1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Přidávám se,vařím jedině v mikrovlnce.Jinak jí ani neumím.
Není tady
mondiale napsal(a):
tak u jsem párkát tu jasmínovou (sypkou) rýi..vařila jsem ji přesně podle návodu,ale vdycky je taková "rozplizlá"..neví někdo čím to můe být??jestli mám dát třeba víc vody nebo mín?déle vařit nebo kratí dobu??
podle osvědčeného babičkovského receptu se krásně sypká rýe získá tak, e se opláchnutá krátce osmahne v hrnci na oleji a zaleje studenovou vodou tak, aby byla ponořená na ířku dvou prstů. Do rozpůlené cibule se zapíchá několik hřebíčků a vloí se k rýi, rýe se mírně osolí a přivede k varu, přikrytá pokličkou se dusí na mírném ohni a do vyvaření vody. Hrnec se pak zabalí do novin a ováe utěrkou . Nejméně na 30 minut se schová do peřin. Při dodrení postupu se mi nikdy nestalo, e bych jedla rozvařenou rýi. Absolutní sypkost je zaručena u vech druhů.
Upravil(a) Somaia (17. 2. 2008 18:00)
Ja ji delam takto-na jemno cibuli na olej-malo,nechat zesklovatet -ryzi jako trochu orestovat pridat vodu,sul a jak se zacne varit stahnout na minimum a ta je pak vonava a krasne sypka.
Není tady
Já dělám rýi v troubě, nebo remosce.Rýi opláchnu, dám studenou vodu, polovinu cibule ze zapíchnutými 2 hřebíčky.Na 2 prsty na rýi vody a peču.Naučila mě to takto kamarádka chutná mi víc, ne klasicky vařená.Třeba rizoto taky peču a výborný, jen s ním občas zamíchám.Taky jsem slyela, e kdy se rýe vaří, nemá se s ní vůbec míchat.
Upravil(a) Zuzík (26. 2. 2008 23:49)
Není tady
Dělám ji stejně jako ajaE a je vynikající .