6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
větí lol - pomozte mi...nevíte??
e by rofl?
Není tady
u mojí dcery slyím pořád todle
-dej mi pokoj fůrt
-se nečíl
-to je vopruz todle
-si dělá prdy néé..?
-hev pod'
-kaj..?? to je podle mě v překladu kde...
-se gebí jak....
Nebo jak příde ze koly tak na mě vychrlí asi todle....: No more kdybys viděla tu babu v tom jejím pláti..furt poletuje po kole jak batman,pak nam zada kupu ukolu jako kdyby čekala e jí je někdo bude robit...pak ta bréca v tej vytvarce mě tak nasrala e sem myslela e jí ty anylinky mrtim do ksichtu a pak to bylo hustýý jak gabina hodila hobru na těch schodech...a blablabla..říká to tak rychle e jí sotva rozumim slova a kdy se jí zeptám co to řikala tak odpoví..:dyk sem ti to včil řekla ..D
Není tady
Tak teď se musím smát, protoe tuhle otázku jsem poloila já a teď, po mnoha letech mohu sama sobě odpovědět - vyrostou z toho:) Mojí dceři bude za pár dnů 19 a mluví u zase "lidsky". A se svými rodiči - kteří během její velmi bouřlivé a dramatické puberty zestárli o milion let - mluví dokonce přívětivě Take vem matkám, které teď právě na prahu těch pekelných let ílí ze svých dětí mohu vzkázat: fakt to přejde...a fakt to přeijete:)
Není tady
tichoslapek napsal(a):
-dej mi pokoj fůrt
-se nečíl
-to je vopruz todle
-si dělá prdy néé..?
-hev pod'
-se gebí jak....
Nebo jak příde ze koly tak na mě vychrlí asi todle....: No more kdybys viděla tu babu v tom jejím pláti..furt poletuje po kole jak batman,pak nam zada kupu ukolu jako kdyby čekala e jí je někdo bude robit...pak ta bréca v tej vytvarce mě tak nasrala e sem myslela e jí ty anylinky mrtim do ksichtu a pak to bylo hustýý jak gabina hodila hobru na těch schodech...a blablabla..říká to tak rychle e jí sotva rozumim slova a kdy se jí zeptám co to řikala tak odpoví..:dyk sem ti to včil řekla ..D
Jéi,
děkuji, děkuji, e to můu číst, e nejsem sama, e nemám doma ufouna ale jen puberáka!
Fakt to člověku pomůe slyet i od jinejch, e to zvířátko z toho vyroste...jestli ho nezabijem.
Fakt díky, pobavila jsem se.
Není tady
ametyst, moc nechápu, co tě na psaní ticholápka pobavilo. já si spí říkám, e jsem ráda, e můj syn má pubertu jakou má, po tom, co jsem si u ní přečetla.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
ametyst, moc nechápu, co tě na psaní ticholápka pobavilo. já si spí říkám, e jsem ráda, e můj syn má pubertu jakou má, po tom, co jsem si u ní přečetla.
Pobavilo mě to, e mám doma něco podobného a e nejsem sama na světě.
Prosím tě, dy na tom nic není, pubertou jsme proli vichni, někdo lehčeji, jiný bouřlivěji.
Já mám puberáky dva. Se starím je rozumná řeč, docela, ale ten mladí, to je tedy mazec.
Take ani výchovou to není. kadý jsme prostě jiný.
To jetě můem být rádi, e to nemáme jak jedna moje kamarádka má 12ti letého kluka, který jí řekne, e je kráva, a co řve, dy oni si tak ve třídě říkaj normálně...!
Fakt síla.
A pořád můe být hůře...
Není tady
Tak tohle téma mě dost pobavilo. U nás je zatím puberta v začátku...bude nám 11...ale i tak to s námi začíná mlátit.
Na otázky typu "jak ve kole" mi odpovídá "humus". Ale zatím jen převrací oči a íleně se z ničeho nic sám řechtá. To na něj s drahým vdycky čučíme jak dva mimoni a nechápeme o co jde.
Jinak dotaz, zda jsem byla na světě kdy byla 1. světová jsem u taky absolvovala. Natěstí mi to rychle doplo, take jsem odpověděla e ne a nezaila jsem ani tu 2. světovou.
Není tady
tichoslapek napsal(a):
-dej mi pokoj fůrt
-se nečíl
-to je vopruz todle
-si dělá prdy néé..?
-hev pod'
-se gebí jak....
jinak u toho jsem se málem počůrala smíchy.
Není tady
som sice mlada maminka s 20 mesacnym prckom ale ako tak pozeram na tych pubertakov ako sa ,, dokonale,, niektory chovaju tak mi beha mraz po zadech rodicia im vsetko dovolia a tak to aj dopada dovolili by ste napr 12 rocnemu dievcatu piercingy ? http://www.ok-sperky.cz/ok-sperky/eshop/44-1-Piercing je to modny vystrelok a vsetci to chcu a maju ci baby ci kluci je nejako ohranicene odkedy sa to smie nosit mne sa to popravde paci ale nemam ziadnem piercing ale som si ista ze ako syn vyrastie tak vselico bude chciet vyskusat a ratam aj s touto moznostou. od ktoreho veku by ste svojmu dietatu dovolili nosit piercing?
Není tady
Petra88 napsal(a):
som sice mlada maminka s 20 mesacnym prckom ale ako tak pozeram na tych pubertakov ako sa ,, dokonale,, niektory chovaju tak mi beha mraz po zadech rodicia im vsetko dovolia a tak to aj dopada dovolili by ste napr 12 rocnemu dievcatu piercingy ? http://www.ok-sperky.cz/ok-sperky/eshop/44-1-Piercing je to modny vystrelok a vsetci to chcu a maju ci baby ci kluci je nejako ohranicene odkedy sa to smie nosit mne sa to popravde paci ale nemam ziadnem piercing ale som si ista ze ako syn vyrastie tak vselico bude chciet vyskusat a ratam aj s touto moznostou. od ktoreho veku by ste svojmu dietatu dovolili nosit piercing?
Přestaň s tou reklamou
Není tady
muj syn je taky ,,svuj,,. Přijde ze koly, učí se a pak zbytek času trávi s telefonem v ruce. U jsem zkouela vechno, konzultovala s odborníkem, nepomohlo. Je to hold takové pobertacke období. Snad to brzo přejde. A bude to jetě horí, protoe jsme mu pod stromeček koupili nový mobil
Není tady
Lejla9 napsal(a):
muj syn je taky ,,svuj,,. Přijde ze koly, učí se a pak zbytek času trávi s telefonem v ruce. U jsem zkouela vechno, konzultovala s odborníkem, nepomohlo. Je to hold takové pobertacke období. Snad to brzo přejde. A bude to jetě horí, protoe jsme mu pod stromeček koupili nový mobil
U jsem pochopila... dobrý rady -"co nový mobil? Myslím e 15 letého pubertaka to určitě potěí" - dává z vlastní zkuenosti...
Leda bys byla jetě zlomyslnějí, ne vypadá...
Není tady
Ahojte, chtěla bych poradit. Ma 17 leteho kluka, předčasně narozeny ve 25 tydnu, pri porodu mozkovka vsechno Dy a navic ADHD. Asi zřejmě jsem zanedbala výchovu, pořád jsem ho chránila, vude omlouvala, bránila slovy , vy mu nerozumite atd. Doktor mi ho u v 10 letech chtěl poslat do diagnostickeho ustavu ale moje srdce to nedalo, a ted jsem psychycky tyrana ve svym bytě. S manelem vede boj, není to jeho syn. Včera u ho poprvé napadl, adna hruza , větí pohlavek ale Patrik to chtěl vykryt a rozbil sklo ve dveřich, nic se mu nestalo. Patrik stále po me řve, ze koly ho chcou vyhodit za nespolupraci, kouření, napadani spoluaku jak slovne tak fyzicky. Pak prijde domu a jakoby se nic nedělo. Doma vubec neposloucha, funguje jen tehdy kdy ma zarach abych ho pustila ven nebo kdy ma svoje tabletky. Dělá naschvály, co je horí je to e s enechce koupat, smrdí potom a je to hruza. Řikam mu koupej se , a bude mit doma klid a on jj a přitom ne. Kdy mu chci něco řict tak me překřicuje abych mlčela e to nechce slyet. Kdy u mě fakt vytočí a dam mu facku tak hodí postoj jako by mi to chtěl vrátít, ale tohle neudělá prpte s ebojí manela. Ja u jsem tak rezignovala e mi je u jedno v ramci slunosti a toranci co dělá, ze koly volají e ho radi polou domu e tam zase provokuje a kdy vola ředitel a řekne mi e ho chce vyhodit tak prsím aby to nedělal.U jsem poadala soud o ustavní vychovu ... je toho hodně , mohla bych napsat knihu.. Diky e jsem se mohla aspon vykecat
Není tady
No pane jo.
Je medikovaný? Dochází s ním někam? Při těch vech problémech od malička si myslím, e ano. Poradila bych se hlavně s jeho lékařem. chtělo by to asi změnit léčbu.
Není tady
"Ohýbaj ma, mamko, dokud som ja Janko".......stará pravda, která se dnes u, bohuel, neuznává, z dětí jsou modly, kterým se nesmí nic říct a takto to dopadá. V rodinné hierarchii u nejsou na prvním místě otec a matka, ale děti, kolem nich se vechno točí, take není divu, e se pak takto chovají, kdy je to naučili sami rodiče.
Ty problémy při porodu určitě sehrály své, ale ADHD, jak u se dnes proslýchá, je umělá diagnóza, za kterou se často skrývá obyčejná nevychovanost a je pohodlné na ni svádět své výchovné neúspěchy........málokdo si přizná, e své děti nezvládl. Katastrofa je to pak i ve kole, kde ty děti často dostanou asistenty a terorizují i ty a nikdo si s tím neví rady.
Teď u ti nezbývá asi fakt nic jiného, ne poádat o pomoc odborníky, nebo úderem osmnáctin vyprovodit hoíka ze dveří, třeba ho vykolí sám ivot. Ale rozhodně bych se nenechala synem takto terorizovat.
Není tady
Přesně, jak píe Mia, v mnoha rodinách se teď dětem moc ustupuje a rodiče si neuvědomují, e si pletou bič sami na sebe, e jim to mazlík vechno vrátí i s vysokým úrokem. A ne k tomu dojde naplno na domácí půdě, trénuje si to ve kolce a pak ve vech kolách, do kterých byl vputěn, a znepříjemňuje ivot spoluákům, kantorům, celýmu kolnímu personálu.
Taky bych se obrátila hned teď na odborníky. Cítí se být chráněna svým partnerem, ale co kdy ten nebude doma??!!!!??? Kdy jsi synovi v jeho dětských letech neustále ustupovala a omlouvala ho, je teď hodně těký zvolit úplně jiný přístup-přísnost, důslednost atd. a neustupovat z něj. Má doma vůbec nějaký povinnosti, který opravdu musí pravidelně plnit?
Nevím... Připadá mi ten vlak u nějak moc rozjetý... Nejsem odborník, tak ti nemůu radit, ale moná, e budete muset zvolit tu ústavní výchovu. Ovem je otázka, co by tam kluk pochytil od těch, který se chovají jetě hůř ne on. Nedělám si iluze o situaci v těchto výchovných zařízeních... A co jeho otec, stýkají se spolu?
Není tady