18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dcera (19) mluví pekelně rychle.S postupujícím věkem ubývá vulgarit.Stává se , e a několik minut po té co odejde z místnosti, mi dochází co vlastně říkala.Někdy pochybuji o tom ,e vůbec dýchá.Je schopná telefonovat zároveň pevnou a mobilem a jetě mě informovat co kdo povídá.
Moje názory chce slyet okamitě.Je-li déle tady zrychluje četinu,kdy je v Německu zrychluje němčinu.To se pak u nechytám vůbec!
Není tady
Ad staří rodiče...kdy byla kdysi před lety v Praze taková ta veobecná výstava, ta, co se koná jednou za sto let, tak moje pubertální sestřička poloila mému otci otázku jestli si pamatuje tu minulou :-)).
Jinak z mojí matky si u nás doma občas střílíme v tom smyslu, e si běně cestou do koly stopovalal dinousara a cestou pozorovala přesličky a plavuně, jak se pod nimi tvoří černé uhlí :-)
Není tady
Ahojky jak si to tak čtu,jakoto zástupce puberáků,je mi docela úsměvno:)Ty záchvaty smíchu nemůe vystát ani mje tolerantní mami,někdy je úplně fialováz toho co mi přijde tak straně vtipný...k těm historickým dotazům:
Taky chci mít děcko co nějdříve:)
Není tady
Záchvaty smíchu jsou u nás opravdu velmi časté a hodně nakalivé.
Není tady
Caste-sileně
nakalivé-občas:D
Není tady
Mě z toho, co se mi doma děje nejvíc popudí, kdy mi EP (extrémní puberák)odpoví na otázku (jakoukoliv) "to neře!" a kdy se mnou hovoří sama(dcera) tak ve 3.os. j.č. . A pokud je u toho např.stejně stará sestřenice (a stejně blbá!), tak také. Říkají: "hele jak nechápe" (jako já !). A já jsem u toho. Pak dostanou ílený záchvat smíchu a já odcházím. Dlouho mi také trvá, ne mi dojde, e "neasi" je ano.
Upravil(a) Wiki (23. 8. 2007 15:22)
Není tady
"To neře", to je u nás pořád. Kdy něco po něm chci, tak odpoví "to neře". Jene kdy chce něco on, musím být okamitě k dispozici, moná taky zkusím "to neře"
Není tady
Moje mami je na,,to neře" tak alergická,e jsem to radi vypustila ze slovníku....ale na druhou stranu pořád lepí to neře ně ty vole,ne?
Není tady
A co takhle : Lama, lemra, kekel, hege
Není tady
tak já znám akorát to slovo lemra
Není tady
"si lama" - znám,
a teď je novinka, kterou nesnáím, úplně jsem na to alergická, co dceru samozřejmě povzbudí k častějímu uívání. Přitom je to tak neviné: říká - "dobrej" doplňte cokoliv. Př. Projde kolem dcery ná pes - ona ho chytne za ocasek a zařve "dobrej ocas"!! Jde si sednout ke stolu mrkne na talíř s jídlem a zařve - "dobrej talíř!" No, kdy to tak popisuju, tak mi napadá, e musím dodat, e je dcera řazena (zatím)mezi normální, neléčí se, není na prákách a studuje G.
Upravil(a) Wiki (10. 10. 2007 12:22)
Není tady
Wiki napsal(a):
"si lama" - znám,
a teď je novinka, kterou nesnáím, úplně jsem na to alergická, co dceru samozřejmě povzbudí k častějímu uívání. Přitom je to tak neviné: říká - "dobrej" doplňte cokoliv. Př. Projde kolem dcery ná pes - ona ho chytne za ocasek a zařve "dobrej ocas"!! Jde si sednout ke stolu mrkne na talíř s jídlem a zařve - "dobrej talíř!" No, kdy to tak popisuju, tak mi napadá, e musím dodat, e je dcera řazena (zatím)mezi normální, neléčí se, není na prákách a studuje G.
tak pořád je nevinnějí "dobrej" ne "hustej"...i kdy mi ten můj puberáček s tou svou květomluvou připadá docela roztomilej. Má docela smysl pro humor, tak to beru se vím vudy.
Není tady
Dcera (13) zase pořád pouívá výraz "jsem in", kdy je se sebou v jakýmkoliv směru spokojená. Od ní to samozřejmě pochytili její bráchové (10 a 5) let. Já jsem podle ní, jak jinak, "OUT".
Není tady
Jojo .. a taky mou puberačkou je velmi oblíbené " ty krááááso ! "
Není tady
Vlaďka napsal(a):
A taky "je to mrtě hustý", anebo "mrtě moc". Nemám tuení o čem se vede řeč :-)
to neznám- soudím, e je to jako dobrý,...
U nás je teď : jako odpověď na cokoliv: "neasi" a znamená to ano. Mně trvá vdycky tak 30 sec., ne si to zpracuju...a dítě mě nechápe, e nechápu...
Není tady
Mlaďas začíná touit po značkových hadrech, a kdy ho z finančních důvodů zatáhnu jinam ne do znčkové prodejny, huláká: "To je diskantní." Asi e je to jako z dicountu, z Penny nebo Plusu Tak jsem ho líbezně (tj. řevem a s vykulenýma očima) upozornila, e já se oblíkám léta v sekáči, aby on měl aspoň nový hadr a boty na ty jeho parolodě, a a zapomene , e kvůli týdennímu lyařskému výcviku mu koupím snowboarďácký gatě Nugget za 3500,- kč, kdy mu bohatě stačí Alpinky v akci za 1200,-...já jsem na výcvik musela v kamaích nebo v usákách...
Není tady
Wiki napsal(a):
U nás je teď : jako odpověď na cokoliv: "neasi" a znamená to ano. Mně trvá vdycky tak 30 sec., ne si to zpracuju...a dítě mě nechápe, e nechápu...
U nás to bylo taky....a NE bylo "supatnéé??" A a kdy to přilítlo na mě ("supadlanéé??") tak jsem pochopila, vo co gou
Není tady
No taky mame u nas dobry slovnik.Jako vopruz ,smazka,segro ja te rozsekam,to neres.....ne asi....spek
Není tady
Jak to čtu, tak se chechtám....protoe jsem si oddechla, u nás to samé, haha....
Ale zase já mlaďase neustále vytáčím tím, kdy on příjde se slovy: Asi jsem si zlomil nohu - rozuměj moná se mu malinko zvrtla, ale ani nekulhá....tak se začnu nehorázně smát....a to ho spolehlivě vytočí.....ano, hodí oči v sloup, v tu chvíli se za svou matku stydí a tlačí kamarády do svého pokoje....
-ale jsou i chvíle, kdy z něj vyletí: dnes mám astný den - rozuměj, navtívili jsme Mekáč...
-slovní spojení Nech mě bejt - slyím na cokoliv....
Take se mlaďase snaím neprudit...kdy od něj poaduji nějakou domácí práci, jsem mu vzorem a hned tvrdím, e já ten den taky budu nějakou vykonávat, udělá...ale přesto to zkouí slovy: A musím?...odpověd ano,
A jetě jedno frekventované slůvko: POTOM - a to bych v duchu vradila, protoe potom je v překladu do mé četiny : nikdy....
A pak bacha na slovní spojení: Mami, můu ...???( to jistě něco chce - myslím koupit)popř. dodá, já ti to pak vrátím.... jistě myslí v jeho důchodu, ale to mě pramálo zajímá... :-)))
Jinak se u nás repuje o 106, a nejlépe padnoucí kalhoty jsou s tím rozkrokem a u kolen....to jsem ale usoudila, e řeit nebudu....
Není tady
POTOM? U nás je Počkej!
A dnes u nás asi bude ticho po pěině. Poslala jsem ho toti do koly pěky, protoe jetě nebyl schopen si zařídit razítko na průkazku na autobus. Jetě se k tomu přidalo včera něco dalího a u mi vytekly nervy. Take dokud nebude razítko, nebo se mi nevrátí projeděné peníze, na které mohl od 3. září mít slevu, chodí pěky.
Upravil(a) Vlaďka (22. 1. 2008 9:33)
Není tady
Jetě mě napadlo: slůvko: lol (čti lol), na netu zkratka pro smích( tedy doufám, e jsem to dobře pochopila), v létě syn se svým kámoem to neustále pouívali.....slyet v autě ze zadu snad 100x lol během 130 km , no jsem ráda, e jsem nenabourala....
Není tady
lupina montana napsal(a):
Wiki napsal(a):
U nás to bylo taky....a NE bylo "supatnéé??" A a kdy to přilítlo na mě ("supadlanéé??") tak jsem pochopila, vo co gou
To je dobrý - u mi to dolo: jako e asi je má úvaha patná.....ne? (chci říct "neasi").
Není tady
Mě taky moc baví ty jejich berličky k jistotě.
Lol u znám a jetě je jedno - nemůu si vzpomenou - jako větí smích...??? větí lol - pomozte mi...nevíte??...mno zeptám se doma.
Pouívané často je i slovo: "luxusní "(zvlá zajímavě to zní např. ve spojení třeba s puberákovi chutnající buchtou), a nejnovějí je - "to je kotě!!" "dobrý kotě" (spojení naposled pouito na adresu Topolánka v parlamentu a na mého krásně učesaného oblíbeného psa...apod)
Není tady
Svoje puberáky miluji, bývalo hůř, hádky opadly, celkem se vdy domluvíme a nasávám z nich energii do svého ivota, některé hláky jsou nesmrtelné.
Není tady