Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#151 28. 4. 2007 0:04

mrkacka1
♥------

Re: Společné hospodaření partnerů

Možná jsem mimo, ale já to pořád nějak chápu tak, že Mrkačce nejde o to, aby jí odevzdal výplatu, ale aby K VÝSLEDKU (a už bude jakýkoliv) DOŠLI SPOLEČNĚ, ne aby jí on "shůry nasypal" a tím to zvadlo. To jsem myslela tím "mrsknul"

... ano. přesně tak to myslím, nejde mi o celou jeho výplatu, ale o to, abychom se DOMLUVILI... také jsem si to představovala jako AlixaZS, nepotřebovala jsem s partnerem hned bydlet, taky mu to říkám, že jsme mohli bydlet zatím každý zvl᚝ a viděl by, kolik stojí běžný provoz domácnosti. A není to jen jídlo a drogerie, ale také praní, žehlení, úklid, nákupy... Říkám, že za 8.000 by toto vše nepořídil, navíc kdyby byl v prázdném např. pronajatém bytě (na nový nemá), musel by si koupit zařízení, nádobí, peřiny, povlečení, ručníky... prostě vše! Takto přišel do zařízeného.
Ne, nerozváděl se kvůli mně, už byl rozhodnutý a já jsem na to neměla vliv,  udělal by to stejně, jen jsem mu byla v tom čase oporou.
Vadí mi, že když se chci o tom hospodaření bavit, je nekomunikativní. Já se chci domluvit, ne se zmocnit všech jeho peněz, ale on se domluvit nechce, asi mu to takto vyhovuje. Už to nebudu řešit a nechám tomu volný průběh, partner je jinak hodný, slušný, máme se rádi a ve všem si rozumíme, myslím, že se k sobě opravdu hodíme. Ale stejně mě to mrzí, že mě nepochopil... prý manžel jeho sestry jí dává 3.000 (na měsíc)! Já ho taky nechápu, takto kalkulovat... pokud chce být se mnou, tak proč myslí na zadní kolečka?? Vůbec mě nenapadlo, že by se mohl objevit takový problém, ale prý potřebuje důkaz nezištnosti...

Není tady

#152 28. 4. 2007 18:22

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Až doteraz som si v podstate myslela, že to je o nedorozumení a strete dvoch žudí, čo mali zlé skúsenosti - a každý iné. ALE KUA AKÝ ON OD TEBA MOŽE CHCIE DOKAZ  NEZIŠTNOSTI!!! Skús mu poveda, že aj ty by si od neho rada nejaký "dôkaz nezištnosti". roll Ježiš, to mi strašne zaváňa nejakými pubertálnymi nápadmi, to dokazovanie.... hmm

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#153 28. 4. 2007 20:04

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Mrkacka1: nezlob se na mě, ale jak se to dál vyvrbuje, nemám z Tvého přítele dobrý pocit. Je na Tebe sice hodný (proč by nebyl, když nemá vlastní bydlení) máte se rádi (no, to je asi jen Tvůj subjektivní pocit) a ve všem si rozumíte (to bych být Tebou netvrdila, když je tady základní problém s příspěvkem na domácnost).
Holka, až Tobě spadnou růžové brýle zamilovanosti, pak teprve snad dostaneš rozum. Už jsme Ti na tohle téma napsaly, jak celou situaci vidíme. To, že do celé záležitosti tahá fakt, že manžel jeho sestry jí dává na domácnost  pouhé 3.000,- není argument, který by Tě měl a mohl zajímat.
Nevím, proč mám pocit, že byl panáček z manželství potupně vyhozen pro neschopnost žít v páru a podílet se finančně rovněž v páru.
Jak to tak vidím, důkaz nezištnosti bych mu podala tak, že bych mu sbalila jeho pět švestek, požádala ho, a si najde podnájem a pokud se se mnou bude chtít vídat, budou to randíčka jako za svobodna - ve volné přírodě, v kavárně a podobně. Tím bych mu podala dostatečný důkaz, že jsem zcela nezištná osoba a tu útratu v kavárně bych si klidně zaplatila sama.
Jinak Mrkacka1: z popisu vašeho vztahu jsem pochopila, že Tvému partnerovi jde pouze o střechu nad hlavou, sex a opečovávací servis. Na tom všem se hodlá podílet minimální částkou, což signalizuje, že třeba už v tuto chvíli rozjíždí sadu dalších seznamovacích inzerátů a hledá někoho, s kým by se mohl mít lépěji než s Tebou, nebo že Tebe bude mít jako bezpečný rodinný přístav a za peníze, které na Tobě ušetří si bude užívat někde s mladicema sad

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#154 28. 4. 2007 22:06

AlixaZS
♥♥♥♥♥♥-

Kiaro, mᚠnaprostou pravdu. Já bych mu dala důkaz nezištnosti!!!  Kufry za dveře. A tobě mrkačko? Jaký dá on tobě důkaz nezištnosti? Tys byla pro něj to nejjednodušší řešení, kam se uchýlit po rozvodu. Aby si pronajal byt? To by ho stálo spoustu námahy, peněz, zařizování. Takhle se k tobě nastěhoval, určil ti měsíční částku a má se fajn. Je v pohodě. Prostě takový hotel se vším všudy. Víš, tvůj přítel mi čím dál víc připomíná mého bývalého. Ten zadlužil rodinu, aby se mohl vozit v luxusním autě s dvacetiletou holkou, byl s ní na dovolené, platil vlastně všechno ze společné kasy!!! A já ho tenkrát ještě PROSILA, aby zůstal se mnou. Chodil s ní na večeře, kupoval jí dárky... A ona (jak mi později sám řekl) mu nebyla schopná ani uvařit kafe. Byla schopná (s prominutím) jen roztáhnout nohy. Prostě si jen užíval a doma měl o všechno postaráno. Proč si takhle vždycky užívá jen chlap? Neznám ženskou, která by si takhle vydržovala milence, platila vše ze společných peněz, co mají s manželem. Ty jsi mrkačko samostatná, ty nemᚠzapotřebí si někoho takového věšet na krk, přidělávat si starosti. Možná ti ho bylo líto, mᚠdvě děti, jsi zvyklá se o někoho starat. Ve všech spokojených manželstvích, která mám já kolem sebe, tak rodinnou kasu drží ženská. Chlap jí dá všechny peníze a ona hospodaří. To ale není stojka!  Ženská si prostě dovede peníze rozvrhnout, rozpočítat, má smysl pro zabezpečení rodiny, vidí prostě dopředu. To chlap neumí. No možná některý jo, ale já takového neznám. Ženská si prostě všechno rozpočítá tak, aby měla domácnost, děti, manžela v pořádku a ještě jí zbyde něco na parádu, aby se líbila tomu svému, aby on nepokukoval po jiných. A ta poznámka, že manžel jeho sestry dává na domácnost jen 3.000,-, to jako abys skákala radostí, že ty dostaneš 8.000,-?  To TY jsi ho vzala do SVÉHO bytu, když neměl kam jít, to TY si budeš určovat podmínky!!! A jestli se mu to nelíbí, a jde, žádná škoda. A za 3.000,- měsíčně a si pronajme někde kousek zahrady a postaví si stan.

Není tady

#155 28. 4. 2007 22:47

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

AlixaZS: Chachá, za 3.000,- si nepronajme v dnešní době nikdo ani počůranej patník u plotu. Za ty tři litry si koupí akorát solidní stan a bude se sakra rozmejšlet, kam ho postavit  lol
Jinak jsem ráda, že tak, jaký mám náhled na celou situaci v případě Mrkačky já, mají ho i ostatní přispivatelky.
Mrkačko, doopravdy se zamysli.
Žádala jsi o radu, tedy se Ti jí dostalo. Že z našich příspěvků vyplývá, že je Tvůj přítel vyčůranec, kterému sloužíš pouze jako odrazový můstek na další dráze za jeho životním štěstím je více, než jasné.
Jak dlouho se v tom budeš plácat, je holt na Tobě. Ovšem čím déle v tomto nesouměrném vztahu setrváš, tím bude krutější Tvoje vystřízlivění. Bylo řečeno vše a ze svojí strany opravdu nevím, jak bych Ti mohla pomoci. V tuhle chvíli si jako dospělý, svéprávný člověk budeš muset umět poradit sama. Na krku mᚠparazita, který se Ti vnutil do bytu, nad společnou potřebou úhrad nákladů se vošklebuje, na společnou budoucnost asi - jak to vidím - řeč nepřišla. Děvče, opravdu nad tebou v tuhle chvíli lámu hůl, protože jestli si nedokážeš nechat poradit, nedopadneš dobře.

Není tady

#156 28. 4. 2007 23:12

Fatima
♥♥♥♥♥--

Ahoj Mrkačko,

je obvyklé, že na Babinet píšeme kvůli nějakému konkrétnímu problému, kterému věnujeme celé téma a v žádném případě nemáme dost prostoru vypsat případná pozitiva, která řešený partnerův nedostatek vyváží.
I mně tady na Babinetu každý radil, a se rozejdu s partnerem, že je to "šmejd" no a vida, táhneme to spolu na třetí rok, a problémy, které mne před časem tolik deptaly, se ukázaly jako bezvýznamné v porovnání s pozitivy.
Chápu, že tě mrzí, jak tvůj partner vyřešil situaci přispívání na domácnost. Na druhou stranu, když se sejdou dva lidé, kteří již mají něco za sebou, nedá se tak úplně čekat, že si ve všem padnou do noty.
Já bych taky těžko snášela situaci, kdy by se partner choval podobně, jako ten tvůj, ale nevím, jak si rozumíte v jiných oblastecvh, jestli z něj mᚠcelkově pocitl, že je to Skrblík... zkrátka, není tu dost prostoru popsat situaci více ze široka a objektivně.
Já s přítelem jsem otázku financní nikdy vyloženě neřešila - fifty fifty řešíme jen nájem. Zbytek se řeší - kdo má, zaplatí. Když bylo třeba koupit pračku, koupila jsem ji já, přítel byl bez peněz. Když přišel nedoplatek za elektřinu deset tisíc, zaplatitl to pro změnu přítel, já peníze neměla a on je po mně ani nechtěl. Nákupy řešíme tak, že občas platím já, občas on. V restauraci platí vždy jen přítel. Nedá se říct, že bychom jeli fifty fifty, jeden měsíc společné hospodaření stojí více mně, druhý měsíc přítele, ale v průměru myslím, že je to přibližně fifty fifty.
Navíc přítel mi občas koupí nějaký ten hadřík, knížku... rád se mnou chodí vybírat oblečení, má trpělivost, chlapec lol
Já osobně si neumím představit, že by mi dnem výplaty vysolil celou výplatu a nechal si jen kapesné. Neumím si představit, že bychom měli společný účet, asi bych se cítila povinna vysvětlovat každou korunu, kterou bych utratila... v podstatě jedeme každý za své, ale pokud se stane, že jedenomu peníze dojdou, druhý automaticky vypomůže. Bez reptání.
Zkrátka jde o takový ten celkový pocit... nevím.

Jinak mne vždy překvapuje, jak některé dámy při otázce rodinných financí vytáhnou věci jako - já mu žehlím, peru, uklízím, spím s ním... kdyby za to měl někomu platit. No já nevím. Já peru, uklízím i sobě a nevidím v tom velkou práci navíc, pokud to mám dělat pro přítele, stejně jako se na sex nedívám jako na položku na účetním seznamu - on si užil, a platí, ale jako na vzájemné oboustranné dávání.
Navíc i přítel doma uklízí, ve srovnání se mnou možná méně, ale mně to takhle vyhovuje.

Možná tvůj přítel je vyčůránek, který si uměl spočítat, jak mu to vyjde nejlevněji a nebo je doopravdy zklamaý z předchozího vztahu a tak je opatrnější - každý jsme si něčím prošli a nějak nás to poznamenalo. Dej na svou intuici, to je asi jediné, co ti můžu poradit s klidným svědomím. Nežiji s vámi, nevidím, jak se k tobě chová, jak ty k němu, nevidím ani jednomu do hlavy va

Jinak ještě P.S. - neznám žádného muže, který by doma ženě vysolil celou výplatu, a s ní hospodaří. Obvykle se setkávám s modelem, že přispívá dohodnutou částku a pokud se z nějakého důvodu situace mění, mění se i částka, kterou přispívá. Myslím,k že manželství neznamená, že se ze dvou lidí stane jeden tvor a jistá nezávislost je myslím ve vztahu jen ku prospěchu. Tak, jako bych já nedala celou svou výplatu k dispozici partnerovi, nečekám to ani od něj. A řeči, že chlap neumí hospodařit, nevidí do budoucna... určitě se takoví ňoumové najdou, já osobně jsem ráda, že žiju s člověkem, který umí počítat a je dostatečně svéprávný na to, aby zacházel se svou výplatou tak, jak uzná za vhodné lol

Není tady

#157 29. 4. 2007 0:19

AlixaZS
♥♥♥♥♥♥-

Ahoj Fatimo,
jsem ráda, že mᚠpřítele, se kterým si po všech stránkách rozumíš. Moc ti to přeji. Taky jsem to s bývalým měla všechno v pořádku, na všem jsme se vždycky dohodli. Domácí práce jsem vždycky dělala jen já, nikdy mi to nevadilo, bavilo mě to. Každý jsme měli svůj účet a fungovalo to tak nějak jako u vás. Všechno se ale změnilo. Po 11ti letech manželství si pořídil nové auto, já ho nechtěla, zadlužil se, vlastně nás oba, našel si ženskou, prostě si užíval. Utratil peníze, které jsme měli našetřené. Úplně změnil plány, které jsme spolu měli. Nešlo ani o to, že měl drahé koníčky, ale že utrácel víc než vydělal. Ono je to totiž jiné, když jste jen dva, a jiné, když máte dítě nebo děti. Takže já jsem nemohla připustit, aby mě peníze "došly", protože jsem věděla, že když bude třeba něco zaplatit, nemůžu se spolehnout, že můj chlap peníze má. Chtěla jsem po něm jen, aby měl na účtu nějakou rezervu. A ohledně toho praní, žehlení, uklízení: jak by tě to bavilo, kdyby tvůj přítel chodil za jinou, jen kvůli sexu a ty pak prala jeho za...é trenky a prala košile od její rtěnky a obírala z něj její vlasy?Neměla bys chu to jeho prádlo zanést jí, a mu to vypere a vyžehlí?

Není tady

#158 29. 4. 2007 10:03

Fatima
♥♥♥♥♥--

AlixaZS napsal(a):

Ahoj Fatimo,
jsem ráda, že mᚠpřítele, se kterým si po všech stránkách rozumíš. Moc ti to přeji. Taky jsem to s bývalým měla všechno v pořádku, na všem jsme se vždycky dohodli. Domácí práce jsem vždycky dělala jen já, nikdy mi to nevadilo, bavilo mě to. Každý jsme měli svůj účet a fungovalo to tak nějak jako u vás. Všechno se ale změnilo. Po 11ti letech manželství si pořídil nové auto, já ho nechtěla, zadlužil se, vlastně nás oba, našel si ženskou, prostě si užíval. Utratil peníze, které jsme měli našetřené. Úplně změnil plány, které jsme spolu měli. Nešlo ani o to, že měl drahé koníčky, ale že utrácel víc než vydělal. Ono je to totiž jiné, když jste jen dva, a jiné, když máte dítě nebo děti. Takže já jsem nemohla připustit, aby mě peníze "došly", protože jsem věděla, že když bude třeba něco zaplatit, nemůžu se spolehnout, že můj chlap peníze má. Chtěla jsem po něm jen, aby měl na účtu nějakou rezervu. A ohledně toho praní, žehlení, uklízení: jak by tě to bavilo, kdyby tvůj přítel chodil za jinou, jen kvůli sexu a ty pak prala jeho za...é trenky a prala košile od její rtěnky a obírala z něj její vlasy?Neměla bys chu to jeho prádlo zanést jí, a mu to vypere a vyžehlí?

Ahoj Alixo,

s přítelem si nerozumíme ve všem, ale jsme lidi a dohodneme se lol
To, co jsi popsala, je samozřejmě smutné, ale nevím, jestli by to mělo jiný průběh i v případě, že byste měli společný účet - možná bys jeho dluhy odhalila dřív? Nevím. Možná by taky ze společného účtu vybral VŠECHNY peníze, ne jen své ze svého... a o tom  právě mluvím.
Hrábnout může mému příteli, ale také mně, oddělené účty jsou pro mne zárukou finanční nezávislosti, pokud bude potřeba toho využít.
Rouhodně bych příteli nežehlila, neprala atd., kdyby si hledal sex. potěšení u jiné dámy, to bych té dámě poslala jeho špinavé prádlo se vzkazem, že to má jako bonus k němu.
Upřímně tvůj příběh mi přijde jako další rozumný důvod, proč si držet oddělené účty...

Není tady

#159 29. 4. 2007 14:35

AlixaZS
♥♥♥♥♥♥-

Ahoj Fatimo,
i když jsme s bývalým měli každý svůj účet, měla jsem přehled, kolik tam má peněz a za co utrácí. Zrovna tak věděl, co kupuji já. Nic jsem mu netajila. Vždycky býval rozumný, já mu nikdy nezakazovala, aby si cokoliv koupil, on mě také ne.  Opravdu na všem jsme se domluvili. Možná na něj pak přišla krize středního věku, nebo co, začal utrácet. Snažila jsem se mu rozumně vše vysvětli, že si nemůže koupit něco, když na to nemá, mávl ale rukou. Tehdy jsem skutečně byla ráda, že máme každý svůj účet. Nemusela jsem se bát, že se synem budeme třeba jíst na dluh. To on se se mnou rozvedl kvůli jiné, ne já s ním kvůli penězům. Až u soudu se dozvěděl, vlastně i já, že v manželství se příjmy obou sčítají, jsou obou, bez rozdílu, kdo kolik vydělá, oba manželé mají mít stejnou životní úroveň. A když mu vypočítali výživné na syna, byl vzteky bez sebe. A já celkem překvapená. Myslel si, že bude platit jen třetinu z toho, co mu určil soud. Pak se chtěl ke mě vrátit, ale pořád mluvil jen o penězích. Najednou se mu jich nedostávalo, zjistil, že se vlastně se mnou měl po finanční stránce dobře.  Kamarádka má se svým manželem společný účet, a s penězi hospodaří sama. Všechno doma zařizuje ona, všechny poplatky, opravy bytu, stará se o dítě, oblečení, dovolenou, i třeba opravy auta atd. Její manžel jí tedy ve všem pomáhá, ale sám prostě z účtu peníze nevybírá. Ale jim to prostě tak vyhovuje, jsou oba spokojení. Proč ne. Teta se strejdou to mají zrovna tak. Kdyby měl strejda přístup ke všem penězům, tak je utratí (jak mi říkala sama teta). Takle má doma všechno zajištěno, tetě prostě věří, že to s penězi umí a jsou takhle spokojeni už asi 30 let. Já jsem to takhle nikdy po bývalém nevyžadovala. Bavili jsem se o společném účtu až později, když byl pořád v mínusu, věděla jsem kolik vybírá, ale už jsem moc nechápala, za co utrácí. Až později jsem zjistila, že si užívá s jinou. Najednou mi prostě řekl, a se nestarám, že to jsou jeho peníze. A když mi prý ty moje na domácnost nestačí, a prý si najdu lepší práci, za víc peněz, jsem prý svéprávná!!!  Jen pro srovnání: se svou přítelkyní dokázal za večer utratit tolik peněz, kolik sám navrhoval jako výživné pro svého syna na měsíc!!! Takže tehdy jsem zřízení společného účtu zavrhla. A udělala jsem dobře.  Myslím, že před vstupem do manželství by měli všichni projít jakýmsi školením ohledně finančního hospodaření rodiny a dohodnout se spolu na všem, dřív než se vezmou. Finanční nezávislost je jen pro svobodné. V manželství se i dluhy dělí napůl. I když je dělá jen jeden.

Není tady

#160 29. 4. 2007 15:29

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Alixa, ja som na svojom bývalom vzahu tiež "prerobila", a to nielen finančne, ale treba popravde poveda, že financie určite NEBOLI jadrom problému - možno, ak vôbec, tak skôr jeho príznakom. A určite ho ani nepomohli rieši... Netreba dáva dokopy jablká s hruškami, neveru a financovanie rodiny - sú to dve odlišné veci a vyžadujú dve odlišné riešenia. Netešilo by ma, kebz mi bol partner verný len preto, lebo sa bojí finančných sankcií... hmm A deti sú asi zodpovednos navyše, ale pre obidvoch - a financie sú zasa až druhoradé; prvoradá je účas partnera na rodinnom živote a výchove detí... To môj názor.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#161 29. 4. 2007 19:51

AlixaZS
♥♥♥♥♥♥-

Samozřejmě, že mᚠpravdu, Selimo,
ale tady se bavíme na téma "společné hospodaření partnerů". Tak proto jen o penězích. Jen tak okrajově, když mě bývalý podvedl poprvé, odpustila jsem mu to. Prý to bylo kvůli mě. Ale já mu nic neprovedla. Začal chodit s kamarádem po barech, na kulečník, a poznal tam jednu dvacítku. Asi se mu líbila, byla jiná než já. Svobodná, bez závazků, byla ochotná popíjet v baru až do rána. Odbarvené vlasy, umělé nehty, velká prsa, dokázala se opít, kouřila jednu cigaretu za druhou. Řekl mi, že za to nemůže, že se zamiloval. Přemlouvala jsem ho, a se ke mě vrátí. Vrátil. Přišel na to, že byla jen hezká na pohled, ale uvnitř hlavy prázdno. Dva roky nato začal se stýkat s rodinou své nevlastní matky, se kterou jsme se vlastně už od svatby nestýkali, asi 12-13 let.  Já tam odmítla chodit. Syn k nim taky nechtěl, nelíbilo se mu u nich. A na jedné takové jejich rodinné oslavě se zřejmě seznámil se svou přítelkyní. Když podal žádost o rozvod, neřekl, nepřiznal, že si našel někoho jiného, řekl, že je to kvůli mě, že nemám ráda lidi, to jako že se nechci stýkat s jeho nevlastní matkou a její rodinou. Prý to mezi námi není už jako dřív. Můžu za to já. A navíc už nechce opravovat dům, kde bydlíme, utíkají mu roky a chce si užívat. Do dneška nevím, co bylo důvodem k rozvodu, nepřišla jsem na nic, co bych mu udělala. Myslím si, že to bylo kvůli jiné, ale proč to prostě neřekl? Proč nepřiznal, že si našel někoho jiného? Všechnu vinu hodil na mě. O synovi tvrdí, že ho má rád, já mu to neberu. Proč se s ním ale víc nestýká? Syn by s ním rád někam jel třeba na výlet, ale sám mu nezavolá. Ve svých 13 letech to prostě bere tak, že se na nás táta vykašlal. A to se synem o něm vůbec nemluvím, nepomlouvám ho, syn má dovoleno kdykoliv mu zavolat, bývalý taky může klidně přijít k nám za synem, i když nejsem doma. Má volné pole působnosti. Bývalý se už s nevlastní matkou zase nestýká, přišel prostě brzy na to, že se nezměnila. Měl s ní vždycky problémy. Nebyla jsem to já, kdo k nim přestal chodit, byl to bývalý.  Když má syna tak rád, proč se nepřišel podívat na jeho pololetní vysvědčení? Sama jsem mu pak tajně volala, aby syn nevěděl, aby se laskavě přišel podívat (syn je na gymplu a učí se velice dobře).  Nedávno k svátku synovi alespoň napsal SMS. Jeho chování prostě nechápe moje rodina, ani příbuzní z jeho strany (ta druhá půlka rodiny, ne rodina jeho nevlastní matky). Bývalý se prostě nikomu nesvěřil, proč se se mnou rozvedl, všichni se pak chodili ptát mě. A strašně se později naštval, odkud se všichni dozvěděli, že on si našel nějakou jinou. A odkud prý do vím já. Asi to tajil. Nevím. Já se tady neobhajuju, určitě nejsem svatá, každý děláme chyby. Omlouvám se, že jsem se zase rozepsala.

Není tady

#162 29. 4. 2007 23:43

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Neospravedlňuj sa, niet za čo. Ale podža mňa aj tvoj príspevok vlastne trochu potvrdzuje, že peniaze nie sú základným "prubířským kamenem". Skôr takým uakzovatežom postojov, vývoju vzahu a tak.

Brita

Není tady

#163 30. 4. 2007 7:24

Feuria
♥♥♥♥♥♥♥

Možná tvůj přítel je vyčůránek, který si uměl spočítat, jak mu to vyjde nejlevněji a nebo je doopravdy zklamaý z předchozího vztahu a tak je opatrnější - každý jsme si něčím prošli a nějak nás to poznamenalo. Dej na svou intuici, to je asi jediné, co ti můžu poradit s klidným svědomím. Nežiji s vámi, nevidím, jak se k tobě chová, jak ty k němu, nevidím ani jednomu do hlavy.

tummenupp

Život je boj, tak se tady klidně pozabíjejte a já bych zdovolením prošla....

Není tady

#164 30. 4. 2007 9:38

Sára6
♥♥♥♥---

Kiara napsal(a):

Mrkacka1: nezlob se na mě, ale jak se to dál vyvrbuje, nemám z Tvého přítele dobrý pocit. Je na Tebe sice hodný (proč by nebyl, když nemá vlastní bydlení) máte se rádi (no, to je asi jen Tvůj subjektivní pocit) a ve všem si rozumíte (to bych být Tebou netvrdila, když je tady základní problém s příspěvkem na domácnost).
Holka, až Tobě spadnou růžové brýle zamilovanosti, pak teprve snad dostaneš rozum. Už jsme Ti na tohle téma napsaly, jak celou situaci vidíme. To, že do celé záležitosti tahá fakt, že manžel jeho sestry jí dává na domácnost  pouhé 3.000,- není argument, který by Tě měl a mohl zajímat.
Nevím, proč mám pocit, že byl panáček z manželství potupně vyhozen pro neschopnost žít v páru a podílet se finančně rovněž v páru.
Jak to tak vidím, důkaz nezištnosti bych mu podala tak, že bych mu sbalila jeho pět švestek, požádala ho, a si najde podnájem a pokud se se mnou bude chtít vídat, budou to randíčka jako za svobodna - ve volné přírodě, v kavárně a podobně. Tím bych mu podala dostatečný důkaz, že jsem zcela nezištná osoba a tu útratu v kavárně bych si klidně zaplatila sama.
Jinak Mrkacka1: z popisu vašeho vztahu jsem pochopila, že Tvému partnerovi jde pouze o střechu nad hlavou, sex a opečovávací servis. Na tom všem se hodlá podílet minimální částkou, což signalizuje, že třeba už v tuto chvíli rozjíždí sadu dalších seznamovacích inzerátů a hledá někoho, s kým by se mohl mít lépěji než s Tebou, nebo že Tebe bude mít jako bezpečný rodinný přístav a za peníze, které na Tobě ušetří si bude užívat někde s mladicema sad

Ahoj, bohužel musím s touto reakcí souhlasit. Znám páry, které ve vztahu (ve kterém bohužel nejsou spokojeni a rádi by odešli) zůstávají z finančních důvodů. Bylo by to finančně náročnější (alimenty, nová domácnost atd.).No ale pokud partner začně ží s partnerkou, která to "nějak" finančně zvládala sama a nastěhuji se k ní a společné hospodaření začně řešit způsobem jakým uvádíte.... No ale pokud se partner rozhodne s někým žít - společná domácnost, tak se musí zachovat jako chlap vůči domácnosti (nemyslím stojku).Já bohoužel nejsem vhodný příklad, svůj příběh jsem již psala. Přítel mi dává na domácnost 3 tis. (jeho děti jsou u nás každý druhý víkend, ale poslední 2 měsíce jsou u nás skoro každý víkend. Nájem platíme napůl. Takže za ty 3 tis. mám nakoupit pro něj a  jeho děti jídlo a drogerie. Vyúčtování energie zaplatím větší polovinu, takže že u něj bydlím s dítěte, si zaplatím.Taky samozřejmě vařím, peru, žehlím a uklízím. Bydlím u přítele v domečku, který je psaný na jeho rodiče. Vybavení je komplet mé. Nevím, jak vy, ale kladu si otázku, co si od nového vztahu slibuji. Naivně jsem se domnívala,že se přítel zachová jako chlap (aspoň ta domácnost) a ne vše rozúčtovat,aby to bylo spravedlivé,tak ro říká. Asi takto: věděl,že jde do vztahu,kde ženská zvládala vše nějak sama. Zkuste si tedy říci, co si od nového vztahu slibujete??

Není tady

#165 1. 5. 2007 11:26

mrkacka1
♥------

Ahoj Fatimo,
děkuji Ti za obsáhlý příspěvek (dík patří i ostatním - Kiara, AlixaZS, Fatima, Feuria, Selima...). Možná jsem udělala chybu hned zpočátku. Přítel totiž po přestěhování do našeho města musel změnit práci (nemohl dojíždět tak daleko do původního bydliště). Půl roku měl příjem kolem 8.000 čistého a když se ptal, kolik mi má dát, nedokázala jsem říct, tak chtěl, abych mu spočítala výdaje na domácnost a bydlení, vydělil 3 (dospělé dítě) a 4.000 mi dal. Až bude chodit do práce, prý mi dá víc. No, a z první výplaty mi dal 4.200, přestože celkový jeho příjem je přes 20 tisíc čistého. Stačilo mi to, nechtěla jsem ho uhánět, aby už chodil do práce ( právě naopak, což si myslím, že byl ode mne dostatečný důkaz nezištnosti ) -  jsem mu říkala, a nepospíchá, nějaké peníze mi dává, a  si najde nějakou pěknou práci, která by odpovídala jeho schopnostem. Dopadlo to tak, že ta práce se mi nelíbí, nesouhlasila jsem s ní, myslím, že má rozhodně na víc... ale nedal na mě. I z toho jsem rozčarovaná. Myslím, že ani jemu by se nelíbilo, kdybych přišla do jeho města a dělala něco, co by se mu nelíbilo. Kdyby mi řekl to, co já jemu... že má na víc a a nepospíchá, něco se určitě časem najde lepšího - jistě by mě to potěšilo a ocenila bych to.
Je pravda, že si přítel koupil nějaké sportovní vybavení, aby mohl jezdit se mnou (lyže, brusle), nový počítač (můj nestačil, byl pomalejší), postel ... no, to musel, měla jsem tady jen jednu pro sebe...
Dlouho jsem s nikým nebydlela, byla jsem zvyklá být svou paní, mít klid, jak jsem si to udělala, tak jsem to měla, nikdo mi do ničeho nemluvil... nebylo a není to jednoduché ani pro mě. Myslím ale, že každý, kdo je sám, touží po nějaké blízké duši... že žít ve dvou je lepší ...
Myslím, že mě partner má opravdu rád (tím víc mě to vše mrzí), stejně jako já jeho, a kromě výše uvedeného nemáme žádné větší problémy.

Není tady

#166 2. 5. 2007 8:52

G.X
♥♥♥----

mrkacka1 napsal(a):

Ahoj Fatimo,
děkuji Ti za obsáhlý příspěvek (dík patří i ostatním - Kiara, AlixaZS, Fatima, Feuria, Selima...). Možná jsem udělala chybu hned zpočátku. Přítel totiž po přestěhování do našeho města musel změnit práci (nemohl dojíždět tak daleko do původního bydliště). Půl roku měl příjem kolem 8.000 čistého a když se ptal, kolik mi má dát, nedokázala jsem říct, tak chtěl, abych mu spočítala výdaje na domácnost a bydlení, vydělil 3 (dospělé dítě) a 4.000 mi dal. Až bude chodit do práce, prý mi dá víc. No, a z první výplaty mi dal 4.200, přestože celkový jeho příjem je přes 20 tisíc čistého. Stačilo mi to, nechtěla jsem ho uhánět, aby už chodil do práce ( právě naopak, což si myslím, že byl ode mne dostatečný důkaz nezištnosti ) -  jsem mu říkala, a nepospíchá, nějaké peníze mi dává, a  si najde nějakou pěknou práci, která by odpovídala jeho schopnostem. Dopadlo to tak, že ta práce se mi nelíbí, nesouhlasila jsem s ní, myslím, že má rozhodně na víc... ale nedal na mě. I z toho jsem rozčarovaná. Myslím, že ani jemu by se nelíbilo, kdybych přišla do jeho města a dělala něco, co by se mu nelíbilo. Kdyby mi řekl to, co já jemu... že má na víc a a nepospíchá, něco se určitě časem najde lepšího - jistě by mě to potěšilo a ocenila bych to.
Je pravda, že si přítel koupil nějaké sportovní vybavení, aby mohl jezdit se mnou (lyže, brusle), nový počítač (můj nestačil, byl pomalejší), postel ... no, to musel, měla jsem tady jen jednu pro sebe...
Dlouho jsem s nikým nebydlela, byla jsem zvyklá být svou paní, mít klid, jak jsem si to udělala, tak jsem to měla, nikdo mi do ničeho nemluvil... nebylo a není to jednoduché ani pro mě. Myslím ale, že každý, kdo je sám, touží po nějaké blízké duši... že žít ve dvou je lepší ...
Myslím, že mě partner má opravdu rád (tím víc mě to vše mrzí), stejně jako já jeho, a kromě výše uvedeného nemáme žádné větší problémy.

Mrkačko, tomu přestávám rozumět.  Takže on se ptal, kolik má přispívat - to mi přijde naprosto fér.  Vyšlo  4000,-.  V jiném příspěvku píšete, že dává 2x tolik,  8000,-. Tak kde je problém?

I dál nejasné... rozumím tomu tak, že vydělává 20000,  a jeho práce se vám nelíbí ... to jako povaha té práce se vám nelíbí??

Není tady

#167 2. 5. 2007 15:12

janica
♥♥♥♥♥♥-

"........ ano. přesně tak to myslím, nejde mi o celou jeho výplatu, ale o to, abychom se DOMLUVILI..."

".......a když se ptal, kolik mi má dát, nedokázala jsem říct, tak chtěl, abych mu spočítala výdaje na domácnost a bydlení, vydělil 3 (dospělé dítě) a 4.000 mi dal...................."

Já tedy nevím mrkačko, ale podle toho, co jsi napsala a co zde celou dobu řešíš by ses možná měla zamyslet nad sebou.
Buď jsem Tě špatně pochopila já anebo si protiřečíš ty?????
Pořád píšeš, že ti vadí princip, ne konkrétní částka, na šesti stránkách tu brečíš, že tě postavil před hotovou věc, že se tě ani nezeptal, kolik by ti měl přispívat a nakonec to zakončíš takto..... roll vavava

Není tady

#168 2. 5. 2007 16:18

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

On dělá práci která se TOBĚ nelíbí ??? Nezlob se na mě, ale to je snad jeho věc ne ? Líbí se jemu ?

Není tady

#169 2. 5. 2007 16:32

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Ja si tie žmyslím, že teda vežmi jeho úsudku nedôveruješ, keď sa mu miešaš aj do takýchto vecí... Hlavne, aby bol ON spokojný, nie?

Brita

Není tady

#170 2. 5. 2007 22:36

AlixaZS
♥♥♥♥♥♥-

Mrkačko,
podle toho, co jsi napsala, tak sis tu částku 4.000,- Kč určila sama. Já sama nevím, jak bych se v podobné situaci zachovala, kdybych teď chtěla s někým začít žít. Nemám v tom zatím jasno. A ta jeho práce? Myslím si, že na to, že se přestěhoval do jiného města a našel si práci za víc jak 20.000,- Kč čistého měsíčně, tak to není špatné. I když se ti  třeba nelíbí. Je to lepší, než kdyby nedělal nic. Až se trochu rozkouká, kdykoliv si může najít něco lepšího. Co se ti vlastně na té jeho práci konkrétně nelíbí? Můžeš ho zkusit nějak motivovat, aby se poohlížel po lepší práci. Když už bydlíte spolu, zkus mu dát ještě nějaký čas...uvidíš.
...Kdysi, ještě za svobodna, jsme s BM spávali na jedné posteli, a stačila nám smile... no, teď, když už mám nějaká ta léta (32), taky mám raději pohodlí...tongue

Není tady

#171 3. 5. 2007 0:13

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Mrkacka1: kdybyste tak nebyli sestěhování-chtiví od začátku známosti, nemuseli byste řešit takovéhle potíže.l
Teď si to ujasněte tak, jak vám to bude vyhovovat a sami mezi sebou. Mně osobně tohle fórum připadá jako odstrašující příklad. Na začátku nedomluva, v průběhu žití rozpaky - ten dá málo, ten dá víc... a na konci vyplývá jedna jediná věc -hlídat si svoje peníze sad

Není tady

#172 3. 5. 2007 7:12

Feuria
♥♥♥♥♥♥♥

Pořád mi to připadá tak, že důvěra = mít v rukou život(výplatu) toho druhého ! Samozřejmě nejde o peníze - jenom o ten pocit tillfreds

Život je boj, tak se tady klidně pozabíjejte a já bych zdovolením prošla....

Není tady

#173 21. 5. 2007 21:29

AlixaZS
♥♥♥♥♥♥-

Ahoj Mrkačko, jak vám to s přítelem klape?

Není tady

#174 29. 5. 2007 16:12

ivanka05
♥♥♥♥♥♥♥

...

Upravil(a) Kamchinka (20. 2. 2010 13:41)

Není tady

#175 29. 5. 2007 16:22

Slniečko
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Brno-Praha-Brno

Nejak mi moc nezbyva cas na cteni vsech prispevku, takze napisi jen to,jak to bylo u nas a klapalo to. Kdyz jsem zacala zit s prvnim pritelem a byli jsme oba studenti,tak jsme to delali tak,ze jsme dali kazdy nejakou castku a zapisovali jsme,co jsme z ni platili, tim nemyslim kazdou polozku pri nakupu jidla,ale celkove uctenku a pokud jsme chteli koupit neco do domacnosti,tak bud s techto penez nebo jsme se na to slozili bokem a koupili si to. Kdyz penizky dosly,tak se opet dalo napul do spolecne penezenky a tak jsme fungovali 4 roky bez sebemensiho problemu. To ze je byt Tvuj predci neznamena,ze si ho plne budes hradit jen Ty, vzdyt on tam s Tebou bydli, takze si myslim,ze vse platit na pul je naprostou samozrejmosti....A pokud se mu to nezda,tak promin,ale to by pro me nebyl rovnocenny partner,tak at si najde vlastni bydleni a jen se s Tebou schazi, predci ho nebudes "zivit", to mi neprijde vuci Tobe vubec fer....

"Nikdo si nezaslouží Tvé slzy či pláč a ten, kdo si je zaslouží, Tě nikdy nerozpláče..."
http://lbyf.lilypie.com/r1htp1.png
1. ROK: 8,570 kg, 74 cm, 2. ROK: 11,0 kg, 86 cm, 3. ROK: 12,0 kg, 93 cm
http://lb2f.lilypie.com/lQfmp1.png
1.ROK: 7,400 kg, 72 cm, 2. ROK: 9,6 kg, 81 cm

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí