18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Kubulo - oprav mě - ale ty ví, jakým způsobem jí to dal (mrskl a pod. ???)
Je mi jasné, e zde nejde o peníze - jako takové - ale chápu, e tomu partnerovi se to tak jeví ... dával 4000 ,- (to je málo) ... tak dal jednou tolik tj. 8000,- a podílí se na domácnosti !!! Nechápe - co chce Mrkačka víc ?! (to je zase můj názor) ... on nechápe, e jí nejde o peníze - protoe ona si důvěru představuje pod tím, e jí odevzdá celou výplatu - co zase chápu já, e by se ten partner cítil jaksi (nesvobodný) ...! Přistoupil na její podmínky, ale ona chce přeci něco úplně jiného! on to vidí tak, e chce jeho peníze a ona to vidí tak, e kdy jí je nedá chybí důvěra !
Chápu, e se tu neřeí částka - ale nechápu ... proč tedy, Mrkačka trvá na své představě o společném hospodaření a nesnaí se spíe najít kompromis mezi ní a jejím přítelem.
... podle mě důvěra nezáleí na tom, zda mám v rukou či na účtě celou jeho výplatu ...
A to, e se s ní o tom nechce dokola bavit ... jetě jsem neviděla chlapa, co by něco rád do kola řeil a pitval ! Dal jí co ádala tečka.
Je to jen o neznalosti jeden druhého o tom, e mají oba svou představu a své mylení (chápání) ... Přítel se snaí - podílí se a nechápe o co jde jí a ona zase nechápe, proč jí nechce dát důkaz lásky tj. - výplatu k dispozici!!! Aby mohla hospodařit vdy ona přeci nechce nic víc ne jeho důvěru ! Hmm
Není tady
Decímo - tady nejde o peníze - přeci !
Není tady
Pardón - ale 5 500,- pro jednoho na měsíc za jídlo týýý jo ! Tak za to my jíme oba a jetě by mě zbylo na drogérku
Mmj., co takhle psát si deník ? A účtovat sluby - jako zapnout a vypnout automatku ... Mrkačka psala, e se partner na domácích pracech podílí - take by se pak také měla revanovat ...
A co jetě si nechat proplácet sex !! ? ( moná by měla nakonec platit ona jemu
Tady jde jen o to, e nesplnil představy Mrkačky o vedení domácnosti (společném hospodaření)... Né o to, e by měla málo, ale o to, e on myslí na zadní kolečka ... co zbuzuje pocit "nedůvěry" ... a nejistotu, zda to tedy opravdu myslí váně
Naivní představa Mrkačky, e jde o ivotní lásku se rozplývá .... jako pára nad hrncem! Páč ona si to představovala jinak a neumí přijmout fakt, e na ve jsou dva, kteří se různí ...
Upravil(a) Feuria (23. 4. 2007 10:13)
Není tady
Je zajímavé, e někdo spojuje lásku a peníze
Není tady
e on myslí na zadní kolečka, se mu nedivím, u jednou mu vztah ztroskotal a člověk nikdy neví, co přijde .... To je normální .Vdy Mrkačka si taky asi něco dává stranou...A Feuria, já mám asi rozeranýho chlapa Zrovna ráno jsem mu koupila jen k svačině skoro půl kila uzenýho kolena a u ho zdlabává ...ale kousek mi dal
Není tady
Verim ze ten chlap ma opravneny strach, ze keby jej daval celu vyplatu a ona by mu nejaku cast dala na jeho potreby ... tak po case by mu mohla zacat vycitat aj jeho potreby a posudzovat co si moze kupit a co nie ... Mrkacka by nad nim chcela mat totalnu kontrolu a je pochopitelne ze sa mu to nepaci ...
Decima tiez neprejem 5500 mesacne ...
Není tady
Ty jo no, já mám doma exemplář, kterej musím do jídla nutit ... na stravování je fakt hodně nenáročnej, take věřím, e je to i o tom ... kdybych jedla, jako on, nemusela bych teď dřít ob den ve fitku ... To je pravda! ...
Je skromnej na ivení i acení ( okolo placení toho taky dost někdy nakecá) ... i já měla "jinou" představu - ale nějak jsme se dohodli a funguje to ! Zatím ... zase to bude jiné, a budeme rodina.
Upravil(a) Feuria (23. 4. 2007 10:56)
Není tady
Mrkačka píe, e jí BM "odměřoval" (co je nová informace, stejně jako to, e přítel doma pomáhá), tudí zřejmě předpokládala, e nový přítel se bude chovat jinak = odevzdá vechno, protoe podle ní je to adekvátní projev důvěry, jakási oplátka za to, e ona ho zase "s důvěrou" vzala hned do bytu. Jene taky píe, e on doma dělal "stojku", take si asi kadý z nich představoval to souití jinak. Jene tohle si asi fakt měli vyřeit hned na začátku. Je pravda, e kdyby byl sám, asi by ho to stálo víc, zřejmě tam nějaká ta obava o korunky je, ale... Nastěhovat si domů někoho, koho znám (nebo spí neznám) krátkou dobu a doufat "v lásku a za hrob" - na to má snad mrkačka u něco za sebou.
A mrkačko - kdy teda nechce společný účet, ale kadý svoje a zároveň "to dát pomyslně dohromady" - jak si to představuje?
Není tady
Upravil(a) Feuria (23. 4. 2007 10:56)
Není tady
Tak tohle jsem také nepochopil. Mít dva účty je podle mého názoru zdravé i pro manele. My to tak máme u 15 let a není ádný problém. Abych se přiznal, ani nevím, kolik manelka bere.
Není tady
Mrkačko já to nějak pořád nechápu...náklady na bydlení jsou, jak píe, cca 5000. Přítel ti dává 8000 + ti pomáhá v domácnosti - tak co pořád řeí ? Jaká důvěra je pryč ? Vdy on se na nákladech podílí víc ne dost. Proč musíte mít za kadou cenu společné peníze ? Společný účet nějak podmiňuje důvěru ??????
Není tady
Axi napsal(a):
Tak tohle jsem také nepochopil. Mít dva účty je podle mého názoru zdravé i pro manele. My to tak máme u 15 let a není ádný problém. Abych se přiznal, ani nevím, kolik manelka bere.
Také v tom nevidím ádný problém ...
Není tady
KALIK napsal(a):
Je zajímavé, e někdo spojuje lásku a peníze
Láska s peniazmi nesúvisí, ale kadodenné spoluitie u asi áno - a láska nepomôe, keď treba zaplati opravu alebo kúpi práok na pranie...
Není tady
Axi napsal(a):
No, ja som na tom "dojazdila". Dotovala som bývalého ja jeho syna, lebo osm nemala ani poňatia o tom, aké sú jeho reálne výdavka. Ale je fakt, e my sme neboli manelia a je fakt, e on ma vymýkal, ako sa dalo. Moja chyba...
Není tady
Jen se tak ptám, kolik by jste potřebovali na domácnost pro 4 lidi (2 dospěli + 2 děti kolem 12 let), jen jídlo + drogerie. Nerozhoduje příjem, protoe rohlík bohuel musíme vechny zaplatit za stejnou cenu a nerozhoduje kolik vyděláváme. Take kolik by jste poadovali od přítele a kolik by jste měla zaplatit vy (jedno dítě je vye).
Díky!!
Není tady
Nebudu řeit čí je čí dítě a jaké se dostávají alimenty na dítě, které není partnerovo a taky nevím zda druhé dítě je společné nebo jen partnerovo a platí alimenty zase on, to se pak asi vyrovná..
Prostě za čtyřčlenou domácnost jsem utratila za jídlo 10-12 tis. na měsíc (včetně obědů 2 dětí ve kole), denně v průměru tak 300 Kč (snídaně, svačiny, večeře pro vechny, vody , ovoce apod.. jen za mlíko a mléčné výrobky jsem dala někdy denně 50-60 Kč), vařila jsem skoro denně masitá jídla ... za drogerii - práky na praní, jar , čistící prostředky apod...2 tisíce měsíčně. A to si nemyslím, e bychom si nějak extra nóbl dopřávali, tak normálka...
Není tady
Já si myslím, e otázka "jak budeme společně hospodařit poté, co se společně sestěhujeme?" by měla padnout jetě předtím, ne k společnému sestěhování vůbec dojde.
Osobně si myslím, e spoluití je dost závaný krok, kterému by měla předcházet fáze "poznávání", tzn. obě strany by měly být ujitěny, e protějek jde do vztahu s čistým srdcem, čistým títem a nehledá jen bytného/bytnou či sponzora/sponzorku.
A osobně bych si rozmyslela ihned po rozvodu začít s někým nový vztah, protoe - podle mě - kadý potřebuje po rozvodu určitou dobu, aby ho rozdejchal a srovnal si priority, zkrátka si ho musí nějakou dobu odít. Jak jde někdo ihned po rozvodu takhle narychlo do nového vztahu, hrozí tu velká pravděpodobnost, e nová známost je známost "natruc" ve stylu "Já BM jetě ukáu, jaké mám netuené monosti a jetě bude pendlíčkem hrabat, abych se vrátil/a"
Není tady
U to tady bylo řečeno. Mrkačka ( pomineme-li jednak určitou najivnost a také jednak snahu udret si přítele) dala na trh svoji důvěru tím, e se k ní směl nakvartýrovat. To, kolik a nejspí jakým způsobem, jí dal hned napočátku ( 4 tis. ), tu důvěru nabouralo (a u to myslel jakkoli).
Není tady
Feuria napsal(a):
Kubulo - oprav mě - ale ty ví, jakým způsobem jí to dal (mrskl a pod. ???)
Je mi jasné, e zde nejde o peníze - jako takové - ale chápu, e tomu partnerovi se to tak jeví ... dával 4000 ,- (to je málo) ... tak dal jednou tolik tj. 8000,- a podílí se na domácnosti !!! Nechápe - co chce Mrkačka víc ?! (to je zase můj názor) ... on nechápe, e jí nejde o peníze - protoe ona si důvěru představuje pod tím, e jí odevzdá celou výplatu - co zase chápu já, e by se ten partner cítil jaksi (nesvobodný) ...! Přistoupil na její podmínky, ale ona chce přeci něco úplně jiného! on to vidí tak, e chce jeho peníze a ona to vidí tak, e kdy jí je nedá chybí důvěra !
Chápu, e se tu neřeí částka - ale nechápu ... proč tedy, Mrkačka trvá na své představě o společném hospodaření a nesnaí se spíe najít kompromis mezi ní a jejím přítelem.
... podle mě důvěra nezáleí na tom, zda mám v rukou či na účtě celou jeho výplatu ...
A to, e se s ní o tom nechce dokola bavit ... jetě jsem neviděla chlapa, co by něco rád do kola řeil a pitval ! Dal jí co ádala tečka.
Je to jen o neznalosti jeden druhého o tom, e mají oba svou představu a své mylení (chápání) ... Přítel se snaí - podílí se a nechápe o co jde jí a ona zase nechápe, proč jí nechce dát důkaz lásky tj. - výplatu k dispozici!!! Aby mohla hospodařit vdy ona přeci nechce nic víc ne jeho důvěru ! Hmm
Moná jsem mimo, ale já to pořád nějak chápu tak, e Mrkačce nejde o to, aby jí odevzdal výplatu, ale aby K VÝSLEDKU (a u bude jakýkoliv) DOLI SPOLEČNĚ, ne aby jí on "shůry nasypal" a tím to zvadlo. To jsem myslela tím "mrsknul"
Není tady
Holky, já vás na moment vyruím, jo ?
Tady je jeden mafián (zejména pro Kiaru, ale koukat se můete vechny)
Dobrou noc......
Není tady
Kubulo - já to tak taky chápu ... ale nemyslím si, e on k tomu má patný přístup - pouze jiný ... to na co přistoupila ona - je její přístup a to, e očekávala .... naivita! Domluvit se měli prostě předem. To se nestalo a teď můe dvě věci - smířit se s tím, e jí partner bude přispívat úměrnou částkou, se kterou můe hospodařit (není dle mě tak malá) ... a nebo mu sbalit kufry s tím, e takhle si to nepředstavovala a poslat ho na ubytovnu....Ale jiné řeení tu nevidím
(moná se jetě domluví ?)
Není tady
Feuria napsal(a):
Kubulo - já to tak taky chápu ... ale nemyslím si, e on k tomu má patný přístup - pouze jiný ... to na co přistoupila ona - je její přístup a to, e očekávala .... naivita! Domluvit se měli prostě předem. To se nestalo a teď můe dvě věci - smířit se s tím, e jí partner bude přispívat úměrnou částkou, se kterou můe hospodařit (není dle mě tak malá) ... a nebo mu sbalit kufry s tím, e takhle si to nepředstavovala a poslat ho na ubytovnu....Ale jiné řeení tu nevidím
(moná se jetě domluví ?)
Jj, očekávání je cesta do pekel Ale přiznávám, e ten jeho způsob se mi nelíbí, páč je totálně nekomunikativní
Není tady
No, jde o to - e on asi své stanovisko řekl a mluví se okolo toho dokola ... ona nechce ustoupit (má svou představu) a on také !
V tom to vidím ... prostě on si to "společné hospodaření" překládá jako jeho oebračení moná ? ( po předchozí patné zkuenosti, nechce chybu opakovat ... dává peníze - podílí se a nechápe, kde je problém).
Ona se cítí podvedena - dotčena - očekávala oplátku za svůj ústupek a svou pohostinnost a ona oplátka nepřila v té podobě, jakou si představovala! Au - jak bolestné procitnutí ze snu... zvlá, kdy to miláček nechce pochopit nejde přeci o peníze.
Prostě bych to zde typovala jen na nepochopení se obou partnerů - jak se říká, kadej mluví jinou řečí (někdo tu doporučoval knihu: pět jazyků lásky).
Myslím, e to bude v tom! Já mám také doma chlapa, co není zrovna komunikativní - tedy spí mě větinou pochopí jinak, ne bych chtěla ! Ale dá se to naučit - i vztah je pouhá hra a má svou strategii a logiku
Teda - podle mě.... kdy nemohu být hlava - budu krk (co s hlavou hýbá)...
Být Mrkačkou - dám tomu vztahu trochu času - né na úkor sebe (někoho dotovat) ... Kdy to nejde z prava - zkusit to z druhé strany! ... moná to bude delí cesta a pro Mrkačku sloitějí, ale třeba bude přínosná ? Kdo ví... ?
Jen ona musí vědět, zda jí za to partner stojí ... Ona ví, jaký to mezi nimi je (mimo tuhle komunikaci o hospodaření).
Upravil(a) Feuria (24. 4. 2007 12:22)
Není tady
Pokud přítel platí 8 tisíc Kč na společnou domácnost, zdá se mi to poměrně dost peněz. Záleí pochopitelně na tom zda bydlíte v nájemním bytě, nebo ve vlastním, také záleí na tom zda a kolik platí výivné. Jistě nepodstatné je, jak se na chodu společné domácnosti osobně podílí, zda jezdíte a jak často autem /pokud ho vlastní/ a kolik v takovém případě přispívá na provoz vozidla.
Není tady
Ahoj mrkačko, pořád přemýlím. Psala jsi, e se tvůj přítel nerozváděl kvůli tobě, pak zase, e by se bez tebe k rozvodu neodhodlal. Vypadá to, e kdybyste se neseznámili, tak se nerozvedl. Take jsi byla důvod k rozvodu? Myslím, e kdyby byl co k čemu, a pokud u nemohl ít se svou enou, tak se rozvede, pronajme si někde byt a bude nějakou dobu ít sám. Nebude se hned stěhovat k tobě. Měl by si vechno srovnat, umět se postarat sám o sebe. Nějakou dobu byste se scházeli, poznávali se a za nějaký čas byste měli oba jasno. Myslím, e dva měsíce je straně krátká doba na to, abys poznala, jaký je to člověk po vech stránkách. Neměla jsi ho hned brát k sobě do bytu. Moná jsi byla dlouho sama a vidí ho růovými brýlemi. Má velkou odvahu, nastěhovat si k sobě člověka, kterého zná jen dva měsíce. Kdyby tě měl opravdu rád a stála bys mu za to, nedával by si to jako podmínku, netlačil by na tebe. Je to opravdu jen jeho pohodlnost. Nebo se tak straně bojí být sám? Prostě nějakou dobu byste se poznávali a získávali důvěru v toho druhého. Ví o tom člověku, co je vlastně zač? Třeba si ho idealizuje? Ví něco o jeho dřívějím ivotě? Ale od někoho jiného ne od něj? Nebo slepě věří tomu, co ti napovídal? Důvěřuj, ale prověřuj. Teď byste si asi měli spolu sednout, třeba k lahvince vína a otevřeně si promluvit o financích, jakou má ty představu a jakou má on. Má dluhy? Něco splácí? Jaké má koníčky? Platí výivné na děti? Dál tvoje výdaje, výdaje s bydlením atd. Vechno to hoďte na papír a uvidíte. Pokud opravdu chcete být spolu, tak to půjde, určitě se spolu domluvíte. Pokud chce odměřovat kadou korunu, tak a si raději ije sám a pozná, e kadá sranda něco stojí. Pak se můete scházet, případnou útratu zaplatíte napůl, nebo kadý za sebe a hotovo. Láska je krásná věc, ale člověk se jí nenají, nezaplatí nájem, je prostě nutné vyřeit i praktickou stránku věci. Dřív se o něj starala manelka, teď se nastěhoval k tobě, určil ti tvou měsíční apaná, dovolil ti, aby ses o něj starala, a kdy nebude, tak zase třeba půjde o dům dál. Pokud cítíte, e vá vztah má budoucnost, určitě se v klidu domluvíte. Pokud to nebude chtít řeit, zabal mu kufry. Ví on jako chlap, kolik stojí provoz takové domácnosti měsíčně, kolik co stojí v obchodě? Umí si to vechno spočítat? Ví, co to obnáí starat se o domácnost, aby vypadala k světu? Můete taky zkusit, jak u tu někdo navrhoval, jeden měsíc si zapisovat, co si kadý koupil, co vechno se platilo - na korunu přesně, a pak uvidíte. Já sama to dělám u skoro rok. Za tu dobu, co iju sama se synem , utratíme třeba jen za jídlo o polovinu míň, ne kdy s námi bydlel bývalý (a to jetě ivím psa, který se k nám nastěhoval a po odchodu bývalého! chichichi). A např. spotřeba vody klesla taky téměř o polovinu. A to nijak zvlá neetříme. Take náklady se sníily rozhodně víc ne o 1/3. e by chlap měl opravdu větí výdaje ne enská (jak mi tvrdil bývalý!?!?!?) Nebo to my eny jim tak dopřáváme?
Není tady