6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Nějak mám pocit z praxe, e takovéto tlačení na pilu (sestěhování se ) údajně kvůli super lásce, hezkému vztahu a podobným bohuel jen frázím...a kdy se pánové nabaí, zase odstěhováním se (jako řeením problémů) holduje jako sportu dost rozvedených pánů. Zneuijí toho, e partnerka se na ně upne, e ho má ráda , a proto přistoupí na jeho sobecké podmínky...a on se jí odmění tím, e kdy u ho přestane bavit a navíc "prudí" /tzn. něco po něm chce a nejde mu jen na ruku/, tak jdou o dům dál. Vzali si ze vztahu to nejlepí a up, je spousta citlivejch en, s kterými si můou poorat a zneuít jejich city. koda, e boí mlýny nemelou 100%. Nahrává to chlapům, u jen z titulu, e jsou nedostatkové zboí (čím jsou starí), protoe poněkud dřív a častěji zmíraj.
Není tady
Ahoj Mrkačko, nemůu si pomoct, ale tvůj přítel mi straně připomíná mého BM. Je a zaráející, kolik toho sedí. Milenka BM byla taky z jiného města ne já a BM, taky u ní občas bydlel, kdy se se mnou rozváděl, ne si pronajal byt 1+1 za 6.500,- Kč měsíčně. Na jaře si taky koupil motorku, taky má teď jen auto, nic víc, taky si nedávno nechal dělat nové zuby, teda u jsem ho nějakou dobu neviděla, ale říkal to....no prostě shoda jak blázen... Akorát BM nebyl enatý 20 let a nenosí brýle. A je to troičku časově posunutý bych řekla.
Klidně ho nech, a si bydlí sám. To, e si myslí, e se dohodnete a e se k tobě zase nastěhuje zpátky, tak to mi připadá (podle vzoru mého BM), e on čeká, e ty ustoupí, jen abys nezůstala sama. Jen a se odstěhuje a pak uvidí sama...
Jsem moc ráda, es dala o sobě vědět...
Není tady
Moc děkuji za odpovědi, jsem ráda, e to vidíte stejně. Říkal, e za 8.000 toho tady ani nespotřebuje, ale já jsem nechtěla podnájemníka, který mi bude platit za byt a stravu, ale partnera, s kterým bychom si byli rovni a na vem se dohodli společně, a ne aby jeden rozhodoval a druhý se podřizoval. Myslím, e ji poznal, e přestřelil, ale jeho tvrdohlavost mu nedovolila včas zabrzdit. Je to prostě mezek neústupný, neschopný přistoupit na nějaký kompromis. Nebere ohled na to, jak já se v této roli cítím. Kdy jsem včera chtěla, aby mi dal klíče, řekl, e ho to uráí... ale mě uráely mnohokrát jeho řeči o tom, e to dělal (společně hospodařil) s BM a u to opakovat nebude. Já nejsem ona a není mým cílem někoho obrat o peníze, touila jsem jen po harmonickém vztahu zaloeném na vzájemné důvěře a úctě. Prý nechápe, jak mohou peníze souviset s důvěrou, ale právě tyto řeči jsou projevem nedůvěry vůči mně. Tak a si to pěkně uije a vidí, jaká je realita a jaké jsou dnes ivotní náklady, kdy se musí o ve postarat sám. Zde přiel k hotovému a zcela samozřejmě pouíval ve, teď si bude muset pořídit ve od nádobí a po připojení k internetu, nábytek atd., a jetě si prát, ehlit, shánět jídlo... samozřejmě teď lítají tisíce. Zítra bude prý mít zuby ... za 6.500! Řekla jsem mu, e z úst mu je nikdo nevezme. Vyjde ho to mnohem, mnohem drá ne kdyby se se mnou domluvil na tom, jak budeme hospodařit. Za prázdnou garsonku 6.500, tak nevím, jak by za 1.500 chtěl pořídit jídlo a drogerii na celý měsíc... to je tak 350 Kč na týden. Přitom teď, kdy se odstěhoval, by el se mnou do poradny, ale pro mě to ji ztrácí smysl, kdy spolu nebudeme bydlet, není co řeit. Myslí si, e se třeba dohodneme a budeme spolu zase bydlet, ale po těchto zkuenostech ji nemám zájem, poznala jsem, e myslí jen na to, co je pro něj výhodné a na mě ohled nebere. Ne se zbytek ivota dohadovat pokadé, kdy je třeba něco koupit, opravit atd., radi budu bydlet sama a mám svatý klid. Jo, ale přitom mě má prý oořád stějně rád... rozumíte tomu? Já tedy ne... má mě rád, jinou enu nechce, ale stěhuje se ode mne místo toho, abychom se domluvili tak, abych i já byla spokojená. Asi si myslí, e kdy budu spokojená já, nebude spokojený zase on... ale to je právě ten kompromis... najít řeení, které bude přijatelné pro oba. On ale problém neměl, ten jsem měla já, on byl spokojený. Take ne by trochu slevil ze svých nároků, radi zbaběle utekl. Tak jsem zvědavá, jak bude spokojený teď...
Jetě jednou moc děkuji za odpovědi vem, AlixaZS, napi zase...
Není tady
Ahoj Mrkačko, zajímalo by mě, jak jsem na tom s přítelem teď. Dej prosím vědět, jsem zvědavá...
Není tady
Ahoj,
tak mi pripada, ze tvuj pritel se chova jako MR. HRDY. On je pritom jen urazeny, mysli si, ze 8000Kc je nejaky velky objem penez a nejaky milodar pro tebe.... Ted, kdyz mu tece do bot, si chce zachovat svou tvar, ze nemeni sve nazory. Pritom si neuvedomuje, ze ztraci tebe. Promin, ale je to BLBEC. Nech ho svemu osudu, at si bydli v garsonce, kde neni vybaveni - pracka, lednicka..... a bav se na jeho ucet. Nech ho ostehovat a uvidis, jak prileti jako maly capart a bude skemrat a drapat na dvere, aby jsi ho pustila....
Drzim ti palce!
Není tady
A co kdybys dávala 8.000 ty jemu a on se o vechno staral ?
Není tady
Zase zkouím.... Mrkačko, nakoukne sem někdy? Asi ne... psala jsem ti SZ u víc jak před rokem.....kdy tak dej vědět, jak se ti vede.....
Není tady
U to podmiňování, e ho vezme do bytu, a se rozvede, mělo být varováním. Copak by se normální chlap nepropadl hanbou, kdyby měl tohle jen vyslovit ? A tenhle to myslel zjevně váně.
Nebuď blbá. Jak si to zavede od začátku, tak s ním proije zbytek ivota - pokud ho ovem nevykopne.
Kali na to, zradit-nezradit a dej mu nů na krk : Pokud chce se mnou bydlet, chci, abys mi přispíval na chod domácnosti - bydlení, energie, atd., tolik a tolik - předlo mu sloenky a chtěj půlku. A pokud chce, abych ti navíc vařila a starala se o prádlo, apod., k částce si připočti tolik a tolik.
Pokud nesouhlasí, můe se vrátit odkud si přiel nebo si najít vlastní bydlení a budeme se navtěvovat.
Nekemrej, nechce ádné milodary - pouij oznamovací tón.
Solidní mui jsou sice nedostatkové zboí, ale to ti můe být v tomto případě jedno, protoe tohle stejně solidní mu není - takového vyčůránka potká na kadém rohu, kdy bude chtít, take si klidně "bouchni do stolu"
Upravil(a) mashanka (15. 3. 2009 20:54)
Není tady
Kiara napsal(a):
Lupi, ale tohle by snad mělo být samozřejmostí a ne, e se partner někam nakýbluje a jetě natáhne ukřivděný obličej nad tím, e se nad takovými tristními otázkami partnerka vůbec zamýlí Jak jsem pochopila, zatím Mrkačka1 a její partner nejsou svoji. Mně připadá, e to partnerství bylo uzavřeno moc narychlo, kdy jeden partner neměl kde bydlet a druhý neměl s kým ít. Podle mě mi přijde spravedlivé, aby se podíleli na nákladech společné domácnosti kadý jednou polovinou ze svých příjmů. On kdyby panáček měl platit desítku za holý podnájem a dalí věci - včetně vaření, praní, ehlení a úklidu si měl obstarávat sám, co by ho vylo nejméně na dalích osm tisíc - tak by ho skrblení jaksi přelo, potamo, kdyby se rozhodl nedejpaneboe postavit na vlastní nohy a pořídit si hypotéku na vlastní bydlení. Musel by si finančně utáhnout opasek tak, e by mu lezly oči z ďůlků, co vysvětluje fakt, e se vzpěčuje najít si by jen podnájem. Ne, e tam berouek nechce být sám, jádro pudla tkví v tom, e se mu jaksi příčí CELOU TU LEGRACI SI FINANCOVAT SÁM.
Podle mě je to partner něco á-la "Budeme ít společně v domečku jako dvě hrdličky. Značka: Domeček vítán" . Takoví nápadníci jsou něco jako mor, cholera a netovice:(
moc hezky formulováno
Není tady
Mrkačko, proč to tak sloitě řeí a počítá TEĎ. Teď, kdy se rozhodnul? Proč tě teď "trápí" a zabývá se tím, kolik za co dá?
A docela mu to "přeje"..
viz. " Tak a si to pěkně uije a vidí...." "Tak jsem zvědavá, jak bude spokojený teď..." "chce se stěhovat druhým pro blázny"
Myslím, to bylo nabíledni, e jste se sestěhovali dost předčasně, to ,e chce jít pryč a získat jakýsi odstup, je rozumné.
Zpočátku mi přilo divné, e se pán chtěl rozvádět A bude mít zajitěné bydlení, co zní opravdu nevkusně (můe se rozvádět a paralelně si zaji´tovat bydlení atd..). Těko se vak posuzuje jednostranný popis. Pokud by to bylo přesně tak, tedy spekulativně, tak tady bych partnerství ukončila.
Postupně - píu o příspěvku na domácnost a jídlo atd - jsi vak napsala, e on se ptal kolik peněz chce, jaký je rozpočet...a na základě toho ti peníze dal. ...
A co mě zaráí asi nejvíc, e TOBĚ se nelíbila jeho práce, TY jsi rozhodla e koupí sobě nové zuby (jasně, maminka je chtěla taky.. ), nové brýle...atd.
A to píe o svém přání - o" harmonickém vztahu zaloeném na vzájemné důvěře a úctě"
Protoe nikdo z nás tady ho nezná tak dobře jako ty, a těko rozpoznáme opatrnost od vyčuranosti z neobjektivního popisu, tak situaci stejně nejlépe zhodnotí sama.
Jen jsem chtěla troku nabídnout i jiný pohled. Projdi si zpět svoje jednání a vztah k němu, jestli i ty jsi schopna dát ten harmonický vztah a tu důvěru.
Není to osobně proti tobě, neznám tě, ale vím, e dokud člověk nenarazí natvrdo, tak nějakou vnitřní rekapitulaci a inventuru nedělá. Nejpoctivějí je začít u sebe.
Není tady