Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#101 20. 4. 2007 18:43

zenetka
♥♥♥----

Re: Společné hospodaření partnerů

Než jsem to dopsala, tak tu mrkacka napsala svůj příspěvek - vypadá to, že jste se střetli dva, kteří si v bývalém vztahu zažili tahanice okolo peněz a tak se toho snažíte vyvarovat, bohužel pro každého je otázkou důvěry zrovna to, aby se partner přizpůsobil více tomu jeho pojetí. Patová situace.
Jestli se přítel podílí na péči o domácnost, prima.
Jen jsi ještě nenapsala, jak finančně náročné to vaše bydlení je a jestli bydlíte sami dva nebo i s tvými dětmi.

Není tady

#102 20. 4. 2007 18:47

mrkacka1
♥------

Partnera jsem dokonce zklamala, jsem prý jiná, než si myslel... nejsem nezištná! Ale toto je realita všedního života, sám ji přece chtěl. Kdybychom hned nebydleli spolu, nemuseli bychom se bavit o společných nákladech, měl by všechny peníze pro sebe, pravda, musel by si platit a obstarat vše sám.

Není tady

#103 20. 4. 2007 19:03

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

No, a co si jako myslel - že ho někdo nechá u sebe bydlet zdarma, či pouze za symbolickou částku díky nehynoucí lásce až za hrob dumbom??? Bodej bys ho nezklamala, když čekal, že se k tobě nasáčkuje pouze se dvěma igelitkama za pětistovku na měsíc big_smile takovým pánům říkala moje matka "povedenej podvedenej rozvedenej" lol

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#104 20. 4. 2007 19:08

mrkacka1
♥------

Bydlení  dělá kolem 5.000 měsíčně, s tím, že několikrát ročně bývá vyúčtování (právě teď máme doplácet 1.600,- za vodu) - plyn, elektřina. Doma je taky syn, před rokem dostudoval a přispívá též. Partner má auto, kupuje do něj benzin, občas někam jedeme na výlet, ale je to tak jednou za 14 dní, a nikam daleko. Já mám taky auto, platím povinné ručení, opravy atd. ... Nejde mi o konkrétní částku, takto nekalkuluji, jde mi stále a pouze jen o to, že jsem se chtěla cítit už konečně jako rovnoprávná partnerka!! A konkrétně, co mě napadlo, nemyslela jsem ani společný účet, ani že bych  rozhazovala peníze, ale aspoň pomyslně to dali dohromady, řekli - ty si vezmeš tolik (partner víc, když tedy víc vydělává... i když já si to ale zase odpracuji v domácnosti...), dohodli se, co je třeba koupit atd., zaplatit jídlo, bydlení, a ostatní by si každý nechal pro svoji potřebu... (koníčky, oblečení, sportovní potřeby...).

Není tady

#105 20. 4. 2007 19:31

zenetka
♥♥♥----

Mrky, snažila bych se na tomhle uspořádání vidět pozitiva - jestli ti 8000 na "byt a stravu"dává každý měsíc pravidelně, víš, s čím můžeš počítat, a pokud budeš kupovat něco do domácnosti, bude to tvoje a při případném rozchodu (no já vím, mluvit o rozchodu ....ale život rozchody přináší taky a tys tu zkušenost už udělala) to tvoje zůstane.
Ono to dávání peněz na jednu hromádku taky má svoje mínusy, dochází pak k hádkám a dohadování, "tohle se kupovat nebude" atd,, takhle je částka jednou daná a je klid.
Jinak chápu, že řeči typu "tys mě zklamala" ti asi dost vadí, proto bych to dál už nehrotila a brala tak jak to je.

Upravil(a) zenetka (20. 4. 2007 19:33)

Není tady

#106 20. 4. 2007 19:41

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

mrkačka1: rozumím, oč Ti jde. O rovnoprávný vztah se vším všudy tak, jak to mají ostatní ženy kolem Tebe. Bohužel jsi udělala fatální chybu v tom, že jsi okamžitě přistoupila na spolužití bez toho, abyste se lépe poznali. Tvoje odpověď na to, že se k Tobě chce partner přistěhovat měla být: Ano, ale až po nějaké době a když už budeme řešit spolubydlení, měli bychom dopředu pořešit i to, jak se budeme podílet na nákladech na společný život. Pokud by partner začal uraženě kvokat o řešení něčeho tak přízemního, bylo by jasné, která bije a zdvořile bych se omezila pouze na občasné posezení u kávy. Když by pán po čase tiše vymizel, bylo by jasné, že mu šlo úplně o jiné věci, než o vytvoření rovnoprávného vztahu:)
Co jsi měla či neměla udělat, Ti asi v Tvé situaci není moc platné, když už ho mᚠnasáčkovaného doma. Všechno záleží jen na Tobě - buď ho i nadále budeš trpět pod společnou střechou s tím, že každou korunu, kterou věnuje na domácnost hořce opláče, nebo ho požádáš, aby se odstěhoval. Neznáte se ještě tak dlouho, děti spolu nemáte - já bych se na Tvém místě asi dlouho nerozpakovala. To, že se pán někam VNUTÍ pouze s kufříkem svršků a ještě dělá kyselé obličeje, jako cože si to vůbec troufám chtít po něm POLOVINU NÁKLADŮ NA BYDLENÍ - ježiši, Mrkačko, ten by jel jak namydlenej blesk smile

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#107 21. 4. 2007 20:54

AlixaZS
♥♥♥♥♥♥-

Milá mrkačko, úplně náhodou jsem narazila na tuto diskusi a musím reagovat, protože tvoje situace mi až nápadně připomíná tu moji, jenže z druhé strany, ze strany bývalé manželky toho tvého přítele. V srpnu 2006 se se mnou můj (nyní již bývalý) manžel přestal bavit. Na začátku září mi oznámil, že se chce se mnou rozvést, nemá prý žádnou jinou ženu, je to prý kvůli mě, že už to se mnou není jako dřív, jako kdysi. Já ovšem vím hned od začátku, že si našel jinou. Každý den, i dlouho do noci psal esemesky, pořád někam jezdil, odjížděl i v noci, na jeho oblečení jsem nacházela blonďaté vlasy (já jsem zrzka). Když jsem se ho zeptala, jen mi odsekl, nikoho prý nemá. V září podal žádost o rozvod s tím, že si vše dobře rozmyslel, se mnou už být nechce, raději prý bude sám. Ani tentokrát nepřiznal, že má jinou. Vzal si pár oblečení a odstěhoval se zatím k nevlastní matce. Až mnohem později přiznal, že někoho má, zřejmě s ním nechtěla být (nebo spíš nechtěla spát) a nechtěla ho pustit do svého bytu dřív, než podá žádost o rozvod. Jeho přítelkyně má dvě děti - již odrostlé, jako ty. Žádost o rozvod tedy podal, odstěhoval se, aby už nebydlel se mnou a vesele si randil se svou přítelkyní, prostě si užíval.  Rozvedeni jsme teď od března. Jenže už v říjnu začal nějak nápadně zase chodit za mnou do bytu, možná i za synem, pořád dělal nějaké narážky, no prostě chtěl se vrátit a směřoval to tak, abych já ho prosila. Jenže já nemohla. (podvedl mě už jednou, budou to už tři roky, ale vrátil se a já mu odpustila, prý to stejně bylo kvůli mě.) No prostě to až skoro do rozvodu táhl na dvě strany. Chtěl se vrátit ke mě, já ho ale neprosila, nemohla jsem, a když jsem ho nechtěla, tak si zase vesele randil s přítelkyní a mě pak povídal, jak je mu strašně smutno a že s tím rozvodem udělal pěknou hovadinu. Kdyby tak jeho přítelkyně věděla, co dělal za jejími zády!!!  Určitě by ho vyrazila. (A to kdyby věděla, že se stýkal i s tou, se kterou mě podváděl dva roky zpátky!!!)  Dárky na Vánoce koupil nám oběma. Jistil si obě strany. Po Novém roce přišel, že by se chtěl ke mě vrátit, že už nechce být sám, že je mu smutno, že za tu dobu odloučení spoustu věcí pochopil, že mě šidil, jiná prý by si chodila na kosmetiku, ke kadeřníkovi, do solária, nakupovala drahé oblečení, nejezdili jsme ani na dovolené, já že jsem skákala jen okolo něho a šetřila. Žádnou jinou prý nechce, stejně by prý nikoho lepšího než jsem já nenašel. Myslela jsem, že dostal rozum a že spolu znovu můžeme začít žít. I přes to, že vím, že někoho měl. Spletla jsem se. Byla to od něj vypočítavost. Až teď mi přiznal, že někoho měl (ale to až já sama jsem mu řekla, že to vím a že jsem ho s ní dokonce sama viděla). Byl to prý vztah, který stejně neměl žádnou budoucnost, jeho přítelkyně je prý rozumná, že všechno pochopí, to že se chce on vrátit k rodině. Já jsem ale věděla o nich téměř všechno. To, že u ní skoro bydlel (u své matky měl jen své věci), dělal jí domů nákupy, vyvážel ji i její děti na výlety (svého vlastního syna půl roku nikam nevzal), chodil s ní do kina, divadla, na plesy (mě takhle nikdy nevyvážel, jen občas), začal chodit do posilovny (dřív byl pecivál), začal si kupovat moderní oblečení (dřív mu to bylo celkem jedno co nosí). I přesto všechno jsem to s ním ještě chtěla zkusit. Byla jsem blázen. Řekla jsem mu, že vím, kdo je jeho přítelkyně, vím jak se jmenuje, kde bydlí, kde pracuje, jak vypadá, jak se jmenují její děti, jak jsou staré, že vím, že u ní bydlel, nakupoval jí, vím dokonce kam jezdili, kde si užívali, vím i to, že plánovali společnou budoucnost, chtěli si vzít společně hypotéku na nový dům. Strašně se naštval, že to vím, a mu prý řeknu, odkud. Neřekla jsem. A on se vrátil k ní. Ona ho ale prý brzy vyrazila. Tak si pronajal byt, koupil si nějaké zařízení do bytu a rozvedli jsme se. Řekl mi, že si musí dát svůj život do pořádku. Už se konečně dostávám k tomu, proč to všechno píšu. Finance. Letos bysme byli manželé už 14 let.  10-11 let bylo vše celkem v pořádku, byla jsem šastná, jakého mám manžela, celkem se vypracoval, měl plat téměř stejný jako tvůj přítel. Asi před třemi lety se exmanželovi zalíbilo v autobazaru auto - luxusní a strašně ho chtěl. Já ne. Ale vyhověla jsem mu a šla s ním do banky půjčit si peníze, aby si to auto mohl koupit. Auto, co jsme měli, prodal, přidal peníze, které jsme měli našetřené na opravu domu, část peněz si půjčil od mého bratra, na druhou půlku auta si půjčil od banky. Takže jsme se zadlužili na auto, které chtěl jen on. Podřídila jsem se. Dále si pro sebe platil soukromou školu - střední, dodělával si maturitu, proti tomu jsem ale neměla námitek, ještě jsem mu s učením pomáhala. Dále měl a stále má dva velice drahé koníčky. Do oprav a doplňků "našeho" nového auta za dva roky vrazil tolik peněz, které já nevydělám za rok. Mám o trochu nižší plat než ty. Navíc si na opravu auta půjčil i z úspor našeho syna - dost velkou částku (peníze synovi dávali moji rodiče), do dneška mu to ještě nevrátil. Takže úvěr v bance za auto splácel on, opravy auta také on, nikdy nepochopil, že to jde ze společné kasy nás obou. Začal studovat vysokou školu - soukromou, platil ještě víc než za střední školu. To jsem mu vůbec nevyčítala, učení zvládal, tohle nebyly vyhozené peníze. Takže suma sumárum za ty poslední 2-3 roky zaplatil doma pouze inkaso 4.500,- Kč měsíčně, platil naftu do auta, sobě školu, splácel auto, své koníčky (tisícové částky) a já nakupovala ze svého platu jídlo, drogerii, nám všem oblečení, synovi věci do školy (je na gymplu), dárky pro rodinu... a mě na parádu (oblečení, boty, třeba i solárko, kadeřník..) jaksi nezbývalo. Platila jsem si jen kontaktní čočky, antikoncepci, nové stavební spoření, důchodové připojištění. Ale tehdy mi to tak nepřišlo, starala jsem se přece o svou rodinu. To všechno vidím až s odstupem času. Exmanžel byl poslední dobou na svém účtu (měli jsme naštěstí každý svůj) věčně v mínusu, vůbec ho to netrápilo, uskrovnit se prostě nedokázal. Když jsem mu to vytýkala, tak mi řekl, jestli jsme s ním někdy měli hlad!!!  Předloni nám došlo každému stavební spoření - mělo to být také na opravy domu, ale z peněz z mého stavebka jsme vrátili mému bratrovi peníze, které si exmanžel půjčil na auto (až po dvou letech!!!), a peníze z jeho stavebního spoření šly na nová kola pro auto!!! Ještě připomenu,že exmanžel mi v domácnosti nikdy nepomáhal, to já jsem prala, žehlila, uklízela, každý den vařila teplá jídla (no někdy bylo navařeno na dva dny), učila se se synem, potom i s manželem, šila jsem, nakupovala (občas jsme tedy jezdili do Tesca apod.). Nijak mi v domácích pracech nepomáhal. Já to po něm vlastně ani nikdy nechtěla (asi moje chyba). Těch prvních 10 -11 let exmanžel pracoval alespoň na opravách domu. Pak už neměl zájem. Staral se jen o sebe. A jak to s ním vypadá teď? Na svém účtu je hodně v mínusu, dále má kreditní kartu, tam je v mínusu až nadoraz, auto prodal, koupil levnější, z peněz které dostal na ruku a původně jimi chtěl splatit dluh u banky za to své luxusní auto, si koupil do svého pronajatého bytu zařízení a motorku!!!, takže splácí úvěr za to své luxusní auto, splácí úvěr za to druhé auto, možná i část za tu motorku - nevím. Na podzim si koupil nový mobil na splátky. Když k tomu ještě připočtu výživné, které má platit na našeho syna, je to všechno strašná suma, a on je stále v pohodě. A to mi neustále připomíná, že platí strašně vysoké výživné na syna, že on jako dospělý člověk má velké výdaje a my se synem minimální!!!!!! (To asi že já dokážu šetřit a on ne!!! )  A to vím, že má ještě vedlejší příjem - nepravidelný, ale jeho výdaje daleko převyšují jeho příjmy. Se svou přítelkyní (říkal že s ní už není, ale čert mu věř) určitě o svých výdajích nemluvil. Myslím, že by se jí to jeho hospodaření taky nelíbilo, tak jako mě. Takže nedělal doma žádnou stojku!!! Nemám vztek na jeho přítelkyni, ale na něj. Je to jeho chyba. Takže když se chtěl ke mě vrátit, byl zadlužený až po uši a já snad abych mu pomáhala to splácet? V menším měřítku jsem to už zažila, když mě podvedl a užíval si s jinou před dvěma roky, taky byl bez peněz. Tehdy jsem ho stále měla ráda, teď už nemám. Snad bych si taky zasloužila, aby mě nějaký muž alespoň trochu rozmazloval. Nechci, aby dělal stojku, všechno je na domluvě a kompromisech, vím že exmanžel vydělával víc než já, ale já jsem taky chodila  do práce na 8 hodin jako on, bohužel míň placenou než on, ale já jsem se starala ještě o domácnost a syna, ne on, a kdo tohle spočítá? Podle zákona je v manželství všechno dohromady, všechny příjmy se dělí mezi manžele rovným dílem (to samozřejmě neplatí pro nesezdané). Ale tohle všechno vím až teď, s odstupem času, předtím jsem vše jak to mezi námi bylo, pokládala za samozřejmé. Omlouvám se za ten román, co jsem naukala, ale strašně jsi mi mrkačko připoměla ten můj příběh. Takže na tvém místě bych příteli zase tak všechno nevěřila. Připadá mi, že skočil z jedné zahřáté postele do druhé, jen změnil toho, kdo mu bude poskytovat pravidelný servis, na který je zvyklý. Exmanžel mi ještě těsně před rozvodem řekl, že už mu jdou léta, čas utíká strašně rychle, nic si ještě neužil. Tak a si užívá. Za půjčené peníze, s jinými lidmi, ale přišel o domov, kde na něho čekala vlastní žena, vlastní dítě, veškerý pohodlný servis. Snad bude mít ve stáří na co vzpomínat. A to mi ještě před tím, než podal žádost o rozvod, řekl, že to, co jsem pro něj dělala, není všechno.  Takže nevím, co vlastně chce, nevím to dodnes. Každou chvíli říkal něco jiného. Jen mu přeji, aby se v dalším životě měl přesně podle svých představ.

Není tady

#108 22. 4. 2007 9:34

vašek
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Most

lvice s tou snídaní to teda byla paráda :-)

jinak si myslím, že pokud jsou lidi alespoň trochu solidní tak se vždy domluví aby to bylo pro oba výhodné, pokud už tohle bude v neprospěch jednoho či druhého později se to projeví .... a jen těžko to půjde změnit

Není tady

#109 22. 4. 2007 19:59

mrkacka1
♥------

AlixaZS, děkuji ti za obsáhlý dopis,  také mi připadá, jako bych to psala já. Totiž podobnou zkušenost jsem měla s bývalým manželem, včetně toho, že žil částečně se mnou, pak s nouvou přítelkyní a taky s bývalou přítelkyní, kvůli které jsem se s ním rozvedla... dnes píši jen krátce, mám ještě nějaké povinnosti, až budu mít víc času, ještě si v klidu přečtu, co jsi mi napsala. Ještě jednou děkuji a přeji hezký večer.

Není tady

#110 23. 4. 2007 7:59

Sára6
♥♥♥♥---

Ahojte, mám úplně stejný problém a pomaličko ho řeším, ale není to snadné. Naivně jsem se domnívala,že pokud dva lidé chtějí spolu sdílet společnou domácnost, tak najdu úctu a velkorysost. A také pocit, že mám vedle sebe chlapa, který o mě pečuje. Když jsem svoji mamce řekla, jak funguje naše domácnot (rozpočítané, co kdo projí+energie, aby to bylo "spravedlivé"), tak mi řekla, že jsem levná služka. Když už to řekne o svém dítěti vlastní matka..... Bohužel nemůže kvůli mě spávat....

Není tady

#111 23. 4. 2007 8:24

666salome
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Moravěnka
Web

Lidi jsou prostě různí a někdo má rád více sebe, protože je sobec a není schopen milovit někoho jiného víc něž své a pak to tak vypadá, podřídí tomu svému JÁ celý život, včetně partnerského a radši opustí partnera než by se změnil a nedej bože by partnerovi dopřál víc, nebo lepší život roll

************Žena bez muže je jako ryba bez jízdního kola ************
http://smajlici-1.ic.cz/znameni/1/rak.gifhttp://smajlici-1.ic.cz/zvirata/9/073.gif
************ Nevěřím na zázraky  -  spoléhám na ně ************

Není tady

#112 23. 4. 2007 8:24

Feuria
♥♥♥♥♥♥♥

Přestaňte dělat chlapům servis, přestaňte jim být matkami, služkami ... a začněte fungovat jako "milenky" !

Co se týče mrkačky ... 8000,- + to, že pomáhá v domácnosti (podílí se), nepovažuji za srovnatelné, s tím, co se tu píše ... a opakuji se, že ta představa a spojení se v jedno tělo a jednu duši - tím, že spojíme veškeré své peníze mi příjde infantilní...

Pokud jsou náklady na bydlení celkem okolo 5000,- tak 8000,- je velice slušná částka (i když vím, že tady nejde o tu částku) !
...  vše pramení z předchozích zkušeností - což takhle se s tím smířit a přestat spojovat lásku s tím - že mi partner dá či nedá celou výplatu !!??

Život je boj, tak se tady klidně pozabíjejte a já bych zdovolením prošla....

Není tady

#113 23. 4. 2007 8:29

Feuria
♥♥♥♥♥♥♥

666salome napsal(a):

Lidi jsou prostě různí a někdo má rád více sebe, protože je sobec a není schopen milovit někoho jiného víc něž své a pak to tak vypadá, podřídí tomu svému JÁ celý život, včetně partnerského a radši opustí partnera než by se změnil a nedej bože by partnerovi dopřál víc, nebo lepší život roll

Nezlobte se na mě, ale v tomhle případě bych tohle spíš řekla o mrkačce !!! Nemyslím si, jak tu kdosi psal, že on je nějaká vyžírka nebo, že si představoval, že bude někde bydlet zadarmo - myslím si pouze - že tím, že chce "hospodařit" jinak než mrkačka - se jim dvou rozbily představy o spolužití (či jejich lásce) ... (což se ale dá čekat od vztahu, který se rychlostí světla vřítil do reality) ! ... bez určených pravidel !

Upravil(a) Feuria (23. 4. 2007 8:40)

Není tady

#114 23. 4. 2007 8:31

Sára6
♥♥♥♥---

Ještě přidávám na zasmání: partner dával moje a své lyže do servisu, no a cenu Kč 200,- mi vyúčtoval (teda za ty mé). Tak to bylo i s kolem. No ale moc mě miluje a postará se o mě a chtěl by si mě vzít. Jako dítě si nepamatuji,že by taka mamce něco účtoval!!!!!!!!!!!!

Není tady

#115 23. 4. 2007 8:34

Feuria
♥♥♥♥♥♥♥

Taka s mamkou zřejmě už měli SJM ... takže - to šlo ze společných peněz! ... ale je fakt, že kvůli 200 ,-  by neschudnul !!!
Je jen na Tobě, co ty chceš - být s ním přeci nemusíš a můžeš si najít štědřejšího partnera, když ti tento nevyhovuje ....

Upravil(a) Feuria (23. 4. 2007 8:39)

Není tady

#116 23. 4. 2007 8:43

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

Fe, suhlasim s tebou. Mrkacka ma asi predstavu o korektnom vztahu "co je tvoje to je moje ... tak to rychlo naval sem" - tomu hovori absolutne odovzdanie big_smile
Kiara a tebe sa to nezda ako rovnopravny vztah? Ten chlap podla mrkacky pomaha v com sa da, dava jej dost penazi (pri najme 5000 urcite ano), nikde som tam necital ze by sa odmietol podielat na opravach ... co sa ti tam teda zda nerovnopravne? To ze jej neodovzdava celu vyplatu? Nieje to tak trochu pokus o ovladanie toho druheho?
Mne sa teda taky vztah tiez nepaci, od mrkacky by som uz davno odisiel ...

http://www.kolobok.us/smiles/artists/snoozer/koo-koo.gif ... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't.  ... http://www.xko.sk/emoticons/bbq.gif

Není tady

#117 23. 4. 2007 8:55

Sára6
♥♥♥♥---

Kdyby mi partner dal Kč 5tis. na domácnost, tak skáču metru nad zemí!! Já vyfásnu 3tis. (to prý jen spotřebuje) a pak platíme napůl nájem. Ještě nás čeká vyúčtování energie (to ale už zaplatím větší část). Takže pořád nevím, proč naříkáte??

Není tady

#118 23. 4. 2007 8:56

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

Saro a kolko krat si ty od neho chcela peniaze ked si nieco dala opravit? Ty mu nikdy nic nevyuctujes? Ty vzdy vsetko radsej zaplatis sama pretoze je to tak velkoryse, ze?

http://www.kolobok.us/smiles/artists/snoozer/koo-koo.gif ... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't.  ... http://www.xko.sk/emoticons/bbq.gif

Není tady

#119 23. 4. 2007 8:58

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

Saro na jednu stranu je to spravodlive, nie? Preco by mal sponzorovat niekoho ineho? Na druhu stranu: mas pocit ze s tebou zije lebo ta miluje? Ak ti vadi aky je to skrt preco s nim zijes? Preco places ked sama nastavujes chrbat ranam?

Není tady

#120 23. 4. 2007 9:08

666salome
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Moravěnka
Web

Feuria napsal(a):

666salome napsal(a):

Nezlobte se na mě, ale v tomhle případě bych tohle spíš řekla o mrkačce !!! Nemyslím si, jak tu kdosi psal, že on je nějaká vyžírka nebo, že si představoval, že bude někde bydlet zadarmo - myslím si pouze - že tím, že chce "hospodařit" jinak než mrkačka - se jim dvou rozbily představy o spolužití (či jejich lásce) ... (což se ale dá čekat od vztahu, který se rychlostí světla vřítil do reality) ! ... bez určených pravidel !

Já to taky napsala všeobecně wink mám ráda vyrovnaný vztah smile vůbec nejde o to jestli drží kasu ten nebo onen, prostě se zaplatí vše potřebné a utratit nebo neutratit a hlavně za co TEN ZBYTEK je opravdu na dohodě obou, ale myslím že tak to jde jen v manželství smile nečekat kdo co udělá a taky nebýt za blbce a dělat všechno sám/a, prostě kdo má čas a chu ten to udělá a nebude řešit jestli udělal nebo dal tentokrát více on, ale to je asi pohádka lol Ale i tady platí že musí být rovnoprávnost aby se jeden nevezl na úspěších toho druhého tummenupp Proto jsme asi lidi a ne zvířata a můžeme přeci partnera který nám nevyhovuje opustit stolt a všechny argumenty proč to nejde jsou jen výmluvy vždycky všechno jde wink neříkám, že je to jednoduché, ale jde tummenupp

************Žena bez muže je jako ryba bez jízdního kola ************
http://smajlici-1.ic.cz/znameni/1/rak.gifhttp://smajlici-1.ic.cz/zvirata/9/073.gif
************ Nevěřím na zázraky  -  spoléhám na ně ************

Není tady

#121 23. 4. 2007 9:22

Feuria
♥♥♥♥♥♥♥

jj smile

Není tady

#122 23. 4. 2007 9:24

Feuria
♥♥♥♥♥♥♥

Sára6 napsal(a):

Kdyby mi partner dal Kč 5tis. na domácnost, tak skáču metru nad zemí!! Já vyfásnu 3tis. (to prý jen spotřebuje) a pak platíme napůl nájem. Ještě nás čeká vyúčtování energie (to ale už zaplatím větší část). Takže pořád nevím, proč naříkáte??

Jaké si to kdo udělá - takové to má... je na nás, na co přistoupíme a na co né !...

Není tady

#123 23. 4. 2007 9:38

Sára6
♥♥♥♥---

Feuria napsal(a):

Sára6 napsal(a):

Jaké si to kdo udělá - takové to má... je na nás, na co přistoupíme a na co né !...

Dostávám tady dobré kapky...... ale jsou upřímné a i správné. Psala jsem o radu psycholožce. A její odpověď":nestandartní řešení společné domácnosti, ekonomická spravedlnost je mimo mísu (jen přepisuji její slova). Cítí, že partner má obavy,abych ho "neokradla" a chápe, že necítím z partnerovy strany důvěru. Ale hlavně nezná hospodaření z minulých vztahů.
Ty na obou stranách byly klasické-tak jak to zhruba funguje všude. Ale jeho BM neměla moc velké přijmy, tak zastřešoval domácnost, dovolené atd. z větší části. Na její příjmy občas prohodil poznámku:že prd vydělává, že se má jako královna (solárko, do práce jezdí autem, dovolená u moře atd.).

Není tady

#124 23. 4. 2007 9:39

Kubula
♥♥♥♥♥♥-

Feuria napsal(a):

Sára6 napsal(a):

Opravte mě, jestli se pletu, ale mně přijde, že ta částka, přestože není nijak extrémně nízká, vůbec není jádrem pudla roll Dělá to na mě dojem, že Mrkačce víc vadí to, že částku dostala befelem, než to, kolik to přesně je. Možná by radši brala o něco míň, pokud by se na tom s partnerem DOHODLI, zatímco takhle, pokud on se o tom bavit odmítá a dává nejdřív 4000 (což je fakt málo, sorry) a pak po ní mrskne 8000, mám z toho spíš pocit, že jí, zlatokopce jedné ošklivé, chce zacpat pusu, a ne že jí nějak přeje tillfreds Asi jako kdybych v hospodě sice dala slušné dýško, ale ty prachy hodila pinglovi pod nohy dumbom

Není tady

#125 23. 4. 2007 9:53

Décima
♥♥♥♥♥--

mrkacka1 napsal(a):

Bydlení  dělá kolem 5.000 měsíčně, s tím, že několikrát ročně bývá vyúčtování (právě teď máme doplácet 1.600,- za vodu) - plyn, elektřina. Doma je taky syn, před rokem dostudoval a přispívá též. Partner má auto, kupuje do něj benzin, občas někam jedeme na výlet, ale je to tak jednou za 14 dní, a nikam daleko. Já mám taky auto, platím povinné ručení, opravy atd. ... Nejde mi o konkrétní částku, takto nekalkuluji, jde mi stále a pouze jen o to, že jsem se chtěla cítit už konečně jako rovnoprávná partnerka!! A konkrétně, co mě napadlo, nemyslela jsem ani společný účet, ani že bych  rozhazovala peníze, ale aspoň pomyslně to dali dohromady, řekli - ty si vezmeš tolik (partner víc, když tedy víc vydělává... i když já si to ale zase odpracuji v domácnosti...), dohodli se, co je třeba koupit atd., zaplatit jídlo, bydlení, a ostatní by si každý nechal pro svoji potřebu... (koníčky, oblečení, sportovní potřeby...).

Tak jsi Mrkačko konečně sdělila něco konkrétního. Tak vyděl nájemné 5000 kč třemi /Ty, syn a parner)¨. Vyjde na každého asi  1800 Kš na nájem+inkaso na měsíc, k tomu několikrát za rok doplácení na inkaso (elektřina...) Takže bych viděla to, aby Ti přispíval na nájem 2.500,-- Kč  měsíčně. Dává Ti 8000,-- Kč, takže na jeho jídlo zbývá 5500,-- Kč. To při skromném žití (nevaříš asi  žádné drahé delikatesy) by mělo na výživu chlapa stačit. Dále bych to viděla na 1 spíše až na  2 tis. měsíčně za Tvoje "služby" - asi nakupuješ, vaříš, pereš, žehlíš mu, prášky na praní, Tvůj čas, který věnuješ péči o něho (myslím třeba to žehlení)  ... a taky používá a opotřebává i Vaše věci - pračka jednou doslouží apod... To záleží, jestli si svou režii hradí sám - cigarety, benzin, koníčky, opravy auta...Oblečení a si kupuje sám ! Já bych byla spokojená s 10 tis. měsíčně. Pořád mu zbyde 12 tis, které si dá pro sebe stranou. Finance si mezi sebou co nejdříve v klidu a pohodě vyjasněte, abyste se oba dva necítili nějak zneužívaní, oba máte za sebou jakési stresující vztahy a bylo by škoda pro pár korun si zkazit nový vztah, když byste si jinak rozuměli.... V životě jde , bohužel, o peníze až v první řadě.... nebuďme naivní, už jsme velké holky. smile

Upravil(a) Décima (23. 4. 2007 9:58)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí