Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 12. 4. 2007 14:29

madelain
♥♥♥----

Vyřizování

Vyřizujeme s přítelem koupi bytu, není to přes realitku, kupujeme ho od sousedů. Bereme si úvěr ze stavebního spoření, ručit budeme nemovitostí. Protože vše vyřizuji poprvé a moje poradkyně má zrovna dovolenou, chci se zeptat: každým dnem příjdou papíry s tím, že je úvěr schválen a smlovou o zástavě, kterou podepíši ještě nynější majitelé. Docela to spěchám, takže bych chtěla poradit, jak se mám po obržení těchto dokumentu zachovat, aby vše bylo vyřízeno co nejrychleji, nechce se mi čekat než se poradkyně vrátí z dovolené a jelikož je v zahraničí, tak jí nemůžu ani zavolat. Jde mi hlavně o tu smlouvu o zástavě, jak se postupuje. Něco už mi předtím por. říkala, že s ní budeme muset na katastr...

Není tady

#2 12. 4. 2007 14:44

madabouttraviata
♥♥♥♥---
Místo: Praha

Re: Vyřizování

Ano, pokud se ručí nemovitostí, vzniká zástavní právo až vkladem do katastru - tedy nutno po podepsání sml dát návrh na zápis zástavy do katastru.

I had a farm in Africa at the foot of the Ngong Hills. The Equator runs across these highlands, a hundred miles to the north, and the farm lay at an altitude of over six thousand feet. In the day-time you felt that you had got high up; near to the sun, but the early mornings and evenings were limpid and restful, and the nights were cold.

Není tady

#3 12. 4. 2007 15:00

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Zástavní smlouva v příslušném počtu vyhotovení (dle počtu účastníků + 2pro KN), 1 či 2 vyhotovení podepsáno s notářským ověřením od všech účastníků.
+ 2 návrhy na vklad obyčejně podepsány všemi účastníky. To vše na KN a druhý den můžete dán na vklad Kupní smlouvy. Jen nechápu kde je v tuto chvíli realitka ????? To je její práce. Za to ji platí prodávající nebo vy nebo dokonce obě dvě strany??!! big_smile

Upravil(a) Wiki (12. 4. 2007 15:02)

Není tady

#4 12. 4. 2007 15:03

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

No, ještě dodám. Když si pořádně přečtete sml o bud.sml kupní, tak tam by mělo být všechno popsáno. Postup totiž není u všech bank stejný.

Není tady

#5 12. 4. 2007 15:42

Gabrielle
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Kladno
Web

Madelain a to tu poradkyni nikdo nezastupuje? Nebo se obrátit na nějakou vyšší instanci v té bance? Přece nebudeš čekat, až se vrátí...

Není tady

#6 12. 4. 2007 15:54

madelain
♥♥♥----

Zastupuje, ale nerada bych do toho tahala dalšího člověka, kterej by musel být zase se vším seznámen, aby nám mohl pomoct, protože už takhle je to trochu zašmodrchaný, neboť nám v žádosti nějakej jejich technik prostě "jen tak" spletl částky a celý se to zdrželo o 14 dní.A ta naše poradkyně to všechno rychle žehlila....no je to děs běs. Ona se vrátí příští pátek. Zkusím se nějak domluvit a když to nijak nepůjde, tak půjdu holt za tou zastupující.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí