18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Stránky: 1 2
Andri, jsi statečná holka, hlavně, e to dobře dopadlo. Přeji hodně těstíčka
Není tady
Andri jetě,e u je to za Vámi!Proili jste si hodně.U nás to ke konci taky vypadalo patně,ale po porodu to a tak nebylo jako u Vás.Tak a u jsou oklivé vzpomínky co nejdřív pryč!!!!!!
Není tady
Ty jo, no já co mám v okolí dvě maminky, co měly miminko pánevním koncem tak obě se rozhodly pro císaře. Aspoň vím, e to kdytak má udělat taky, díky
Není tady
Já jsem se taky narodila KP (tahali mě za noičky jako tele...), ale mamka říkala, e to bylo rychlé. Tak asi jak u koho. Ale v porodnici nám na kurzu říkali, e se spí volí císař.
Není tady
Ahojky vem,čekám druhé mimí asi holčičku jsem ve ve 30-tém týdnu a je hlavičkou nahoře,před čtrnácti dny také začínám mít trochu strach,můj první chlapeček byl hlavičkou dolů,ale měl tam navíc ručičku tak jsem byla docela potrhaná,i kdy porod byl celkem rychlý a Matýsek měl jem 3200g,ale vím,e mi pořád říkali,e neumím tlačit,proto také ty obavy,30.10. mě čeká velký utz tak uvidíme a také se dozvím odhad váhy miminka,myslím,e velká není.Psala jsem příspěvek,e moje mamka rodila KP mě a bez komplikací,byla jsem mení myslím 2800g.
Není tady
Matali, jak jsem psala vý, mám za sebou porod KP, ve probíhalo tak, jak mělo, byla jsem připravená na dlouhý porod, věděla jsem, e se nesmí tlačit, e miminko musí samo sestoupit do porodních cest, e ho nesmí popotahovat .....a jsem kus enský, ádný tintítko, mám fyzičku, te při odhadu 2,8kg jsem myslela, e to zvládnu!!!!
prod trval 20hodin, 3,5h na sále a nakonec komplikace. Malý nám tam málem umřel, zasekl se, půl tělíčka venku, půl ve mě, nesmí ho vytáhmout, aby se nelekl a nerozhodil ruce - to by byl opravdu konec....Bylo to straný, vude doktoři a sestry, srdíčko přestávalo bít..... prostě u bych NIKDY nerodila KP, i kdyby mělo mimi 1kg!!!!!
Vzde jsem četla, jak je to 2.přirozená poloha, ale teď vím, jak je to těký a jak blízko jsme byli u toho, e to malý málem nezvládl!!!! NIKDY bych si to neodpustila, kdyby byl císař, byl by běhen 20min. venku a zdravý jako rybka!!!!
Není tady
Matali napsal(a):
Ahojky vem,čekám druhé mimí asi holčičku jsem ve ve 30-tém týdnu a je hlavičkou nahoře,před čtrnácti dny také začínám mít trochu strach,můj první chlapeček byl hlavičkou dolů,ale měl tam navíc ručičku tak jsem byla docela potrhaná,i kdy porod byl celkem rychlý a Matýsek měl jem 3200g,ale vím,e mi pořád říkali,e neumím tlačit,proto také ty obavy,30.10. mě čeká velký utz tak uvidíme a také se dozvím odhad váhy miminka,myslím,e velká není.Psala jsem příspěvek,e moje mamka rodila KP mě a bez komplikací,byla jsem mení myslím 2800g.
Matali jetě má čas se otočit, neboj. Uvidí, e to bude dobrý!!!!!! Počkej co ti řeknou na tom velkým UZ.
Moje kamarádka taky rodila KP a taky si to teda uila, ale jetě se tím nenervuj a sna se nad tím zatím nepřemýlet!!!!!
Není tady
Na začátku listopadu půjdu na sepsání k porodu,vůbec nevím jak postupují v Ústecké porodnici jestli dávají na výběr opravdu nevím,Andri,ale kdy čtu jak to dopadlo u tebe tak mi normálně tečou slzy,hlavně,e to dopadlo vechno dobře a Tobiáek je v pořádku.
Jetě Andri se chci zeptat kde jsi rodila a byl to tvůj první porod,viď?
Holky a jak je s kojením,kdy se rodí císařem tak se nezačne tvořit mlíko?Znám jednu maminu co rodila císařem a vůbec nekojila,mě by to docela mrzelo,já jsem kojila Matýska skoro dva roky,teď v těhotenství opravdu malinko ke konci jen jednou denně ráno a vůbec nebyl za celou dobu nemocný jen měl trochu rýmu,ze začátku to sice trochu trvalo ne se začalo tvořit mlíko a čtvrtý den po porodu,ale pak u to lo,jen jsem kojila od osmého měsíce jen z jednoho prsa,z druhého mlíko teklo pomaleji a malý neměl u trpělivost.
Upravil(a) Matali (24. 10. 2007 10:12)
Není tady
Mati, byl to můj 1.porod a rodila jsem v Litoměřicích a nemůu říct jediný patný slovo, byla jsem tam max. spokojená!
Mám 3 kamarádky po císaři a vechny kojí, jen se laktace zbrzdila, ale myslím, e 5.den u mlíčko měly
Není tady
Ahojky,tak se po době ozývám ,dlouho jsem maličkou neviděla na utz, naposledy 7.11.ale myslím,e se nic nezměnilo bohuel,mívám docela pichlavé bolesti chvílemi asi jak mě malá kopne asi do čípku,opravdu to chvílemi docela dost zabolí,tohle vůbec neznám u Matýska.Termín mám 3.1. tak u jdu opravdu do finále a strach z porodu se u mě zvyuje....Ve třicátém týdnu mě zjistili méně plodové vody,ale brzo se to upravilo na dolní hranici normálu,prý to můe být důvod proč se neotočila,nevím kdy mě můj dr pole na kontroly do porodnice,dám Vám pak vědět jak jsem na tom,ale necítím se moc silná....
Není tady
ahoj Matali,
ty jde rodit do Ustí?
Já jsem měla holku taky hlavičkou nahoru, a dr rozhodl pro císař.
Ale pozor na to kojení. Já jsem tam rodila císařem ve 34 týdnu. Tři dny byla v inkubátoru, ne kvůli tomu,e by měla nějaký problémy, byla ok, ale byla spavá. Chodila jsem tam za ní v době kojení, ale ona se neprobudila ani nepřicucla a na jip jí začali krmit sondičkou. Fajn, říkala jsem si a zkouela odstříkávat mlíko. Ale nelo to. 4 den jsem jí dostala na pokoj a sestry na estinedělí se prostě s ničím nepářou. Nemáte mlíko, tak jí udělali do normální flaky. Byla jsem hotová a ořvala to,e se mi mlíko u tuplem neudělá, kdy si malá zvykne na fláu . Druhý den nastoupili na směnu mladý holčiny a přinesli mi uv ve stříkačce. Moje rada - pohlídej si to tam. Ty sestry byly na mě hnusný, já depky, mám dva kluky a oba jsem kojila a ted prostě po třetí jsem chtěla kojit taky. Nakonec mi pomohla odsávačka, kterou mi přivezl. MLíko se mi udělalo a 9 den, postupně vypila 5 .10 a tak a 12 den jsme jeli domů plně kojený.
Není tady
Matali, se mnou byla v porodnici holčina po císaři se spinálem, nemohla se chuděra ani hnout, jak jí bylo zle. Ale mlíčko se jí udělalo, odsávala a občas jí malého přinesli na kojo, kdy jí bylo líp. Kdy li domů, malého museli dokrmovat UV, pak se doma ve upravilo a u jen kojí.
Není tady
Duičko,já jsem rodila v Ústí první mimčo a byla jsem mooc spokojená,vlastně i s přístupem sestřiček na estinedělí...tak jsem chtěla moc do Ústí také podruhé,budu vás informovat jak a co a mě dr pole na kontroly do porodnice.Taky chci moc kojit,Matýska jsem kojila skoro dva roky a vůbec nebyl nemocný,jen měl trochu rýmu,a teď začal kalat,nekojím od září....Zatím pa,pa holky
Gabrielle co znamená spinál....
Není tady
Matali - tak dej vědět. Přeju ti bezproblémový porod a i to kojení
Není tady
Dobrý den maminy ,ozývám se po delí pauze..mám u doma teď dvě děti tak nějak nestíhám,árinka zústala koncem pánevním,měla se narodit dle posledních měsíčků 3.1.,ale narodila se trochu dříve 24.12..,večer 23.12 jsem myslela,e mě tak malá tlačí dole na močák ,e u mám chvílema problém udret moč a tak jsem si vzala vloku,bylo to takové po trokách,po půlnoci jsme si ly lehnout a mě nějak bolelo břicho a pak přila první kontrakce,tak jsem vstala,e stejně nebudu moct spát a pobalila věci do porodnice,kontrakce se rychle zkracovaly,kolem páté u byly po 5-ti minutách,la jsem se jetě osprchovat a chytla mě kontrakce ve spre a tak jsem fňukala,e jsem vzbudila přítele,ale stejně u byl čas jet do porodky,pří kontrakcích jsem měla problém zadret čůrání,ale jak se ukázalo byla to plodovka,myslela jsem,e odejde najednou ne takhle po trokách,u prvního porodu mi jí píchali a v porodnici,v porodnici jsme byli kolem půl esté,měla jsem u hezký nález dobře jsem se otvírala,chtěla jsem názor Dr jak tedy,jestli císař nebo přirozený porod,klonili se k přirozenému podle rychlého postupu otvírání,miminko podle utz mělo 3400g,nechali mě pak podepsat papír,e si přeji přirozený porod,bylo to velmi těké rozhodnutí,protoe jsem nechtěla ohrozit miminko,ale rozhodla jsem se asi správně porod byl rychlý,musela jsem hodně tlačit,ale zvládla jsem to a v 7:08 se narodila árinka měla 50 cm a 3400g,měla jsem nástřih hráze ale čípek to vydrel(při prvním porodu mě prasknul,byl to porod hlavičkou se salutující ručičkou),hodinu po porodu jsem měla krvácení,jetě se nestáhla děloha,jinak ádné komplikace.
Mějte se
Není tady
Matali, to je super, jak jsi to zvládla !!! gratuluju, jsi statečn¨á a doktoři Ti tedy dobře poradili, krásné fotečky :-)
Není tady
Porod koncem pánevním
Rodila jsem v roce 2007 v Ústi nad Labem koncem pánevním, byl to můj druhý porod po dvou letech od prvního porodu,malá se rozhodla přijít na svět o 10 dní před termínem přímo na tědrý den,odhad miminka byl dle utz do 3500g a při příjmu kdy jsem měla kontrakce po pěti minutách mě porodní asistentka vyetřila,...e se krásně otvírám,u to bylo myslím na 8 prstů a pak to lo vechno ráz na ráz ani nestihly udělat klistýr a lo se hned na porodní sál i kdy to bolelo moc tak to bylo snesitelné a poporodní zraněni jen ití po nástřihu, miminko mělo 3400g, proč to tady píu, protoe o devět a půl let později tedy jsem čekala dalí mimčo,letos v červenci 17-tého jsem měla termín dle Utz a rozhodla jsem se rodit v Teplicich, protoe manel s dětmi to mají za mnou blí,nemusí jezdit do Ústí.
Stejné v tom,e se od 30 týdne neotočila hlavičkou dolů zase holčička, ale s tím rozdílem,e se jí na svět a tak nechtělo porod tedy vyvolávaný naplánoval se na první termín dle utz chápu dělá se to aby miminko nebylo příli velké a lo to přirozenou cestou, kdy je u mě předpoklad,e by to mohlo tak jít jako minule.Ale tím,e tento porod byl vyvolávaný dvěma tabletkami a vliv třeba i věku tak byl velmi bolestivý i kdy vechno lo rychle, příjem v 7 hodin to se jetě nic nedělo, jen mi dva dny před tím odela hlenová zátka,otevřená na dva prsty myslím, pak kolem 8 první tabletka to se jetě nic nedelo pak monitor miminka to bylo jetě jen trochu bolestivé a po druhé tabletce po 10 u to bylo více bolestivé a kdy mě dovolily chodit tak se to rozjelo opravdu zhusta potřebovala jsem na záchod na velkou a klistýr u jsem nezvládla a pak u na porodní sál, branka se rozpadala před očima podle Dr.Na starost mě měla Dr. Elika Humlová a prý,e během dopoledne porodím,odhad to byl dobrý a porodila jsem po 12 h ve 12:38 , ale tento porod byl pro mě straně bolestivý, prosila jsem a mě nějak pomůou ve finále, potom po porodu mi paní Dr. říkala,e jí nemůou tahat za noičky, e místo do řevu musím zavřít pusu a tu sílu a bolest dát do tlačení ,ale nikdo nebyl na mě zlý,dokázala jsem to, ale měla jsem pocit,e jsem si áhla na dno svých moností,ale lo to vlastně rychle,malá měla 3350g a rodila mě tedy Dr.Humlová a přizvala si i primáře kdyby byly komplikace,musím ji poděkovat za profesionální přístup,byl tam jetě jeden Dr. kterého jsem se drela za ruku jako klítě,který se jen díval,protoe konec pánevní se nerodí kadý den.Paní Dr
říkala,e je to ukázkový porod,mohla bych prý točit videa,mám jen nástřih a dva stehy, ale byla jsem z tohoto porodu hodně psychicky rozhozená,nevěděla jsem skoro, která jsem je to pro mě jetě čerstvé, ale miminko za to stojí přeci, jetě jsem si vzpoměla,jak malou po porodu paní Dr. drí a já říkám není přiduená je v pořádku.... paní Dr. je naprosto v pořádku.A jak se bude jmenovat já Linda, a ona na to, e to není tak časté,e si nevzpomíná kdy rodila Lindu...Měla Apgar skóre 10-10-10 stejně jako moje druhorozená dcera árka.Vybavení porodnice vypadá,e má hodně za sebou, potřebovali by určitě finační injekci,ale nejdůleitějí jsou lidi a tým kolem Dr. Humlové byl super a profesionální.
matali | 24.07.2017 22:10:08 |
Není tady
Koukám,e tato diskuze je jetě ivá tak přidávám příspěvek,protoe jsem sem psala před bezmála deseti roky.Před tím mi bylo 33 a nyní 42 roků,miminko bylo neplánované, myslela jsem,e u neotěhotním,měla jsem i tzv.měsíční dělohu - poloha otočená dozádu,při které je prý těké otěhotnět,ale chtěné samozřejmě 😊
Není tady
Stránky: 1 2