18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
A teď vůbec nemám na mysli, proč dělají mně úplně nepochopitelný věci. Myslím tím řeč: tedy četinu v jejich podání. Zjiuju, e jim vůbec ale vůbec nerozumím. Nemyslím ani slang, ale prostě to jejich rychlé drmolení. Tuhle jsem stála na krok od dcery, mluvila do telefonu a já se snaila z té změti, která vycházela z jejich úst pochopit aspoň jedno jediné slovíčko. Marně. Vůbec nevím, o čem mluvila. Takhle mluví i s námi(tedy občas, kdy vůbec mluví) - dokud jí nedojde, e její stará a jistě ji lehce dementní matka není schopna tu kulometnou palbu přeloit do jazyka. Kde jsou ty hodiny a hodiny říkanek, zpívání a přečtených pohádek? Tohle je výsledek mého snaení? Zachraňte mě a řekněte, e to máte doma taky! A hlavně - e z toho vyroste!
Není tady
Marie, máme, máme. Starí dcera pubertu skoro neměla, zato s tou mladí si to "uívám". Jen nevím, jestli to přeiju ve zdraví. Nejen, e neustále drmolí, ale neustále "jakoe" zpívá. Co zpívá, řve jak tur. Chudáci sousedi
Ale věřím, e z toho opravdu vyroste. Ale pak dám na modlení. Fakt!
Není tady
Hm? ... tak moje holka zatím mluví srozumitelně....teda slova jako "vopruz" z ní padaj´, ale jetě jsem asi duevně svěí a zvládám si to překládat.... no, je jí teprv 13, take to asi přijde později
Není tady
Marie rozumím. Bohuel. Věty typu : "jééímááárjáá nech mě bejt!!! " " nepruď matko", "a néé asi"(v překladu "ano") nemohu přehlédnout. Opakuji bohuel.
Není tady
A co takhle - no to je FAKT HUSTÝÝÝÝ,kolikrát denně to slyíte?
Není tady
asi pětkrát za hodinu
Není tady
Vím co myslí,ná puberák místo mluvení repuje a jetě si k tomu pomáhá rukou.
Není tady
Já u jsem dola tak daleko, e některé jejich výrazy jsem převzala - jsou docela pěkné. Třeba to "hustý" prudit, neví, která bije,..... nebo "vopruz" - to pouívám dost často v práci :-)
Ovem zjistila jsem e kdy mluvím se synem jeho jazykem, funguje to - rozumí mi.
Třeba - Martine, tak to je hudtý, co má v tom pokoji. Koukej to uklidit a neser - fakt, neser....
Ale je fakt, e oni skutečně mluví nesrozumitelně. Říkám synovi, kdy se mnou hovoří - prosímtě, artikuluj. Vyvrátí oční bulvy k nebi. A artikuluje, jak kdy mluví s hluchoněmým
Upravil(a) mashanka (12. 4. 2007 21:54)
Není tady
Tohle tema nema chybu...moje pubertacka mluvi jazykem holandskym a me nazyva cizinkou....
Není tady
v poslední době často zdůraznuji, e za mého dětství u opravdu bylo rádio, jezdil autobus a dokonce existovala árovka
to je vypich...... umí mi někdo říct, čeho se to týká? (tedy nevím jak se to píe ale tak nějak to zní)
Upravil(a) cilka (13. 4. 2007 7:24)
Není tady
To jsem ráda, e nejsem sama dementní stará matka (37). Ná synáček mluví naprosto nesrozumitelně. Myslela jsem, e to jenom on. Vůbec neotvírá pusu a kdy se potřetí ptám"co?", víte vichni jaké odpovědi se mi dostane a nedozvím se stejně nic.
Není tady
Koukám, e to je vude na chlup stejný:-).
Včera mi líčil synek(skoro 14), jak se jeho spoluačka ve kole s kámokou opila flakou rumu, atd....mluvil tak rychle, e jsem sotva stačila zachytit pointu, nato detaily:-))). Jeliko to ale byl jeden z mála monologů, které vedl déle, ne 5 vteřin, vyslechla jsem ho s pro mě netypickou trpělivostí a pak teprve zkoumala detaily. To ale byl dalí kámen úrazu. V okamiku, kdy na mě vyplivnul sled událostí ze koly, vypnul mozek a čučel kamsi a na moje "doplňující" otázky odpovídal: "Co?".
No sranda....:-)))).
Moje dcerunka je přesně ten typ, jak popisuje Lueta - taky pořád "jakoe" zpívá- trefně napsaný. Bohuel po mém příchodu z práce(dělám hlavou) její zpěv-krákorání-hulákání nabírá na obrátkách a tak jí důrazně¨prosím, aby si vymezila čas na svoje pazvuky v době DO 16hod.
iju s přítelem, který má dvě mení děti (7a 10 let) a ten pořád donedávna kroutil hlavou nad pubertálními záchvaty smíchu mé dcery, nesrozumitelnou artikulací mého syna...do té doby, ne asi před měsícem zail začátek puberty u svého starího synka.
Tak troku kodolibě jsem pronesla: "jojo, to je ale teprve začátek, TATI, bude hůř, daleko hůř...":-)))))
Drte se, matky:-)))
Není tady
vero1 záchvaty smíchu dostávám se svým puboem občas také,krásně to vyčistí hlavu:supr:.
Není tady
cilka napsal(a):
v poslední době často zdůraznuji, e za mého dětství u opravdu bylo rádio, jezdil autobus a dokonce existovala árovka
to je vypich...... umí mi někdo říct, čeho se to týká? (tedy nevím jak se to píe ale tak nějak to zní)
Nai hoi jsou k nám celkem hodní, občas na nás shlíejí jak na senilní staříky ( měla jsem prvního v 18 , tak ten věkový rozdíl není taaaak dramatický ...) a občas z nich vypadne udivený dotaz typu : a za vás u byly diskotéky? a za vás u byly taneční .... Cilko, opravdu jsem taky čekala dotaz , pamatuju-li si elektrifikaci, první koňskou tramvaj a mamuta
Není tady
Je to u dávno ....
ale při snaze poradit něco z matematiky svému druháčkovi Z mi bylo sděleno:
mami ty si myslí, e se učíme takové blbosti, jaké jste se učili vy .........?
Není tady
Hm, to moje dcera se mi jednou zeptala - ale to byla tak ve 3 třídě - Mami a kdy byla ta první válka, to u jsi byla na světě?
Není tady
Taky jsem si "uívala" od svých tehdy puberáků nemluvení, mluvení aa, nesrozumitelné vrčení, VELMI srozumitelné věty, pokud něco "nutně potřebovali", oblékání oscilující od stylu popelnice po moje parádní hadýrky (zmuchlané, pinavé a občas pokozené jsem je nacházela kdekoli po bytě včetně pečlivého uloení zpátky do mé skříně), přezíravé pohledy typu "co nám chce vyprávět, stařenko nemoná", oči v sloup vyjadřující vechna ta slova, která si (přece jenom) netroufli vyslovit... a mohla bych pokračovat do nekonečna
Dneska jsou miláčkové dospělí nejen věkem, ale i chováním a já si konečně uívám "plodů výchovy" (někdy i pohlavků, přiznávám sebekriticky). Domov navtěvují osoby, které jsou komunikativní, přátelské a usmívající se, občas i pomoc nabízející (holt ta nemoná stařenka v nich někde přetrvává ).
Take nezoufejte - jednak dorostou, jednak si časem pořídí vlastní sladká dítka, která se jim nenápadně změní v puberáky druhé generace a V3ECHNO JIM TO VRÁTÍ !!!
Není tady
Znáte od B.Mac Donaldové Co ivot dal a vzal a " posílám k vám Imogenu, přijedu si pro ni, a jí bude 30 " ????
Není tady
helena napsal(a):
Take nezoufejte - jednak dorostou, jednak si časem pořídí vlastní sladká dítka, která se jim nenápadně změní v puberáky druhé generace a V3ECHNO JIM TO VRÁTÍ http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png!!!
to je tky to jediné, co mne drí nad vodou!!! Jak já se na to těím, jak já jim to přeju.....
Není tady
BB napsal(a):
Znáte od B.Mac Donaldové Co ivot dal a vzal a " posílám k vám Imogenu, přijedu si pro ni, a jí bude 30 " ????
Jo, to byl vdycky můj sen . Ale Betty taky píe o té proměně "malých příerek" v "okouzlující bytosti", take to funguje i za velkou louí
Není tady
Mně přijde, e můj 14lety kluk u mluvení snad neotevírá ani pusu. Taky mu nerozumím. KDy se ho třikrát zeptam co? řekne neře to , u nic.
Tak to by mě
Není tady
A taky ti vai, kdy jim konečně porozumíte, s radostí zahalekají na celej barák: "Blíííík" ?
Není tady
Mía Kulička napsal(a):
A taky ti vai, kdy jim konečně porozumíte, s radostí zahalekají na celej barák: "Blíííík" ?
Taky taky, ted si mě Mío Kuličko rozesmála
Není tady
u nás se říká: no blik ..... ale jako povzbuzování..... take dítě vede monolog směrem ke mně, něco jako kdy xixao vysvětloval e chce vrátit lahev zpět bohům a kdy zírám, tak dítko opakuje: no blik, no blik, no blik, no bliiiik........ pak pokračuje: týýý jóóóó to je hustý, vona to nechápe....
Není tady
to neře u pouívám taky... a moc se mi líbí jak jí to točí
Není tady