Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 12. 4. 2007 21:29

křepelka
♥♥♥♥---

děložní čípek a milování

před dvěma lety(je mi 24 let) mi zjistili předrakovinné buňky na děložním čípku. Jsem z toho zmatená, neboť jsem četla že to způsobuje virus přenosný pohlavním stykem a můj nynější partner je mým prvním sexuální partner a celých pět let chození používáme kondom. Nevím jak to napsat, pokud partner při sexu,,přitvrdí" nebo když je milování delší tak mě po něm pobolívá podbřišek, spíše to jsou takové mírnější tlaky, které po čase ustoupí. Bojim se abychom tím nezhoršili to onemocnění čípku. Myslíte že to může mít na čípek vliv? Moc děkuju váš názor.

Není tady

#2 13. 4. 2007 18:17

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Re: děložní čípek a milování

ano a proč nejdeš k lékaři? Co ti s tím čípkem dělalali - konizaci? Měla bys chodit pravidelně na kontroly a všechno říct lékaři, to není legrace a tady to nevyřešíš...

Strach je malá smrt...

Není tady

#3 15. 4. 2007 19:09

křepelka
♥♥♥♥---

k lékaři chodím pravidelně! Nic mi s tím zatím nedělají, jen se to každé 3 měsíce sleduje. Jsem poměrně zodpovědná, ale je mi dost trapné se ptát na otázky ohledně sexu i když to není žádná ostuda.

Není tady

#4 15. 4. 2007 19:28

sandra
♥♥♥♥♥♥-

křepelka napsal(a):

k lékaři chodím pravidelně! Nic mi s tím zatím nedělají, jen se to každé 3 měsíce sleduje. Jsem poměrně zodpovědná, ale je mi dost trapné se ptát na otázky ohledně sexu i když to není žádná ostuda.

Křepelko,já tě nechci strašit, ale já to měla podobný jako ty a už jsem byla 2x na konizaci děložního čípku sad Zkus zajít ještě k jinému Dr, aby ti udělat stěry. Mě to při milování zase bolelo vždycky na levý straně a při druhý operaci mi to brali víc z té levé strany, jelikož tam byla ta tkáň víc zasažená. Každopádně držím palce. P.S. Pokud ti budou dělat konizaci , tak na ní nechoď  pod lokální anestezií, ale nech si dát celkovou. Tohle mi doporučil můj nový dr.A udělal dobře. Drž se, pa. hjarta

Není tady

#5 15. 4. 2007 19:42

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

předrakovinové buňky a nic s tím nedělají? divné....

pošle tě na odběr krve?

Upravil(a) Bety (15. 4. 2007 19:43)

Strach je malá smrt...

Není tady

#6 18. 4. 2007 19:03

křepelka
♥♥♥♥---

Jejej vy jste mě docela vystrašili. No nevím chodím na pravidelné prohlídky a doktorka vždycky řekne že mám přijít za půl roku, že je to zatím dobrý. Zjistilo se to tak že jsem měla večer bolesti břicha, na chirurgické pohotovosti mě poslal na gynekologickou pohotovost a lékař co mě vyšetřoval řekl, že ty bolesti nejsou gynekolog. původu ale že tam vidí změny na čípku a že mám uhánět k lékaři aby mě udělal stěry, hrozně mě tenkrát vyděsil. Ale má doktorka i jeden gynekolog za kterým jsem si taky došla neboť vede gynekolog. onkologii řekli že je to zatím pouze na sledování. Je pravda že mám pořád a neustále gynekologické problémy. Dnes jsem byla na wc a máme tak blbý záchod že při vyprazdňování mi trochu vody ,, stříklo na genitál" a já teď přemýšlím co zase budu mít a mám zkažený den neboť vím že z toho nevyjdu jen tak. Navíc ten záchod obývám ještě se třema holkama, jsem na koleji. Bohužel už s tím nic nenadělám takže nějaký ten zánět čekám.  Obávám se že z věčných zánětu nebudu moct mít později děcko, a ještě ten čípek k tomu. Je nějaká možnost posílit imunitu, třeba teď, dokud se zase z toho wc něco nevyloupne. Nemohu chodit do bazenu, okamžitě něco mám. Doktorka mi říkala že na různé gynekolog. záněty je dobré pít aloe veru, hmm jenže kůra stojí asi 2500 kč.Je to začarovaný kruh.

Není tady

#7 19. 4. 2007 11:00

janísek
♥♥♥♥♥--

křepelko, tyhle problémy jsem měla taky...moje doktorka furt jen říkala, že se to bude hlídat a že to je v poho...no a když jsem šla k jinej doktorce, tak ta mi po prvním vyšetření řekla, že se mám hned objednat do nemocnice na konizaci...takže to nepodceňuj...ale abych tě jen neděsila- neboj, pokud bys na ten zákrok musela, tak to není nic hroznýho-udělají to pod celkovou narkózou a já už pár hodin po zákroku "běhala" po nemocnici..:-)

Není tady

#8 19. 4. 2007 12:23

ADRIANA 1
♥♥♥♥♥♥♥

ja to isté. všetko bolo v poriadku a po zmene doktora sa to ihneď začalo riešiť. zmenou doktora sa skončili i moje večné zápaly zo všetkého možného roll som mesiac po operácii, pomaličky začínam sexuálne opäť žiť a verím že to bude v pohode. v nemocnici som bola jeden deň, ráno som prišla a o 16tej som už bola doma. a máš to vyriešené. nijaká zmena by sa nemala podceňovať, aj keď keď sa to ďalej nevyvýja. keď to tam raz nemá by, tak to má ísť von. na záply sú fajn výplacgy tantum orsa. daj si to ako ličby najskôr denne a potom stačí raz za týždeň, malo by ti to pomôcť. alebo čajovníkový olej, kúpiš v lekárni, nakvapkať na navlhčený tampón a vložiť dnu. je to skvelé. urobila som to párkrát a mám pokoj.držím palce

Natália   * 12.06.2010 *  3100g / 48cm
http://www.tickerclub.com/cache/fc254e0664.png
    http://mareckinblog.blogspot.com/

Není tady

#9 19. 4. 2007 13:09

janísek
♥♥♥♥♥--

křepelko, když budeš chtít, napiš mi soukromou zprávu a já ti kdyžtak povim u koho jsem byla a tak...v jinej diskuzi, kam ses zapojila, jsem zjistila, že jsi z Plzně...já taky...

Není tady

#10 20. 4. 2007 8:27

adra
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: moje krásné město:-))

holky vy mi určitě poradíte:-((((
byla jsem na klasické půlroční  kontrole-na steru děl.čípku a když přišli výsledky, nebyly dobré tak mi dělal dokrot stěr znova...opat to není dobré tak mám nastoupit do nemocnice-půjdu se teprve s doktorem domluvit....kdy....a chci ze zeptat co to je ta "konizace" (snad si to dobře pamatuji,) to je jako plastika nebo vám kousek uříznout?mě budou pod narkozou teprve asi brát vzorek a ten někam pošlou a pak se uvidí....doktor mi dolova řekl:"něco jako rakovina, ale není to rakovina" dumbom !!!!
když přišli ty první výsledky řekl že další stěr bychom na doporučení z laboratoře měli udělat až za tři měsíce ale že to pro jistotu udělá co nejdříve....takže jsem tam šla azi za měsíc po tom stěru a to ještě kdybych si nešla pro recept na antikoncepci tak by mi to ani neřekl a nezavolal...že by to prý za ty tři měsíce stačilo tak se utěšuju tím že jestli to bude NECO tak se to snad podchytlo v zárodku....:-((((
jinak při milování cítím ostrou bolest právě taky v podbřišku...tak tam asi prostě neco je:-((((
budu vdečná za jakkoukoliv reakci...dekuju

Upravil(a) adra (20. 4. 2007 8:29)

Co uděláme v životě pro sebe, to si s sebou vezmeme do hrobu. Co uděláme v životě pro druhé, to tu zůstane na věky...

"Pri milování zavři oci a užívej ho plnými doušky, je to dar co teď v tuhle chvilku mas, ale jak skonci vic nedoufej. Milování je dar...ne slib..."

Není tady

#11 20. 4. 2007 8:38

janísek
♥♥♥♥♥--

adra: už jsme to tu určitě někde řešily...ta konizace znamená, že ti "odřežou" ty špatný buňky z čípku...dělá se to pod celkovou narkózou (teda já jí měla) a den po zákroku už jsem šla domů. ještě se hodně řeší, jestli už máš děti nebo ne...ale když ti řekli, že to ještě není rakovina, tak to ti udělají jen tu LEEP konizaci- elektrickou kličkou to ořežou. To co ti odeberou se posílá na rozbor a podle toho ti řeknou, jestli dokázali odebrat všechno, nebo musíš jít znovu... stačí ti to takhle...když to po sobě teď čtu, tak si nejsem jistá, jestli je to pochopitelný..:-)

Není tady

#12 20. 4. 2007 8:43

adra
♥♥♥♥♥♥♥

aha...takže už podle toho CO zjistili ze stěru, můžou odebrat něco z čípku - tedy odříznout to již špatné? takže tam na tuty je neco špatně a to už budou odřezávat....ne že by vzali jen vzorek...ale vlastně píšeš že to tak že to odříznuté je právě ten vzorek a ten posílají .... jo napsala jsi to srozumitelně....MOC děkuju, já jsem si to musela "přepsat" jestě pro sebe abych to vstřebala....
takže je konizace a LEEP konizace
mám syna 5,5 let...a děsnej strach....:-((((, ale spíš mám strach z toho když vidím to naše zdravotnictví....

Co uděláme v životě pro sebe, to si s sebou vezmeme do hrobu. Co uděláme v životě pro druhé, to tu zůstane na věky...

"Pri milování zavři oci a užívej ho plnými doušky, je to dar co teď v tuhle chvilku mas, ale jak skonci vic nedoufej. Milování je dar...ne slib..."

Není tady

#13 20. 4. 2007 8:50

janísek
♥♥♥♥♥--

no, alespoň tak jsem to měla já- na prohlídce mi doktorka odebrala vzorky tkáně z čípku a podle těch zjistila, že tam mam rakovinový buňky...a pak jsem šla hned do nemocnice...Ale proto, že ten čípek neodeberou celej, ale jen kousek, tak to posílají na ty rozbory- aby se zjistilo, jestli odebrali celou poškozenou část...
nemusíš se bát- nic to není...fakt...nejhorší jsou ty nervy před tím, když nevíš "do čeho jdeš"...ale samotnej zákrok je v pohodě...žádná jizva a nějaká bolest- ne horší než když bolí břicho při menstruaci..:-)

Není tady

#14 20. 4. 2007 9:18

adra
♥♥♥♥♥♥♥

takže rakovinové buňky se dají v tomto případě léčit...se to bojím i napsat - úspěšně....?? nebo úspěšněji než při jiných typech rakoviny??
já se asi samotného zákroku nebojím...přesně...ale spíš toho o kolo...a taky musím myslet na malého....:-(((
ale o toho se postarají naši - já jsem rozvedená...
ty máš janisku děti a kolik ti je?
děkuju
myslíte si všeobecně nebo jsem to někde asi četla že toto postihuje více ženy které častěji střídají sex.partnery....

Upravil(a) adra (20. 4. 2007 9:19)

Není tady

#15 20. 4. 2007 9:35

sandra
♥♥♥♥♥♥-

adra napsal(a):

takže rakovinové buňky se dají v tomto případě léčit...se to bojím i napsat - úspěšně....?? nebo úspěšněji než při jiných typech rakoviny??
já se asi samotného zákroku nebojím...přesně...ale spíš toho o kolo...a taky musím myslet na malého....:-(((
ale o toho se postarají naši - já jsem rozvedená...
ty máš janisku děti a kolik ti je?
děkuju
myslíte si všeobecně nebo jsem to někde asi četla že toto postihuje více ženy které častěji střídají sex.partnery....

Ahoj Adro,
já měla za celý život sexuální partnery dva - s jedním jsem chodila 7 let, s druhým něco přes dva roky. A už  jsem byla na té konizaci 2x. Děti nemám, je mi 24. Plánuji je tak za 5-6 let. Poprvé mi vzali pod narkózou kousek tkáně z děložního čípku a zjistili, že je tkáň zasažena hloouběji,než může pojmout ta elektrická smyčka. A prý mi to dělali tou největší. Tak jsem šla po 2 měsících znovu a teď už jsou výsledky z operace ok. Jen za 2 měs mě čeká cytologie, tak snad dopadne taky dobře, kéž by....smile Samotný zákrok nebolí, je to přesně tak jak psal Janísek, bolí tě břicho, jako při silnější menstruaci. Více mi vadilo špinění po operaci (4 týdny) a i následující MS jsem měla silnější, delší a bolestivější. Ale to je po takovém zákroku nejspíš normální. Začít se sexem se doporučuje až po šestinedělí. Držím palce, ať ti to dobře dopadne hjarta

Není tady

#16 20. 4. 2007 9:41

janísek
♥♥♥♥♥--

adro, nemusíš se toho bát- když se na to přijde včas, tak se to dá bez následků odstranit- teda jedinej následek je zmenšenej čípek...Pokud chodíš na pravidelný prohlídky, tak by to mělo bejt v pohodě...neboj, do nemocnice jeden den nastoupíš, druhej ti to udělají a třetí jdeš domů (někoho pustí ještě v den zákroku)- to malej ani nepozná..:-)
já bohužel děti ještě nemam- je mi 22. A to je asi jedinej problém, spojenej s tou konizací- čím menší děložní čípek, tím větší problém s donošením miminka..takže vím, že mi čeká rizikový...a tak...

Není tady

#17 20. 4. 2007 9:45

adra
♥♥♥♥♥♥♥

ted jsem byla na sexuologické taky se tam necopdobného probírá  a četla jsem tě sandro smile
mně je 31...
a co antikoncepce může nebo se má nebo naopka nesmí při tom brát?? když neberu antikoncepci bolí mě hrozně nepříjemně břicho...ne při menstruaci ale v polovině cyklu, vzniká tam jakýsi folykul - nějaký útvar ketrý se po ovulaci rozpustí...ale ta bolest je nepříjemná...vystřeluje to až do končeníku že si ani nemůžu pořádně sednot...tak mi gynekolog řekl at bud beru antikoncepic, že to tomu zabrání nebo at si vždycky vezmu igalgin:-(((

ted jsem na měsíc prášky vysadila protože mě bolely nohy, celé od chodidel až po stehna a jak neberu antikonc. je to dobré...ale zase to břicho...zkusím jinou antikocepci a uvidíme ale ted když mě čeká TOHLE s tím čípkem tak nevím honem co...v pondělí se zeptám samozřejmě doktora ale tohle psaní je moc fajn a MOC DEKUJU!!!!!
a ty sandro jsi měla před tím nějaké problémy? bolest při sexu nebo něco?

Není tady

#18 20. 4. 2007 9:49

janísek
♥♥♥♥♥--

antikoncepci jsem vysadit nemusela ani v nemocnici...měla jsem strach, že mi jí pak zakážou, ale naopak- řekli že po tom zákruku se doporučuje alespoň půl roku neotěhotnět...

Není tady

#19 20. 4. 2007 9:49

adra
♥♥♥♥♥♥♥

asi je to trochu zmatené :-((( jsem tam zamotala všechno, břicho, nohy, prášky..tonguetongue

Není tady

#20 20. 4. 2007 9:51

adra
♥♥♥♥♥♥♥

no já chci zkusit novou...."jasminnele" ale to ted není důležitý

to je hrozný když se člověk něco dozví jak to pomalu ale jistě zpracovává...i díky BABINETU!!!!! hjarta pussa dík

Není tady

#21 20. 4. 2007 9:54

sandra
♥♥♥♥♥♥-

adra napsal(a):

ted jsem byla na sexuologické taky se tam necopdobného probírá  a četla jsem tě sandro smile
mně je 31...
a co antikoncepce může nebo se má nebo naopka nesmí při tom brát?? když neberu antikoncepci bolí mě hrozně nepříjemně břicho...ne při menstruaci ale v polovině cyklu, vzniká tam jakýsi folykul - nějaký útvar ketrý se po ovulaci rozpustí...ale ta bolest je nepříjemná...vystřeluje to až do končeníku že si ani nemůžu pořádně sednot...tak mi gynekolog řekl at bud beru antikoncepic, že to tomu zabrání nebo at si vždycky vezmu igalgin:-(((

ted jsem na měsíc prášky vysadila protože mě bolely nohy, celé od chodidel až po stehna a jak neberu antikonc. je to dobré...ale zase to břicho...zkusím jinou antikocepci a uvidíme ale ted když mě čeká TOHLE s tím čípkem tak nevím honem co...v pondělí se zeptám samozřejmě doktora ale tohle psaní je moc fajn a MOC DEKUJU!!!!!
a ty sandro jsi měla před tím nějaké problémy? bolest při sexu nebo něco?

Adro, já při obou zákrocích normálně brala antikoncepci. Doporučuje se jít na tu operaci co nejdříve po skončení MS, tak si vem s sebou diář. Čípek pak má další 4 týdny na regeneraci, než přijde MS, což je pro něj zátěží. Já měla právě ty bolesti při sexu. Byla jsem za svou bývalou dr a ta mi řekla, že na UTZ žádný srůsty nevidí a jestli chci, že můžu jít na laparoskopii...To jsem odmítla. Pak mi udělala stěry a řekla, že je to na operaci. Já šla ale ještě k jinýmu dr si to ověřit a nakonec jsem u něj zůstalal. Vyhovuje mi mnohem víc. Jen na to nechoď prosím pod částečnou anestezií, trvej na celkový. Na tu částečnou mě chtěla poslat bývalá Dr, ale já jsem věděla, že nezvádnu  být při vědomí a vidět jak se mi nějaký cizí dr "šťourá" mezi nohama. Pardon za výraz. Současný dr mi řekl, že u něj v nemocnici to dělají jen pod celkovou, jelikož to tu ženskou i tak bolí a nechtěně s sebou může cuknout a oni tak vezmou třeba víc, než by chtěli.

Není tady

#22 20. 4. 2007 9:58

adra
♥♥♥♥♥♥♥

sandro...mně řekl rovnou doktor že to bude pod narkozou...doufám že tím myslel pod celkovou...!!
MS mám dostat úřístí týden, neberu ted ty prášky tak nevím kdy TO přijde ani jak dlouho to bude trvat usch
ale je pravda že jsem přemýšlela že zajdu ještě k jinému lékaři...ale to přeci trvá ty výsledky  a když jdu v PO ke svýmu gandekologovi domluvit termín operace tak "nemůžu" jet ještě k jinému...to bych asi časově nestihla víš jak to myslím....
odkud jsi...stačí kraj ...já Pardubický

a to už ted po tomhle zákroku budu muset čekat šest týdnů???!!!! (šestinedělí)  neutral ne že bych byla tak přízemní a myslela jen na to ale myslím  i na to:-)))))

Upravil(a) adra (20. 4. 2007 10:00)

Není tady

#23 20. 4. 2007 10:14

sandra
♥♥♥♥♥♥-

adra napsal(a):

sandro...mně řekl rovnou doktor že to bude pod narkozou...doufám že tím myslel pod celkovou...!!
MS mám dostat úřístí týden, neberu ted ty prášky tak nevím kdy TO přijde ani jak dlouho to bude trvat usch
ale je pravda že jsem přemýšlela že zajdu ještě k jinému lékaři...ale to přeci trvá ty výsledky  a když jdu v PO ke svýmu gandekologovi domluvit termín operace tak "nemůžu" jet ještě k jinému...to bych asi časově nestihla víš jak to myslím....
odkud jsi...stačí kraj ...já Pardubický

a to už ted po tomhle zákroku budu muset čekat šest týdnů???!!!! (šestinedělí)  neutral ne že bych byla tak přízemní a myslela jen na to ale myslím  i na to:-)))))

Já jsem z Prahy. No, já šla k druhému dr taky z důvodu, abych si ty výsledky potvrdila nebo vyvrátila, ale hlavně se mi nelíbila představa paní doktorky, že půjdu k nějakému dr na kliniku, kde mi to při vědomí udělá a já pak vstanu a půjdu domů. V nemocnici si mě tak pokaždý nechali o den dýl, prý pro jistotu, kdyby přišly nějaké komplikace, krvácení nebo tak. Ale bylo to ok. Prostě úplně jiný zacházení. Záleží, jakou máš ke svému dr důvěru. Hlavně se na všechno, co nevíš nebo tě zajímá, ptej. Já se taky ptala a byla jsem pak klidnější,protože jsem věděla, co mi budou dělat, jak to budou dělat atd atd.

Není tady

#24 20. 4. 2007 10:23

adra
♥♥♥♥♥♥♥

kdy přišli výsledky?
u nás byla super nemocnice včetně nové moderní porodnice, která fungovala cca 3 roky...pak ji prostě zavřeli!!!!!
já tam rodila a bylo to tam úžasné...takže ted budu muset do nemocnice "dojet" do jinýho města...ptát se budu to jo...možná se konečně rozhoupu jít k jiném gynelogovi...k tomuhle jsem chodila před těhotentvím...do porodu...pak jsem přešla k jinému...do nemocnice tady u nás jenže jak se pak začalo uvažovat o zavření nemocnice tak se ty doktoři tady střídali a já jich měla postupně snad 5 tak jsem se vrátlia k tomuhle původnímu....není špatnej...jen málo...mluví....ted kdyžto čtu...tak se přeci nemůžu spokojit s tíme že "není špatnej"!!!!!!! musím s ním být spokojená tonguetongue !

Není tady

#25 20. 4. 2007 10:28

sandra
♥♥♥♥♥♥-

adra napsal(a):

kdy přišli výsledky?
u nás byla super nemocnice včetně nové moderní porodnice, která fungovala cca 3 roky...pak ji prostě zavřeli!!!!!
já tam rodila a bylo to tam úžasné...takže ted budu muset do nemocnice "dojet" do jinýho města...ptát se budu to jo...možná se konečně rozhoupu jít k jiném gynelogovi...k tomuhle jsem chodila před těhotentvím...do porodu...pak jsem přešla k jinému...do nemocnice tady u nás jenže jak se pak začalo uvažovat o zavření nemocnice tak se ty doktoři tady střídali a já jich měla postupně snad 5 tak jsem se vrátlia k tomuhle původnímu....není špatnej...jen málo...mluví....ted kdyžto čtu...tak se přeci nemůžu spokojit s tíme že "není špatnej"!!!!!!! musím s ním být spokojená tonguetongue !

Asi tak za 2, 3 týdny. Já jsem s tím mým spokojená. Všechno mi vysvětlil, nemluvil se mnou jak s de***em, který nerozumí doktorským výrazům. Dokonce mi i nakreslil obrázek toho, jak to teď vypadá a co mi budou dělat smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí