6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Stránky: 1 2
Ahoj holky je vůbec moné porodit KP ? JE mimi potom zdravé, přeije to?
Není tady
myslím e duička, jde to ale dře to.....
Není tady
u jsem to nala
http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=17430
Není tady
Není tady
Jde to, ale velice těko větinou se přistupuje k císařskému řezu.Taky hodně záleí na tom jak je miminko velké.Moje první dcera byla taky KP měla jen tři kila,zkouela jsem rodit normálně ale ona nesestupovala take udělali císaře.
Není tady
Kamaradka rodila tri a pul kiloveho chlapecka doncem panevnim a je naprosto v poradku, ale rikala,ze to byla drina....
Není tady
Já jsem rodila zadečkem 2.dceru,měla 3 350g a porod trval 18hodin,lo to pomaleji kdy naléhá měkká část mimča,ale je zdravá jen měla trochu zhmoděný genitál jak ji tahali,ale během 2dnů dobrý.A závěr porodu byl rychlý,ale byl to u druhý porod,ne 1. tak nevím.
Není tady
Já jsem rodila císařem. Byla koncem pánevním, ale dr rozhodl řez - protoe přirozeně by to prý trvalo straně moc dlouho, ( a navíc kvůli čípku - byla jsem po konizaci)
Není tady
Moje mamka mě porodila KP,přirozenou cestou a říkala,e to nebylo tak strané,byla jsem,ale mení,měla jsem 48cm a 2850g
Není tady
Já jsem rodila KP první dítko, byla jsem doktorům vděčná za to, e mě nechali rodit přirozeně. Chlapeček měl 3400g, lo to jak po másle, ale byla jsem více nastřiená! Říkali mi, e to byl KP s jednou noičkou, ani si nedovedu představit, jak tam byl pokroucený. Za rok jsem rodila holčičku, la ven hlavičkou a porod se mi zdál bolestivějí, tak nevím jestli to nebylo tím nástřihem??
Není tady
Ahoj Sereno. Proc by to dite nemelo prezit? Konec panevni je jedna z fysiologickych poloh, sice jen ve 4%, ale je... Je to pomalejsi a vzdy by u toho mel byt starsi dr ve sluzbe, ale dneska stejne vetsinou rodi konec panevni cisarem, zejmena, kdyz je dite vetsi. Neboj, treba se prcek jeste otoci.
Není tady
No holky, právě, e se dr. a lidi kolem divili, e se vůbec teĎ na konci 35.týdne mimi rozhodlo znovu otočit hlavičkou nahoru. Mimi má kolem 2,5kg co je na KP v pohodě, ale raději přistupují k císaři. No a dali mi na výběr, ne jako e budu čekat do termínu a pak se teprve rozhodne, to ne. U jsem se nejspí rozhodla pro císař. Ale tajně pořád doufám, e to jetě malá zkusí a otočí se.
Není tady
Sereno, budeme drzet palce, aby mala "dostala rozum" a otocila se. Porodni asistentky na kurzu nam povidaly o pripadech, kdy se dite otocilo v den porodu Nebyva to casto, ale stava se to. Jinak ja bych se asi rozhodla stejne jako Ty.
Není tady
SIlwi díky, ale já nebudu nejspí čekat na přirozený porod, dostanu termín a jedu. Tak nějak to říkali včera v porodce. Kdy se otočí tak se otočí. Budu astná, je to nejspí poslední porod, na dalí se u nechystáme, tak bych to chtěla zvládnout přirozenou cestou.
Není tady
U nas jeste taky neni jasno, jak to bude.
Není tady
Ahojky Sereno a ostatní maminky.
Já jsem rodila své druhé dítě koncem pánevním a myslím si, e to bylo lepí ne hlavičkou.Porod trval i s bolestí dvě hodinky a malá měla 3,5kg a 51cm.Myslím si, e pokud to miminko nějak neohrouje, tak je určitě lepí porodit přirozenou cestou.Je to i lepí pro mimčo i pro maminku, třeba ohledně kojení.Já jsem vděčná, e se nerozhodli pro císaře a mohla jsem si vymodlenou holčičku hned pochovat.Pá...
Není tady
já jsem taky rodila KP, malá měla 2490g a 48 cm, porod byl rychlý, do hodinky a nepřilo mi to tak straný. nemám s čím srovnávat, ale vím e bych dalí chtěla rodit tak "snadno" jako malou. měla jsem teda nástřih a ití mě bolelo snad víc ne porod. jinak mě taky vyhroovali, e půjdu na císaře, taky plánovali termín, pak si to zase jiná dr. rozmyslela a nakonec jsme jim s malou nedaly anci, prostě 2 týdny před porodem řekla Kristýnka DOST a la ven, zadečkem a up up. jo a jetě chci říct e jediný co tak měla moncla na zadečku, jinak úplně zdravá a měla nádhernou hlavičku jako melonek, nebyla vůbec pomačkaná.
tak přeju dobrý a rychlý porod, sereno
Není tady
snoopy a holky, moc děkuji
Není tady
KP zadeček + s nokama před 31 lety, v pohodě. Dalí 2 porody normálně hlavičkou.
Není tady
mamka mě rodila KP a byla z toho docela KO , měla jsem jetě k tomu nohy za hlavou, take si určo uila. Ale vytlačila a jsem tady
Není tady
Tak jak to vypadá Sereno s mimískem?U se otočil nebo ne?
Není tady
serena - zrovna teď nám na porodních kurzech PA říkala, e konec pánevní se přirozenou cestou rodí pouze v případě, e je mimčo zadečkem dolů a noičky má jako nataený nahoru podél tělíčka, take vlstně kdy se narodi tak je jakoby "přeloený napůl" ale prý je to v pohodě, jen to občas dýt trvá.
Jiank jestli tě alespoň trochu uklidním, tak kamarádka měla klučíka taky zadečkem dolů a vichni jí říkali e u se neotočí, e u je pozdě a ono hups, ve 38tt se otočil - přímo na utz v porodnici, take neboj, moná si to ten tvůj prcek taky jetě rozmyslí
Není tady
Ahoj holky mimís se otočil ve 37+0. Jene dr. říká, e není vyhráno. Kdy je to takový stěhovavý ptáček, tak se jetě můe zase do porodu přetočit KP. Tak se uvidí, bude to kontrolovat a do porodu.
Není tady
Myslím e není čeho se bát. My to taky zvládly,trvalo to, bolelo to a bylo to.A bude mít prcka v ruce na bolest zapomene. Hlavně musí věřit sobě,prckovi a personálu v porodnici. Tak drím palce;)
Není tady
Ahojky,
rodila jsem KP a u bych do toho NIKDY nela i kdyby mělo mít miminko 1,5kg!!! od 3,5kg se dělá automaticky císař.... Můj chlapeček měl 3150 (odhad byl 2,8kg, proto jsem se rozhodla to zkusit, přeci jen je to 2. přirozená poloha,....) Porod trval 20 hodin, to by mi nevadilo, ale hrůza byla při kontrakcích netlačit - miminko musí sestoupit samo, take jen prodýchávat. Na sále jsme byli 3,5 hodiny, tato fáze prodýchávání trvala 2 hodiny a bylo to utrpení, otáčeli mě ze zad na stranu, pak zpět a nadruhou....pak malý sestoupil, ale lo to pomalu. Pak jsem viděla jeho zadeček, ale trvalo snad dalí hodinu, ne proel celý - jak se tam zasekl, srdíčko odcházelo, museli mi dávat masku, abych dýchala pro něj...ty pohledy vech byly straný, věděla jsem, e je hodně zle, ale nelo to nijak uspíit - nesmějí ho vytáhnout, aby se nezasekl jetě i rukama....na císaře bylo pozdě - 1/2 venku a 1/2 ve mě.....nakonec to ve dobře dopadlo, ale byl to málem ten nejhorí okamik v ivotě, dlouho ho oivovali a pak převáeli na JIP do jiné nemocnice......doteď mám slzy v očích, kdy se mě někdo zeptá na porod a nejsem schopná o tom mluvit.....mám z toho noční můry, pocit, e jsem díky mýmu "hrdinství" málem o to zlatíčko přila....moná to u nás byla shoda blbých náhod, ale NIKDY u rodit přirozeně nebudu, pokud bude KP!!!!
Upravil(a) Andri (8. 8. 2007 15:03)
Není tady
Stránky: 1 2