Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 14. 4. 2007 7:44

Hannah
♥♥♥♥♥--

Re: Puberáci - rozumíte jim?!

Dcera (19) mluví pekelně rychle.S postupujícím věkem ubývá vulgarit.Stává se , že až několik minut po té co odejde z místnosti, mi dochází co vlastně říkala.Někdy pochybuji o tom ,že vůbec dýchá.Je schopná telefonovat zároveň pevnou a mobilem a ještě mě informovat co kdo povídá.
Moje názory chce slyšet okamžitě.Je-li déle tady zrychluje češtinu,když je v Německu zrychluje němčinu.To se pak už nechytám vůbec!

Není tady

#27 16. 4. 2007 10:12

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Ad staří rodiče...když byla kdysi před lety v Praze taková ta všeobecná výstava, ta, co se koná jednou za sto let, tak moje pubertální sestřička položila mému otci otázku jestli si pamatuje tu minulou :-)).

Jinak z mojí matky si u nás doma občas střílíme v tom smyslu, že si běžně cestou do školy stopovalal dinousara a cestou pozorovala přesličky a plavuně, jak se pod nimi tvoří černé uhlí :-)

Není tady

#28 22. 8. 2007 16:18

Teresa55
♥------

Ahojky jak si to tak čtu,jakožto zástupce puberáků,je mi docela úsměvno:)Ty záchvaty smíchu nemůže vystát ani mje tolerantní mami,někdy je úplně fialováz toho co mi přijde tak strašně vtipný...k těm historickým dotazům:
Taky chci mít děcko co nějdříve:)

Není tady

#29 22. 8. 2007 16:36

Nela
♥♥♥♥♥♥-

Záchvaty smíchu jsou u nás opravdu velmi časté a hodně nakažlivé. big_smile

"Člověk si uvědomí, že byl šastný, až už je to pryč."

Není tady

#30 22. 8. 2007 19:49

Teresa55
♥------

Caste-sileně
nakažlivé-občas:D

Není tady

#31 23. 8. 2007 15:21

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Mě z toho, co se mi doma děje nejvíc popudí, když mi EP (extrémní puberák)odpoví na otázku (jakoukoliv) "to neřeš!" a když se mnou hovoří sama(dcera) tak ve 3.os. j.č. . A pokud je u toho např.stejně stará sestřenice (a stejně blbá!), tak také. Říkají: "hele jak nechápe" (jako já !). A já jsem u toho. Pak dostanou šílený záchvat smíchu a já odcházím. Dlouho mi také trvá, než mi dojde, že "neasi" je ano.

Upravil(a) Wiki (23. 8. 2007 15:22)

Není tady

#32 24. 8. 2007 7:54

Nela
♥♥♥♥♥♥-

"To neřeš", to je u nás pořád.  Když něco  po něm chci, tak  odpoví "to neřeš". Jenže když chce něco on, musím být okamžitě k dispozici, možná taky zkusím "to neřeš"

"Člověk si uvědomí, že byl šastný, až už je to pryč."

Není tady

#33 24. 8. 2007 12:13

Teresa55
♥------

Moje mami je na,,to neřeš" tak alergická,že jsem to radši vypustila ze slovníku....ale na druhou stranu pořád lepší to neřeš něž ty vole,ne?gloria

Není tady

#34 10. 10. 2007 11:13

balonek
♥♥♥♥---

A co takhle : Lama, lemra, kekel, hegeš wink

Není tady

#35 10. 10. 2007 11:57

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

tak já znám akorát to slovo lemra hmm

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#36 10. 10. 2007 12:21

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

"si lama" -  znám,
a teď je novinka, kterou nesnáším, úplně jsem na to alergická, což dceru samozřejmě povzbudí k častějšímu užívání. Přitom je to tak neviné:  říká  - "dobrej" doplňte cokoliv. Př. Projde kolem dcery nᚠpes - ona ho chytne za ocasek a zařve "dobrej ocas"!! Jde si sednout ke stolu  mrkne na talíř s jídlem a zařve - "dobrej talíř!" No, když to tak popisuju, tak mi napadá, že musím dodat, že je dcera řazena (zatím)mezi normální, neléčí se, není na práškách a studuje G.

Upravil(a) Wiki (10. 10. 2007 12:22)

Není tady

#37 10. 10. 2007 13:35

balonek
♥♥♥♥---

Wiki napsal(a):

"si lama" -  znám,
a teď je novinka, kterou nesnáším, úplně jsem na to alergická, což dceru samozřejmě povzbudí k častějšímu užívání. Přitom je to tak neviné:  říká  - "dobrej" doplňte cokoliv. Př. Projde kolem dcery nᚠpes - ona ho chytne za ocasek a zařve "dobrej ocas"!! Jde si sednout ke stolu  mrkne na talíř s jídlem a zařve - "dobrej talíř!" No, když to tak popisuju, tak mi napadá, že musím dodat, že je dcera řazena (zatím)mezi normální, neléčí se, není na práškách a studuje G.

tak pořád je nevinnější "dobrej" než "hustej"...i když mi ten můj puberáček s tou svou květomluvou připadá docela roztomilej. Má docela smysl pro humor, tak to beru se vším všudy. kapitulation

Není tady

#38 11. 10. 2007 9:07

Vlaďka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: VČ
Web

A taky "je to mrtě hustý", anebo "mrtě moc". Nemám tušení o čem se vede řeč :-)

Pes je jediné stvoření na světě, které vás miluje víc než sebe.

Není tady

#39 11. 10. 2007 9:18

Iveta X
♥♥♥♥♥♥-

Dcera (13) zase pořád používá výraz "jsem in", když je se sebou v jakýmkoliv směru spokojená. Od ní to samozřejmě pochytili její bráchové (10 a 5) let. Já jsem podle ní, jak jinak, "OUT".

Iveta X

Není tady

#40 11. 10. 2007 11:51

Ela..
♥♥♥♥♥♥-

Jojo .. a taky mou puberačkou je velmi oblíbené  " ty krááááso ! "

Není tady

#41 26. 11. 2007 13:29

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Vlaďka napsal(a):

A taky "je to mrtě hustý", anebo "mrtě moc". Nemám tušení o čem se vede řeč :-)

to neznám- soudím, že je to jako dobrý,...

U nás je teď : jako odpověď na cokoliv: "neasi"   a znamená to ano. Mně trvá vždycky tak 30 sec., než si to zpracuju...a dítě mě nechápe, že nechápu...

Není tady

#42 10. 1. 2008 17:32

Regina
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Mlaďas začíná  toužit po značkových hadrech, a když ho z finančních důvodů zatáhnu jinam než do znčkové prodejny, huláká: "To je diskantní." Asi že je to jako  z dicountu, z Penny nebo Plusu usch Tak jsem ho líbezně (tj. řevem a s vykulenýma očima) upozornila, že já se oblíkám léta v sekáči, aby on měl aspoň nový hadr  a boty na ty jeho parolodě, a a zapomene , že kvůli týdennímu lyžařskému výcviku mu koupím snowboarďácký gatě Nugget za 3500,- kč, když mu bohatě stačí Alpinky v akci za 1200,-...já jsem na výcvik musela v kamaších nebo v šusákách...

Krása a zdraví Před svítáním je největší tma.

Není tady

#43 10. 1. 2008 17:44

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Wiki napsal(a):

U nás je teď : jako odpověď na cokoliv: "neasi"   a znamená to ano. Mně trvá vždycky tak 30 sec., než si to zpracuju...a dítě mě nechápe, že nechápu...

lollollol
U nás to bylo taky....a NE  bylo "supatnéé??" A až když to přilítlo na mě ("supadlanéé??") tak jsem pochopila, vo co gou lol

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#44 18. 1. 2008 19:10

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

No taky mame u nas dobry slovnik.Jako vopruz ,smazka,segro ja te rozsekam,to neres.....ne asi....spek

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#45 22. 1. 2008 8:28

Michaela.43
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Jak  to čtu, tak se chechtám....protože jsem si oddechla, u nás to samé, haha....

Ale zase já mlaďase  neustále vytáčím tím, když on příjde  se slovy: Asi jsem si zlomil nohu - rozuměj možná se mu malinko zvrtla, ale ani nekulhá....tak se začnu nehorázně smát....a to ho spolehlivě vytočí.....ano, hodí oči v sloup, v tu chvíli se za svou matku stydí a tlačí kamarády do svého pokoje....
-ale jsou i chvíle, kdy z něj vyletí: dnes mám šastný den - rozuměj, navštívili jsme Mekáč...
-slovní spojení Nech mě bejt - slyším na cokoliv....

Takže se mlaďase snažím neprudit...když od něj  požaduji nějakou domácí práci, jsem mu vzorem a hned tvrdím, že já ten den taky budu nějakou vykonávat, udělá...ale přesto to   zkouší slovy: A musím?...odpověd ano,

A ještě jedno frekventované slůvko: POTOM - a to bych v duchu vraždila, protože potom je v překladu do mé češtiny : nikdy....

A pak bacha na slovní spojení: Mami, můžu ...???( to jistě něco chce - myslím  koupit)popř. dodá, já ti to pak vrátím.... jistě myslí v jeho důchodu, ale to mě pramálo zajímá... :-)))

Jinak se u nás repuje o 106, a nejlépe padnoucí kalhoty jsou s tím rozkrokem až u kolen....to jsem ale usoudila, že řešit nebudu....

Není tady

#46 22. 1. 2008 9:31

Vlaďka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: VČ
Web

POTOM? U nás je Počkej! dumbom
A dnes u nás asi bude ticho po pěšině. Poslala jsem ho totiž do školy pěšky, protože ještě nebyl schopen si zařídit razítko na průkazku na autobus. Ještě se k tomu přidalo včera něco dalšího a už mi vytekly nervy. Takže dokud nebude razítko, nebo se mi nevrátí proježděné peníze, na které mohl od 3. září mít slevu, chodí pěšky. vissla

Upravil(a) Vlaďka (22. 1. 2008 9:33)

Pes je jediné stvoření na světě, které vás miluje víc než sebe.

Není tady

#47 22. 1. 2008 10:53

Michaela.43
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Ještě mě napadlo: slůvko: lol   (čti lol), na netu zkratka pro smích( tedy doufám, že jsem to dobře pochopila), v létě syn  se svým kámošem to neustále používali.....slyšet v autě ze zadu  snad 100x lol během 130 km , no jsem ráda, že jsem nenabourala....

Není tady

#48 6. 2. 2008 11:33

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

lupina montana napsal(a):

Wiki napsal(a):

lollollol
U nás to bylo taky....a NE  bylo "supatnéé??" A až když to přilítlo na mě ("supadlanéé??") tak jsem pochopila, vo co gou lol

To je dobrý - už mi to došlo: jako že asi je má úvaha špatná.....ne? (chci říct "neasi").

Není tady

#49 6. 2. 2008 11:39

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Mě taky moc baví ty jejich berličky k jistotě.
Lol už znám a ještě je jedno - nemůžu si vzpomenou - jako větší smích...??? větší lol - pomozte mi...nevíte??...mno zeptám se doma.

Používané často je i slovo: "luxusní "(zvl᚝ zajímavě to zní např. ve spojení třeba s puberákovi chutnající buchtou), a nejnovější je - "to je koště!!" "dobrý koště" (spojení naposled použito na adresu Topolánka v parlamentu a  na mého krásně učesaného oblíbeného psa...apod)

Není tady

#50 6. 2. 2008 11:48

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-

Svoje puberáky miluji, bývalo hůř, hádky opadly, celkem se vždy domluvíme a nasávám z nich energii do svého života, některé hlášky jsou nesmrtelné.

Naděje je vždy, ale ve stresu ji někdy nevidíme.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí