29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Stránky: 1 2
Tak si říkám, že už je na čase, abych se s Vámi podělila o nezapomenutelný zážitek a to jak naše kočička na svět přišla.
Bylo úterý 27.3.. Ráno jsem snídala s vámi na babinetu, stěžovala jsem si, jak to že tu holky nejste, že všichni asi rodíte a popovídala si se Sillwan a s ní jsem si slíbila, že druhý den posnídáme spolu.
Nastaly povinnosti jako každý den. Začala jsem vařit - pečený masíčko, špenát a bramborový knedlíky z pytlíku pro mý dva pubertální žroutíky. Manžel den před tím odjel pracovně na týden mimo. Takže jsme byli sami a já uvařila i na druhý den.
Po obědě jsem se natáhla Starší kluk šel na odpoledku a mladší si pustil na dvd film. Kolem 16hodiny jsem se začala budit a protahovat a najednou cítím vlhko mezi nohama. Říkám si sakra - že bych se počůrala? Párkrát se mi totiž tato nehoda stala při pšiknutí. Šla jsem na wc, umyla jsem se, utřela a najednou cítím zase příjemnou teplou vlhkost. Začala jsem plašit. Snad to není plodová voda, vždyt mám ještě do porodu 6 týdnů čas. Strčila jsem si do kalhotek vložku, a jak jsem udělala pár kroků, vložka byla hned mokrá. Normálně jsem cítila jsem se klepu, protože jsem byla 34+3 týdnů. Co ted? Volala jsem manželovi, co mám dělat, a ten mi tedy poradil - prý mám zavolat tatkovi nebo tchánovi, aby mě odvezli do porodnice. Jenomže já se nikomu nedovolala.Nechtěla jsem plašit a tak jsem ještě pro jistotu zavolala jsem na šestinedělí a tam mi potvrdili, že to asi bude plodovka a že mám okamžitě přijet.
Hodila do tašky nabíječku, mobil a pantofle,do kalhotek ručník, klukovi peněženku s tím, at si koupí něco k večeři a zavolala jsem 155. Sanitka byla před dobem za 15 minut. Cestou do děčínské porodnice se mi honily myšlenky že jsem den před tím byla v zaměstnání odevzdat papír na mateřskou a druhý den jedu rodit.
V Děčíně mě vyšetřili, ultrazvukem odhadli váhu na 2220g a volala do krajské porodnice Ústí nad Labem, že mě tam vezou, jelikož je tam dětsk´á JIPka pro případ potřeby.
Tak jsem se zase vezla sanitkou. Se sestřičkou jsme si povídali a vtipkovali, bylo mi dobře, jen sem nechápala,že už to přišlo. A dokonce jsme houkali
V Ústí už na mě čekali, další vyšetření a sepsání papírů - pak přišel dr - koukl na mě /byl to Arab/ a takovou tou lámavou češtinou mi říká - uděláme řez, je to konec pánevní a máte po konizaci čípku. Bylo 19.30. Řez uděláme v 19.45. Stačila jsem při cévkování ještě zavolat manželovi a klukovi, aby šli k babičce spát.
Za pár minut jsem si sama došla na porodní sál, kde na mě čekal anestizolog a doporučil mi císař s epidurálem, že je prý šetrnější než klasika. Sice jsem měla panickou hrůzu z toho, že za živa mě budou řezat, ale co bych pro své dítě neudělala.
Injekce mě vůbec nebolala, a tak ležím, dali přede mě zelenou plentu, nic se neděje, všechno v pohodě, ptají se mě, jestli už mám děti, tak jim říkám, že mám doma dva kluky, a najednou slyším dětský křik - řev na celou porodku a hlas sestry - máte malinkou ale krásnou holčičku a drží ji nad mou hlavou. Nic jsem necítila, ani šití.
Pak mě odvezli na JIPku , kde jsem musela ležet 24 hodin jak na prkně, sice to bylo nejhorší z porodu - ale ted si říkám, dalo se to přežit.
Markétka byla v inkubátoru - čtyři dní, byla v pořádku a zdravá, ale pořád jenom spinkala, a museli ji krmit sondičkou.
Pátý den jsme byli už spolu, ale já neměla mlíčko, a tak jsem ji muselaa krmit UV - a tu mi připravovali ve flašce. No málem jsem to ořvala, že nebudu kojit.Měla jsem z toho depky. Chtěla jsem si poslední těhotenství užít se vším všudy. Ale nakonec se všechno obrátilo k dobrému - laktaci jsem měla až devátý den a domů nás pustili dvanáctý den a to už jsem plně kojila.
Markétka se narodila 27.3. 2007 váha 2350g a 47cm
Je to naše kotátko, kluci i tatka jsou z ní unešení.
Upravil(a) dusička (12. 4. 2007 23:16)
Není tady
Dusičko jsi statečná ženská Popsala jsi to s takovým nadhledem a klidem... Přeji Tobě, malé a potažmo celé rodině ať jste šťastní, spokojení a hlavně zdraví!!!
Není tady
Maruško gratuluji a přeji moc moc moc zdravíčka a at´malá roste jen do krásy a ty si mateřství náležitě užij!!
No vidíš a já budu za pár měsíců ,,babka" to mi ta naše holka dala pěknou nadílku od zajíčka..ale ještě mi to nedošlo.
Mějte se všichni moc krásně a opatrujte se Renča
Není tady
Taky ještě jednou velká gratulace k malinkému broučkovi
Není tady
Dusičko,ode mě taky veliká gratulace,Markétka je opravdu nádherná .
Není tady
Ahoj Dusičko. Také se připojuji ke gratulacím. Přeji vám oběma hodně zdravíčka a štěstíčka. Malá si sice pospíšila s tím příchodem na svět, ale všechno dožene. Mně také hrozil předčasný porod, ale nakonec se to podařilo ustálit, no a teď jen čekám. Moc jsem na vás myslela a držela vám palečky.
Není tady
Dusicko, mala je krasna, tak se ani nedivim, ze ti tvy chlapi jsou z ni uneseni... Ale nahnala jsi mi strach a tak uz mam temer vsechno nachystano
Uzivejte si jarniho slunicka a mejte se cela rodinka moc hezky.
Není tady
Dušičko hodně štěstí a radosti s vaším malým pokladem. To kdybych věděla, že jsi byla tady v Ústí, stavila bych se ( ne neboj to byl vtip, neotravovala bych v porodnici ) Ten arab je tu už dlouho a prý je dobrý, jen ho člověk nečeká, ale to vím jen z doslechu.
Není tady
Dušičko, moc a moc gratuluju a přeju Vám všem hodně zdravíčka, štěstíčka a rodinné pohody. Napsala jsi to moc krásně!!
Není tady
Dušičko obr gratulace k malému pokládku
Je to napsané moc hezky,i slzička ukápla
Není tady
to je krasna slohovka, popsala jsi to jakoby se vlastne nic nestalo:-))) moooc gratulujeme jeste jednou k holcice a prejeme hodne zdravicka a mlicka:-)
Není tady
Dusicko, at jste obe v poradku a Marketka roste jako z vody
Není tady
Dusičko, tak to je opravdu mooooc krásné!!!!! Rychlé a bezbolestné!!!
Přejeme jen a jen zdravíčko, štěstíčko a mooooře láááásky!!!!
Iva a Mireček
Není tady
Dušičko moc gratuluju, taky už jsem si radši sbalila tašku do porodnice...
Není tady
Přeju hodně zdraví a ať Vám Vaše Markétka roste do krásy
Není tady
Hodně zdravíčka a štěstíčka celé rodině
Není tady
Dušičko gratuluji k holčičce a už ať nikam tolik nespěchá....Přejeme hodně zdravíčka a pohody,pa Iva.
Není tady
Krásná slohovka, moc hezky napsané
Přeji vám holky hodně zdravíčka a mlíčka
Není tady
Duší moc hezky si to všechno popsala. A ať vám to vaše koťátko dělá jen samou radost a ať jste všichni zdraví!
Není tady
Stránky: 1 2