29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Hezký den,
název asi napovídá vše ..... Náš Jurášek je prostě blindil. Blinká neustále, myslím, že je to tím, že prostě nepoleží, neposedí a i na ruce prostě poskakuje a tím si mačká žaludek, takže jen lítám s plínkou a utírám po něm "loužičky"
Měla jste některá taky tento "problémek" a kdy se to upravilo? Někde jsem slyšela že některé dětičky přestanou blinkat po přechodu na tužší stravu, tak jsem zvědavá, už brzy taky začneme s mrkvičkou....
Sun.
Není tady
Ahoj, můj kluk ublinkával pořád, přesně vím, co popisuješ. Do 6. měs jsem ho pouze kojila, to bylo nejhorší,to jsme převlíkali dvacetkrát denně..... po přidání tužší stravy od těch 6 měsíců se to výrazně lepšilo, kolem roku to ustalo úplně.
Není tady
Mám šestiletého chlapečka, který do jednoho roku pořád ublinkával. Dělali mu různá vyšetření, včetně ultrazvuku žaludku, ale na nic jsme nepřišli. Dodnes má spíše nechuť k jídlu!! To ublinkávání se spravilo až začal chodit!!
Upravil(a) zuzanka (16. 4. 2007 9:15)
Není tady
Ahojky,tak jsem si užila s blinkáním své..synovi je nyní 6 let a vše je v naprostém pořádku..ale nebylo Jako mimčo,stále blindil, nestačila jsem prát, převlíkat postel, čistit koberec...nekojila jsem, vyzkoušela tedy spoustu sušených mlík, ale výsledek žádný.Chodila jsem s ním k dětské lékařce, ale protože díte nezvracelo obloukem přes okraj postýlky, nepasovalo jít o do její diagn.takže se tímto problémem dále nezabývala.
Protože jsem pracovala v nemocnici,zařídila jsem si další vyštření sama a při ultrazvuku žaludku a jícnu, se přišlo na to že syn má tzv.gastroesofageální reflux, to znamená, že není ještě uzavřená příklopka z jícnu do žaludku a potrava se mu vrací zpet...do roka se to fyziolog.upraví sama a pokud to není těžká forma, není ani nutná nějaká medikace. Co mi ale MUdr poradil bylo, že jsem mlíko neředila ve vodě, ale v odvaru z rýže a nebo vloček..no bylo to děsný patlání, ale přineslo to své ovoce..potrava se musí zahustit a dávat po malých dávkách.
Sunflower..až budšš dávat mrkvičku, tak opatrně..nejde z ničeho vyprat začla bych bramborem, uvidíš, jak to bude snášet..nebo jablečné pyré.
Doporučuji knížku Vaříme dětem..stojí kolem 300kč, ale dost jsem z ní čerpala..teda do té doby,než mi kluka babička nakrmila Gothajem
a ten pak uznal,že nemá za potřebí jíst jahelnou kaši Takže do třech let jsem se s vařením docela vyřádila, hodne obilniny,zelenina..sem tam maso..ale má snaha je dávno ta tam. Ted syn sní květák jen smažený a to ještě s majolkou..barmbory jen v podobě hranolek..trošku přeháním ale spíše to tak je..takže se těším na druhýho prcka, jak opráším starou dobrou kuchařku...a nebudu o dávat k babičce na prázdniny
Není tady
sun ahojky
my jsme taky děsný blindilové už od narození a jelikož je malej od narození na umělý tak už tři týdny dáváme příkrmy a zklamu tě, nezlepšilo se to..místo bílých louží ted utírám ještě oranžový od mrkve :lol:horší je, že to skoro nejde vyprat...takže mě taky zajímá, kdy to konečně přestane
Není tady
Barborka taky blindila a v 6. měsíci nám zjistili GER (gastroezofageální reflux), tak jsme nasadili antirefluxní Nutrilon. Cena teda šílená, ale pomohlo to. Do roka pak ještě občas neco ublinkla, ale už je to v pořádku.
Já bohužel kvůli tomu přestala kojit, protože Barborka se při kojení dávila a všechno lítalo ven. Tak jsem odstříkávala, ale to bohužel dlouho nejde udržet.
Tak se držte!
Není tady
Díky za informace azkušenosti, budu doufat, že u nás se to spraví tužší stravou no a pokud ne, tak snad chozením....
Ale na ty oranžové louže se teda vůbec netěším
Není tady
Jojo, u nás se taky blindí, nepomohly ani příkrmy - tedy zatím.
Nejlépe se mladé slečně blindilo min. týden na kyčlích. Sama sebe 2x, mě 3x, tátu a bráchu jednou. Všichni jsme moc pěkně voněli, syn z toho měl málem smrt. Je na to blitíčko nějak citlivej.
Není tady
Ahojky Sun, taky jsme měly problém s ublinkáváním. Naštěstí nám pomohla změna mlíčka. Teď bumbáme Nutrilon A.R. a je to v pohodě. On je totiž trošku zahuštěný tak to nejde tak dobře ven. Od té doby se malá ťuk ťuk ani jednou nepoblindila
Upravil(a) Sigi (17. 4. 2007 10:33)
Není tady
Sigi, když dáváte to zahuštěné mlíčko, nemá prcková pak problémy s kakaáním? Přemýšlím o tom, že ho také zkusím, ale bojím se zácpy.
Není tady
Eri napsal(a):
Sigi, když dáváte to zahuštěné mlíčko, nemá prcková pak problémy s kakaáním? Přemýšlím o tom, že ho také zkusím, ale bojím se zácpy.
Vůbec ne jednou denně přidáváme 15 kapek Sab Simplex a je to naprosto OK.
Není tady
Sigi napsal(a):
Eri napsal(a):
Vůbec ne jednou denně přidáváme 15 kapek Sab Simplex a je to naprosto OK.
V tom případě jdu do toho. Díky
Není tady
No my papáme maminky mlíčko, takže na umělé přecházet nebudu, ale dnes dr. říkala, že je to normální u některých dětí prostě trvá déle než se uzamkne jakási "záklopka" u žaludku a tudíž jim prostě vždycky něco vyjede zase nahoru ale prý se to samo fyziologicky upravuje kolem 8. měsíce. Pokud dítko prospívá a nedělá mu to potíže (což náš Jurka je schopen se nehorázně poblít - no většinou spíš mě - a klidně se u toho ještě řehní a je to macek, takže prospívá dobře) tak se to nijak medikamentama atd. neřeší a počká se, až se to upraví samo.
Tak uvidíme.....
Není tady
Tak já taky vím o čem píšete!!!! My jsme na blinkání byli a občas ještě jsme experti Nejhorší to bylo do 6 m, pak se to zlepšilo a teď je to mnooooohem lepší, ale občas ještě ublinkneme. Nezbývá než čekat, až se to upraví. Všechno oblečení jsme měli od oranžové mrkve (syn, já i manžel). Já do teď kojím, takže to UM nebylo.
Tak ať vás to brzy přejde
Není tady
Sun,jestli ti malej prospívá,tak to neřeš,my to máme stejné...Taky blije kudy chodí,teda nechodí,ale blindí pořád.Je schopnej poblindit se i po zelenince,ale už to neřeším,utírám a převlíkám,malej pořád trochu smrďánkuje,já si zvykla a naštve mě to jen,když to mám třeba až v podprsence,nebo když ho načančám a jdeme ven a on pět minut na to bléééé a je po voňavém načančaném miminku.Smůla,ale hlavně,že je zdravej...
Není tady
Nedá mi to a musím se připojit:-) Jako malinká jsem prý taky blinkala každou chvilku, doktorka si mámu zvala na kojení, prohlíželi mě a zjistilo se, že jediným problémem je moje nenasytnost. Pokaždé jsem se prý doslova "přežrala" a tak to přebytečné muselo ven:-)
Není tady
jejda,jejda,co to tu čtu?Holky,vy mě strašíte,my taky stále blinkáme,hned po kojení,ale klidně i hodinku po,vždy alespoň trošičku.Taky neustále převlíkám a peru
.No on je totiž Vojtíšek taky strašně živej,takže než ho stačím přehodit při kojení ke druhé kozence,tak mlátí ručičkama,kope nožičkama a většinou si hned ublinkne.Ale zase díky jeho "tělocviku" nemáme žádný prdíky
!No ale jestli to taky budeme mít do roka,tak se mám i s prďolkou na co těšit
Není tady
Právě že prospíváme tak to neřeším, ale včera jsem se po městě taky producírovala s flekatým a "noňavým" tričkem, zatímco milostpán si spinkal, protože na jeho rifličkách ten mrňavounký flíček nebyl ani znát ale už jsem si taky zvykla.
Ještě se chci zeptat, kde máte dítka přes den.... malej ještě nesedí, takže většinou ho právě musím položit a to je hnedle na bířško a po tom papaání se to ne vždy hodí a pak ho občas dám do autosedačky (máme ještě vajíčko) to když potřebuju někam odběhnout nebo něco udělat, tak aby mi někam nespadl anebo si něco nevyvedl, ale nevidím to jako řešení..... jo postýlka nepřipadá v úvahu, tu my máme jen na parádu.... a na spouštění pláče
Není tady
ja uz to tu popisovala, malej blinkal strasne, uplne oblouky, ale nez se to naucil, tak se dusil zvratkama, hruza, hruza, hruza - v nemocnici mu zjistili permanentni GER, museli jsme zakoupit specialni korytko, kde mel sklon postylky min. 30 stupnu a protoze by se pri takovem sklonu neudrzel, tak musel lezet v tom korytku - lezel v nem do 6. mesicu jen na zadech (delaji se na zakazku v Sedlcanech pro ruzne stara mimca, kdyby nekdo chtel kontakt, at napise) - vyhoda byla, ze mu doroastl ten sval a uz nezvraci (kamaradka ma holcicku, co v korytku nelezela a sval nema jeste uplne vyvinuty, protoze diky zvraceni, pry roste pomaleji)
takze by uz mame pohodicku
ze zacatku jsem davala ke kojeni Nutriton a dost zabiral
Není tady