6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
mam problem. s manzelom sme spolu 13 rokov, 10 rokov ako manzelia. mame 2 deti, vo veku 9 a 2 roky. ja som momentalne na materskej dovolenke. nas vztah by som charakterizovala ako vcelku vyrovnany, kazdy z nas mal dostatok casu na seba a svoje konicky...stalo sa to, ze manzel len tak z udy ci rozmaru zacal chatovat na internete, kde sa zoznamil s jednou zenou...nakoniec sa stretli ( asi 10 krat) a on sa do nej zamiloval(fyzicky spolu nic nemali)...trva to vsetko aj s pisanim a tymi stretavkami 3 mesiace....mala som iste podozrenie, ale k vsetkemu sa priznal sam, ked to s nou ukoncil...nezvladol ten tlak, tak mi to povedal. rozhodol sa pre mna, vraj ma ma rad a chce ostat s nami...k nej ju viaze ,,chemia,, , a vraj vie, ze stejne kazdy vzah skonci na stereotype...ja som mu odpustila, milujem ho a chcem, aby ostal nami...ako teraz? co s tym vsetkym? ako sa k nemu spravat, ked vidim, ze ho to este boli? a co ja? ako sa nad to vsetko mam povzniest?
Není tady
nika1971 napsal(a):
mam problem. s manzelom sme spolu 13 rokov, 10 rokov ako manzelia. mame 2 deti, vo veku 9 a 2 roky. ja som momentalne na materskej dovolenke. nas vztah by som charakterizovala ako vcelku vyrovnany, kazdy z nas mal dostatok casu na seba a svoje konicky...stalo sa to, ze manzel len tak z udy ci rozmaru zacal chatovat na internete, kde sa zoznamil s jednou zenou...nakoniec sa stretli ( asi 10 krat) a on sa do nej zamiloval(fyzicky spolu nic nemali)...trva to vsetko aj s pisanim a tymi stretavkami 3 mesiace....mala som iste podozrenie, ale k vsetkemu sa priznal sam, ked to s nou ukoncil...nezvladol ten tlak, tak mi to povedal. rozhodol sa pre mna, vraj ma ma rad a chce ostat s nami...k nej ju viaze ,,chemia,, , a vraj vie, ze stejne kazdy vzah skonci na stereotype...ja som mu odpustila, milujem ho a chcem, aby ostal nami...ako teraz? co s tym vsetkym? ako sa k nemu spravat, ked vidim, ze ho to este boli? a co ja? ako sa nad to vsetko mam povzniest?
Niko,jak si muzes byt jista,ze spolu nic nemeli.Myslis,ze by se te priznal?Never tomu.Ja jsem byla taky milenka a byvali pritel nikdy sve manzelce nepriznal,ze jsme se spolu neco meli vzdy ji rikal,ze jsem jenom kamaradka pritom jsme spolu intimne zili neco pres rok.Navic jak pises,ze se spolu 10 krat setkali to myslis,ze si spolu jenom povidali.....?
Upravil(a) eremuruss (17. 4. 2007 9:14)
Není tady
Já bych řekla, že o to zas tak nejde, jestli spolu spali či nespali ... Niky jde spíše o to, jak se s tím vyrovnat a jak přečkat tuhle šedou dobu. Důležité je, že chce manžel zůstat s ní ... to, že spolu spali by jí řekl, kdyby mu byla lhostejná!
(měla by vycházet z toho, co jí říká, když říká, že spolu nespali - tak spolu nespali) ...
Niko - zkus zabrousit na život po nevěře ... tam, si myslím, najdeš odpověď i na své otázky. Hodně sil přeji.
Upravil(a) Feuria (17. 4. 2007 9:24)
Není tady
eremuruss napsal(a):
nika1971 napsal(a):
Niko,jak si muzes byt jista,ze spolu nic nemeli.Myslis,ze by se te priznal?Never tomu.Ja jsem byla taky milenka a byvali pritel nikdy sve manzelce nepriznal,ze jsme se spolu neco meli vzdy ji rikal,ze jsem jenom kamaradka pritom jsme spolu intimne zili neco pres rok.Navic jak pises,ze se spolu 10 krat setkali to myslis,ze si spolu jenom povidali.....?
v tomto mu verim, ze spolu nic nemali..pretoze sa stretavali len na pol hodinu-hodinu, vonku na ihrisku s jej 10 rocnym synom...ona je tiez vydata, aj ked s manzelom spolu velmi nevychadzaju...keby nechcel, nepovedal by mi nic a vo vztahu by pokracoval...ale vidim, ze ho to trapi, ze ma ranil...
Není tady
Musíš to překousnout, třeba se ti to jednou taky stane,že se zamiluješ. Jestli je jinak všechno v pořádku tak to zase taková tragédie neni. Když ti to řekl a nic s ní neměl. To je v pohodě.
Není tady
Feuria napsal(a):
Já bych řekla, že o to zas tak nejde, jestli spolu spali či nespali ... Niky jde spíše o to, jak se s tím vyrovnat a jak přečkat tuhle šedou dobu. Důležité je, že chce manžel zůstat s ní ... to, že spolu spali by jí řekl, kdyby mu byla lhostejná!
(měla by vycházet z toho, co jí říká, když říká, že spolu nespali - tak spolu nespali) ...
Niko - zkus zabrousit na život po nevěře ... tam, si myslím, najdeš odpověď i na své otázky. Hodně sil přeji.
presne, dakujem za radu...v podstate je to jedno, ci spolu mali nieco alebo nemali...ja mu verim, ze nie...ide o to, ako sa s tym vyrovnat, ako pomoct manzelovi prekonat tu krizu
Není tady
IvaPR napsal(a):
Musíš to překousnout, třeba se ti to jednou taky stane,že se zamiluješ. Jestli je jinak všechno v pořádku tak to zase taková tragédie neni. Když ti to řekl a nic s ní neměl. To je v pohodě.
ved to tak beriem, ze stat sa to moze...clovek sa stretava z roznymi ludmi, aj takymi, kt. su mu sympaticky...a beriem to tak, ze v nasom vztahu mame malo priestoru na spolocne chvile...stale s detmi a o detoch,, to tiez nie je nic moc...
Není tady
No, především bych pomohla sobě v překonání krize ... Manžel se do ní sám dostal a měl by se z ní taky dostat ven! ... Každý jsme snad odpovědný za sebe! Ty mu pomůžeš leda tím, když sama budeš v pohodě ... To ostatní je na něm!
Tohle se stává a po většinou to časem vyšumí ... Ty věnuj energii především sama sobě a dětem !
Upravil(a) Feuria (17. 4. 2007 9:40)
Není tady
nika1971 napsal(a):
IvaPR napsal(a):
ved to tak beriem, ze stat sa to moze...clovek sa stretava z roznymi ludmi, aj takymi, kt. su mu sympaticky...a beriem to tak, ze v nasom vztahu mame malo priestoru na spolocne chvile...stale s detmi a o detoch,, to tiez nie je nic moc...
moc dobře to znám,taky jsme sami skoro nikdy nebyli, dneska vím že to bylo špatně. Teď už jsou děti větší , chodím do práce, ten doma začal taky trochu žárlit a to taky neni na škodu.
Není tady
jak pomoci manželovi překonat tu krizi??!! a co ty?? promin...chlapi (NE VSICHNI) mají ve zvyku se svěřit partnerce se svou neverou ..tedy tady to tedy - když tvrdíš - nevěra nebyla - ale svěřil se - aby ulevil svému svědomí...tížilo ho že "ti ublížil"....ted to tíží tebe....je to tedy jen jedna z možných variant...možná se pletu...
Jak píše Fe, nejde tady tak zcela o to jestli "s ní něco měl" nebo ne...kolikrát je to i lepší když je tam "jen" sex a ne city....asi si měli co říct i bez sexu...a bylo jim spolu dobře....a už není...manžel ti asi opravdu nechtěl ubližovat...tedy jak ti mohl ubližovat když jsi o tom něveděla že??!! no a tak to skončil a pro jistotu tu to ještě řekl...no nevím radu nemám jen jsem vyjádřila svuj názor....
když s ní nespal pak vubec nedokážu pochopit proč ti o ní vubec říkal
vždycky se mi líbí řeči typu - byli spolu jen hodinu...s dcerou bla bla....ty jsi je viděla? jsem ošklivá ale nemužu jinak, tuším že tohle není to co by jsi hchtěla slyšet....
Není tady
Musíš to brát tak,že opravdu nevíš co se v budoucnosti stane Tobě.Tlustá čára a jede se dál.Vím ,že to starý tam zůstane....ale to vytahovat,až když jde o život
Není tady
adra napsal(a):
jak pomoci manželovi překonat tu krizi??!! a co ty?? promin...chlapi (NE VSICHNI) mají ve zvyku se svěřit partnerce se svou neverou ..tedy tady to tedy - když tvrdíš - nevěra nebyla - ale svěřil se - aby ulevil svému svědomí...tížilo ho že "ti ublížil"....ted to tíží tebe....je to tedy jen jedna z možných variant...možná se pletu...
Jak píše Fe, nejde tady tak zcela o to jestli "s ní něco měl" nebo ne...kolikrát je to i lepší když je tam "jen" sex a ne city....asi si měli co říct i bez sexu...a bylo jim spolu dobře....a už není...manžel ti asi opravdu nechtěl ubližovat...tedy jak ti mohl ubližovat když jsi o tom něveděla že??!! no a tak to skončil a pro jistotu tu to ještě řekl...no nevím radu nemám jen jsem vyjádřila svuj názor....
vždycky se mi líbí řeči typu - byli spolu jen hodinu...s dcerou bla bla....ty jsi je viděla? jsem ošklivá ale nemužu jinak, tuším že tohle není to co by jsi hchtěla slyšet....
vies...ja som mala podozrenie...proste 6 zmysel...a asi to fakt sam nezvladol...mozna sa to v dvojke taha lepsie
Není tady
no a nebo v trojce
Není tady
Fe
nika1971: (to je rok narození však?)
měla jsi podezření,uhodila jsi a on se přiznal? v podstatě to nci neřeší tohleto...jako myslíš že když to ted ty víš bude se vám to lépe řešit jo??jako že mu v tom ted pomužeš....mimochodme jakou máš jistotu - obrazně řečeno - tu nemáme nikdy - že se s ní už nexhází...víš holčičko musíš být hodně silná a zatnout zuby a by jsi nemyslela na to jestli s ní zrovna v tu a tu chvíli není...jediné co ti dokižá já poradit je si říct: je to jeho věc, jeho boj...NE MUJ:-))))
Není tady
Lidi, prosim, stalo se mi uplne to same... vcera.
Pred mesicem jsem porodila mrtve dite a manzela ted potrebuju ze vseho na svete nejvic. Po navratu z nemocnice byly doma vsude ruze. choval se skvele. Ale asi po 14 dnech zacal byt divny, smutny, koukal do blba, tak jsem se vyptavala co se deje. vzdy rekl ze jen neco v praci...
Vcera to vyvrcholilo tim, ze jsme se poprve za 5 mesicu mohli milovat(rizikove teh.) a on byl neznej, krasne me libal a kdyz k tomu melo dojit, cjtel to (prominte) analne. Vim ze po tom vzdycky touzil a posledni dobou kouka porad na po*no s touhle tematikou. Me se to samozrejme nelibilo, kdyz po 5 mesicich se mame milovat, chci to normalne - na experimenty je spusta casu. A kdyz jsem mu to rekla, najednou zadna erekce... Tak jsem se vyptavala, co se deje, jestli nekoho ma... A ejhle. Rekl, ze je zamilovany do nejake slecny v praci...
Nejhorsi na tom je, ze uz se to jednou stalo - pred 3,5roky. A to se dokonce se mnou rozesel, i kdyz to bylo jen platonicke. Vim to, ze spolu tenkrat nic nemeli, protoze to byla moje sestra.
Za pul roku kdy jsme zili oddelene me chtel zpatky, najednou chtel rosinu, manzelstvi. TAk jsem si ho po vic jak roce vzala... Pak jsme se zacali snazit o dite, dokonce jsme navstevovali centrum asist. repr. KDyz se to podarilo, tak jsem v patem mesici musela porodit ... proste to nevyslo.
Vcera jsem byla u psychologa - jeste predtim nez mi to rekl a ten rikal, ze chci dite, ale nemuzu ho mit, protoze se podvedome bojim toho, ze mi to zase udela... A ten samy vecer...
Ja nevim jak dal... Mame naplanovane same doktory na genetiku a td, abychom se mohli zase snazit o dite.. Ale copak to jde, kdyz se takhle zamiloval??? Pry s ni nic nema, ze spolu chodili jen na obedy a ona ted dokonce odesla z prace nekam jinam.
Co mam delat? Rikal, ze to nejak prekona, ze mi nechce ublizit... ALe to rikal uz tenkrat taky a pak me stejne opustil. Mam strasny strach co bude dal... NEchci cekat... chci mit rodinu a krasny manzelstvi... Ale nejsem si jista, jestli on chce to same... Mam pocit jakoby se mu ulevilo,kdyz jsem potratila....
zamiloval se pry do ni tesne pred tim nez jsem otehotnela... ALe uz tenkrat sex stal za houby... Vse bylo podrizeno snazeni.
RIkal ze to prekona, dokonce souhlasi ze navstivime manzelskou poradnu. Dokonce jsem nas uz i objednala. Ale ja se bojiom, ze to dela treba prave proto, co vsechno se mi ted stalo a nechce mi vic ublizit... Asi je nevyzraly, treba se na tu rodinu jeste neciti... ja nevim...
Nweumim si predstavit, ze bych zase mela odejit... Mame dum, ktery je ale jeho. Cely jsem ho zaridila a jsem tu doma uz 5 let...
Nemam nic, nemam kam jit, jak zacit znovu...
Kdyz rekl, ze to zvladne, a ze si to nejak vyresi, jak se mam ted chovat dal? MAm delat jako ze nic? Ze se nic nedeje???
poradte mi prosim, jsem strasne zoufala....
Není tady
adra napsal(a):
Fe
nika1971: (to je rok narození však?)
měla jsi podezření,uhodila jsi a on se přiznal? v podstatě to nci neřeší tohleto...jako myslíš že když to ted ty víš bude se vám to lépe řešit jo??jako že mu v tom ted pomužeš....mimochodme jakou máš jistotu - obrazně řečeno - tu nemáme nikdy - že se s ní už nexhází...víš holčičko musíš být hodně silná a zatnout zuby a by jsi nemyslela na to jestli s ní zrovna v tu a tu chvíli není...jediné co ti dokižá já poradit je si říct: je to jeho věc, jeho boj...NE MUJ:-))))
no, nejaky ten rok ho predsa poznam...a aj ked je to paradoxne, verim mu...keby chcel, neostal by so mnou a odisiel by za nou...podozrenie tu bolo...proste sa zacal sparavat inac ako obvykle...ale netlacila som na neho...ked to z nou ukoncil, sadol si ku mne a vsetko mi povedal
Není tady
pafli: jáááááááááá...nemám slov co se to děje??? je to na jednu stranu smutné...a že to byla tvoje sestra..divím se že jsi se nezbalila už dávno??
ráda bych tě pohladila aspon slovně ... ale nemužu...a samotnou mě štve že tady prskám "rady" a co bych kdybych...a sama samotinká??? že by tohle byla cesta, aštvat se zdravě na svět????a něco konečně udělat i já????
Upravil(a) adra (17. 4. 2007 10:14)
Není tady
je mi jasne, ze je to jeho boj...ja sa s tym musim vyrovnat sama a on sam...zatial mu verim, ze ma ma rad, ze so mnou ostal...nie kvoli detom, ale kvoli mne...ale ako sa spravat? milo, odmietavo...snazim sa byt ako vzdy, aj ked to stale nejde...travime spolu viac casu...rozpravame sa, aj ked nerozpitvavame tuto temu...dala som si za tym ciaru a ide sa dalej...naozaj sa to moze stat hocikomu, skoro sa to stalo aj mne, lenze ja som to stopla este v zarodku...vedela som, ze mam rada manzela, a nejaka zamilovanost mi za to nestoji...aj ked je to krasny stav...ale kto je zamilovany po 13 rokoch?
Není tady
nika1971 napsal(a):
ako sa s tym vyrovnat, ako pomoct manzelovi prekonat tu krizu
Hlavně se zajímej, jak bys překonala tu krizi ty. Ty jsi pro sebe na prvním místě. To, že chceš pomoct manželovi, je chvályhodné, ale o něčem to svědčí a to o ničem dobrém pro tebe. Zajdi na Život po nevěře, jak ti tady radí a čti a čti.
Je to zbabělec, když ti to řekl. Nebyl schopen vyřešit si to sám se sebou, vždyť o co jednodušší je ranit toho druhého, ať se v tom utápí on. Já to ze sebe přesunu na partnera, jupí. Je to od něj hodně špatný, že nedokázal držet pusu a vybalil to na tebe. Pokud nechtěl ze vztahu odcházet, měl být zticha a vyřešit si to sám v sobě.
Upravil(a) majkafa (17. 4. 2007 10:28)
nika1971 napsal(a):
je mi jasne, ze je to jeho boj...ja sa s tym musim vyrovnat sama a on sam...zatial mu verim, ze ma ma rad, ze so mnou ostal...nie kvoli detom, ale kvoli mne...ale ako sa spravat? milo, odmietavo...snazim sa byt ako vzdy, aj ked to stale nejde...travime spolu viac casu...rozpravame sa, aj ked nerozpitvavame tuto temu...dala som si za tym ciaru a ide sa dalej...naozaj sa to moze stat hocikomu, skoro sa to stalo aj mne, lenze ja som to stopla este v zarodku...vedela som, ze mam rada manzela, a nejaka zamilovanost mi za to nestoji...aj ked je to krasny stav...ale kto je zamilovany po 13 rokoch?
Dělej ,že se nic nestalo.Tvůj muž udělal dvě zásadní chyby : 1) hledal něco co vlastně nechce a našel to, 2) řekl ti to.
Každý dospělý člověk se v této situaci octnul. Nacházíme co jsme nehledali, z nudy nebo zvědavosti hledáme a usilujeme o něco co nechceme a nepotřebujeme. Nerozumně se svěřujeme nejbližšímu člověku.Věci se stávají.Nech to být.Chybami se člověk učí.
Není tady
adra napsal(a):
Ja by som VOBEC neriešila, či spolu spali alebo nie, to je vedľajšie. Ja by som riešila, o čo mu ide, keď jej to povedal... Načo???!!! Dodatočne... A spýtala by som sa ho, čo očakáva teraz od nej(teda odo mňa, keby šlo o prvú osobu)... Zamilovať sa nie je zločin, a je to veľmi málo o vôli človeka - ale je o vôli človeka nezraňovať svojím zamilovaním ostatných, ktorých sa to netýka a ktorí hlavne s tým zamilovnaím nijakovsky nemôžu nič urobiť... A tu vidím jeho "vinu" alebo skôr zlyhanie. Možno to bol výkrik o pomoc, možno reakcia rozmaznaného decka, ktoré má pocit krivdy(akú si navyše samo spôsobilo)... Ja by som zistila, ako sa veci majú a čo manžel odo mňa očakáva.
Není tady
Pafli:
můj příběh: provalila se nevěra mého muže, když nejmladšímu dítěti (máme spolu tři) bylo osm měsíců, táhl to tehdy se svojí asistentkou rok a půl, začali si měsíc před mým otěhotněním, také jsem měla rizikové těhu, po porodu byla vážně nemocná.
Po provalení se rozhodl vrátit se k rodině. Později na sebe práskl, že mě byl nevěrný víckrát, celkem asi osm let.
Kdybych neměla děti, nevezmu ho zpátky. Je to strašně těžké začít znovu. Ale jde to.
Ty s ním děti nemáš a věř mi, žádný majetek nebo zázemí nestojí za to, aby člověk žil s někým, kdo mu ubližuje.
Mě totiž manžel ublížil nejvíc, jak mi kdo zatím ublížil. Byla jsem oslabená (rizové těhu, pak vážná nemoc) a on mě zanedbával. Přesto jsem se musela překonat a odpustit mu. Ty to máš možná nastavené jinak.
Pak razím heslo: jednou znamená nikdy, dvakrát znamená pořád, tzn. udělal to dvakrát, udělá to znova.
Pokud s ním chceš dál žít, musíš počítat s rizikem, že Ti to udělá zas. Měla bys tedy mít pro váš další společný život opravdu pádné argumenty, ne jen krásně zařízený dům.
Není tady
Pafli, myslím, že pokud opravdu o něj stojíš a chceš vztah zachovat, musíš zůstat klidná a vyrovnaná. Dávat mu najevo lásku, zázemí. Pokud začneš s hysterickými scénami a výčitkami, jen bys ho od sebe odháněla. Já vím, že to není snadné, ale je to asi jediná možná cesta. Moc Ti držím palce.
Nesouhlasím s tím, že pokud to udělal jednou, udělá to zas. Co vlastně "udělal" ?
Upravil(a) lueta (17. 4. 2007 10:45)
Není tady
pafli napsal(a):
Nweumim si predstavit, ze bych zase mela odejit... Mame dum, ktery je ale jeho. Cely jsem ho zaridila a jsem tu doma uz 5 let...
Nemam nic, nemam kam jit, jak zacit znovu...
Kdyz rekl, ze to zvladne, a ze si to nejak vyresi, jak se mam ted chovat dal? MAm delat jako ze nic? Ze se nic nedeje???
poradte mi prosim, jsem strasne zoufala....
Rob to, čo v danej chvíli cítiš. Nikto ti nedá zaručený návod na použitie života, ale ak sa budeš riadiť sama sebou, aspoň si budeš môcť pvoedať, že si urobila to, čo si v danej chvíli cítila a považovala za najlepšie. A nebudeš si to musieť vyčítať a ani nikomu inému, že ti zle poradil...
Upravil(a) Selima (17. 4. 2007 10:45)
Není tady