Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#126 23. 4. 2007 10:00

Feuria
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Společné hospodaření partnerů

Kubulo - oprav mě - ale ty víš, jakým způsobem jí to dal (mrskl a pod. ???)
Je mi jasné, že zde nejde o peníze - jako takové - ale chápu, že tomu partnerovi se to tak jeví ... dával 4000 ,- (to je málo) ... tak dal jednou tolik tj. 8000,- a podílí se na domácnosti !!! Nechápe - co chce Mrkačka víc ?! (to je zase můj názor) ... on nechápe, že jí nejde o peníze - protože ona si důvěru představuje pod tím, že jí odevzdá celou výplatu - což zase chápu já, že by se ten partner cítil jaksi (nesvobodný) ...! Přistoupil na její podmínky, ale ona chce přeci něco úplně jiného! – on to vidí tak, že chce jeho peníze a ona to vidí tak, že když jí je nedá – chybí důvěra !
Chápu, že se tu neřeší částka - ale nechápu ... proč tedy, Mrkačka trvá na své představě o společném hospodaření a nesnaží se spíše najít kompromis mezi ní a jejím přítelem.
... podle mě důvěra nezáleží na tom, zda mám v rukou či na účtě celou jeho výplatu ...
A to, že se s ní o tom nechce dokola bavit ... ještě jsem neviděla chlapa, co by něco rád do kola řešil a pitval ! Dal jí co žádala – tečka.

Je to jen o neznalosti jeden druhého o tom, že mají oba svou představu a své myšlení (chápání) ... Přítel se snaží - podílí se a nechápe o co jde jí a ona zase nechápe, proč jí nechce dát důkaz lásky tj. - výplatu k dispozici!!! Aby mohla hospodařit – vždy ona přeci nechce nic víc než jeho důvěru ! Hmm

Život je boj, tak se tady klidně pozabíjejte a já bych zdovolením prošla....

Není tady

#127 23. 4. 2007 10:01

Feuria
♥♥♥♥♥♥♥

Decímo - tady nejde o peníze - přeci !

Není tady

#128 23. 4. 2007 10:06

Feuria
♥♥♥♥♥♥♥

Pardón - ale 5 500,- pro jednoho na měsíc za jídlo yikes týýý jo ! Tak za to my jíme oba a ještě by mě zbylo na drogérku smile
Mmj., což takhle psát si deník smile ? A účtovat služby - jako zapnout a vypnout automatku ... Mrkačka psala, že se partner na domácích pracech podílí - takže by se pak také měla revanžovat ...
A což ještě si nechat proplácet sex !! ? big_smile ( možná by měla nakonec platit ona jemu vissla

Tady jde jen o to, že nesplnil představy Mrkačky o vedení domácnosti (společném hospodaření)... Né o to, že by měla málo, ale o to, že on myslí na zadní kolečka ... což zbuzuje pocit "nedůvěry" ... a nejistotu, zda to tedy opravdu myslí vážně vissla
Naivní představa Mrkačky, že jde o životní lásku se rozplývá .... jako pára nad hrncem! Páč ona si to představovala jinak a neumí přijmout fakt, že na vše jsou dva, kteří se různí ...

Upravil(a) Feuria (23. 4. 2007 10:13)

Není tady

#129 23. 4. 2007 10:28

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Je zajímavé, že někdo spojuje lásku a peníze skurt

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#130 23. 4. 2007 10:35

Décima
♥♥♥♥♥--

Že on myslí na zadní kolečka, se mu nedivím, už jednou mu vztah ztroskotal a člověk nikdy neví, co přijde .... To je normální .Vždy Mrkačka si taky asi něco dává stranou...A Feuria, já mám asi rozežranýho chlapa lol Zrovna ráno jsem mu koupila jen k svačině skoro  půl kila uzenýho  kolena a už ho zdlabává ...ale kousek mi dal vissla

Není tady

#131 23. 4. 2007 10:46

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

Verim ze ten chlap ma opravneny strach, ze keby jej daval celu vyplatu a ona by mu nejaku cast dala na jeho potreby ... tak po case by mu mohla zacat vycitat aj jeho potreby a posudzovat co si moze kupit a co nie ... Mrkacka by nad nim chcela mat totalnu kontrolu a je pochopitelne ze sa mu to nepaci ...
Decima tiez neprejem 5500 mesacne ...

http://www.kolobok.us/smiles/artists/snoozer/koo-koo.gif ... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't.  ... http://www.xko.sk/emoticons/bbq.gif

Není tady

#132 23. 4. 2007 10:47

Feuria
♥♥♥♥♥♥♥

Ty jo smile no, já mám doma exemplář, kterej musím do jídla nutit ... na stravování je fakt hodně nenáročnej, takže věřím, že je to i o tom wink ... kdybych jedla, jako on, nemusela bych teď dřít ob den ve fitku big_smile ... To je pravda! ...
Je skromnej na živení i šacení ( okolo placení toho taky dost někdy nakecá) ... i já měla "jinou" představu - ale nějak jsme se dohodli a funguje to ! Zatím ... zase to bude jiné, až budeme rodina.

Upravil(a) Feuria (23. 4. 2007 10:56)

Není tady

#133 23. 4. 2007 10:51

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Mrkačka píše, že jí BM "odměřoval" (což je nová informace, stejně jako to, že přítel doma pomáhá), tudíž zřejmě předpokládala, že nový přítel se bude chovat jinak = odevzdá všechno, protože podle ní je to adekvátní projev důvěry, jakási oplátka za to, že ona ho zase "s důvěrou" vzala hned do bytu. Jenže taky píše, že on doma dělal "stojku", takže si asi každý z nich představoval to soužití jinak. Jenže tohle si asi fakt měli vyřešit hned na začátku. Je pravda, že kdyby byl sám, asi by ho to stálo víc, zřejmě tam nějaká ta obava o korunky je, ale...  Nastěhovat si domů někoho, koho znám (nebo spíš neznám) krátkou dobu a doufat "v lásku až za hrob" - na to má snad mrkačka už něco za sebou.
A mrkačko - když teda nechceš společný účet, ale každý svoje a zároveň "to dát pomyslně dohromady" - jak si to představuješ?

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#134 23. 4. 2007 10:55

Feuria
♥♥♥♥♥♥♥

stolt

Upravil(a) Feuria (23. 4. 2007 10:56)

Není tady

#135 23. 4. 2007 11:02

Axi
♥♥♥♥♥♥-

Tak tohle jsem také nepochopil. Mít dva účty je podle mého názoru zdravé i pro manžele. My to tak máme už 15 let a není žádný problém. Abych se přiznal, ani nevím, kolik manželka bere.

Jsme příliš slábi ve víře a svatou pravdu na kříž vlekou...

Není tady

#136 23. 4. 2007 11:22

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Mrkačko já to nějak pořád nechápu...náklady na bydlení jsou, jak píšeš, cca 5000. Přítel ti dává 8000 + ti pomáhá v domácnosti - tak co pořád řešíš ? Jaká důvěra je pryč ? Vždy on se na nákladech podílí víc než dost. Proč musíte mít za každou cenu společné peníze ? Společný účet nějak podmiňuje důvěru ??????

Není tady

#137 23. 4. 2007 11:30

Feuria
♥♥♥♥♥♥♥

Axi napsal(a):

Tak tohle jsem také nepochopil. Mít dva účty je podle mého názoru zdravé i pro manžele. My to tak máme už 15 let a není žádný problém. Abych se přiznal, ani nevím, kolik manželka bere.

Také v tom nevidím žádný problém ...

Není tady

#138 23. 4. 2007 11:45

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

KALIK napsal(a):

Je zajímavé, že někdo spojuje lásku a peníze skurt

Láska s peniazmi nesúvisí, ale každodenné spolužitie už asi áno - a láska nepomôže, keď treba zaplati opravu alebo kúpi prášok na pranie...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#139 23. 4. 2007 11:48

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Axi napsal(a):

No, ja som na tom "dojazdila". Dotovala som bývalého ja jeho syna, lebo osm nemala ani poňatia o tom, aké sú jeho reálne výdavka. Ale je fakt, že my sme neboli manželia a je fakt, že on ma vyžmýkal, ako sa dalo. Moja chyba... dumbom

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#140 23. 4. 2007 12:16

Sára6
♥♥♥♥---

Jen se tak ptám, kolik by jste potřebovali na domácnost pro 4 lidi (2 dospěli + 2 děti kolem 12 let), jen jídlo + drogerie. Nerozhoduje příjem, protože rohlík bohužel musíme všechny zaplatit za stejnou cenu a nerozhoduje kolik vyděláváme. Takže kolik by jste požadovali od přítele a kolik by jste měla zaplatit vy (jedno dítě je vyše).
Díky!!

Není tady

#141 23. 4. 2007 12:42

Décima
♥♥♥♥♥--

Nebudu řešit čí je čí dítě a jaké se dostávají alimenty na dítě, které není partnerovo a taky nevím zda druhé dítě je společné nebo jen partnerovo a platí alimenty zase on, to se pak asi vyrovná..
Prostě za čtyřčlenou domácnost jsem utratila za jídlo 10-12 tis. na měsíc (včetně obědů  2 dětí ve škole), denně v průměru tak 300 Kč (snídaně, svačiny, večeře pro všechny, vody , ovoce apod.. jen za mlíko a mléčné výrobky jsem dala někdy denně 50-60 Kč), vařila jsem skoro denně masitá jídla ... za drogerii - prášky na praní, jar , čistící prostředky apod...2 tisíce měsíčně. A to si nemyslím, že bychom si nějak extra nóbl dopřávali, tak normálka...

Není tady

#142 23. 4. 2007 14:36

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Já si myslím, že otázka "jak budeme společně hospodařit poté, co se společně sestěhujeme?" by měla padnout ještě předtím, než k společnému sestěhování  vůbec dojde.

Osobně si myslím, že spolužití je dost závažný krok, kterému by měla předcházet fáze "poznávání", tzn. obě strany by měly být ujištěny, že protějšek jde do vztahu s čistým srdcem, čistým štítem a nehledá jen bytného/bytnou či sponzora/sponzorku.

A osobně bych si rozmyslela ihned po rozvodu začít s někým nový vztah, protože - podle mě - každý potřebuje po rozvodu určitou dobu, aby ho rozdejchal a srovnal si priority, zkrátka si ho musí nějakou dobu odžít. Jak jde někdo ihned po rozvodu takhle narychlo do nového vztahu, hrozí tu velká pravděpodobnost, že nová známost je známost "natruc" ve stylu "Já BM ještě ukážu, jaké mám netušené možnosti a ještě bude špendlíčkem hrabat, abych se vrátil/a"

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#143 23. 4. 2007 15:00

Alli
♥♥-----

Už to tady bylo řečeno. Mrkačka ( pomineme-li jednak určitou najivnost a také jednak snahu udržet si přítele) dala na trh svoji důvěru tím, že se k ní směl nakvartýrovat. To, kolik a nejspíš jakým způsobem, jí dal hned napočátku ( 4 tis. ), tu důvěru nabouralo (a už to myslel jakkoli).

Na životě miluji jeho rozmanitost, každý den mě nasere někdo jiný.

Není tady

#144 23. 4. 2007 22:29

Kubula
♥♥♥♥♥♥-

Feuria napsal(a):

Kubulo - oprav mě - ale ty víš, jakým způsobem jí to dal (mrskl a pod. ???)
Je mi jasné, že zde nejde o peníze - jako takové - ale chápu, že tomu partnerovi se to tak jeví ... dával 4000 ,- (to je málo) ... tak dal jednou tolik tj. 8000,- a podílí se na domácnosti !!! Nechápe - co chce Mrkačka víc ?! (to je zase můj názor) ... on nechápe, že jí nejde o peníze - protože ona si důvěru představuje pod tím, že jí odevzdá celou výplatu - což zase chápu já, že by se ten partner cítil jaksi (nesvobodný) ...! Přistoupil na její podmínky, ale ona chce přeci něco úplně jiného! – on to vidí tak, že chce jeho peníze a ona to vidí tak, že když jí je nedá – chybí důvěra !
Chápu, že se tu neřeší částka - ale nechápu ... proč tedy, Mrkačka trvá na své představě o společném hospodaření a nesnaží se spíše najít kompromis mezi ní a jejím přítelem.
... podle mě důvěra nezáleží na tom, zda mám v rukou či na účtě celou jeho výplatu ...
A to, že se s ní o tom nechce dokola bavit ... ještě jsem neviděla chlapa, co by něco rád do kola řešil a pitval ! Dal jí co žádala – tečka.

Je to jen o neznalosti jeden druhého o tom, že mají oba svou představu a své myšlení (chápání) ... Přítel se snaží - podílí se a nechápe o co jde jí a ona zase nechápe, proč jí nechce dát důkaz lásky tj. - výplatu k dispozici!!! Aby mohla hospodařit – vždy ona přeci nechce nic víc než jeho důvěru ! Hmm

Možná jsem mimo, ale já to pořád nějak chápu tak, že Mrkačce nejde o to, aby jí odevzdal výplatu, ale aby K VÝSLEDKU (a už bude jakýkoliv) DOŠLI SPOLEČNĚ, ne aby jí on "shůry nasypal" a tím to zvadlo. To jsem myslela tím "mrsknul" kapitulation

Není tady

#145 24. 4. 2007 0:25

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Holky, já vás na moment vyruším, jo ?
Tady je jeden mafián (zejména pro Kiaru, ale koukat se můžete všechny)
Dobrou noc......

http://im.super.cz/fun/71/17-ulekr.jpg

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#146 24. 4. 2007 7:21

Feuria
♥♥♥♥♥♥♥

Kubulo - já to tak taky chápu ... wink ale nemyslím si, že on k tomu má špatný přístup - pouze jiný ... to na co přistoupila ona - je její přístup a to, že očekávala .... naivita! Domluvit se měli prostě předem. To se nestalo a teď může dvě věci - smířit se s tím, že jí partner bude přispívat úměrnou částkou, se kterou může hospodařit (není dle mě tak malá) ... a nebo mu sbalit kufry s tím, že takhle si to nepředstavovala a poslat ho na ubytovnu....Ale jiné řešení tu nevidím sad
(možná se ještě domluví ?) kapitulation

Není tady

#147 24. 4. 2007 10:08

Kubula
♥♥♥♥♥♥-

Feuria napsal(a):

Kubulo - já to tak taky chápu ... wink ale nemyslím si, že on k tomu má špatný přístup - pouze jiný ... to na co přistoupila ona - je její přístup a to, že očekávala .... naivita! Domluvit se měli prostě předem. To se nestalo a teď může dvě věci - smířit se s tím, že jí partner bude přispívat úměrnou částkou, se kterou může hospodařit (není dle mě tak malá) ... a nebo mu sbalit kufry s tím, že takhle si to nepředstavovala a poslat ho na ubytovnu....Ale jiné řešení tu nevidím sad
(možná se ještě domluví ?) kapitulation

Jj, očekávání je cesta do pekel dumbom Ale přiznávám, že ten jeho způsob se mi nelíbí, páč je totálně nekomunikativní butter

Není tady

#148 24. 4. 2007 12:09

Feuria
♥♥♥♥♥♥♥

No, jde o to - že on asi své stanovisko řekl a mluví se okolo toho dokola ... ona nechce ustoupit (má svou představu) a on také !
V tom to vidím ... prostě on si to "společné hospodaření" překládá jako jeho ožebračení tongue možná ? ( po předchozí špatné zkušenosti, nechce chybu opakovat ... dává peníze - podílí se a nechápe, kde je problém).
Ona se cítí podvedena - dotčena - očekávala oplátku za svůj ústupek a svou pohostinnost a ona oplátka nepřišla v té podobě, jakou si představovala! Au - jak bolestné procitnutí ze snu... zvl᚝, když to miláček nechce pochopit dumbom nejde přeci o peníze.

Prostě bych to zde typovala jen na nepochopení se obou partnerů - jak se říká, každej mluví jinou řečí (někdo tu doporučoval knihu: pět jazyků lásky).
Myslím, že to bude v tom! Já mám také doma chlapa, co není zrovna komunikativní - tedy spíš mě většinou pochopí jinak, než bych chtěla ! Ale dá se to naučit - i vztah je pouhá hra a má svou strategii a logiku wink

Teda - podle mě.... když nemohu být hlava - budu krk (co s hlavou hýbá)... big_smile

Být Mrkačkou - dám tomu vztahu trochu času - né na úkor sebe (někoho dotovat) ... Když to nejde z prava - zkusit to z druhé strany! ... možná to bude delší cesta a pro Mrkačku složitější, ale třeba bude přínosná ? Kdo ví... ?
Jen ona musí vědět, zda jí za to partner stojí ... Ona ví, jaký to mezi nimi je smile (mimo tuhle komunikaci o hospodaření).

Upravil(a) Feuria (24. 4. 2007 12:22)

Není tady

#149 25. 4. 2007 16:03

jjjj
♥♥-----

Pokud přítel platí 8 tisíc Kč na společnou domácnost, zdá se mi to poměrně dost peněz. Záleží pochopitelně na tom zda bydlíte v nájemním bytě, nebo ve vlastním, také záleží na tom zda a kolik platí výživné. Jistě nepodstatné je, jak se na chodu společné domácnosti osobně podílí, zda jezdíte a jak často autem /pokud ho vlastní/ a kolik v takovém případě přispívᚠna provoz vozidla.

Není tady

#150 25. 4. 2007 21:47

AlixaZS
♥♥♥♥♥♥-

Ahoj mrkačko, pořád přemýšlím. Psala jsi, že se tvůj přítel nerozváděl kvůli tobě, pak zase, že by se bez tebe k rozvodu neodhodlal. Vypadá to, že kdybyste se neseznámili, tak se nerozvedl. Takže jsi byla důvod k rozvodu? Myslím, že kdyby byl co k čemu, a pokud už nemohl žít se svou ženou, tak se rozvede, pronajme si někde byt a bude nějakou dobu žít sám. Nebude se hned stěhovat k tobě. Měl by si všechno srovnat, umět se postarat sám o sebe. Nějakou dobu byste se scházeli, poznávali se a za nějaký čas byste měli oba jasno. Myslím, že dva měsíce je strašně krátká doba na to, abys poznala, jaký je to člověk po všech stránkách. Neměla jsi ho hned brát k sobě do bytu. Možná jsi byla dlouho sama a vidíš ho růžovými brýlemi. Mᚠvelkou odvahu, nastěhovat si k sobě člověka, kterého znᚠjen dva měsíce. Kdyby tě měl opravdu rád a stála bys mu za to, nedával by si to jako podmínku, netlačil by na tebe. Je to opravdu jen jeho pohodlnost. Nebo se tak strašně bojí být sám? Prostě nějakou dobu byste se poznávali a získávali důvěru v toho druhého. Víš o tom člověku, co je vlastně zač? Třeba si ho idealizuješ? Víš něco o jeho dřívějším životě? Ale od někoho jiného než od něj? Nebo slepě věříš tomu, co ti napovídal? Důvěřuj, ale prověřuj. Teď byste si asi měli spolu sednout, třeba k lahvince vína a otevřeně si promluvit o financích, jakou mᚠty představu a jakou má on. Má dluhy? Něco splácí? Jaké má koníčky? Platí výživné na děti? Dál tvoje výdaje, výdaje s bydlením atd. Všechno to hoďte na papír a uvidíte. Pokud opravdu chcete být spolu, tak to půjde, určitě se spolu domluvíte. Pokud chce odměřovat každou korunu, tak a si raději žije sám  a pozná, že každá sranda něco stojí. Pak se můžete scházet, případnou útratu zaplatíte napůl, nebo každý za sebe a hotovo. Láska je krásná věc, ale člověk se jí nenají, nezaplatí nájem,  je prostě nutné vyřešit i praktickou stránku věci.  Dřív se o něj starala manželka, teď se nastěhoval k tobě, určil ti tvou měsíční apanáž, dovolil ti, aby ses o něj starala, a když nebudeš, tak zase třeba půjde o dům dál. Pokud cítíte, že vᚠvztah má budoucnost, určitě se v klidu domluvíte. Pokud to nebude chtít řešit, zabal mu kufry. Ví on jako chlap, kolik stojí provoz takové domácnosti měsíčně, kolik co stojí v obchodě? Umí si to všechno spočítat? Ví, co to obnáší starat se o domácnost, aby vypadala k světu? Můžete taky zkusit, jak už tu někdo navrhoval, jeden měsíc si zapisovat, co si každý koupil, co všechno se platilo - na korunu přesně, a pak uvidíte. Já sama to dělám už skoro rok. Za tu dobu, co žiju sama se synem , utratíme třeba jen za jídlo o polovinu míň, než když s námi bydlel bývalý (a to ještě živím psa, který se k nám nastěhoval až po odchodu bývalého!  chichichi). A např. spotřeba vody klesla taky téměř o polovinu. A to nijak zvl᚝ nešetříme. Takže náklady se snížily rozhodně víc než o 1/3. Že by chlap měl opravdu větší výdaje než ženská (jak mi tvrdil bývalý!?!?!?) Nebo to my ženy jim tak dopřáváme?

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí