Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 20. 4. 2007 8:02

Feuria
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Společné hospodaření partnerů

Mám ten stejný pocit .... cítím z toho, že on jen potřeboval přejít na druhou stranu.
Dá, co je nutné a nic víc ... možná za čas opět bude uvažovat o rodině a společném hospodaření, ale teď to vidím jen na to ... přečkat tu nejhorší dobu po rozvodu ! To opravdu žádnej chlap se hned do nové rodinky nehrne :-( (tedy z toho, co znám).

Buď ho nech vydechnout a zkus to - netlačit - ale nedělat mu ani levnou pracovní sílu - prostě ho brát jako spolubydlícího a dál být samostatná a hlavně se přestat cítit ponižovaná!!!! Užíj si toho, že na věci kolem provozu (nájem + jídlo)  nejsi sama (8000,- je hezká částka - nevím kolik platíš)  - ale neinvestuj do něj nic na víc!

A nebo ho vykopni z voru (a si plave) !!! - jiná cesta tu asi nebude sad

Upravil(a) Feuria (20. 4. 2007 8:11)

Život je boj, tak se tady klidně pozabíjejte a já bych zdovolením prošla....

Není tady

#52 20. 4. 2007 8:15

Nick3594
Host

A pro doplnění:

S partnerem jsem se seznámila v době, kdy se chtěl rozvádět. Ještě jsme si teprve psali (dříve než jsme se vůbec poprvé viděli), musela jsem mu slíbit, že až podá návrh, vezmu ho do bytu. 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Byl ochoten se rozvést pouze v okamžiku, když věděl, že z jednoho teplého hnízdečka přesídlí do druhého hnízdečka, bude o něj postaráno a bez starostí bude mít opět střechu nad hlavou. Kdybys mu řekla NE, ale miluju tě, najdi si své bydlení a po čase vztahu o tom budeme uvažovat? Co myslíš, jak velká by byla jeho láska? Chtěla jsi ho pro sebe, mᚠho........ Cenu sis určila sama.

Problém je v tom, že na základě předchozí špatné zkušenosti partner nechce společně hospodařit, dokonce se ani nechce bavit o tom, jak budeme hradit různé náklady na provoz domácnosti atd., kdo bude hradit různé doplňky do domácnosti, opravy atd. Já samozřejmě nechci, aby dělal "stojku", jak říká, že musel dělat celý život, a si každý třeba nechá pro sebe určitou částku, ale připadá mi normální, že se na tom všem domluvíme.
On si ale připadá ukřivděný, říká, že mi jde o peníze atd.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ale samozřejmě, že ti jde o peníze, to je snad přirozené. Nevím, proč bys mu měla dělat sponzora. Nevím, čemu říká stojka, ale tvrdě bych mu předložila seznam - nájem, elektřina, topení atd., zavedla bych si sešit (mimochodem naši ho vedou pro přehled celý život, praktická věc tummenupp), zapisovala bych veškeré  nákupy pro vás dva, opravy, prací prostředky a já nevím co ještě. Sečteno, podtrženo - suma děleno dvěma a předlož mi je. Chápu, že ti nechce platit holiče, pedikúru, manikúru, liposukce a skořicové zábaly, ale náklady na provoz domácnosti pokud tam bydlí dva se automaticky dělí dvěma. A pokud není ochoten přispívat, vystěhovala bych ho. Láska neláska.... smile. Jsou dvě možnosti:
a) budeš mu dělat nadále sponzora a budeš víc a víc nešastná, on si bude žít spokojeně ve TVÉM bytě za TVOJE peníze
b) zavedeš si sešit s přehledem, na konci měsíce mu to předložíš a budeš požadovat úhradu poloviny nákladů. Nezaplatí, sbalíš mu kufry a vystrčíš ho na ulici.

Každá sranda něco stojí, bude mít chlapec o čem přemýšlet......... smile. Co uděláš, je na tobě...... Nenech se vyždímat ani s sebou manipulovat. hjarta. Nebude to jednoduché, člověk ve strachu z toho, že bude žít sám je schopen páchat sám na sobě neuvěřitelná zvěrstva...... dumbom Uvědom si, co chceš TY a pak si za tím jdi.....smile. Přeji hodně sil a odvahy pussa .

Upravil(a) lvice (20. 4. 2007 8:21)

#53 20. 4. 2007 8:24

Feuria
♥♥♥♥♥♥♥

Souhlasím s lvicí ...
mmj - 8000,- (jeho) + 8000,- (tvoje) = 16 000,- (na chod domácnosti). (Půl na půl)
Tobě zbude 5 a jemu 12 000,-  (samozřejmě, že ti jde o peníze) ... ale není na tom nic špatného ! ...
Někde se podílí úměrně k platům a někde půl na půl ! záleží na D O H O D Ě .
Vy se jen neumíte dohodnout - nechcete.

Ty to vidíš jako důkaz důvěry mezi vámi (že ten svůj "větší" zbytek sloučí s tím tvým)  a on to vidí tak, že ti jde o prachy...vissla

Upravil(a) Feuria (20. 4. 2007 8:27)

Není tady

#54 20. 4. 2007 8:30

baba
♥♥♥♥♥--

mrkacka1 napsal(a):

Děkuji Vám všem za milé odpovědi...mně jde ale hlavně o důvěru... pokud spolu chceme být až do konce života, proč si otravovat život dohadováním, kdo co zaplatí? Myslela jsem, že jsem našla partnera pro vztah založený na vzájemné důvěře a úctě. Jasně, přibyla mi práce, a také čas, který jsem měla sama pro sebe, trávíme spolu. Vadí mi postoj... nastěhuju se k tobě, kdy já chci (já bych tak nepospíchala, ale ustoupila jsem), ale hospodařit s tebou nebudu... lépe řečeno dám ti, kolik uznám za vhodné...Podala jsem mu pomocnou ruku, rozdělila se o své soukromí, a teď toto... přiznám se, že mě to velmi mrzí a ponižuje... vůbec mě nenapadlo, že by mohl nastat takový problém - tím spíš, že psal, že by mě nechtěl nikdy zklamat nebo zarmoutit. Ještě na vysvětlenou... seznámili jsme se, psali si, po 2 měsících podal žádost o rozvod (ne kvůli mně, to řekl hned, že se bude rozvádět) a rovnou se nastěhoval k nám. Musím uznat, že je ale inteligentní, hodný a slušný, doufám, že i věrný, nepije, teď už ani nekouří, nechodí do hospody...Také mu říkám, že kdyby měl bydlet sám, tak by za 8.000 vše nepořídíl, ale to nechce slyšet, moc se ho to dotklo, prý já bych také neměla pro sebe to, co mám teď. Mně ale nejde o to mít co nejvíce pro sebe, netoužím po majetku ani bohatství, ale jde mi stále jen o tu důvěru a pocit, že jsme prostě DVA... na vše spolu. Bohužel to nechce pochopit. Vůbec mi nevadilo, když u nás nebydlel, že jsem měla méně peněz, netoužím po majetku, vždy jsem vyšla bez problémů s tím, co jsem měla, byla jsem svou paní a nemusela jsem se takto ponižovat. Těžko se mu to ale vysvětluje, když prý udělal každý měsíc stojku a než by se s BM dohadoval, nedovolil si nic koupit sám, zatímco ona musela mít vše, co viděla... on vydělával, ona rozhazovala... uráží mě, že mi to předhazuje, a že to už nikdy dělat nebude... já jsem někdo úplně jiný... vím, že mi rozumíte ... a děkuji ještě jednou za čas, který jste věnovali mému problému.

No, nejsem jeste na konci,ale nelibi se mi to taky.Myslim,ze 8000 jak pise Fe, je dostatecne na byt,energie,mozna i trochu jidla, s tim, ze obcas cvakne nejaky nakup za par tacu v hypermarketu.Ale mel by vedet,ze kdyz je s tebou, tak zarizeni bytu uziva stejne jako ty, takze se rozbije pracka, opravu zaplati, koupite novou-date kazdy pul.Proto, ze on taky nechce  cpat penize do nejistoty,nic mu tam prece nepatri.Ale tohle by si mel uvedomit,at to treba bere jako najemne za neco.Druha vec, s BM se osypal a nemel nic.Za ta leta toho ma dost a uz NIKDY tohle nechce resit.je asi teda treba mu to poradne vysvetlit a hodit na papir,otazka je, jestli to chce slyset.Pak ti nezbyva nez si promluvit s jeho rodici, nebo tak.Treba se boji povolit, aby se to nerozjelo.No je to tezky radit, to nejde.aky souhlasim s tim, ze bys ho mela vyrazit, no tak trochu vic s citem,ne natrvalo s tim, at si to zkusi sam a pak az dostane rozum,at se vrati.To taky ale nemusi vyjit,ale pokud mu jde jen o levne bydleni, sluzku a sex,tak se nehne a zustane.Pokud se nehne a zustane,ale pochlapi se, je to OK.Myslim,ze kazde partnerstvi casem narazi na nejaky problem, jen se musi resit, tak res i za cenu,ze ho vyhodis.Jestli te miluje a ma jen strach,casem se vrati a bude se chovat jako chlap.

Není tady

#55 20. 4. 2007 8:36

baba
♥♥♥♥♥--

mrkacka1 napsal(a):

Děkuji Vám všem za milé odpovědi...mně jde ale hlavně o důvěru... pokud spolu chceme být až do konce života, proč si otravovat život dohadováním, kdo co zaplatí? Myslela jsem, že jsem našla partnera pro vztah založený na vzájemné důvěře a úctě. Jasně, přibyla mi práce, a také čas, který jsem měla sama pro sebe, trávíme spolu. Vadí mi postoj... nastěhuju se k tobě, kdy já chci (já bych tak nepospíchala, ale ustoupila jsem), ale hospodařit s tebou nebudu... lépe řečeno dám ti, kolik uznám za vhodné...Podala jsem mu pomocnou ruku, rozdělila se o své soukromí, a teď toto... přiznám se, že mě to velmi mrzí a ponižuje... vůbec mě nenapadlo, že by mohl nastat takový problém - tím spíš, že psal, že by mě nechtěl nikdy zklamat nebo zarmoutit. Ještě na vysvětlenou... seznámili jsme se, psali si, po 2 měsících podal žádost o rozvod (ne kvůli mně, to řekl hned, že se bude rozvádět) a rovnou se nastěhoval k nám. Musím uznat, že je ale inteligentní, hodný a slušný, doufám, že i věrný, nepije, teď už ani nekouří, nechodí do hospody...Také mu říkám, že kdyby měl bydlet sám, tak by za 8.000 vše nepořídíl, ale to nechce slyšet, moc se ho to dotklo, prý já bych také neměla pro sebe to, co mám teď. Mně ale nejde o to mít co nejvíce pro sebe, netoužím po majetku ani bohatství, ale jde mi stále jen o tu důvěru a pocit, že jsme prostě DVA... na vše spolu. Bohužel to nechce pochopit. Vůbec mi nevadilo, když u nás nebydlel, že jsem měla méně peněz, netoužím po majetku, vždy jsem vyšla bez problémů s tím, co jsem měla, byla jsem svou paní a nemusela jsem se takto ponižovat. Těžko se mu to ale vysvětluje, když prý udělal každý měsíc stojku a než by se s BM dohadoval, nedovolil si nic koupit sám, zatímco ona musela mít vše, co viděla... on vydělával, ona rozhazovala... uráží mě, že mi to předhazuje, a že to už nikdy dělat nebude... já jsem někdo úplně jiný... vím, že mi rozumíte ... a děkuji ještě jednou za čas, který jste věnovali mému problému.

jeste si nejsem jistej, hestli duvera ma neco spolecneho s penezi,to fakt nevi.Jestli mu jinak muzes verit.nebo prestavas jen proto, ze se ti nelibi, ze si treba setri kazdy mesic 10000 na byt, kdyby vam to nevyslo.A to mu nemuzes mit za zle,ale i presto se musi podilet.Treba si setri a ty to ani nevis,a jednou to vybali a neco si koupite,kdyz vam to par let vydrzi,nevim,jen spekulace,kdyz je jak rikas jinak fajn.

Není tady

#56 20. 4. 2007 8:37

baba
♥♥♥♥♥--

Feuria napsal(a):

Nezlobte se na mě milé dámy, ale ....
!
...Také mu říkám, že kdyby měl bydlet sám, tak by za 8.000 vše nepořídíl, ale to nechce slyšet, moc se ho to dotklo, prý já bych také neměla pro sebe to, co mám teď. Mně ale nejde o to mít co nejvíce pro sebe, netoužím po majetku ani bohatství, ale jde mi stále jen o tu důvěru a pocit, že jsme prostě DVA... na vše spolu. Bohužel to nechce pochopit....

Nevím, po 2 měsících psaní si ho nastěhovat domů a  přemýšlet o tom, že s ním budu do konce života ... mi příjde infantilní.
(TO, ŽE ON TO TAK CHTĚL - NEZNAMENÁ, ŽE JÁ MU TO UMOŽNÍM)
Proč jste se nedomluvili už v tu dobu, jak to bude tedy s financováním ? (no, to už je teď jedno)

Vůbec mi nevadilo, když u nás nebydlel, že jsem měla méně peněz, netoužím po majetku, vždy jsem vyšla bez problémů s tím, co jsem měla, byla jsem svou paní a nemusela jsem se takto ponižovat.

Co Tě ponižuje ? Chtěla jsi 8000,- na provoz - mᚠje! ... On nemá problém - to ty mᚠproblém - nezlob se na mě za můj názor - takhle to vidím. Nejde ti o majetek, ale pocit, že jste na to dva - spojuješ z odevzdáním jeho výplaty ?

Nevíme, jak to měl před tím s tou manželkou ? Možná říká "pravdu" možná né! Znám případy, že člověk nechce opakovat stejnou chybu ! ... Mrkačko - co takhle prostě zkusit ... tomu dát čas ? Ono, když se na chlapa tlačí - tím více se zabejčí... možná, když uvidí, že o ty peníze přeci jen nejde - rád se i přidá s placením ... já nevím ?
Vůbec nic o tom tady nevíme (z té druhé strany) ... byla bych opatrnější v těch soudech.
Také jsi neodpověděla, jaké má on vedlejší náklady - pokud nějaké má ! .... Jak dlouho jste spolu - co se nastěhoval atd.
A taky, jakým způsobem mu dávᚠna jevo, že ti nejde o majetek, ale o pocit důvěry mezi vámi ...

Pokud to spojuješ s tím, že důvěra = všechny peníze mě a já budu hospodařit - tak se mu nedivím, že se cuká !

Nezlob te se na mě - jen můj názor.

tummenupp

Není tady

#57 20. 4. 2007 8:47

savéla
♥♥♥♥♥--

Souhlasím se soupisem, ale nutně bych přidala i podíl na práci v domácnosti a to mrkačka neuvádí.
Podílí se na domácích prácech nebo se nechává obsluhovat. Tam může vznikat pocit ponížení. Já ti dám peníze, mnou určené a ty se o mne starej!!!

Není tady

#58 20. 4. 2007 8:53

Feuria
♥♥♥♥♥♥♥

Stojí nad ní s bičem nebo s kvérem u hlavy ??? yikes Tohle je věc Té ženské ... nedělala bych to a taky nedělám !
Přítel chtěl také kdysi zavést doma patriarchát - omlátila jsem mu útěrku o hlavu s tím, že nejsem ani jeho matka ani služka !
Od té doby se podílí na práci rovným dílem ! .... každej si k nám dovolí jen to, co mu dovolíme my !

Není tady

#59 20. 4. 2007 8:57

savéla
♥♥♥♥♥--

Pravdu díš Feuria, ale každá není jako ty smile
Proto bych to ráda slyšela od mrkačky, jak to u nich vypadá, tam může být jádro pudla tongue

Není tady

#60 20. 4. 2007 9:39

sharon
♥♥♥♥♥--

Feuria napsal(a):

Nezlobte se na mě milé dámy, ale ....
!
...Také mu říkám, že kdyby měl bydlet sám, tak by za 8.000 vše nepořídíl, ale to nechce slyšet, moc se ho to dotklo, prý já bych také neměla pro sebe to, co mám teď. Mně ale nejde o to mít co nejvíce pro sebe, netoužím po majetku ani bohatství, ale jde mi stále jen o tu důvěru a pocit, že jsme prostě DVA... na vše spolu. Bohužel to nechce pochopit....

Nevím, po 2 měsících psaní si ho nastěhovat domů a  přemýšlet o tom, že s ním budu do konce života ... mi příjde infantilní.
(TO, ŽE ON TO TAK CHTĚL - NEZNAMENÁ, ŽE JÁ MU TO UMOŽNÍM)
Proč jste se nedomluvili už v tu dobu, jak to bude tedy s financováním ? (no, to už je teď jedno)

Vůbec mi nevadilo, když u nás nebydlel, že jsem měla méně peněz, netoužím po majetku, vždy jsem vyšla bez problémů s tím, co jsem měla, byla jsem svou paní a nemusela jsem se takto ponižovat.

Co Tě ponižuje ? Chtěla jsi 8000,- na provoz - mᚠje! ... On nemá problém - to ty mᚠproblém - nezlob se na mě za můj názor - takhle to vidím. Nejde ti o majetek, ale pocit, že jste na to dva - spojuješ z odevzdáním jeho výplaty ?

Nevíme, jak to měl před tím s tou manželkou ? Možná říká "pravdu" možná né! Znám případy, že člověk nechce opakovat stejnou chybu ! ... Mrkačko - co takhle prostě zkusit ... tomu dát čas ? Ono, když se na chlapa tlačí - tím více se zabejčí... možná, když uvidí, že o ty peníze přeci jen nejde - rád se i přidá s placením ... já nevím ?
Vůbec nic o tom tady nevíme (z té druhé strany) ... byla bych opatrnější v těch soudech.
Také jsi neodpověděla, jaké má on vedlejší náklady - pokud nějaké má ! .... Jak dlouho jste spolu - co se nastěhoval atd.
A taky, jakým způsobem mu dávᚠna jevo, že ti nejde o majetek, ale o pocit důvěry mezi vámi ...

Pokud to spojuješ s tím, že důvěra = všechny peníze mě a já budu hospodařit - tak se mu nedivím, že se cuká !

Nezlob te se na mě - jen můj názor.

Naprosto souhlasím... můj názor je, že pokud s někým žiju mělo by to pro oba partnery být jakýmsi celkovým přínosem a nikdo z těch dvou by se neměl cítit jak využíván tak vydržován a zároveň by neměl využívat nebo vydržovat toho druhého.. a to jak finančně, tak v ostatních věcech...pak je to v pořádku. Každý má právo si nechat kousek toho svého "soukromí" aby se necítil na partnerovi závislý..pak to může fungovat. V tu chvíli se opravdu nedá počítat, zda je 8000,- málo či moc... je to individuální... Pokud bych měla neustále pocit, že do toho partnerství víc "investuju" (a to nemyslím jen finančně) než "dostávám" schválně píšu v uvozovkách.. je to asi špatně. Je třeba si to i občas obrátit z druhé strany, kdyby si mrkacko měla ty těch 22000 a on těch 13000...chtěla by si mu vysolit na stůl celou výplatu a řekla tohle jsou společné finance.. no nevím a po určitých zkušenostech s vyrovnáváním majetku se ani nedivím..dumbom Ale jak říkám je to na každém z nás jaké si to uděláme takové to máme a když mi něco natolik vadí, že to pro mne není akceptovatelné, jdu raději od toho..wink

Upravil(a) sharon (20. 4. 2007 9:40)

http://premamy.sk/images/ticker/narodeniny/21051.png

Není tady

#61 20. 4. 2007 9:42

Nick3594
Host

Jé Fe, směju se, když vidím, jak mlátíš přítele utěrkou po hlavě lol.

Tuhle jsem na přítele nastavila pastičku a hezky se do ní chytil big_smile: Ráno sedl ke stolu a čekal, až snídaně přiběhne na stůl big_smile....... tak jsem si k němu přisedla a tak jsme tak seděli a mlčeli lol. Po chvilence znervozněl, kouknul na mě a zeptal se, zda bude snídaně. Opáčila jsem mu, že nevím, že záleží na tom, co nám udělá lol. Pochopil....... smile. Zvedl se a šel udělat čaj a kafe, já šla udělat zbytek. Takže tak ...... big_smile

#62 20. 4. 2007 10:11

baba
♥♥♥♥♥--

lvice napsal(a):

Tuhle jsem na přítele nastavila pastičku a hezky se do ní chytil big_smile: Ráno sedl ke stolu a čekal, až snídaně přiběhne na stůl big_smile....... tak jsem si k němu přisedla a tak jsme tak seděli a mlčeli lol. Po chvilence znervozněl, kouknul na mě a zeptal se, zda bude snídaně. Opáčila jsem mu, že nevím, že záleží na tom, co nám udělá lol. Pochopil....... smile. Zvedl se a šel udělat čaj a kafe, já šla udělat zbytek. Takže tak ...... big_smile

mrsko dumbom
big_smile

Není tady

#63 20. 4. 2007 10:14

zenetka
♥♥♥----

Holky, co jsem tak četla ohlasy, vadí vám spíš to, že se s mrkačkou o výši částky na domácnost nedomluvili nebo vám připadá moc malá?
Mně 8.000 jako malá částka nepřijde, za předpokladu že to je na jídlo + bydlení.
Mrkacka hlavně neodpověděla na otázky, kolik dělá to bydlení a jestli se partner podílí na chodu domácnosti, přimlouvám se za konkrétní odpověď.
Když bych počítala třeba takhle - mrkačka platí např. 6000 za nájem + energie - partner by se měl podílet polovinou (nebo třetinou?čtvrtinou? Mᚠmrkacko děti?) - to jsou 3000.
Já vařím pro 4 lidi měsíčně za 8000 - počítejme tedy, že chlap projí tak 2500 (a co obědy? - jí v práci nebo všechno doma? to by se mělo odečist)
Drogerka - tak 300 měsíčně?
Takže to jsme na 5800, zbývá ještě 2200 na opotřebení vybavení bytu, to je podle mě částka úplně dostatečná.

Jasně že v optimálně fungujícím vztahu by měla panovat velkorysost a nepropočítávat všechno do desetníku, ale asi málokde to funguje optimálně a tady myslím rezervy docela jsou.

K jaké částce byste mrkačko došli, kdybyste si o podílu na financování popovídali?

Není tady

#64 20. 4. 2007 10:14

savéla
♥♥♥♥♥--

lvice napsal(a):

tummenupp hezký, jde to i bez křiku godlike

Není tady

#65 20. 4. 2007 10:17

Nick3594
Host

Babo, jakápak mrška big_smile? Já mám taky ráda sednout za stůl a aby mi někdo přinesl snídani až pod nos........ reta

#66 20. 4. 2007 10:17

janica
♥♥♥♥♥♥-

Lvice tak tohle by se u nás stát nemohlo.....my totiž ještě nemáme stůl, takže není u čeho čekat lol

Není tady

#67 20. 4. 2007 10:19

Nick3594
Host

Janico lol wink. A jak snídáte? Máte orientální způsob v tureckém sedu na zemi big_smile?

#68 20. 4. 2007 10:19

janica
♥♥♥♥♥♥-

Lvice no přece přítel mi nosí snídani do postele cool

Není tady

#69 20. 4. 2007 10:20

zenetka
♥♥♥----

Jo, ještě jsem chtěla napsat, že o financování jste se měli domluvit v okamžiku, kdy na tebe tlačil, a mu slíbíš, že u tebe bude moct bydlet. Jenže stalo se tak jak se stalo, takže na tobě je si rozmyslet, jak moc nepřekonatelnej je pro tebe problém, že partner jakoby "myslí na zadní kolečka" a nedává do vztahu všechno.
Přišlo mi to, že on po tobě chtěl absolutní důvěru - tj. nastěhovat se po pár měsících známosti a sám takovouhle důvěru (společné hospodaření) dát nechce.

Není tady

#70 20. 4. 2007 10:21

Nick3594
Host

Janico, blednu závistí...... big_smile gloria

#71 20. 4. 2007 10:21

Feuria
♥♥♥♥♥♥♥

savéla napsal(a):

Pravdu díš Feuria, ale každá není jako ty smile
Proto bych to ráda slyšela od mrkačky, jak to u nich vypadá, tam může být jádro pudla tongue

Já taková taky nebyla - 4 roky jsem se nechala usurpovat ... a pak jsem řekla NE ! NE MU SÍ ÍÍÍÍM dumbom lol

p.S. také bych to ráda slyšela od ní ... pořád se ptám a odpovědi týýý se nedočkááám vissla

Upravil(a) Feuria (20. 4. 2007 10:22)

Není tady

#72 20. 4. 2007 10:22

janica
♥♥♥♥♥♥-

Já myslím, že tady nejde o finance, ale o princip. Škoda, že nám mrkačka neodpověděla na ty konkrétní dotazy, který jsou právě stěžejní.

Není tady

#73 20. 4. 2007 10:23

Feuria
♥♥♥♥♥♥♥

Jistě, že jde o princip - o prachy jde až v první řadě rock reta

Není tady

#74 20. 4. 2007 10:24

janica
♥♥♥♥♥♥-

Lvice nezáviď dumbom
To se neshoduje s tvou životní filosofií lol
Ale je pravda, že jsem docela překvapená, že sám od sebe vstane a jde dělat snídani, ale tak koneckonců proč by ne, když pětkrát týdně mu ji maminka šoupne až pod nos, tak zbývající dva dny mě rozmazluje wink

Není tady

#75 20. 4. 2007 10:25

janica
♥♥♥♥♥♥-

Feuria napsal(a):

Jistě, že jde o princip - o prachy jde až v první řadě rock reta

Jasně, že peníze jsou AŽ na prvním místě, ale 8.000,- je dost slušná částka, takže nevím nevím, jak to tam funguje. A asi nemá cenu to řešit, dokud nám toho mrkačka nenapíše víc.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí