Oznámení

1. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednoduše upéct to nejlahodnější cukroví!

1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je všechny a také tradice s nimi spojené.

#26 13. 1. 2008 2:18

han
♥♥♥----

Re: Rýže jako z "číny"

Přidávám se,vařím jedině v mikrovlnce.Jinak jí ani neumím.lol

Není tady

#27 17. 2. 2008 17:59

Somaia
Host

mondiale napsal(a):

tak už jsem párkát tu jasmínovou (sypkou) rýži..vařila jsem ji přesně podle návodu,ale vždycky je taková "rozplizlá"..neví někdo čím to může být??jestli mám dát třeba víc vody nebo mín?déle vařit nebo kratší dobu??

podle osvědčeného babičkovského receptu se krásně sypká rýže získá tak, že se opláchnutá krátce osmahne v hrnci na oleji  a zaleje studenovou vodou tak, aby byla ponořená na šířku dvou prstů. Do rozpůlené cibule se zapíchá několik hřebíčků a vloží se k rýži, rýže se mírně osolí a přivede k varu, přikrytá pokličkou se dusí na mírném ohni až do vyvaření vody. Hrnec se pak zabalí do novin a ováže  utěrkou . Nejméně na 30 minut se schová do peřin. Při dodržení postupu se mi nikdy nestalo, že bych jedla rozvařenou rýži. Absolutní sypkost je zaručena u všech druhů.

Upravil(a) Somaia (17. 2. 2008 18:00)

#28 18. 2. 2008 18:02

ajaE
♥♥♥♥♥--

Ja ji delam takto-na jemno cibuli na olej-malo,nechat zesklovatet -ryzi jako trochu orestovat pridat vodu,sul a jak se zacne varit stahnout na minimum a ta je pak vonava a krasne sypka.

Není tady

#29 26. 2. 2008 23:47

Zuzík
♥♥-----

Já dělám rýži v troubě, nebo remosce.Rýži opláchnu, dám studenou vodu, polovinu cibule ze zapíchnutými 2 hřebíčky.Na 2 prsty na  rýži vody a peču.Naučila mě to takto kamarádka chutná mi víc, než klasicky vařená.Třeba rizoto taky peču a výborný, jen s ním občas zamíchám.Taky jsem slyšela, že když se rýže vaří, nemá se s ní vůbec míchat.

Upravil(a) Zuzík (26. 2. 2008 23:49)

Važte si člověka, zvláště, jste-li jím.

Není tady

#30 13. 3. 2008 17:18

Nick3594
Host

Dělám ji stejně jako  ajaE a je vynikající tummenupp.

NÁŠ TIP:

Zápatí