Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#26 19. 4. 2007 13:02

Musim
♥♥♥♥♥♥-

Re: Zdá se mi, že mi asi dcera tajně bere peníze

No. Já si vlastně neplatila obědy ve škole, abych měla na kapesné...protože matka pak přišla nato, že peníze po kabelkách (co se chodila bavit) mizí. Nikdy nic nedala ani tenkrát ani teď.

Není tady

#27 19. 4. 2007 13:11

Macik1
♥------

eremuruss napsal(a):

Maciku me taky rodice nedavali zadne kapesne a kdyz jsem si rekla o penize na zmrzlinu,tak mi je nedali.Tvrdili mi,ze oni od rodicu taky penize nemeli,ze ochutnali banan,az za prvni vyplatu....Samozrejme me bylo trapne pred kamaradkama,ze si nemohu nic koupit.Takze jsem tajne brala rodicum z penezenky penize.Nikdy na to neprisli.Kdyz jsem byla starsi nedavali mi ani na zabavu tak to jsem resila tak,ze jsem si nezaplatila obedy a penize jsem pouzila na zabavy.Je zajimave ,ze se mi nikdo doma neptal z ceho zaplatim vstup.Detem samozrejme kapesne davam po zkusenostech jaky jsem mela ja.

Na tu zmrzlinu určitě něco má. Dceři většinou, když si řekne tak nějaké ty drobné do 30 kč dám(na konkrétní věc) nebo koupím ten časopis, dárek na narozeniny pro kamarádku apod., taky dostává něco od mých rodičů na svátek, narozeniny, za vysvědčení...., takže bez peněz úplně není, ale utratí je velice brzy. A asi opravdu by  to kapesné měla dostávat (i když já ho pravidelně nedostávala a nevadilo mi to, naučila jsem aspon sama si vydělávat na brigádách, když jsem byla starší, a taky jsme snad byli všichni tak asi nějak skromnější) a asi fakt objektivně  nedokážu posoudit co pro 11 letou holku je "důležité" a co ne. Jenže ona by opravdu chtěla asi všechno, tak si bude muset vybrat.
Taky se mi líbil ten nápad s těma "prémiema" za spokojenost (hlavně s úklidem) na konci měsíce. Uvidíme jak to bude fungovat. Moc peněz sice nemám, jsem samoživitelka a tatínek se taky moc nepředá (dává mi zatím 500kč na obě holky dohromady), ale at se holky moje naučí hospodařit a rozhodovat co je důležité a co již ne. V životě nic samy nedostanou zadarmo, že jo.......Macík1

Není tady

#28 19. 4. 2007 13:32

Jája
♥♥♥♥♥♥♥

Macíku, ani kapesný neznamená, že peníze přestane brát...
já ať kapesný dávám nebo nedávám tak prostě furt potřebuje víc...
a ke všemu vim, že když kapesný dostane tak jde pro cigára...

Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité, je očím neviditelné.

Jediné hranice, které nás mohou nějakým způsobem omezovat, jsou uvnitř nás, uvnitř naší mysli.

Není tady

#29 19. 4. 2007 13:55

Vlaďka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: VČ
Web

ke všemu vim, že když kapesný dostane tak jde pro cigára...

Přesně.

Pes je jediné stvoření na světě, které vás miluje víc než sebe.

Není tady

#30 19. 4. 2007 14:08

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Na brigády jsme chodili asi všichni, ale jedenáctiletá holka půjde těžko. Takže nezbývá než to kapesné. Možná, že to nepomůže, ale třeba (po vysvětlení) ta malá pochopí, že se tohle prostě nedělá. Macik, je hezké, že jí dáš nebo koupíš, když si řekne, ale to není ono, víš. Ona jednak potřebuje "svoje" peníze, aby si nemusela říkat o každou, s prominutím, blbost a jednak se musí naučit hospodařit. Ty a prarodiče jí dáte občas, takže jak má korunky v ruce, okamžitě si pořídí to, co chce, protože neví, kdy budou příště. Ale když bude vědět, že pravidelně dostane určitou částku, naučí se časem neutrácet všechno hned. Je to lepší teď a s padesátkou než později s výplatou, protože když to nebude umět, za 3 dny po braní jí nezbyde ani na rohlík, natož na nájem a to poučení bude mnohem horší.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#31 19. 4. 2007 14:13

Macik1
♥------

Jája napsal(a):

Macíku, ani kapesný neznamená, že peníze přestane brát...
já ať kapesný dávám nebo nedávám tak prostě furt potřebuje víc...
a ke všemu vim, že když kapesný dostane tak jde pro cigára...

No já chci věřit, že se polepší. Je to jinak chytrá hodná holka a určitě zatím nekouří, to bych jako zapřísáhlý nekuřák poznala. Vím, že to jako každý zkoušela a že ji to nechutnalo ( a doufám, že ji to vydrží).... Jsem optimistka, co jiného dělat, vnitřně se užírat nedůvěrou nebo stále jen podezírat.....

Není tady

#32 19. 4. 2007 14:38

Jája
♥♥♥♥♥♥♥

Macíku, jasně, třeba to bude dobrý... jen píšu z vlastní zkušenosti...
a taky mám hodnou holku... jen prostě potřebuje peníze,asi aby se vyrovnala ostatnim...
mi to přišlo jako že dostáváš návod jak to určitě půjde

Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité, je očím neviditelné.

Jediné hranice, které nás mohou nějakým způsobem omezovat, jsou uvnitř nás, uvnitř naší mysli.

Není tady

#33 23. 4. 2007 0:40

Lydie
♥♥-----

Macik1 napsal(a):

Dobrý den,žiju sama s 2 dcerami (peněz samozřejmě nemám nazbyt, ale jako "socky" zase nežijeme) a zdá se, že mladší dcera (11let) si stále něco kupuje (sladkosti, časopisy, dárky pro kamarádky..), kapesné nedostává, a taky jsem u ní našla mé stravenky. Ač nerada si to připouštím, ale možná mi bere i nějaké peníze. Jinak ve škole se velice dobře učí( má samé jedničky), je slušná, ochotná i oblíbená. Doma je sice trochu "drzá " a líná asi jako skoro každé dítě v počínající pubertě , ale jinak žádné většé problémy s ní nemám. Poradí mi někdo jak se zachovat? Děkuji . Macík1

Hned ze začátku ji chytni za "za ruku".Také jsem si říkala,že je malý a neví co dělá,ale chyba!!!!Dnes jsou děti vyčůraní jak blázen.A když jí to projde jednou,bude vědět,že udělá nevinný obličejíček a projde jí to vždycky.Jájsem ze začátku také nechtěla věřit,že mi kluci tunelujou peněženku,nakonec jsem dopadla tak,že si všichni kolem mě mysleli že jsem těžký magor.Ale když máš v peněžence dvě-tři stovky tak asi nejsem magor.Jak jsem se jednou vytočila začala jsem řvát a hned byli v pozoru.Od té doby mám klid,protože ví,že vím co mám v peněžence a chraň bůh,jak mi do ni sáhnou,Takže radím udělat rachot,sprdnout a zarazit kapesné,protože si ho vlastně už vybrala ne?

Není tady

#34 23. 4. 2007 10:03

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Lydie, ona totiž žádné kapesné nemá v 11 letech, takže proto zřejmě peníze brala, takže není co zarazit...

Strach je malá smrt...

Není tady

#35 23. 4. 2007 19:22

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Já jsem kapesné nedostávala nikdy - jednak matka zastávala stanovisko, že ona sama taky od rodičů nikdy nic nedostávala - za druhé na tom máma byla ekonomicky víc než špatně (samoživitelka v invalidním důchodu). Proto jsem taky po skončení základky nastoupila rovnou do práce, protože jsem byla ve věku, kdy jsem se jako každá mladá holka chtěla hezky oblékat a od matky jsem při sebelepší vůli nic čekat nemohla. Ne, že by nechtěla-prostě na to doma nebyly peníze.

Jinak dnes se píše rok 2007 a doba je zcela jiná. I kdyby při nepříznivé finanční situaci v rodině mělo dostávat 11tileté dítě symbolickou částku měsíčně či týdně - dejme tomu 20,- Kč týdně nebo 100,- Kč měsíčně, jakože to jsou jeho peníze a drobné radosti by si z nich hradila sama - bylo by to jedině vhodné. Bohužel, sociální nůžky mezi dětmi ve třídě jsou dnes doširoka rozevřené a dceru asi mrzí, že ve srovnání s ostatními spolužačkami nedisponuje ani minimální hotovostí. Sama jsem měla děti, které prošly základkou a vím, že i ty na prvním stupni se dokážou docela krutě vysmívat tzv. sockám bez peněz sad Moje děti to sice nedělaly, ale leccos mi o spolužácích pověděly sad

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#36 3. 6. 2007 12:54

IvčaS
♥------

Dobrý den, já mám děti trochu starší, ale kapesné dostávají dle věku, v 11ti letech měly 50Kč týdně a dnes 100Kč týdně, neptám se co si kupují, ale je fakt, když přijdou za dva dny že ž nic nemají, tak jim už nepřidám, teda jen pouze pokud nepotřebují něco nutně do školy. Mají rozdělené úkoly, já pracuji dlouho do večera a když přijdu domů chci mít uklizeno, a ne po nich ještě uklízet tř. v kuchyni, jeden vyždy má celý týden obývák a chodby, druhý koupelny(2) a záchody(3) a třetí kuchyni. Nevím, ale denně je boj o to  zda je či není hotovo, kdybych to bral že kapesné majmí za dměnu za práci, asi by neměli ani na kino. Vadí mi pokud jako děti nekuřačky si za peníze kupují cigarety a v obchodě jim je klidně prodají. To je jediné na čem vždy nakonec ztrosktají debaty o tom kam peníze investovali. Syn(15) jako jediný si peníze spoří a investuje a už jich docela dost i sám vydělal, dcery jsou na tom hůře.

Není tady

#37 3. 6. 2007 13:36

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

Macik1 napsal(a):

majkafa napsal(a):

Měla by mít své kapesné. Mé děti ho dostávaly od 1. třídy, aby se učily hospodařit. Proč nemá kapesné?

Vím, že by měla mít kapesné, ale nevím kolik je tak přiměřené pro 11 letou holku. A taky mě vždy něčím naštve, že ji nedám nic (třeba neuklidí, nepříjde včas zvenku, odmlouvá apod.) a dávat třeba peníze za domácí práce jsem proti. Myslím, že děcka by měla doma pomáhat samozřejmě a ne jen za něco....

No, ale trochu si odporuješ. Neměly by dostávat peníze za něco, to je pravda, ale pak by je taky neměly za něco nedostávat. Čili, já bych to k ničemu nevztahovala. "neuklidí - nedostane. To je přece stejné, jako uklidí - dostane.

My jsme to měli tak, že kluk dostával kapesné tzv. základní, které nebylo od ničeho odvislé. A když byl obzvlášť úžaný, dostal prémie - tak, jako v práci.

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí