Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 7. 2. 2008 14:54

Daniela S.
♥♥♥♥♥--

Re: Puberáci - rozumíte jim?!

větší lol - pomozte mi...nevíte??

Že by rofl? dumbom

Není tady

#52 16. 4. 2011 21:15

tichoslapek
♥------

big_smile u mojí dcery slyším pořád todle
-dej mi pokoj fůrt
-se nečíl
-to je vopruz todle
-si dělᚠprdy néé..?
-hev pod'
-kaj..??  to je podle mě v překladu kde...
-se gebíš jak....
Nebo jak příde ze školy tak na mě vychrlí asi todle....: No more kdybys viděla tu babu v tom jejím plášti..furt poletuje po škole jak batman,pak nam zada kupu ukolu jako kdyby čekala že jí je někdo bude robit...pak ta bréca v tej vytvarce mě tak nasrala že sem myslela že jí ty anylinky mrštim do ksichtu a pak to bylo hustýý jak gabina hodila hobru na těch schodech...a blablabla..říká to tak rychle že jí sotva rozumim slova a když se jí zeptám co to řikala tak odpoví..:dyk sem ti to včil řekla ..big_smileD

Není tady

#53 17. 4. 2011 15:37

1Marie
♥♥♥----

Tak teď se musím smát, protože tuhle otázku jsem položila já a teď, po mnoha letech mohu sama sobě odpovědět - vyrostou z toho:) Mojí dceři bude za pár dnů 19 a mluví už zase "lidsky". A se svými rodiči - kteří během její velmi bouřlivé a dramatické puberty zestárli o milion let - mluví dokonce přívětivěsmile Takže všem matkám, které teď právě na prahu těch pekelných let šílí ze svých dětí mohu vzkázat: fakt to přejde...a fakt to přežijete:)

Není tady

#54 17. 4. 2011 16:05

Ametyst
♥♥♥♥♥--

tichoslapek napsal(a):

-dej mi pokoj fůrt
-se nečíl
-to je vopruz todle
-si dělᚠprdy néé..?
-hev pod'
-se gebíš jak....
Nebo jak příde ze školy tak na mě vychrlí asi todle....: No more kdybys viděla tu babu v tom jejím plášti..furt poletuje po škole jak batman,pak nam zada kupu ukolu jako kdyby čekala že jí je někdo bude robit...pak ta bréca v tej vytvarce mě tak nasrala že sem myslela že jí ty anylinky mrštim do ksichtu a pak to bylo hustýý jak gabina hodila hobru na těch schodech...a blablabla..říká to tak rychle že jí sotva rozumim slova a když se jí zeptám co to řikala tak odpoví..:dyk sem ti to včil řekla ..big_smileD

Jéžiš,
děkuji, děkuji, že to můžu číst, že nejsem sama, že nemám doma ufouna ale jen puberáka!big_smile
Fakt to člověku pomůže slyšet i od jinejch, že to zvířátko z toho vyroste...jestli ho nezabijem.
Fakt díky, pobavila jsem se.tummenupp

I hide my feeling behind a smile.

Není tady

#55 17. 4. 2011 16:21

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

ametyst, moc nechápu, co tě na psaní tichošlápka pobavilo. já si spíš říkám, že jsem ráda, že můj syn má pubertu jakou má, po tom, co jsem si u ní přečetla.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#56 17. 4. 2011 20:22

Ametyst
♥♥♥♥♥--

PPavlaa napsal(a):

ametyst, moc nechápu, co tě na psaní tichošlápka pobavilo. já si spíš říkám, že jsem ráda, že můj syn má pubertu jakou má, po tom, co jsem si u ní přečetla.

Pobavilo mě to, že mám doma něco podobného a že nejsem sama na světě.
Prosím tě, dy na tom nic není, pubertou jsme prošli všichni, někdo lehčeji, jiný bouřlivěji.

Já mám puberáky dva. Se starším je rozumná řeč, docela, ale ten mladší, to je tedy mazec.
Takže ani výchovou to není. každý jsme prostě jiný.

To ještě můžem být rádi, že to nemáme jak jedna moje kamarádka má 12ti letého kluka, který jí řekne, že je kráva, a co řve, dy oni si tak ve třídě říkaj normálně...!
Fakt síla.

A pořád může být hůře...

I hide my feeling behind a smile.

Není tady

#57 24. 6. 2011 12:10

Kuřátko
♥♥♥♥♥♥-

Tak tohle téma mě dost pobavilo. U nás je zatím puberta v začátku...bude nám 11...ale i tak to s námi začíná mlátit.
Na otázky typu "jak ve škole" mi odpovídá "humus". Ale zatím jen převrací oči a šíleně se z ničeho nic sám řechtá. To na něj s drahým vždycky čučíme jak dva mimoni a nechápeme o co jde.

Jinak dotaz, zda jsem byla na světě když byla 1. světová jsem už taky absolvovala. Naštěstí mi to rychle doplo, takže jsem odpověděla že ne a nezažila jsem ani tu 2. světovou.

Není tady

#58 24. 6. 2011 12:11

Kuřátko
♥♥♥♥♥♥-

tichoslapek napsal(a):

-dej mi pokoj fůrt
-se nečíl
-to je vopruz todle
-si dělᚠprdy néé..?
-hev pod'
-se gebíš jak....

big_smile big_smile jinak u toho jsem se málem počůrala smíchy.

Není tady

#59 13. 6. 2014 23:02

Petra88
♥♥-----

som sice mlada maminka s 20 mesacnym prckom ale ako tak pozeram na tych pubertakov ako sa ,, dokonale,, niektory chovaju tak mi beha mraz po zadech rodicia  im vsetko dovolia a tak to aj dopada dovolili by ste napr 12 rocnemu dievcatu piercingy ? http://www.ok-sperky.cz/ok-sperky/eshop/44-1-Piercing je to modny vystrelok a vsetci to chcu a maju ci baby ci kluci je nejako ohranicene odkedy sa to smie nosit mne sa to popravde paci ale nemam ziadnem piercing ale som si ista ze ako syn vyrastie tak vselico bude chciet vyskusat a ratam aj s touto moznostou. od ktoreho veku by ste svojmu dietatu dovolili nosit piercing?

Není tady

#60 13. 6. 2014 23:03

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Petra88 napsal(a):

som sice mlada maminka s 20 mesacnym prckom ale ako tak pozeram na tych pubertakov ako sa ,, dokonale,, niektory chovaju tak mi beha mraz po zadech rodicia  im vsetko dovolia a tak to aj dopada dovolili by ste napr 12 rocnemu dievcatu piercingy ? http://www.ok-sperky.cz/ok-sperky/eshop/44-1-Piercing je to modny vystrelok a vsetci to chcu a maju ci baby ci kluci je nejako ohranicene odkedy sa to smie nosit mne sa to popravde paci ale nemam ziadnem piercing ale som si ista ze ako syn vyrastie tak vselico bude chciet vyskusat a ratam aj s touto moznostou. od ktoreho veku by ste svojmu dietatu dovolili nosit piercing?

Přestaň s tou reklamou dumbom

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#61 24. 12. 2017 13:26

Lejla9
♥♥-----

muj syn je taky ,,svuj,,. Přijde ze školy, učí se a pak zbytek času trávi s telefonem v ruce. Už jsem zkoušela všechno, konzultovala s odborníkem, nepomohlo. Je to hold takové pobertacke období. Snad to brzo přejde. A bude to ještě horší, protože jsme mu pod stromeček koupili nový mobil smile

Není tady

#62 25. 12. 2017 8:00

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Lejla9 napsal(a):

muj syn je taky ,,svuj,,. Přijde ze školy, učí se a pak zbytek času trávi s telefonem v ruce. Už jsem zkoušela všechno, konzultovala s odborníkem, nepomohlo. Je to hold takové pobertacke období. Snad to brzo přejde. A bude to ještě horší, protože jsme mu pod stromeček koupili nový mobil smile

Už jsem pochopila... dobrý rady -"co nový mobil? Myslím že 15 letého pubertaka to určitě potěší" - dávᚠz vlastní zkušenosti...
Leda bys byla ještě zlomyslnější, než vypadáš... wink

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#63 29. 12. 2018 6:58

lupumo
♥------

Ahojte, chtěla bych poradit. Ma 17 leteho kluka, předčasně narozeny ve 25 tydnu, pri porodu mozkovka vsechno Dy a navic ADHD. Asi zřejmě jsem zanedbala výchovu, pořád jsem ho chránila, všude omlouvala, bránila slovy , vy mu nerozumite atd. Doktor mi ho už v 10 letech chtěl poslat do diagnostickeho ustavu ale moje srdce to nedalo, a ted jsem psychycky tyrana ve svym bytě. S manželem vede boj, není to jeho syn. Včera už ho poprvé napadl, žadna hruza , větší pohlavek ale Patrik to chtěl vykryt a rozbil sklo ve dveřich, nic se mu nestalo. Patrik stále po me řve, ze školy ho chcou vyhodit za nespolupraci, kouření, napadani spolužaku jak slovne tak fyzicky. Pak prijde domu a jakoby se nic nedělo. Doma vubec neposloucha, funguje jen tehdy když ma zarach abych ho pustila ven nebo když ma svoje tabletky. Dělá naschvály, co je horší je to že s enechce koupat, smrdí potom a je to hruza. Řikam mu koupej se , a budeš mit doma klid a on jj a přitom ne. Když mu chci něco řict tak me překřicuje abych mlčela že to nechce slyšet. Když už mě fakt vytočí a dam mu facku tak hodí postoj jako by mi to chtěl vrátít, ale tohle neudělá prptže s ebojí manžela. Ja už jsem tak rezignovala že mi je už jedno v ramci slušnosti a toranci co dělá, ze školy volají že ho radši pošlou domu že tam zase provokuje a když vola ředitel a řekne mi že ho chce vyhodit tak prsím aby to nedělal.Už jsem požadala soud o ustavní vychovu ... je toho hodně , mohla bych napsat knihu.. Diky že jsem se mohla aspon vykecat

Není tady

#64 29. 12. 2018 12:52

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

No pane jo.
Je medikovaný? Docházíš s ním někam? Při těch všech problémech od malička si myslím, že ano. Poradila bych se hlavně s jeho lékařem. chtělo by to asi změnit léčbu.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#65 29. 12. 2018 16:16

mia
♥♥♥♥♥♥-

"Ohýbaj ma, mamko, dokud som ja Janko".......stará pravda, která se dnes už, bohužel, neuznává, z dětí jsou modly, kterým se nesmí nic říct a takto to dopadá. V rodinné hierarchii už nejsou na prvním místě otec a matka, ale děti, kolem nich se všechno točí, takže není divu, že se pak takto chovají, když je to naučili sami rodiče.

Ty problémy při porodu určitě sehrály své, ale ADHD, jak už se dnes proslýchá, je umělá diagnóza, za kterou se často  skrývá obyčejná nevychovanost a je pohodlné na ni svádět své výchovné neúspěchy........málokdo si přizná, že své děti nezvládl. Katastrofa je to pak i ve škole, kde ty děti často dostanou asistenty a terorizují i ty a nikdo si s tím neví rady.

Teď už ti nezbývá asi fakt nic jiného, než požádat o pomoc odborníky, nebo úderem osmnáctin vyprovodit hošíka ze dveří, třeba ho vyškolí sám život. Ale rozhodně bych se nenechala synem takto terorizovat.

Není tady

#66 29. 12. 2018 21:07

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Přesně, jak píše Mia, v mnoha rodinách se teď dětem moc ustupuje a rodiče si neuvědomují, že si pletou bič sami na sebe, že jim to mazlík všechno vrátí i s vysokým úrokem. A než k tomu dojde naplno na domácí půdě, trénuje si to ve školce a pak ve všech školách, do kterých byl vpuštěn, a znepříjemňuje život spolužákům, kantorům, celýmu školnímu personálu.
Taky bych se obrátila hned teď na odborníky. Cítíš se být chráněna svým partnerem, ale co když ten nebude doma??!!!!??? Když jsi synovi v jeho dětských letech neustále ustupovala a omlouvala ho, je teď hodně těžký zvolit úplně jiný přístup-přísnost, důslednost atd. a neustupovat z něj. Má doma vůbec nějaký povinnosti, který opravdu musí pravidelně plnit?
Nevím... Připadá mi ten vlak už nějak moc rozjetý... Nejsem odborník, tak ti nemůžu radit, ale možná, že budete muset zvolit tu ústavní výchovu. Ovšem je otázka, co by tam kluk pochytil od těch, který se chovají ještě hůř než on. Nedělám si iluze o situaci v těchto výchovných zařízeních... A co jeho otec, stýkají se spolu?

Je zcela zbytečné se ptát, jaký má život smysl.
Má takový smysl, jaký mu dáme.
                                                           Seneca

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí