneš sem někdy? Asi ne... psala jsem ti SZ už víc jak před rokem.....když tak dej vědět, jak se ti vede.....

Není tady

#208 15. 3. 2009 20:51

mashanka
Zablokovaný

Už to podmiňování, že ho vezmeš do bytu, až se rozvede, mělo být varováním. Copak by se normální chlap nepropadl hanbou, kdyby měl tohle jen vyslovit ? A tenhle to myslel zjevně vážně.
Nebuď blbá. Jak si to zavedeš od začátku, tak s ním prožiješ zbytek života - pokud ho ovšem nevykopneš.
Kašli na to, zradit-nezradit a dej mu nůž na krk : Pokud chceš se mnou bydlet, chci, abys mi přispíval na chod domácnosti - bydlení, energie, atd., tolik a tolik - předlož mu složenky a chtěj půlku. A pokud chceš, abych ti navíc vařila a starala se o prádlo, apod., k částce si připočti tolik a tolik.
Pokud nesouhlasíš, můžeš se vrátit odkud si přišel nebo si najít vlastní bydlení a budeme se navštěvovat.
Neškemrej, nechceš žádné milodary - použij oznamovací tón.
Solidní muži jsou sice nedostatkové zboží, ale to ti může být v tomto případě jedno, protože tohle stejně solidní muž není - takového vyčůránka potkᚠna každém rohu, když budeš chtít, takže si klidně "bouchni do stolu"

Upravil(a) mashanka (15. 3. 2009 20:54)

Není tady

#209 15. 3. 2009 20:59

mashanka
Zablokovaný

Kiara napsal(a):

Lupi, ale tohle by snad mělo být samozřejmostí a ne, že se partner někam nakýbluje a ještě natáhne ukřivděný obličej nad tím, že se nad takovými tristními otázkami partnerka vůbec zamýšlí smile Jak jsem pochopila, zatím Mrkačka1 a její partner nejsou svoji. Mně připadá, že to partnerství bylo uzavřeno moc narychlo, kdy jeden partner neměl kde bydlet a druhý neměl s kým žít. Podle mě mi přijde spravedlivé, aby se podíleli na nákladech společné domácnosti každý jednou polovinou ze svých příjmů.  On kdyby panáček měl platit desítku za holý podnájem a další věci - včetně vaření, praní, žehlení a úklidu si měl obstarávat sám, což by ho vyšlo nejméně na dalších osm tisíc - tak by ho skrblení jaksi přešlo, potažmo, kdyby se rozhodl nedejpanebože postavit na vlastní nohy a pořídit si hypotéku na vlastní bydlení. Musel by si finančně utáhnout opasek tak, že by mu lezly oči z ďůlků, což vysvětluje fakt, že se vzpěčuje najít si by jen podnájem. Ne, že tam beroušek nechce být sám, jádro pudla tkví v tom, že se mu jaksi příčí CELOU TU LEGRACI SI FINANCOVAT SÁM.
Podle mě je to partner něco á-la "Budeme žít společně v domečku jako dvě hrdličky. Značka: Domeček vítán" . Takoví nápadníci jsou něco jako mor, cholera a neštovice:(

moc hezky formulováno tummenupp

Není tady

#210 17. 3. 2009 17:12

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Mrkačko, proč to tak  složitě řešíš a počítᚠTEĎ. Teď, když se rozhodnul? Proč tě teď "trápí" a zabývᚠse tím, kolik za co dá?
A docela mu to "přeješ"..
viz. " Tak a si to pěkně užije a vidí...." "Tak jsem zvědavá, jak bude spokojený teď..." "chce se stěhovat druhým pro blázny"

Myslím, to bylo nabíledni, že jste se sestěhovali dost předčasně, to ,že chce jít pryč a získat jakýsi odstup, je rozumné.

Zpočátku mi přišlo divné, že se pán chtěl rozvádět AŽ bude mít zajištěné bydlení, což zní opravdu nevkusně (může se rozvádět a paralelně si zajiš´tovat bydlení atd..). Těžko se však posuzuje jednostranný popis. Pokud by to bylo přesně tak, tedy spekulativně, tak tady bych partnerství ukončila.

Postupně - píšu o příspěvku na domácnost a jídlo atd - jsi však napsala, že on se ptal kolik peněz chceš, jaký je rozpočet...a na základě toho ti peníze dal. ...

A co mě zaráží asi nejvíc, že TOBĚ se nelíbila jeho práce, TY jsi rozhodla že koupí sobě nové zuby (jasně, maminka je chtěla taky..smile ), nové brýle...atd.
A to píšeš o svém přání - o" harmonickém vztahu založeném na vzájemné důvěře a úctě"

Protože nikdo z nás tady ho nezná tak dobře jako ty, a těžko rozpoznáme opatrnost od vyčuranosti z neobjektivního popisu, tak situaci stejně nejlépe zhodnotíš sama.
Jen jsem chtěla trošku nabídnout i jiný pohled. Projdi si zpět svoje jednání a vztah k němu, jestli i ty jsi schopna dát ten harmonický vztah a tu důvěru.

Není to osobně proti tobě, neznám tě, ale vím, že dokud člověk nenarazí natvrdo, tak nějakou vnitřní rekapitulaci a inventuru nedělá. Nejpoctivější je začít u sebe.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí