Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#51 12. 4. 2007 14:15

Kukačka
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 30. 1. 2006
Příspěvky: 4246
Web

Re: Boží mlýny??????????

Eva36 napsal(a):

Vanilka69: ... nedá mi to ... já si o sobě myslím, že jsem dostatečně empatická a přesto jsem se zapletla se skoro ženáčem (patnáctiletý nesezdaný vztah, dvanáctiletá dcera) ... nikdy jsem ho nechtěla uhnat pro sebe, vždycky jsem ho spíš odháněla, jasně mu dávala najevo, že pokud ženu a dítě opustí, u mě nezůstane, jsem soběstačná po všech stránkách, nehledám "sponzora", brala jsem ho do doby odchodu od ženy jen jako muže velmi neurčitého, muže se závazky, muže, na kterého nemám ani v nejmenším nárok ... snažila jsem se, aby na své ženě hledal ty dobré stránky, ale u nich se něco zlomilo (co, to nevím, nevytahuje to přede mnou)... dobře věděl, že nechci být tím důvodem, pro který bude od skoro rodiny odcházet ... věděl, že si můžu najít jiného, mladšího (je mezi námi velký věkový rozdíl), že jsem sázka do loterie, zatímco doma má "jistotu" a přece odešel ... mrzí mě, že se to jeho ženě i dceři stalo, ale necítím se být vinna jejich rozchodem. Moje manželství se totiž taky rozpadlo, ale právě proto, že na naši milenku jsem přišla až po rozvodu (docvaklo mi to poněkud pozdě), dovoluju si tvrdit, že rozpad vztahu nezpůsobují milenky. Je to nechu partnerů spolu komunikovat, něco spolu vyřešit ... snahy o házení špíny, vyčítání, snahy o vlastnění druhého - na obou stranách, snahy manipulovat partnerem přes dítě a tím nutný pokles v očích partnera, pokud on tedy není naprostý idiot, snahy mužů zatloukat a tvářit se, že se nic neděje, snahy žen manipulovat přes přestárlé rodiče partnera...snaha pokořit druhého, uvázat ho doma na řetěz pomocí výčitek, pláče a poukazování na nebohé děti ... jen blázen by zůstával s takovou manipulující ženskou ... a jen blázen ženská by zůstala s chlapem, který strká hlavu do písku jako pštros namísto toho, aby jí řekl, co mu doopravdy na jejich vztahu vadí ... Na svém partnerovi si vážím toho, že i když sice svou původní rodinu opustil, tak přesto se chová ke své dceři dál jako táta (nejen jako táta na víkend), nechrtí se o každou korunu, přeje tý holce tak, jak může přát jen opravdový táta. Přesto od dcery často slýchám, že maminka na kroužek kytary nemá apod. (matka je obchodní zástupkyní firmy s okny a dveřmi, sama taky nemá životní minimum) ... výživné jí přítel dává sám od sebe, bez soudního rozhodnutí, poměrně vysoké a když dcera chce na cokoli přispět, přispěje jí, dárky k narozkám apod. nešidí .... Nedivím se, že utekl od ženy s takovým charakterem ...

Sorry, ale nějak to ze mě, bůhvíproč, muselo ven.... snad možná proto, že můj bývalý manžel se takhle k naší společné dceři nechová ani náhodou...on je takový ten "tatínek" i s těmi uvozovkami .... se mi chce někdy grater

Evi - ty jsi silná ženská a víš to. Já se ti v duchu mockrát omluvila, že jsem měla před cca 2lety někdy i vztek na to, co holkám radíš - Tj. pryč, pokud něco nevyhovuje. Dnes to, poučena vlastními chybami, skoro podepisuji.
Tady jsem se našla.

Není tady

 

#52 12. 4. 2007 14:15

Vanilka69
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 10. 1. 2007
Příspěvky: 2669

Re: Boží mlýny??????????

Evi, mᚠpravdu že rozpad vztahu nezpůsobují milenky, jestli to nějak vyplývá z mých příspěvků, tak to si nemyslím. Já jen říkám, že milenky mají svůj díl viny. Něco jako spolupachatelé. Prostě nejsou bez viny, pokud jdou do vztahu se zadaným. Jé, teď píšu jako nějaký soudce - vina nevina. To nechci. Já nemám právo nikoho soudit.

Já jen opakuju: když v nějaké situaci nevím, co udělat, když nevím, jestli moje chování někomu ubližuje nebo ne (já vědomě nikomu ubližovat nechci) tak se vždycky snažím vcítit se do toho druhého. Pokud mám pocit (vím že je subjektivní) že mě by se takové chování od někoho jiného nelíbilo, tak ani já to pak neudělám. Pokud přijdu na to, že takové chování by mě nevadilo kdybych byla na místě toho druhého, tak se tak pak začnu chovat.

Takže pokud si představíš, že bys byla na místě jeho manželky a nevadilo by Ti chování někoho, kdo by se choval k tvému muži tak, jak ses chovala  ty k tomu tehdy jejímu, tak pak je to podle mě ok.

Třeba by to z jejího pohledu vypadalo takhle: máme s mužem problémy ve vztahu (kdyby byla uvědomělá tak ví že je to vina obou). No a on to nechce řešit se mnou, ale utíká od toho k jiné, která je pro něj vzácná a přitažlivá, protože se na něj nelepí.

Ale taky kdyby byla třeba ještě uvědomělejší, tak by třeba byla ráda, že jí pomáhᚠodpoutat se od člověka, se kterým jí to neklape a dávᚠjí tak šanci si najít někoho lepšího.

Prostě vím, že vždy je to jen subjektivní hodnocení, pro mě ale nejlepší způsob, jak poznat dobré od zlého.

Není tady

 

#53 12. 4. 2007 14:39

Andromeda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno
Registrovaný: 19. 11. 2006
Příspěvky: 2245
Web

Re: Boží mlýny??????????

Tak mě tak napadá taková možná trochu kacířská myšlenka... Proč vlastně řešit boží mlýny..? Vyrovnaný člověk přece nemá důvod nebo snad ano..? wink


Plýžením v plyš! tongue

Není tady

 

#54 12. 4. 2007 14:49

Axi
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 24. 1. 2006
Příspěvky: 2857

Re: Boží mlýny??????????

madabouttraviata napsal(a):

Pro mě v tomto případě B-ží mlýny budou mlít, až nějaká kočička opustí toho chlapa a on se bude trápit a zůstane třeba starý a opuštěný... U té milenky ani tak nejde o B-ží mlýny, ale o to, že si měla uvědomit, do čeho jde: pravidlo - pokud ten muž opustil svou ženu (a děti), je docela velká šance, že opustí i další ženu (a děti) - to je jen jasný vývoj situace...

Tak tohle tady byl main stream někdy před rokem - a ten darebák, který si dovolil milovat někoho jiného než mě a je tedy vinen, a ho všichni zradí a on zůstane starý a opuštěný. Tvrdíme, jak jsme svého partnera milovali až za hrob, ale zároveň mu přejeme to nejhorší. Jenom proto, že se dotkl naší představy o sobě. Fuj.

Upravil(a) Axi (12. 4. 2007 14:52)


Jsme příliš slábi ve víře a svatou pravdu na kříž vlekou...

Není tady

 

#55 12. 4. 2007 15:14

x62358
Host

Re: Boží mlýny??????????

Axi to se musím některých holek zastat - oni to neberou tak jak píšeš - že by jim něco přály nebo si libovaly v takový představě - nebo se na to těšily.
I já si myslím, že funguje jednoduchá matematika, že všechno se ti jednou vrátí - to dobrý i to špatný. A za tím si stojím.

 

#56 12. 4. 2007 16:13

Ivana
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 19. 1. 2006
Příspěvky: 3806

Re: Boží mlýny??????????

Já svýmu BM nepřeju, aby byl starý a opuštěný, ale aby zažil někdy taky tu strašnou bolest, kterou mi způsobil tím, že mě opustil.

Není tady

 

#57 12. 4. 2007 16:22

Eva36
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 4794

Re: Boží mlýny??????????

Ivana: To je ale tvoje subjektivní hodnocení a z něčeho vyplývá....proč tys na něm tolik visela a visíš dodnes? Proč ti to způsobilo takovou strašnou bolest, že mᚠproblém i po víc než roce to překonat? .... Hm? ... Ke mᚠ"zakopaného psa"? ... Mě taky dost bolelo, že jsem si s BM nerozuměla, nemohli jsme najít společnou řeč...bála jsem se, že mě opustí, budu sama....nakonec jsem ráda opustila já jeho, porozuměla, proč jsem se nechala jím trápit a i sama jeho dřív trápila a pochopila jsem, že jsem si tím strachem z opuštění projít musela, abych pochopila, že nemám na ničem a na nikom lpět a taky abych pochopila, že jediná jistota v životě jsem sobě já sama. A že na to mám být tou jistotou pro sebe samotnou... Co mᚠpochopit ty? ... Věnovala bych energii spíš nalezení odpovědi na tuhle otázku než tomu, že bych přála BM, aby zažil stejnou bolest jako já. ... Znᚠten citát - Jsme jako olivy, to nejlepší ze sebe vydáváme při drcení ... wink

Není tady

 

#58 12. 4. 2007 16:30

Eva36
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 4794

Re: Boží mlýny??????????

Kukačka: Tak tys na mě mívala vztek, jo? Na takovou holku hodnou rodna ... stolt  já ti rozumím, kdyby mi před třema rokama někdo říkal to, co tady píšu, asi bych se rozplakala a tvrdila, že to přece NEJDE! Páč ho tak strašně miluju, že bez něj umřu (nejsem totiž ten typ, co mlátí vzteky do stolu, spíš si bouchnu do sebe...tedy tenkrát jsem do sebe uměla bouchat dost, dneska občas bouchnu i do toho stolu wink ... Já se vždycky jen snažím vysvětlit, že je na každém, co v partnerství snese, co dá, co bude brát, co bude nebo nebude tolerovat ... a každý/a jsme jiný/á a ty hranice si musíme nastavit tomu druhému sami/y. Když se to někdo bojí udělat, a pak nebulí, že mu druhý ubližuje...Já se je třeba snažila nastavit až dost pozdě a BM se bránil, tak jsem pochopila, že lépe mi bude bez něj, než aby mi s ním nezbyl ani kousek mého prostoru ... Každej si tím prostě musí projít sám, zkušenost je fakt nepřenositelná, bohužel smile Jinak jsem ráda, že se mᚠdobře, aspoň to tak z těch řádků vidím, však si to taky zasloužíš.... a zas - je to na nás, kdy už si dovolíme být šastné a dáme vale tomu, co nás činí nešastnými ...

Není tady

 

#59 12. 4. 2007 16:50

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 1. 3. 2007
Příspěvky: 28044

Re: Boží mlýny??????????

Regina napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

Co udělat tajný spolek,kde se budeme zbavovat všech milenek,aby už nemohly nikomu dalšímu škodit,když jsou ti chlapi vesměs tak neschopní odolat? Nebude na světě lépe,když některé z nás jsou takové potvory? Prostě se jich zbavíme a svět bude hezčí,rodiny šastnější...

Pavli, možná neuplyne rok a budeš na druhém břehu ryhcleji, než se naděješ...
Je lehké stát se milenkou- jen opravdu zásadové a velmi ublížené ženy dokážou být pořád samotné...Milenka je z tebe i v případě jednorázového  úletu, i když my poškozené tomu říkáme "smile"...Joj, ta hranice je tak tenká!!!!!

Regi,já netvrdím,že zůstanu,nebo že chci zůstat pořád sama. Jen prostě vím, že o ženatého,nebo zadaného nestojím...koukám tak trochu kolem sebe a vidím,že jsou kolem mě ještě i svobodní,rozvedení,nebo i rozejití...zatím jsem ve stadiu,kdy se mi do něčeho dalšího nechce,ale to časem přejde a začnu se rozhlížet víc a víc. Nechci si stavět vlastní štěstí na neštěstí někoho jiného,chlapů je dost. A už jsem ti dostala i nabídku od ženatého našeho společného kamaráda...sem teda koukala,manželův kamarád a taky by rád...doma ženu se kterou se stýkáme a děti...kdepak,to není nic pro mě...

Trochu souhlasím se Selim,když psala,že někdy může být vztah spokojenej,pak přijde krize a šup,je tady milenka. Takhle nějak to bylo u nás. Pohoda,pak krize,do ní milenka. Nebo to bylo naopak - milenka a následovala krize va ? Fakt to netuším. Nicméně zastávám názor,jak už tady někdo psal,že krizi ve vztahu si musíme vyřešit a vyříkat my dva. Útěkem k milence se nic nevyřeší,jen se vše jen zhorší.


Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

 

#60 12. 4. 2007 18:11

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava
Registrovaný: 27. 4. 2006
Příspěvky: 40307

Re: Boží mlýny??????????

Vanilka69 napsal(a):

Selimo: já si opravdu nemyslím, že chápeš mechanismy a příčiny nevěry líp než ty, co to neprožili ve všech pozicích. Přece nemusíš všechno prožít aby ses dokázala do něčeho nebo někoho vcítit. Jde prostě o osobní kvality ne o množství zážitků. Někdo toho přeci zažije spoustu a stejně nic nepochopí.

Ano, souhlasím s tím, že často je nevěra únikem z nevyhovujícího vztahu, ale právě proto je lepší řešení zkusit nejdřív napravit ten nevyhovující vztah a ne hned to řešit nevěrou. Ale ne každý na to má.

Jseš dobrá, že ani na chvíli jsi tu milenku tvého přítele nenáviděla, to já chvíli nenáviděla oba.

A dnes už tu jeho bývalou milenku chápu, přesně jak ty říkᚠ- chtěla kus štěstí pro sebe a pro své dítě a jen byla natolik málo altruistická a empatická, aby jí záleželo na nějaké cizí ženské a jejích dětech a aby se dokázala vcítit do mě a do mých dětí, protože na nevěře mého muže se podílela. Prostě to je o sobeckosti - ona těm lidem, na které myslela (ona sama, její dítě, můj muž), které zahrnovala do okruhu svých blízkých, neubližovala.

Já jsem asi prostě člověk, který víc myslí na druhé než. Vždycky když jsem měla příležitost k nevěře, se mi v hlavě objevila myšlenka na manželku případně děti toho, co to na mě zkoušel a vždy jsem vycouvala, abych neubližovala, by pro mě cizím lidem.

A není v rozporu s nevěrou se osobně neztotožňovat ( podle mě to prostě je podvod) a zároveň pochopit její mechanismy, do budoucna jí předejít a vyrovnat se s ní.

Ano, naprosto souhlas, jde jen o nevěru, ale je to téma tady té diskuze, takže proto je jí věnovaná taková pozornost.

storstark Súhlasím a navyše som v mnohom podobne "postihnutá"...


Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

 

#61 12. 4. 2007 18:14

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava
Registrovaný: 27. 4. 2006
Příspěvky: 40307

Re: Boží mlýny??????????

madabouttraviata napsal(a):

Pro mě v tomto případě B-ží mlýny budou mlít, až nějaká kočička opustí toho chlapa a on se bude trápit a zůstane třeba starý a opuštěný... U té milenky ani tak nejde o B-ží mlýny, ale o to, že si měla uvědomit, do čeho jde: pravidlo - pokud ten muž opustil svou ženu (a děti), je docela velká šance, že opustí i další ženu (a děti) - to je jen jasný vývoj situace...

No, ja som sa nehrnula so ženáčom zaklada rodinu - mne bolo jasné, čo je za "charakter"  a naopak som ho posielala nazad k rodine... Asi tam aj skončil, ale nekontrolujem ho. Ja som si uvedomovala, do čoho idem, ale manželka by ma zrejme nenávidela rovnako, ak nie viac...

Upravil(a) Selima (12. 4. 2007 18:23)


Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

 

#62 12. 4. 2007 18:19

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava
Registrovaný: 27. 4. 2006
Příspěvky: 40307

Re: Boží mlýny??????????

Ja som sa správala tak, aby o mne manželka ANI NETUŠILA. Mne by tiež milenka nevadila, pokiaž by som o nej ani netušila. A ona netušila...
Mne sa skôr zdá, že človek/žena radšej bude nenávidie tú potvoru ZVONKA, čo jej rozbíja hračku, než by si priznala, že aj ona svojím správaním prispela k zničeniu hračky... Alebo už tým, že si hneď na začiatku zle tú hračku vybrala... To je asi najažšie na svete, prizna si niečo také. Menej bolí nenávidie tú sviňu milenku. Ale v mojom svete som hlavne JA zodpovedná za to, čo sa mi deje v živote, až druhotne tí ostatní. A už vôbec nie nejaká náhoda... Takže pracne rozpletám klbko príčin a dôsledkov, vedomých a podvedomých motivácií a snažím sa neopakova staré chyby, ale robi každý deň nové, očarujúce, neotrelé chyby... hmm


Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

 

#63 12. 4. 2007 18:22

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava
Registrovaný: 27. 4. 2006
Příspěvky: 40307

Re: Boží mlýny??????????

Ivana napsal(a):

Já svýmu BM nepřeju, aby byl starý a opuštěný, ale aby zažil někdy taky tu strašnou bolest, kterou mi způsobil tím, že mě opustil.

To ti fakt pomôže? Aby sa trápil? Spýtaj sa Jáji alebo niekoho iného, aké je to ma doma chlapa, čo trpí ako zviera, pácha samovraždy... Ak je toto láska, budem radšej do smrti bez nej...


Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

 

#64 12. 4. 2007 19:20

madabouttraviata
♥♥♥♥---
Místo: Praha
Registrovaný: 9. 3. 2007
Příspěvky: 258

Re: Boží mlýny??????????

Selima napsal(a):

Ja som sa správala tak, aby o mne manželka ANI NETUŠILA. Mne by tiež milenka nevadila, pokiaž by som o nej ani netušila. A ona netušila...
Mne sa skôr zdá, že človek/žena radšej bude nenávidie tú potvoru ZVONKA, čo jej rozbíja hračku, než by si priznala, že aj ona svojím správaním prispela k zničeniu hračky... Alebo už tým, že si hneď na začiatku zle tú hračku vybrala... To je asi najažšie na svete, prizna si niečo také. Menej bolí nenávidie tú sviňu milenku. Ale v mojom svete som hlavne JA zodpovedná za to, čo sa mi deje v živote, až druhotne tí ostatní. A už vôbec nie nejaká náhoda... Takže pracne rozpletám klbko príčin a dôsledkov, vedomých a podvedomých motivácií a snažím sa neopakova staré chyby, ale robi každý deň nové, očarujúce, neotrelé chyby... hmm

To je pravda... godlike godlike


I had a farm in Africa at the foot of the Ngong Hills. The Equator runs across these highlands, a hundred miles to the north, and the farm lay at an altitude of over six thousand feet. In the day-time you felt that you had got high up; near to the sun, but the early mornings and evenings were limpid and restful, and the nights were cold.

Není tady

 

#65 12. 4. 2007 19:22

madabouttraviata
♥♥♥♥---
Místo: Praha
Registrovaný: 9. 3. 2007
Příspěvky: 258

Re: Boží mlýny??????????

Ivana napsal(a):

Já svýmu BM nepřeju, aby byl starý a opuštěný, ale aby zažil někdy taky tu strašnou bolest, kterou mi způsobil tím, že mě opustil.

Nepřejte nikomu zlo...ono se to jen otočí proti Vám. Někdy je to těžké, skoro nemožné... Ale ona spravedlnost existuje - ovšem pak také i pro Vás...


I had a farm in Africa at the foot of the Ngong Hills. The Equator runs across these highlands, a hundred miles to the north, and the farm lay at an altitude of over six thousand feet. In the day-time you felt that you had got high up; near to the sun, but the early mornings and evenings were limpid and restful, and the nights were cold.

Není tady

 

#66 13. 4. 2007 8:12

Jája
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 10163

Re: Boží mlýny??????????

Selima napsal(a):

Ivana napsal(a):

Já svýmu BM nepřeju, aby byl starý a opuštěný, ale aby zažil někdy taky tu strašnou bolest, kterou mi způsobil tím, že mě opustil.

To ti fakt pomôže? Aby sa trápil? Spýtaj sa Jáji alebo niekoho iného, aké je to ma doma chlapa, čo trpí ako zviera, pácha samovraždy... Ak je toto láska, budem radšej do smrti bez nej...

potvrzuju... na druhou stranu jsem se pak naštvala na milenku... jak mu mohla něco takovýho udělat dumbomlol


Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité, je očím neviditelné.

Jediné hranice, které nás mohou nějakým způsobem omezovat, jsou uvnitř nás, uvnitř naší mysli.

Není tady

 

#67 13. 4. 2007 8:52

majkafa
Host

Re: Boží mlýny??????????

Když jsem o všem tak kolem a kolem big_smile přemýšlela, došla jsem k tomu, že ty "boží mlýny" domlely i ke mně, když se můj m. zamiloval jinde. Že i já jsem dělala věci špatně. Teď vím, že je to dobře, že ke mně "domlely". Že mě to konečně dokopalo začít na sobě pracovat a změnit své nitro, od základu. Ne, že bych se svou proměnou už byla hotová, to ne. To je dlouhá cesta, vlastně až do konce. Nějak začínám věřit, že člověk se ve své podstatě může hodně změnit, pokud chce. Doteď jsem tomu nevěřila. Jsem za tu proměnu vděčná, už teď se cítím tak dobře, jako jsem se nikdy ve svém životě necítila. Pryč jsou strachy, obavy, noční můry. Jsem tu jen já, dnešní den a drobné denní radosti, ze kterých se raduju. A co bude zítra? Určitě zase něco hezkého. big_smile

 

#68 13. 4. 2007 8:59

Ivana
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 19. 1. 2006
Příspěvky: 3806

Re: Boží mlýny??????????

Eva36 napsal(a):

Ivana: To je ale tvoje subjektivní hodnocení a z něčeho vyplývá....proč tys na něm tolik visela a visíš dodnes? Proč ti to způsobilo takovou strašnou bolest, že mᚠproblém i po víc než roce to překonat? .... Hm? ... Ke mᚠ"zakopaného psa"? ... Mě taky dost bolelo, že jsem si s BM nerozuměla, nemohli jsme najít společnou řeč...bála jsem se, že mě opustí, budu sama....nakonec jsem ráda opustila já jeho, porozuměla, proč jsem se nechala jím trápit a i sama jeho dřív trápila a pochopila jsem, že jsem si tím strachem z opuštění projít musela, abych pochopila, že nemám na ničem a na nikom lpět a taky abych pochopila, že jediná jistota v životě jsem sobě já sama. A že na to mám být tou jistotou pro sebe samotnou... Co mᚠpochopit ty? ... Věnovala bych energii spíš nalezení odpovědi na tuhle otázku než tomu, že bych přála BM, aby zažil stejnou bolest jako já. ... Znᚠten citát - Jsme jako olivy, to nejlepší ze sebe vydáváme při drcení ... wink

Já nevím, proč na něm tak lpím. Je to asi i tím, že jsem nikdy neměla jiného kluka, že jsme spolu byli od 19 let. Zvykla jsem si na něho, jako by byl mojí součástí, jako by byl na stejné úrovni jako moji rodiče. Taky bych byla nešastná, kdyby mi moje maminka nebo tatínek řekl, že už mě nemají rádi, nechtějí mě už nikdy vidět a odešli ode mě. Takový vztah jsem měla ke svému BM a měla jsem ho ještě 1000x radši než vlastní rodiče. Proto mě to tak moc bolí. Vím, že mě to bude bolet do konce života, třeba trošku míň, čas všechno otupí, ale toho, že mě opustil, budu litovat do smrti.

Není tady

 

#69 13. 4. 2007 9:20

Eva36
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 4794

Re: Boží mlýny??????????

Ivana: .... jasně, tak nějak to chápu. Byla jsem s bývalým od mých 14,5 let...v mých 18 jsme se vzali, on je o rok starší než já....skoro jsme spolu srostli...jenže později jsem přišla na to, že to nebylo dobře být jeho součástí. Musíme být každý sám za sebe, víš, Ivo ... a radovat se z roků nebo z chvil, kdy můžeme tu svoji maličkost sdílet s někým, s kým je fajn ... a dělat to tak naplno, jako by to mělo být navždy, ale zároveň vědět, že život není pohádka ... Ty nemůžeš najít nic pozitivního na tom, že tě opustil? ... Zkus to ... Holka, vždy ty mᚠšanci být sama sebou, vyrůst ... tak to neber jen z tý špatný stránky ... pussa

Není tady

 

#70 13. 4. 2007 9:28

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 1. 3. 2007
Příspěvky: 28044

Re: Boží mlýny??????????

Ivanko,já ti tak,ale tak moc rozumím...taky s těmahle pocitama bojuju...někdy líp,někdy hůř,ale snažím se bojovat...taky mám pocit,že ve mě snad zakořenil,či co.


Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

 

#71 13. 4. 2007 9:32

Vanda
Host

Re: Boží mlýny??????????

Věřím na boží mlýny nebo jak tomu chceme říkat, taky domlely až ke mně - byla to tvrdá a bolavá lekce, ale děkuju za ni. Získala jsem sebeúctu a jiný pohled na spoustu věcí, a proces pokračuje...
Ivanko, promiň prosím, jestli se tě dotknu, ale přemýšlela jsi někdy o tom, že zrovna to, co píšeš o svém vztahu k němu, mohl být počátek jeho uvažování o odchodu? Zkus se podívat jeho očima - nebyl on trošku v kleci tvých citů?

Upravil(a) Vanda (13. 4. 2007 9:34)

 

#72 13. 4. 2007 9:51

majkafa
Host

Re: Boží mlýny??????????

PPavlaa napsal(a):

Ivanko,já ti tak,ale tak moc rozumím...taky s těmahle pocitama bojuju...někdy líp,někdy hůř,ale snažím se bojovat...taky mám pocit,že ve mě snad zakořenil,či co.

Pavli, nebojuj, nech to plynout. Boj je násilí páchané na sobě. Když jsem minulý rok prolévala slzy, nechtěla jsem plakat, "bojovala" jsem proti tomu a bylo to ještě horší. Teď když to na mne přijde, řeknu si, jo, teď se mi chce plakat, tak si popláču a zase to přejde, nechám to plynout, nebolí to a za chvíli je to pryč. Když mi myšlenky zaletí k mému m., řeknu si, jo, tak na tebe budu chvilku myslet, ahoj, když už jsi tady big_smile, a pak zase pomyslím na něco jiného. A myšlenky na něj zase samy odplynou.

 

#73 13. 4. 2007 10:03

kačaba
♥♥-----
Registrovaný: 22. 3. 2006
Příspěvky: 41

Re: Boží mlýny??????????

majkafa napsal(a):

Když jsem o všem tak kolem a kolem big_smile přemýšlela, došla jsem k tomu, že ty "boží mlýny" domlely i ke mně, když se můj m. zamiloval jinde. Že i já jsem dělala věci špatně. Teď vím, že je to dobře, že ke mně "domlely". Že mě to konečně dokopalo začít na sobě pracovat a změnit své nitro, od základu. Ne, že bych se svou proměnou už byla hotová, to ne. To je dlouhá cesta, vlastně až do konce. Nějak začínám věřit, že člověk se ve své podstatě může hodně změnit, pokud chce. Doteď jsem tomu nevěřila. Jsem za tu proměnu vděčná, už teď se cítím tak dobře, jako jsem se nikdy ve svém životě necítila. Pryč jsou strachy, obavy, noční můry. Jsem tu jen já, dnešní den a drobné denní radosti, ze kterých se raduju. A co bude zítra? Určitě zase něco hezkého. big_smile

Zdravím Majkafu!!!Jsem ráda, že čtu od tebe takový optimistický dopis.Před rokem byl dopis o něčem jiném.
I já jsem se rozchodem s mužem velmi změnila,celé okolí je z mé změny nadšené.Mám nové přátelé,veselejší pohled na svět,cítím se o několik let mladší a svobodnější, ale hlavně mám nového přítele, vedle něhož poznávám něco, na co jsem už dávno zapoměla.Je to pravý opak mého muže.A já to všechno považuji za velkou proměnu, která přijít měla.Asi to bude znít hloupě, ale najednou jsem dostala pocit, že naše manželství už bylo hodně stereotypní a že to, co přišlo, přijít mělo.Věc na kterou jsem přišla s odstupem času a která se mi před časem zdála naprosto nesmyslná.
I jednání s BM je daleko jednoduší,bez napětí, naprosto v pohodě.Žijeme si každý svůj život, ale to neznamená, že bychom nemohli být přátelé (máme přeci společné dítě).
Po nervácích, probdělých nocí,zhubnutí o 16 kilo, mám dneska pocit, že jsem šastná.

Není tady

 

#74 13. 4. 2007 10:16

majkafa
Host

Re: Boží mlýny??????????

Kačabko, taky tě moc ráda čtu a mám radost, že jsi OK. pussa

 

#75 13. 4. 2007 10:21

Jája
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 10163

Re: Boží mlýny??????????

nevim jestli se to hodí sem... ale napadlo mě to při čtení právě tohohle tématu...

mám opačnej problém, jak jsem už psala - nepřeji manželovi nic špatného, fakt chci aby se měl dobře....
ale problém je v tom, že ani nechci jít proti němu v obraně mých zájmů, radši jdu proti sobě a vlastně i proti dceři... teoreticky vim, co bych měla udělat, ale jak to ustát? jak to dokázat?


Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité, je očím neviditelné.

Jediné hranice, které nás mohou nějakým způsobem omezovat, jsou uvnitř nás, uvnitř naší mysli.

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů