27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Myslím si, e je potřeba připočítat i dalí. Přiel do zařízeného bytu, to znamená běné opotřebení vech věcí v domácnosti a jejich pořizování, a dále podíl na domácí práci. Je otázka kdo vaří, pere,uklízí,ehlí atd.... Buď se spravedlivě podělí nebo by měl dávat peníze navíc.
Opravdu to na mě působí, e si za 8 táců pořídil hotel s vekerýma slubama.
Není tady
Ráda bych slyela vyjádření protistrany ... jinak souhlasím - podílet se na chodu domácnosti. Ale do větích rekonstrukcí a rekonstrukcí vůbec - bych také nela.
Na jídlo a energie je dle mě částka 8000,- v pořádku na jednu osobu ! ...
Není tady
Evi, dík. I s postelí pro naeho kluka byl problém. Koukaly mu u prakticky noičky zkrze tyčky a mana to nehodlal řeit. Byteček máme malý a tak jsem koupila postele nad sebou. A on teď kluka, kdy u v pohodě spal sám, tahá k sobě na gauč. U jsem byla rozhodnutá - mám toho dost. Jene mám drobný problém. Těch peněz jsem vyhodila tolik, e si za to garsonku nepořídím, nato zařízení do ní ( i kdy ta postel by byla ). A teď jsem přila o práci. Po MD jsem ji měla jen na dobu určitou a teď letím bez odstupného. Vůbec mi to mé rozhodnutí neulehčilo.
Není tady
mrkacka1 napsal(a):
Děkuji za odpovědi... na jídlo a bydlení přispívá, abych byla konkrétní, tak 8.000 z celkem 22.000,které má, ale o ostatním se nechce bavit (původně mi přispíval jen 4.000, ale to jsem se vzbouřila). Já jsem pro, a si nechá pro sebe třeba 10.000, ale jak hradit potřeby do domácnosti, opravy atd.? ... kadý dát půlku, to navrhuji já, ale on se k tomu nemá... můj příjem je kolem 13.000. Já se chci domluvit, la bych třeba i do nějaké poradny, ale jemu připadá, e jsem na peníze, kdy se o tom chci bavit (domluvit, nechci ho obrat o JEHO peníze). Jsem ale zklamaná, mít MOJE a TVOJE peníze, myslela jsem, e jsme MY!!!
Ahoj, taky řeím takový problém. Partner mi dává měsíčně na jídlo a drogerii 3.000,- a kadý druhý víkendu jsou u nás jeho 2 děti a pak jetě jeden den v týdnu.Vypočítal to a pak jetě dodal, e já se synem projím více jak on sám. Nájem platíme napůl. Opravy - zatím jsme nic neřeili, ale je to dům psaný na jeho rodiče a nebudu investovat do cizího majetku, na který pak budou mít nárok jeho děti. Kdy jsme kupovali záclony, které si odnesla jeho BM, tak mi vypočítal, e musím zaplatit polovinu. No podle mě a ostatních na babinetu je to hrůza!!! Mám dojem, e jsem dost klesla.Naivně jsem se domnívala, e kdy se rozhodl ít se mnou, tak budu mít aspoň pocit,e si mě hýčká. Řekl mi, e jsem na stejné místě jako jeho děti, ale těm stačil sdělit, e mi nic neplatí, e si ve platím sama! Take mě má asi na domácí práce a sex. U tebe to chce čas, řekla jsi mu a peníze Ti přidal.
P.S. vekeré vybavení je moje, kromě pračky,myčky a ídlí do kuchyně-které jsou zabudované.
Upravil(a) Sára6 (19. 4. 2007 13:11)
Není tady
Pokud si někoho vezmu do bytu, částku určuji já.
Není tady
mashanka napsal(a):
Pokud si někoho vezmu do bytu, částku určuji já.
Aha take, oslíčku otřes se
... ze 20 000,- je 8000,- na domácnost málo ?
Stále jsme se nedozvěděli - zda je tahle částka opravdu konečná nebo ze zbytku jetě ten partner financuje (spoření, aliky, beneli, pojistky ... společné dovolené, a jinou útratu) ...
Nevíme, kolik stojí samotný nájem, ani kolik investuje ona dotyčná dáma ....
Není tady
Koukám, e podobných ikovných či ekonomicky myslících pánů je víc. já ne jsem se nadála a sundala růové brýle zamilovanosti, měla jsem doma nakýblovaného drahouka (protoe přece chce být stále se mnou)...pokoupil mi pár oblečků,botiček minek (sám víceméně vnucoval, já byla zvykla úpo*ně secondhand a tak. ), zval mě do restaurací, a jsem přibrala cca 7 kg (jinak váhu jsem měla dlouhodobě stabilizovanou na 58 kg). Ve stadiu "lapajícího ptáčka" přispěl mýmu synkovi na kolní zájezd k moři a na přípravu k přijímacím zkoukám, protoe tatíček synka na ádné mimořádné výdaje (kterých mají dospívající co chvíli) nepřispívá,/prý nevyjde s penězi/ jen přesně stanovenou taxu...A ne jsem se rozkoukala, zjistila jsem, e kromě sobotních středně velkých nákupů z místní samoky, od něj na chod domácnosti vlastně nějak nemám ani korunu. Jednou jsem ho dotlačila koupit práek na praní, u doplatku elektřiny - jsem se u cukala - to zacáloval - (My ostatně v poslední době bez drahouka nedopláceli).. A...naposledy nějak zapomněl nakoupit i to jídlo, no já mu následně "zapomínám" vyvářet ... Tak nevím....kromě dospívajícího synka mám jetě 20letou dceru, studující V (kdy má čas - chodící na brigády).
Není tady
No řekla bych, e za hloupost se platí Mrkačko, tak si uívej, měj toho svého moc ráda, ale nechtěj peníze a vechno bude v pořádku.
Jak jednoduché.
Není tady
No já jsem asi taky sundala růové brýle, protoe: přítel nejdříve bydle u mě (přes půl roku). Byt jsem měla v pronájmu (platila jsem 8tis. nájem). Měl nějaké finanční problémy, rozváděl se a tak mi přispíval jen částkou 4tis. Kadý druhý víkendu byly u nás jeho děti a ve lo z mého platu. Odela TV, tak jsem koupila novou za 11tis. Take víc jsem utratila ne vydělala. I prémie a alimenty padly na "společnou domácnot". ádný hadřík jsem si nepořídila (snad jednu sukni). Brala jsem to jako situaci - e pomůu, chceme společně ít. Pak jsme se nastěhovali (já a mé dítě)+celé vybavení bytu 3+1 k němu do baráku (podotýkám psaný na jeho rodiče). Pak sedl a vypočítal kolik projí on a jeho děti a tu částku mi dal. Energie zaplatím z větí poloviny (já+dítě).Kdy náhodou něco zaplatí, tak mi sdělí,e druhou věc zaplatím já. Před známýma dělá,e mi zaplatí výlet-např. jeden den na horách, doma si peníze za permanentku na vlek a oběd vezme.
Take to jsou nai drahouci...... Člověka pozná, a fakt nastane opravdový problém. Chová se ke mě perfektně, ale a se má něco platit....., tak se zachová takto.
Nemáme to jednoduché. Tak jsem si to bohuel nepředstavovala a nechci s ním u it ve společné domácnosti.
Není tady
No, jestli přítel Mrkačky je jako můj mu, tak těch 8000 Kč s přehledem sám projí v teplých večeřích apod.... Jen ubytovna by ho stála tak 3-4tis. měsíčně, Vzhledem k jeho příjmu, bych vyadovala nejmíň 10-12 tis. měsíčně (taky mu asi pere a uklízí po něm...), cigára, benzin a oblečení a si hradí sám... Přece nebudu mít horí ivot s chlapem ne bez něho ? Jestli je chlap ze "staré koly" péče o něho (praní, ehlení, neustálé vaření ...) je kolikrát vyčerpávající ani to kolikrát neumí ocenit.
Není tady
Tady se furt ve stahuje na vae zkuenosti a odsuzuje se tu chlap - ale Mrkačka se jetě nevyjádřila, jak to tam tedy je ! Domýlet si můeme cokoli ...
Není tady
My máme s manelem společné účty. Byly období, kdy měl jeden z nás pocit, e ten druhý nějak moc utrácí (větinou ten pocit měl můj mu, já dělala větinu nákupů). A jak jsme to vyřeili? Jeden měsíc jsme si psali vechny výdaje a bylo ve průkazné.
Proto si Mrkačko myslím, e bys to měla udělat taky. Pak mu uka, co vechno platí Ty. K tomu připočti jetě nutné plánované výdaje, na kterých by se měl podílet. Z toho vypadne jasná, konkrétní a prokazatelná suma (můe si i schovávat účty). No a uvidí jeho reakci: pokud nebude ochoten se spravedlivě podílet na výdajích, ber ho jako nájemníka, který neplatí dostatečný nájem a rozluč se s ním. Ty jsi přeci ta, která má v ruce vechny trumfy! To jen on se pokouí vzbudit jiný dojem ....
Upravil(a) Vanilka69 (19. 4. 2007 15:33)
Není tady
Souhlasím
Není tady
Jetě mě napadlo (my to tedy tak máme). Ačkoliv má kadý z nás jiný plat, peněz pro sebe si bereme oba stejně. Tzn. ten, který má zrovna vyí plat (u nás to bylo během těch let a třech dětí proměnlivé) tak přispívá na společné výdaje vyí částkou. Přijde nám to tak spravedlivé, ale vím, e jinde to mají i jinak, e na společné výdaje přispívají stejnou částkou a naopak mají rozdílné sumy pro vlastní spotřebu, to u je na dohodě ....
Není tady
Mrkačka: No já měla třeba takovou představu, e by mi manel dával asi 10 tisíc, já bych přidala svoje korunky a etřila bych přitom i na dovolenou nebo na opravy....nebo by mi dával míň a etřil by na tu dovolenou a opravy on ... jene s ním se nelo dohodnout vůbec na ničem. On nechtěl dávat nic nechtěl a opravy chtěl, abych hradila já (toti - nikdy to neřekl, ale kdy ti nenechá peníze, tak to zaplatí sama. Kdy si pak řekne, by i o polovinu, tak se na tebe utrhne, take sklapne...).... ílený, ílený, ílený...u NIKDY....NIKDY....
Můj současný byl ochotný se mnou o výi příspěvku mluvit, já si řekla 4000, protoe je to fakt na energie a jídlo. Dává mi 5000, 1 x14 dní u nás je jeho dcera, pokud někam jdeme (Zoo, večeře, výlet, auto apod.), hradí to bez řečí můj partner. Kdy mu na to chci přidat, protoe někdy se mi zdají částky opravdu vysoké, odbyde mě a nic si ode mě nevezme (a to bereme jetě mou dceru)..... Na úpravách domu, který je můj, se spí finančně (hypotékou) podílím já a povauju to za normální. On občas koupí sám od sebe třeba barvu na vymalování atp. Nemáme vzájemně pocit vyuívaného a vyuívajícího, ani jeden. Kdy si postěuju, e mám potíe se zaplacením něčeho extra pro mě (třeba týden dovolené s kamarádkami u moře), tak se jen usměje a řekne, e to nějak uděláme a e mi na to přidá...je prostě paráda mít chlapa, co vám přeje. Nenárokuju si to, to ani náhodou a ani toho nezneuívám, ale příjemný to je, to jo a taky se nemusím bát, e by mi někdy přítel řekl, e nevydělávám, tak a taky nevečeřím. To se toti váně stalo mojí kámoce, která tenkrát přila o práci a byla na pracáku (krátkodobě, ikovná holka)....
Upravil(a) Eva36 (19. 4. 2007 16:13)
Není tady
Děkuji Vám vem za milé odpovědi...mně jde ale hlavně o důvěru... pokud spolu chceme být a do konce ivota, proč si otravovat ivot dohadováním, kdo co zaplatí? Myslela jsem, e jsem nala partnera pro vztah zaloený na vzájemné důvěře a úctě. Jasně, přibyla mi práce, a také čas, který jsem měla sama pro sebe, trávíme spolu. Vadí mi postoj... nastěhuju se k tobě, kdy já chci (já bych tak nepospíchala, ale ustoupila jsem), ale hospodařit s tebou nebudu... lépe řečeno dám ti, kolik uznám za vhodné...Podala jsem mu pomocnou ruku, rozdělila se o své soukromí, a teď toto... přiznám se, e mě to velmi mrzí a poniuje... vůbec mě nenapadlo, e by mohl nastat takový problém - tím spí, e psal, e by mě nechtěl nikdy zklamat nebo zarmoutit. Jetě na vysvětlenou... seznámili jsme se, psali si, po 2 měsících podal ádost o rozvod (ne kvůli mně, to řekl hned, e se bude rozvádět) a rovnou se nastěhoval k nám. Musím uznat, e je ale inteligentní, hodný a sluný, doufám, e i věrný, nepije, teď u ani nekouří, nechodí do hospody...Také mu říkám, e kdyby měl bydlet sám, tak by za 8.000 ve nepořídíl, ale to nechce slyet, moc se ho to dotklo, prý já bych také neměla pro sebe to, co mám teď. Mně ale nejde o to mít co nejvíce pro sebe, netouím po majetku ani bohatství, ale jde mi stále jen o tu důvěru a pocit, e jsme prostě DVA... na ve spolu. Bohuel to nechce pochopit. Vůbec mi nevadilo, kdy u nás nebydlel, e jsem měla méně peněz, netouím po majetku, vdy jsem vyla bez problémů s tím, co jsem měla, byla jsem svou paní a nemusela jsem se takto poniovat. Těko se mu to ale vysvětluje, kdy prý udělal kadý měsíc stojku a ne by se s BM dohadoval, nedovolil si nic koupit sám, zatímco ona musela mít ve, co viděla... on vydělával, ona rozhazovala... uráí mě, e mi to předhazuje, a e to u nikdy dělat nebude... já jsem někdo úplně jiný... vím, e mi rozumíte ... a děkuji jetě jednou za čas, který jste věnovali mému problému.
Není tady
mrkacka1 napsal(a):
S partnerem se ale nedá mluvit a mě vůbec nenapadlo, e by mohl nastat takový problém-připadá mi toti samozřejmé, e kdy spolu lidé ijí, domluví se, jak budou hospodařit. Poradíte, prosím?
Neviem, ale ja by som nela do vzahu, kde sa tieto veci nevyrieia hneď na začiatku. Tie som ila s niekým týlom - my sa NEMUSÍME dohovára -a v konečnom efekte som doplatila. Čo by mi nevadilo a tak v prípade, e by som mala pocit, e to bolo pre dobro veci... Nebolo. Ako hovorí, nejde ani tak o prachy samotné, ale o to, ako sa ten vzah nastaví, aká je dôvera a schopnos dohodnú spoločné veci.
Není tady
Hlava mi to nebere. On by se nerozvedl,kdybys ho nevzala do bytu? Miluje tě vůbec? Je to vyděrač, myslím si, e s takovým bych do vztahu vůbec nela, kdyby mi hned na začátku dal takhle nů na krk.
Mrkacka1: Proboha, co je Tobě do toho, jak to měli s BM zařízeno? Ty za to přeci nemůe, tak nevím, proč bys měla doplácet na jeho "patné zkuenosti".
Moc bych se nedivila, kdyby pán povaoval "dělání stojky kadý měsíc" za zlovolný útok na svoji peněenku a tak, jak se zřejmě nechtěl finančně podílet v manelství, tak se nechce úměrně finančně podílet na společných nákladech v novém vztahu. Mrkacka1, zřejmě sis nala pána, který umí setsakramentsky dobře počítat tak, aby se měl jako v bavlnce s vynaloením minimálních nákladů. Kvůli čemu se rozvedl, je snad nabíledni:)
Není tady
mrkacka1 napsal(a):
... prý udělal kadý měsíc stojku a ne by se s BM dohadoval, nedovolil si nic koupit sám, zatímco ona musela mít ve, co viděla... on vydělával, ona rozhazovala...
No člověče, Mrkačko, jestli ona a jeho ena k tomu nakonec nedola, k té stojce a "rozhazování" (bůhví, co se pod tím skrývá).Jestli ji takhle prudil bůhvíkolik let...přiděloval po desetníku a hrdlil se o kadej gro... nedivila bych se, kdyby se z ní stala penění fůrie
Není tady
PRÝ "udělal kadý měsíc stojku a ne by se s BM dohadoval, nedovolil si nic koupit sám, zatímco ona musela mít ve, co viděla... on vydělával, rozhazovala..."
Milá mrkačko, je zajímavé, e s BM se nedohadoval a sklapnul, zatímco s tebou se buď dohaduje, nebo ukřivděně mlčí a trucuje. Jeho (moná) patná zkuenost ho přece neopravňuje k tomu, aby předpokládal, e vechny ostatní baby jsou stejné jeko jeho bývalka. A to "nedoha-dování" můe být klidně jeho lenost cokoli kupovat, kdy to manelka zařídí a jetě můe být ostouzená, e koupila draze.
Ostatně argument "já vydělávám a ty rozhazuje" pouívají někteří pánové často, jeliko mají dojem, e jejich "těce vydřené" korunky enuka utrácí za blbiny typu bačkůrky pro děti, nový koberec nebo kastrol (ahoj, Evo :-)). Obzvlátě často a rádi o tom hovoří v případě, kdy se manelka "válí doma s dětmi".
Ví, asi bych se bála plánovat zrovna s ním něco "a do konce ivota". Tihle hoi, co mají nejradi svoje korunky, jsou s přibývajícím věkem jen a jen horí a věř mi, e vím, o čem mluvím. Jo, slečny neprohání, nepije a nekouří, ale - teď se kacířsky zeptám - není to jen proto, e by do těchle "neřestí" musel investovat?
Není tady
Nezlobte se na mě milé dámy, ale ....
!
...Také mu říkám, e kdyby měl bydlet sám, tak by za 8.000 ve nepořídíl, ale to nechce slyet, moc se ho to dotklo, prý já bych také neměla pro sebe to, co mám teď. Mně ale nejde o to mít co nejvíce pro sebe, netouím po majetku ani bohatství, ale jde mi stále jen o tu důvěru a pocit, e jsme prostě DVA... na ve spolu. Bohuel to nechce pochopit....
Nevím, po 2 měsících psaní si ho nastěhovat domů a přemýlet o tom, e s ním budu do konce ivota ... mi příjde infantilní.
(TO, E ON TO TAK CHTĚL - NEZNAMENÁ, E JÁ MU TO UMONÍM)
Proč jste se nedomluvili u v tu dobu, jak to bude tedy s financováním ? (no, to u je teď jedno)
Vůbec mi nevadilo, kdy u nás nebydlel, e jsem měla méně peněz, netouím po majetku, vdy jsem vyla bez problémů s tím, co jsem měla, byla jsem svou paní a nemusela jsem se takto poniovat.
Co Tě poniuje ? Chtěla jsi 8000,- na provoz - má je! ... On nemá problém - to ty má problém - nezlob se na mě za můj názor - takhle to vidím. Nejde ti o majetek, ale pocit, e jste na to dva - spojuje z odevzdáním jeho výplaty ?
Nevíme, jak to měl před tím s tou manelkou ? Moná říká "pravdu" moná né! Znám případy, e člověk nechce opakovat stejnou chybu ! ... Mrkačko - co takhle prostě zkusit ... tomu dát čas ? Ono, kdy se na chlapa tlačí - tím více se zabejčí... moná, kdy uvidí, e o ty peníze přeci jen nejde - rád se i přidá s placením ... já nevím ?
Vůbec nic o tom tady nevíme (z té druhé strany) ... byla bych opatrnějí v těch soudech.
Také jsi neodpověděla, jaké má on vedlejí náklady - pokud nějaké má ! .... Jak dlouho jste spolu - co se nastěhoval atd.
A taky, jakým způsobem mu dává na jevo, e ti nejde o majetek, ale o pocit důvěry mezi vámi ...
Pokud to spojuje s tím, e důvěra = vechny peníze mě a já budu hospodařit - tak se mu nedivím, e se cuká !
Nezlob te se na mě - jen můj názor.
Není tady
Fe,
Není tady
Vdy jsem si myslela, e hned tak s někým bydlet nebudu, musíme se pořádně poznat, ale moc jsem mu věřila a nechtěla jsem ho ztratit, tak jsem toto moje předsevzetí poruila.
Kdy poruí jetě předsevzetí o společném hospodaření - bude to o.k
... nebo ho jedině ztratit = vykopnout ! ... (to, e my máme nějakou představu neznamená, e jí má i ten chlap a to je potřeba zjistit ne si ho nastěhuju do bytu ... láska neláska ! Jsem za to, e i ve vztahu je nutno pouívat rozum a né jen ... srdce !
Není tady
Mrkačko, dělá dotyčnému převozníka........ Uij si to.