4.března : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 4.března : Směňování věcí provází lidstvo od jeho počátků.Nový SWAP Babinet pro všechny! 4.března : Stálice mezi moučníky? Vláčná a rychlá hrníčková bábovka z Granka 4.března : Krásná velikonoční dekorace. Stačí stará dřevěná krabička |
|
|
Ahojky, určitě jste všichni byli někdy v čínské restauraci...nejvíc tam miluju tu jejich rýži, nevíte někdo jak na to,aby byla taky taková jako tam??
Není tady
zaklad je pouzit jazminovu
Není tady
Nejlepsi je sice Thajska ryze. Ale jak pise Oxi je to jasminova ryze. Ten kdo si ji jednou koupi, uz bude varit jen ji.
Není tady
díky moc...v běžném obchodě ji asi neseženu,co..nevíte někdo,kde by se dala koupit někde na Praze 1?
Není tady
Maju ju v kazdom supermarkete
Není tady
tak to je super..díky mooooc
Není tady
Mondiale taky jsme jednou koupili tuto rýži v supermarketu a není to ona.Já rýži nemusela,ale jak jsem ochutnala tuhle jasmínovou,takuž žádnou jinou.My ji teda kupujeme u Vietnamců je to 5 kg pytel.Kdyžtak se s nima domluv na nějaék tržišti určitě jich tam taky máte víc jak dost.Ahoooj
Není tady
Janila aj v supermarketoch v oddeleniach s exotickymi potravinami kupis kvalitnu jazminovu ryzu. Ale ano, v cinskych bistrach sa da tiez kupit.
Není tady
Upravil(a) Janila (17. 4. 2007 15:35)
Není tady
Tak jsme asi vybrali špatný druh.Jenže v našich supermarketech žádné takové koutky nejsou a nebo když jsou,tak je tam pár luštěnin.Možná,že u vás je to lépe zásobené.A v Praze tam jsou určitě na to speciální obchůdky,kde seženeme od koření aaaaaž nevím po co dobré.
To mě nenapadlo se zeptat v bistru.Tchýně bydlí na patře s Vietnamcema,tak už to od nich bereme leta už i za nějakou symbolickou cenu.Protože tady chtěli / dneska nevím/ za kg 40,-Kč.Ale já říkám radši si přidám a koupím si co mi chutná.
Nevím,ale dneska mi nějak blbne net.Napřed se to neodešle a pak to tu mám 2x.
Upravil(a) Janila (17. 4. 2007 15:37)
Není tady
Janila - ja som z Prahy
Není tady
tak to se povedlo tak to vidíš sama,že tam máte velký výběr samých dobrot.
Není tady
S tím souhlasím. Ještě se mi nestalo, že bych v Praze něco nesehnala...
Není tady
Jasmínová rýže je výborná, ale sypká, vařit dle návodu. Stejná ve varných pytlících se mi nějak nepovedla, i když jsem ji vařila na malém plamínku, byla nějak kašovitá. V restauracích dělají rýží ve speciální hrncích.
Jinak já dělám normální rýži tak, jak mě to naučila mamka a je vždy krásně sypká.
Dát vařit konvici vody a pořád držet při varu. 1/2 kg rýže v míse spařit a slít vodu. Do kastrolu dát trochu oleje a na to vsypat tu spařenou rýži a rychle vařečkou orestovat až je jakoby doskleněna pak zalít vařící vodou, asi 2cm nad rýži, osolit, přidat pár kuliček nového koření, na měsíčky rozkrájenou cibuli a když se to začne vařit ztlumit plamínek na co nejméně, aby jen tak malilinko olizoval kastrol a tak pomalu vařit (asi 15 min) doměkka.
Není tady
Mně ještě mamka radila pár hřebíčků, rýže zůstane bílá a navoní ji.
Není tady
Janila napsal(a):
tak to se povedlo
tak to vidíš sama,že tam máte velký výběr samých dobrot.
nie sama, SAM (muz)
Upravil(a) Oxi (18. 4. 2007 12:27)
Není tady
tak už jsem párkát tu jasmínovou (sypkou) rýži..vařila jsem ji přesně podle návodu,ale vždycky je taková "rozplizlá"..neví někdo čím to může být??jestli mám dát třeba víc vody nebo mín?déle vařit nebo kratší dobu??
Není tady
Já normálně kupuji rýži 4 sáčky za 10 Kč. Jazmínovou jsem koupila 4 sáčky za 45 Kč,vařila dle návodu a byla to stejná lepenice, jako když se mi někdy nepodaří ta laciná, takže pro mé barbary škoda peněz.
Není tady
Aneri napsal(a):
Já normálně kupuji rýži 4 sáčky za 10 Kč. Jazmínovou jsem koupila 4 sáčky za 45 Kč,vařila dle návodu a byla to stejná lepenice, jako když se mi někdy nepodaří ta laciná, takže pro mé barbary škoda peněz.
Já koupila jasmínovou. Byla moc dobrá, akorát to u nás doma "smrdělo" stejně jako u číňanů
Není tady
Asi máme každý jiné Čínany, ale já chodím k Číňanům právě na rýži, která ničím nevoní (jasmín mi přímo smrdí) a je krásně bílá, lepkavá, nabírají ji z hrnce špachtlí a drží krásný "uhňoucaný" tvar, ale přitom má jedinečnou chuť. Když jsem se ptala, prý to největší kouzlo tkví právě v tom hrnci a lze takto udělat skoro každá kvalitní rýže...
Tudíž rada, koupit jasmínovou rýži, která je úžasně sypká mi nepříjde zcela v pořádku.... Vždyť sypká rýže je v podstatě skoro každá od Vitany přes Uncle B. až po neznačkovou z diskontu.... ale udělat skoro neochucenou a lepivou a přitom výbornou a nerozvařenou rýži jen tak doma v kastrolku, jóoo to je kumšt.... ale zatím nevím, jak bez rýžového hrnce....
Není tady
Můj kolega byl velký cestovatel a po návratu z Číny tvrdil, že ta správná lepivá rýže je z poslední sklizně. Dokonce tvrdil, že Číňané si nechávají tu čerstvější, ostatní vyváží. Aby zůstala krásně bílá, přidává se hřebíček.
Není tady
Jasminova ryze je ryze do ktere se pridava jasminove aroma. Cinani vari ryzi tak, ze ji davaji do studene vody a teprve pak privedou do varu. A jak spravne uvedl Macex, jedi ji hulkami a proto neni uplne sypka.
Není tady
mondiale napsal(a):
tak už jsem párkát tu jasmínovou (sypkou) rýži..vařila jsem ji přesně podle návodu,ale vždycky je taková "rozplizlá"..neví někdo čím to může být??jestli mám dát třeba víc vody nebo mín?déle vařit nebo kratší dobu??
Já jsem ji měla vždy dobrou, ale jakmile se to začně vařit, musí se velmi ztlumit plamínek plynu, aby jen tak malinko hrnec olizoval.... Jesli máš elektrické plotýnky, musí se asi použít 2, přendat to pak na tu druhou, která tak nehicuje. Jakmile se rýže vaří zprudka, je to rozvařená kaše.
Upravil(a) Décima (5. 6. 2007 12:45)
Není tady
Asi Vás naštvu, já vařím rýži v mikrovlné troubě! Rýži zaleju studenou vodou, zapnu dle výkonu na 15 min. /stará trouba byla za 20 min/. Je vždy akorát, nelepí, né kaše, sypká, bílá....Ted mám lepší MVT, tak za 15 min. Ani voda tam už není....zalévám normálně a to je porce pro 3-4 lidi. Normálně už ji ani vařit neumím....
I tu Basmati jsem tak vařila...pravda, chut Basmati a vobyč. srovnat málem nelze....
Není tady
Mě jde rýže jednoznačně nejlépe uvařit v mikrovlně také.
Není tady