Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#26 8. 5. 2007 17:34

lueta
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno
Registrovaný: 29. 4. 2006
Příspěvky: 2937

Re: Problémy se synem

Milá Lydie, asi cítíš, že za to jaký syn je, můžeš z velké části Ty sama svojí výchovou. To není odsuzování, ale konstatování. Určitě jsi dělala nejlíp jak jsi mohla. Neseme si vzorce výchovy z domu a pokračujeme , by nevědomky, jen v tom, co nás naučili. Chceme se vyhnout chybám, které na nás napáchali naši rodiče a sami pak děláme jiné, nekdy ještě horší. Napsala jsem to proto, že si myslím, že mᚠv sobě pocit nějakého dluhu vůči synovi a snažíš se ho napravit. Jenomže je už pozdě. On je Lydie dospělý a výchovně už nemᚠpražádnou moc. Vlastně ano jednu jo. Nechat ho jít svojí cestou. Pokud mu budeš poskytovat domácí servis i s vytahováním průšvihů a placením dluhů, bude to horší a horší. Je to dospělý muž a měl by nést důsledky svého chování a jednání. Teď ho můžeš naučit aspoň tomu. Trošku drsně, ale je to jediná možná cesta. Tady mᚠkufry a jdi!!! Jsem a budu vždycky Tvoje máma, mám Tě ráda, ale už se musíš starat sám.  Ve svém vlastním zájmu.Tečka.


Chyby jsou nutným a jediným vodítkem na cestě k dokonalosti

Není tady

 

#27 9. 5. 2007 9:27

Décima
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 18. 9. 2006
Příspěvky: 892

Re: Problémy se synem

Milá Lydie, mám podobné trápení s dcerou, ale za ta léta jsem si tak nějak "zvykla". Dcera je "na ulici" od 19ti let. Co mám povídat, drogy, krádeže a jiné s tím spojené věci. Po roční neúspěšné léčbě jsme ji řekli, já řekla : vždy budeš moje  dcera a budeš mít v mém srdci vždy svoje místo, dveře u nás jsou vždy otevřené .. ale musíš změnit svůj způsob života ... !!! Dnes je jí 24 let a zatím nic nezměnila... Ona musí chtít, jiný s tím nic nenadělá, ani sebevětší láska a obě rodičů ... Někdy  jsem měla až pocit, že ona je v pohodě a my kolem ní se nervujeme... Dnes se občas tak jednou za půl roku ukáže, ale ví, že musí být OK, čistá apod....Já už nemůžu nic dělat, SAMA SI VYBRALA .... Já už dnes snad nikoho dospělého nelituju , ani chronické bezdomovce, taky si sami vybrali svůj  život bez dennodenního raního vstávání do práce , pravidelných složenek, placení účtu, dennodenních starostí ...
Co Ti mám poradit? Nic si nevyčítej, v dané situaci jsi dělala a žila tak, jak jsi mohla a uměla. Nemá smysl se babrat v minulosti, co kdyby a tak... Zrovna tak mohl z Tvého syna vyrůst v daných podmínkách supr chlap a genius ... To Ti nikdo neřekne a tak a nikdo nic nevyčítá...
Dala jsi synovi, jak jsem už napsala,  co jsi mohla a uměla a nyní je už dost starý na to, aby se ukázal sám, jak se umí poprat se životem. Tak mu dej příležitost !!

Upravil(a) Décima (9. 5. 2007 9:30)

Není tady

 

#28 9. 5. 2007 9:55

Tetamáma
♥♥♥♥♥♥-
Místo: u Strakonic
Registrovaný: 3. 11. 2006
Příspěvky: 1936

Re: Problémy se synem

Milá Lydie,
i my jsme měli podobné problémy, s dcerou, hlavně kvůli BM, který po ní vyžadoval víc, než ona byla schopná zvládnoout. On měl prostě určitou představu, a ona se doní prostě nevešla. Učňák udělala s odřenýma ušima, pořád jsme jí tahali z nějakých problémů.  Vyvrcholilo to tím, že byla měsíc nezvěstná, vyhlášené celostátní pátrání. Žila s bezdomovci na hlavním nádraží, jezdila načerno vlakem na pankové koncerty. Alkohol a drogy. Zatkli jí na smíchovském nádraží pro žebrání a na její přání jsme jí přivezli domů. Ještě před ukončením učňáku se u ni projevila schizofrenie..... Léčení, pak vysadila prášky, opět léčení, opět vysadila prášky.......a tak pořád dokola. Dneska mi to připadá jako špatný sen. Jen si člověk říká, jak se to mohlo stát mé sladké holčičce? No, mohlo a stalo. Dneska s ní mám ten nejlepší vztah, jaký může matka s dcerou mít..... Nechci to zakřiknout, snad už se nic takového nevrátí. hjarta

Není tady

 

#29 9. 5. 2007 15:40

Mafia
♥♥♥♥---
Místo: Bratislava
Registrovaný: 13. 3. 2007
Příspěvky: 426

Re: Problémy se synem

Ahoj Lýdie,
moja kamoška má podstatne starších rodičov ako ja. Obaja sú už na dôchodku a majú tri deti. 35 ročnú dcéru, 30 ročného syna a moju kamošku, ktorá je najmladšia. Mamka má cukrovku a párkrát zamdlela, mala by by v nemocnici, no podpísala reverz a šla na vlastné riziko domov, aby sa postarala o ZDRAVEHO manzela a synáčika považača. Od malička musela kamoška a jej sestra drie v domácnosti, čo sestra riešila v 18ke útekom do zahraničia, kde je doteraz. Iba brat nemusel nič. Keby len to. On bol dokonca obskakovaný, rozmaznávaný - zo strany matky. Dnes má 30 a nemusí nič robi, fláka sa, vodí si domov dievčatá, ktoré tam bez opýtania prespávajú, kúpu sa v kúpežni, vyžierajú chladničku. Syn neplatí na nájom. Občas niekde robí, ale väčšinou kšefty a dlho nikde nevydrží. Aj keď zarobí neprispieva na domácnos ani korunou. Správa sa doma ako kráž. Rodičia mu nedali žiadne hranice a doteraz jeho chovanie trpia. Ak sa dostane do prúseru, mamka postaví všetkých členov rodiny do pozoru, aby ho šli zachraňova a riešili jeho veci. Veci dospelého chlapa. Minulý rok si už kamoška postavila hlavu. Štúdium na VŠ a práca jej zaberali veža času a energie a k tomu ešte mala dohliada na o 5 rokov staršieho brata, aby nezostal žiadnym úradom nič dlžný, aby platil dlžoby atď. Brat to zobral ako samozrejmos a keď si postavila hlavu, že už sa nebude o neho stara a riskovala vyhazov z bytu (nakoniec sa nekonal, ale bolo to dos zle naklonené) a dupla si, že ona sa nebude o neho stara, že nie je jeho matka a že ani mama by ho nemala tak obskakova. Vypočula si len osočovanie a odvtedy s rodičmi nekomunikuje. Resp. iba vežmi minimálne. Bola rodinou odstrčená. Má pred sebou ešte 1 rok štúdia a potom utečie od rodičov ako sa chystá. Odvtedy má brat úplne neobmedzenú moc v byte a naposledy to skončilo tak, že keď si dovolila poznamena niečo na drzos jeho frajerky v byte, tak na ňu vyletel a zbil ju. Matka ich šla rozdelil a dostala aj ona. Tresol ju o stenu až sa zosunula k zemi. Kamoška dostala vynadané, že ho dráždi a nikoho jej modriny na tvári nezaujímali okrem jej priateža, ktorý bol odhodlaný ís na políciu alebo jej brata zmasakrova. Kamoška plakala, keď mi to vravela. A ja s ňou.
Jej mama je zo syna nešastná a keď ešte mali dobrý vzah, kamoška jej povedala, nech ho nechá padnú na dno a samého, aby sa o seba postaral, že on sa zmení. Mama sžúbila, ale nesplnila. Zakaždým mu dá pomocnú ruku a to je vážne chorá a mala by by pod dohžadom lekárov a syn je zdravý, iba rozmaznaný.

Ja však verím, že u vás to bude inak, lebo ty sa zaujímaš a nie si slabá ako jej mamina, ktorá svojim chovaním v ňom toto chovanie podporuje a ničí tak celú rodinu.

Ja som tvoj prvý príspevok pochopila tak, že si dos robila a mala málo času na deti, tak si sa im to snažila vynahradi prehnanou starostlivosou a starší syn sa to naučil zneužíva. No už nie je diea. Držím vám obom palce. ;-)


Girl to her boyfriend: One kiss and I'll be yours forever.
The guy replies: Thanks for the warning.
fuckyou

Není tady

 

#30 9. 5. 2007 23:29

Lydie
♥♥-----
Registrovaný: 25. 1. 2006
Příspěvky: 77

Re: Problémy se synem

Holky,všem vám moc děkuji,nedovedete si představit,jak tyto rady pomůžou.Pořád si v duchu říkám,co jsem udělala špatně,ale to už je prostě jedno.Syn si musí uvědomit sám,že už to fakt přehnal a míra trpělivosti rodičů přetekla.Syn má už dlouho problémy se svojí snoubenkou a jak nám řekl,tímto průserem to řešil.Každý má chvilky,kdy se jeho mozek vyskratuje a je mu jedno co bude dál.Ale u syna to už bylo několikrát a jeho zkraty už prostě nezvládám.Říkala jsem mu a se na ni vykašle,navíc předevčírem se zase dozvěděl že mu jeho láska zahýbala s dalším "kámošem"-je hotový.Bere tablety na žaludek protože má problémy se svou snoubenkou.Nechci se jim míchat do vztahu-i já jsem slyšela pár pikantností-ale bonznete to zaláskovanému synovi?Já se vdávala v šestnácti,v den před sedmnáctinama se mi narodil ten můj trápitel a půl roku potom jsme dostali byt,kde jsem byla na všechno úplně sama. A myslela jsem si,že jsem to zvládla .Mí rodiče nebyli na tom finančně tak,aby nás podporovali,navíc mám ještě čtyři sourozence,sice o hodně starší-já byla přechod.a rodiče manžela, i když měli,stejně nepomohli.Tchýně se akorát starala aby měla  pěkný kostýmek,sukni,halenku nebo boty,nebo prostě něco.Manžel se nikdy nějak moc do výchovy dětí neangažoval.Když jsem četla další příspěvky,můžu být ještě ráda,že na tom není až tak strašně.(klepu na dřevo).Jen rodiče,kteří něco takového zažili,dovedou pochopit . Děkuji,zase dám vědět jak se to se synem vyvíjí-asi to měl-naštěstí -s těma drogama -fakt jenom úlet.Kdyby byl závislý,asi by se choval jinak-vlastně-jak???Chce tu svou snoubenku vystěhovat,ale ona prý nechce.Byt je vlastně náš,ona se jen přistěhovala.My jsme zainvestovali do bytu-ona nemusela dát ani kačku.Vzala si půjčky a teď říká,že si vezme všechno,že je všechno její-my mu říkáme a není hloupý,ale zase na druhou stranu,raději začít s holým zadkem se svým než poslouchat blbé řeči ohledně majetku.A si všechno vezme,ale také a si to splácí sama.Navíc ,tušila jsem už delší dobu,že to tam nějak skřípe,ale vím z vlastní zkušenosti,že se musí každý vylízat sám.V té době ani nebyl "babinec" kde by se mohla -chudák holka-nebo kluk -vypovídat.Mamka synovy snoubenky dělá pošačku a zrovna kolem nás,zdá se mi,že asi dost pije,no nevím proč ji vlastně omlouvám,přinese mi poštu kolem deváté ráno a už je lisknutá.Když jsem s ní byla domluvená ve tři odpoledne u ní doma,měla velmi těžký jazyk.A ona na mě řvala do telefonu,a udělám se synem pořádek,že chce mít dceru doma.No-co vy na to-asi co já-položila jsem jí mobil hned potom,co jsem jí řekla,že se mladým do vztahu nese..Takže pořád jsou nervičky,ale kluka mám snad pod kontrolou a on sám se snaží.Má to taky těžké-ale kdo ne?---Já KRÁVA--zase svého synáčka omlouvám,ale jinak ,vůči němu,se snažím být nekompromisní

Není tady

 

#31 10. 5. 2007 11:00

1Marie
♥♥♥----
Registrovaný: 16. 3. 2006
Příspěvky: 198

Re: Problémy se synem

Lydie, mám dvě děti v pubertě a pořád si říkám, ještě pár let - pak už z toho budou venku a já si konečně oddechnu. A jak tady čtu, nejen, že si možná neoddechnu, ale může být ještě hůř. To teda nejdou moc optimistické vyhlídky. ... Je fakt, že člověk dělá, co může ale spousta věcí  ovlivnit nejde, i kdyby ses zbláznila. My se staráme o děti opravdu hodně, já s ními byla 7 let doma, manžel i já se jim maximálně věnujeme , a přesto moje dcera v pubertě vyvádí takové věci , že z ní šedivím.  Udělali jsme někde chybu? Určitě ano - ale jsme jenom lidi a ty chybujou. Prostě si tím asi musí projít a přijít na spoustu věcí tím tvrdým způsobem, dát si na čumák a my se můžeme jen modlit, aby je to moc nesemlelo, aby z to vyšli pokud možno celý a zdravý. Držím palce tobě i sobě!

Není tady

 

#32 14. 5. 2007 22:56

Lydie
♥♥-----
Registrovaný: 25. 1. 2006
Příspěvky: 77

Re: Problémy se synem

1Marie napsal(a):

Lydie, mám dvě děti v pubertě a pořád si říkám, ještě pár let - pak už z toho budou venku a já si konečně oddechnu. A jak tady čtu, nejen, že si možná neoddechnu, ale může být ještě hůř. To teda nejdou moc optimistické vyhlídky. ... Je fakt, že člověk dělá, co může ale spousta věcí  ovlivnit nejde, i kdyby ses zbláznila. My se staráme o děti opravdu hodně, já s ními byla 7 let doma, manžel i já se jim maximálně věnujeme , a přesto moje dcera v pubertě vyvádí takové věci , že z ní šedivím.  Udělali jsme někde chybu? Určitě ano - ale jsme jenom lidi a ty chybujou. Prostě si tím asi musí projít a přijít na spoustu věcí tím tvrdým způsobem, dát si na čumák a my se můžeme jen modlit, aby je to moc nesemlelo, aby z to vyšli pokud možno celý a zdravý. Držím palce tobě i sobě!

Je úplně pravdivé to přísloví-malé děti-malé starosti,velké děti,ještě větší starosti.Já měla dětství osamocené,mí sourozenci byli odrostlí,ženatí a sestra vdaná a já byla jak jedináček.Můj otec dělal závozníka a maminka dělnici ve skladu,takže jsme nebyli žádná sociální inteligence nebo jak se tomu tehdy říkalo.Každé vydělané korunky si do dneška vážím a nikdy jsem nebyla z těch matek,co koupily dítěti co si vyvřískalo.Ovšem synáček ne,ten chtěl jen všechno super a hlavně značkové-protože jinak by nezapadl do kolektivu.Jelikož jsem mu odmítala kupovat takové zbytečnosti,jako je značkové tričko(jak od vietnamců akorát s logem) za 1500 kč tak se asi proto dal na ...ani se mi to nechce napsat.A je to stále na houbec,dostal poslední šanci a opět si vzal necelých čtyřiapůl tisíce z tržby,kterou měl odevzdat.Dva dny se opět vůbec neozval před  bráchou dělá největšího borce.S manželem se kvůli něho také hádáme,protože nejsem dokonalá matka-jak už tady napsal-nebo napsala Mia Mae?Nevím jestli jsem to napsala správně. Nevím jak to bude dále-a Mio-pořád nemůžu zhubnout-je to prostě svině život!!!!!! A Marie ,opravdu musíme mít pevné nervy,dnes jsem si koupila pár blbůstek za dvě stovky,ale které mě potěšily,laky na nehty,co se přidají do mé sbírky ztvrdlých laků,ale mám z nich radost a to je hlavní.Na zahrádce mi ty nehty jdou stejně do háje smile)Držme se holky a nenechme se sebou zametat!

Není tady

 

#33 14. 5. 2007 23:06

Lydie
♥♥-----
Registrovaný: 25. 1. 2006
Příspěvky: 77

Re: Problémy se synem

Tetamáma napsal(a):

Milá Lydie,
i my jsme měli podobné problémy, s dcerou, hlavně kvůli BM, který po ní vyžadoval víc, než ona byla schopná zvládnoout. On měl prostě určitou představu, a ona se doní prostě nevešla. Učňák udělala s odřenýma ušima, pořád jsme jí tahali z nějakých problémů.  Vyvrcholilo to tím, že byla měsíc nezvěstná, vyhlášené celostátní pátrání. Žila s bezdomovci na hlavním nádraží, jezdila načerno vlakem na pankové koncerty. Alkohol a drogy. Zatkli jí na smíchovském nádraží pro žebrání a na její přání jsme jí přivezli domů. Ještě před ukončením učňáku se u ni projevila schizofrenie..... Léčení, pak vysadila prášky, opět léčení, opět vysadila prášky.......a tak pořád dokola. Dneska mi to připadá jako špatný sen. Jen si člověk říká, jak se to mohlo stát mé sladké holčičce? No, mohlo a stalo. Dneska s ní mám ten nejlepší vztah, jaký může matka s dcerou mít..... Nechci to zakřiknout, snad už se nic takového nevrátí. hjarta

Tak to si už vůbec nedovedu představit.Omlouvám se ,že jsem nenapsala dříve,ale prostě máme od začátku nového roku kompletní chaos.Teď ve čtvrtek jdu ke kartářce,všichni si ji pochvalují,že fakt dobrá,tak už teď se cítím jak před návštěvou zubaře.Za svých 41 let to je poprvé,co jdu ke kartářce!Ach jo,doufám,že mi vyčte z karet už jen samé pozitivní věci--ChaCha-no,však uvidím na co se mám připravit.Takže ve čtvrtek nebo v pátek dám vědětyikes A dcera už je v pohodě?Asi ne že,také nutím syna a se jde léčit,ještě hraje automaty,no,co mám pořád psát dokola-jsem blbá,jsem blbá,jsem blbá,a pořád mě to trápí,ale teď už nic nezměním,musí sám.grater

Není tady

 

#34 17. 5. 2007 11:49

balonek
♥♥♥♥---
Registrovaný: 3. 5. 2007
Příspěvky: 482

Re: Problémy se synem

MiaMay napsal(a):

Tedy milé dámy a zejména Lydie....já z vás nestíhám...A to jste ženy....?Radíte této ženě která očividně nebyla a stále není schopna dát Lásku svému dítěti (která jistě sama nese špatné vzorce za které nemůže,ALE). Je tu syn,který se s tím že mu "NĚCO" chybí a zaplácává onu prázdnotu špatnými formamy, a jen proto že se s títmo chybějícím základním stavebním kamenem pro život vyrovnává po svém je on ten nevděčný a zlý syn nerespektující své rodiče??Bodejď také, když jste dali přednost moneymaking(pro neznalé: dělání pěněz)..nicméně Lydie, nevidíte-li že Vᚠsyn "jen pokračuje ve šlápějích své matky"(takto jste mu totiž vy sama nastavila životní cestu), nebo to co zde milá Lydie vyciuji z vašich příspěvků je neum milovat a závislost na synovi (nebo raději s opovržením "synáčkovi")?Zvláště vaše poslední věta mnou zahýbala: Teď už to nijak nepředělám,jen aby bylo zase všechno v pořádku.Kdybych alespoň z těch stresů něco zhubla,ale houbec.....To je věc tedy...!!Tak Vám se syn propadá ještě ani ne vlastní vinou,to sand ani v tomto kontextu nelze a vy myslíte na hubnutí ze stresu????Nechutný to cinismus hodný citově ploché sebelitující se osobě kterou bezesporu jste..
Vy milé avšak slepé dámy ..radíte osobě která nebyla schopna dát svému dítěti odpovídající jistotu a mateřskou lásku jedno: a nemiluje ještě více....to je velmi inteligentní.....
Bravo!

reta

MiaMay, nevím, do jaké míry Lydie nebyla schopna dát synovi lásku a co nechtíc povrzala při výchově, soudíš ji drsně a přísně...dumbom kde se stala chyba!! Ale, kdo jsi bez chyby, hoď kamenem: U Tebe se někde stala chyba na ZŠ , při výuce pravopisu: viz "formamy" a "cinismus"... Ale kritizovat druhé je jednodušší a hlavně příjemnější, že big_smile

Není tady

 

#35 17. 5. 2007 11:53

balonek
♥♥♥♥---
Registrovaný: 3. 5. 2007
Příspěvky: 482

Re: Problémy se synem

MiaMay napsal(a):

Pro Vaši informaci dámy, jsem žena...a matka v jednom...děkuji...smile
Mimoch. jistý překlep nutně neznamená chybu pravopisu milá Kiaro, leč emocionální angažovanost do psaní...Ty vaše slaboduché soudy...někdy k pobavení ale často k politování...
A řešení???Chcete po mě snad recept jak ukuchtit umění milovat??smile
OK doporučuji všem přečíst knihu: Umění milovat od Ericha FROMMA...ta jest zrcadlem pro všechny...

To je bezva nápad, vydávat záměnu -i- a -y- za překlep. Škoda, že se diktáty zatím nepíšou na počítači...Hodně dítek by mělo omluvu big_smile

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů