29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dobrý den, jelikož cca za měsíc chceme s dospělou dcerou a její kamarádkou vycestovat poprvé na jiný kontinent, mám několik dotazů - pokud mi může kdokoliv cokoliv poradit, budu jen ráda a předem DĚKUJI!
- zajímá nás město Sousse, z hotelů buďto SAMARA nebo KARAWAN
- je lepší All inclu nebo polopenze? Máme dilema - někdo radí All, jiný zas, že se nevyplatí, když není bar s All na pláži, tak de facto celý den All nevyužijeme a jsou to vyhozené peníze.....Tak nevím, prosím, poraďte!
- jakou měnu s sebou - je lepší EURO nebo DOLARY?
- jaké oblečení v květnu?
- poletíme poprvé, takže nějaké rady pro začátečníka do letadla:-)) Kolik možno s sebou váhově zavazadlo, co do letadlo smím a nesmím
- zásuvky v hotelu - můžu si vzít s sebou svojí malou konvičku na vaření kafe?
- výlety - vyplatí se za ty ceny od CK nebo je lepší si koupit přímo na místě od domorodců? A vyplatí se vůbec na nějaký výlet jet?
- dostala jsem instrukce, že je lepší si směňovat peníze po částech, dá se tedy např. i desetieurovka, dvaceti? Nebo lepší najednou za víc?
- kolik přibližně stojí svezení na velbloudovi?
- a je lepší DJERBA nebo sever,střed Tunisu?
A další a další rady, čeho se vyvarovat, na co si dát pozor. DĚKUJI!!!
Upravil(a) ClearFlat (10. 4. 2007 13:17)
Není tady
Pokusím se na něco vzpomenout...:
- je lepší All inclu nebo polopenze? Máme dilema - někdo radí All, jiný zas, že se nevyplatí, když není bar s All na pláži, tak de facto celý den All nevyužijeme a jsou to vyhozené peníze.....
Spíš bych se rozmýšlela podle toho, jestli chci někam cestovat nebo opravdu trávit odpočinkovou dovolenou na pláži a v hotelu. Pokud chceš odpočívat, pak je inclusive program výhodný. Ale jestli chceš něco poznávat, jezdit na výlety apod., tak za inclusive vyhodíš peníze a nevyužiješ všechny jeho služby.
- jakou měnu s sebou - je lepší EURO nebo DOLARY?
setkala jsem se s oblibou dolarů, ale eura vyměníš úplně stejně bez potíží.
- jaké oblečení v květnu?
vem si běžné letní věci a i pár teplejších. Určitě dlouhé kalhoty, svetr, lehčí jarní bundu. K večeru může být chladno a oceníš je.
- poletíme poprvé, takže nějaké rady pro začátečníka do letadla:-)) Kolik možno s sebou váhově zavazadlo, co do letadlo smím a nesmím
váha zavazadel se omezuje 20kg na osobu do zavazadlového prostoru+malé příruční zavazadlo s sebou do kabiny. Podívej se sem: http://www.prg.aero/cs/site/klient/odba … atreni.htm - tady najdeš nová bezpečnostní pravidla kabinových zavazadel.
- zásuvky v hotelu - můžu si vzít s sebou svojí malou konvičku na vaření kafe?
jestliže máš něco s plochou zástrčkou, tak můžeš. Ale stalo se mi, že jsem vyhodila pojistky na celém patře, protože moje konvička měla moc velký odběr jestli budeš mít inclusive, tak konvičku nebudeš potřebovat...
- výlety - vyplatí se za ty ceny od CK nebo je lepší si koupit přímo na místě od domorodců? A vyplatí se vůbec na nějaký výlet jet?
Já kupuju výlety vždy na místě, nabízejí je většinou i delegáti cestovek. ne všechny výlety se konají ve všech termínech, takže bych volila spíš počkat až na místo. Výlet bych nevynechala, podíváš se na zajímavíá místa a že v Tunisku jich je. Sousse je obrovké město, ale nenech si ujít třeba Kartágo (jestli máš ráda historii) nebo Sidi bou said (romantické bílé městečko - myslím, že tam točili Angeliku...).
- dostala jsem instrukce, že je lepší si směňovat peníze po částech, dá se tedy např. i desetieurovka, dvaceti? Nebo lepší najednou za víc?
Směňuj určitě po částech, já vyměňuju vždycky tak 50 EUR a pak dle potřeby. Mrkni ale na poplatek za směnu, jestli nějaký je, ab se ti pak menší částky vyplatily. A rozhodně neměň peníze mimo směnárny!
- kolik přibližně stojí svezení na velbloudovi?
Uf, tak to si přesně nepamatuju, ale myslím, že to bylo kolem 20 dinárů. (tenkrát cca 400,-Kč) Docela sranda zážitek...
- a je lepší DJERBA nebo sever,střed Tunisu?
To záleží na tom, co od dovolené očekáváš. Djerba je hlavně odpočinková, kromě hotelů tam nic moc není. Ale pokud bys chtěla absolvovat výlet do pouštních oáz, je to výborný výchozí bod. Střed - myslím hammametský záliv je hodně turistický, nabízí se tam spoustu vyžití a dostaneš se lehce z jednoho města do druhého. Zábava pro všechny. Sever je hodně zelený, podobný severnějším řeckým ostrovům. Pláže jsou tam divočejší, ale romantika. nejsou tam tak obrovský střediska, ale výletů se nabízí také dost.
Upravil(a) Gabrielle (12. 4. 2007 16:13)
Není tady
Poplatky za výměnu peněz se v Tunisku neplatí, Centrální bankou je nařízený kurz, takže dostaneš všude stejně. Jestli € nebo dolary je taky jedno, vychází to zhruba stejně, je tam minimální rozdíl. Pokud se chceš o Tunisku něco dozvědět blíž, zavolej si na číslo 224941824, to je informační kancelář a posílá brožury o Tunisku zdarma, aby sis mohla lépe vybrat oblast. Projížďka na velbloudu stojí cca 10 TD (tuniský dinár = cca 16,- Kč). Djerba je ostrov, zase máš odsud blízko na Saharu - 200 km a její horské oázy za vidění rozhodně stojí, zase jestli tě zajímá historie, tak třeba Sousse - odsud se dá udělat výlet do Kairouanu (4.svaté město světa) nebo do Tunisu + Kartága a různé jiné výlety,možností je spousta.
Není tady
Svas, tak jsem asi měla výjimku - s těmi poplatky Nojo, člověk byl blbej a nechal se ožulit. Je fakt, že pak už jsem na to nenarazila. A ty velbloudáři asi taky maj ceny dost různý ...
Není tady
No právě proto jsem uváděla ten kontakt na informace, vyplatí se něco o té zemi vědět a nedat se. Velbloudáři se dají usmlouvat, ceny, které jsem uvedla, jsou za projížďku v Douz, ale to víš, že to zkusí za víc. A samozřejmě hodně taky záleží na tom, jak se v té cizí zemi domluvíš. I když zrovna Tunisani hodně mluví česky.
A země je to vážně nádherná, byla jsem tam mnohokrát.
Není tady
Zkus se podivat ne recenze hotelu na invia.cz nebo nettravel.cz, mozna to s vyberem pomuze
Není tady
GABRIELLE, SVAS, KULISEK9: moc vám všem děkuju, díky, díky!!!!
Není tady
Není tady
Byli jsme před dvěma lety v hotelu Seherezade mezi Sousse a Port el Kentaoui. Všechny pokoje tam měly výhled na moře, nic moc nóbl, ale pro nás úplně ideální. Pěkně na balkóně, koukat na moře, pít kafčo
Byli jsme na dvoudenním výletě na Saharu - zahrnovalo to sice úmornou cestu, ale hodně jsme toho viděli, opravdu hodně moc včetně různých oáz na poušti, obydlí ve skalách původních obyvatel, krajinu, kde se natáčel 1.díl Hvězdných válek na poušti jeli asi na dvě hodiny na velbloudech, Kairouan.....úžasný to bylo.
Jinak ostatní již vše vypověděly zcela přesně
Není tady
Zuzka S napsal(a):
http://tunisko.org/forum/
DĚKUJU, TO JE SUPER STRÁNKA!!!!
Není tady
janica napsal(a):
Byli jsme před dvěma lety v hotelu Seherezade mezi Sousse a Port el Kentaoui. Všechny pokoje tam měly výhled na moře, nic moc nóbl, ale pro nás úplně ideální. Pěkně na balkóně, koukat na moře, pít kafčo
Byli jsme na dvoudenním výletě na Saharu - zahrnovalo to sice úmornou cestu, ale hodně jsme toho viděli, opravdu hodně moc včetně různých oáz na poušti, obydlí ve skalách původních obyvatel, krajinu, kde se natáčel 1.díl Hvězdných válekna poušti jeli asi na dvě hodiny na velbloudech, Kairouan.....úžasný to bylo.
Jinak ostatní již vše vypověděly zcela přesně
Díky, opět jsem o další rady chytřejší:-)
Není tady
Ja bych si dukladne prostudovala a zjistila v CK, co vsechno All Inc. zahrnuje. Tunisko je muslimsky stat, takze na nejaky alkohol na plazi zapomen. Vetsinou se podava tepla Cola, Fanta, Sprite a mineralka. Ani bar v hotelu nebyva nejak zasobeny. V prve rade bych si vybrala dobrou CK a hotel, ktery aspon 4*. Ostatni nestoji za nic. Vylety kupuj na miste, byvaji levnejsi. Dopurucuju Saharu. Penize muzes vymenit kdekoliv, opravdu kurz je vsude stejny. Je jedno jestli dolary nebo eura. V kvetnu uz je teplo, ale lehcim svetrikem a kalhotama vecer nic nezkazis. Mne osobne se nejvic libil Hammamet. Jo, nejezdila bych s CK Sunny Days. Radeji bych si priplatila a jela napr. s Cedokem, budes mit jistotu, ze mas zajisteny pokoj.
Není tady
arabela77 napsal(a):
Ja bych si dukladne prostudovala a zjistila v CK, co vsechno All Inc. zahrnuje. Tunisko je muslimsky stat, takze na nejaky alkohol na plazi zapomen. Vetsinou se podava tepla Cola, Fanta, Sprite a mineralka. Ani bar v hotelu nebyva nejak zasobeny. V prve rade bych si vybrala dobrou CK a hotel, ktery aspon 4*. Ostatni nestoji za nic. Vylety kupuj na miste, byvaji levnejsi. Dopurucuju Saharu. Penize muzes vymenit kdekoliv, opravdu kurz je vsude stejny. Je jedno jestli dolary nebo eura. V kvetnu uz je teplo, ale lehcim svetrikem a kalhotama vecer nic nezkazis. Mne osobne se nejvic libil Hammamet. Jo, nejezdila bych s CK Sunny Days. Radeji bych si priplatila a jela napr. s Cedokem, budes mit jistotu, ze mas zajisteny pokoj.
Díky i Tobě. Zájezd už máme objednaný - zvolili jsme CK Exim tours. All incl. jsme nakonec nevzali, vrátila se odtud před pár dny jedna známá a říkala, že je to zbytečné. Tak teď už jenom těšení, pak přání, aby letadlo v pořádku doletělo, bylo aspoň trochu počasí (máme tam 15 dní, tak to je reálná šance, že aspoň nějaký den by mělo být hezky ) a abychom to ve zdraví přežili.
Díky všem za rady!
Není tady
Dcera byla v Hammametu a říkala,že příští rok jede znovu. Čisté moře,pláž, ochotný personál, dobré jídlo a na tržnicích se dá hóódně usmlouvat, tak si přinesli i hodně věcí za levný peníz.
Není tady
Ahoj, minulý rok jsem byla s přítelem v Tunisku. Bylo to naprosto fajnové. Měli jsme pobyt na 11 dní a kdybych mohla, tak si to prodloužím na mnohem déle. Luxusní země, to jejich jídlo je pohádka, hlavně navečer v hotelu ty jejich dorty. To je fantazie. U moře se mi také strašně moc líbilo, ení slané moc. Oproti Turecku je to pohodové.. Pláže jsou krásné písečné a dá se najít hodně mušliček. Opravdu doporučuji..
Vyhledala jsem si zájezd přes jednu firmu, která vám dá různé nabídky. A je to zadarmo. Fakt se to vyplatí.
Přeju krásnou dovolenou všem..
http://www.aaapoptavka.cz/poptavky/2-cestovani.html
Není tady
určitě se podívej na invii - rozhodně pomůže - invia.cz
Není tady
Tunisko je rozhodně nádherná země. My jsme byli vloni v Monastiru, v hotelu Club Calimera Rosa Rivage http://www.hotelove-recenze.cz/hotel-cl … r-tunisko/ Hodnocení na tento hotel máme určitě velice pozitvní a kdo se chystá, rozhodně se nemusí obávat. Recenze na tento hotel jsou vesměs pozitivní. Letos se chystáme do dalšího většího města, Sousse a hotelu Marhaba Resort http://www.hotelove-recenze.cz/vase-rec … e-tunisko/ Až se vrátím, napíši recenzi.
Není tady
Osobně mi nadchla ze třech pobytů v Tunisu akorát Tabarka. Ostatní bylo dost izolováno, místa jen s hotely a atrakcemi pro turisty. A to, že má hotel napsáno, že má bar na pláži neznamená, že bude fungovat. Při jednom pobytu v plné sezoně, uprostřed léta, ho teprve připravovali. Ale bar tam byl.
A další věc, úplně poprvé jsem byla docela v šoku.. ještě jsme neměli ani vybaleno na pláži, byla jsem tam se dvěma dětma a už se mi jeden borec ptal, jestli si nechci zasouložit.. česky a velmi zřetelně. Synátor mu tedy kopnul písek do očí, takže se odpálkoval jinam. Ale byl to šok.
Není tady
Frigo napsal(a):
Osobně mi nadchla ze třech pobytů v Tunisu akorát Tabarka. Ostatní bylo dost izolováno, místa jen s hotely a atrakcemi pro turisty. A to, že má hotel napsáno, že má bar na pláži neznamená, že bude fungovat. Při jednom pobytu v plné sezoně, uprostřed léta, ho teprve připravovali. Ale bar tam byl.
A další věc, úplně poprvé jsem byla docela v šoku.. ještě jsme neměli ani vybaleno na pláži, byla jsem tam se dvěma dětma a už se mi jeden borec ptal, jestli si nechci zasouložit.. česky a velmi zřetelně. Synátor mu tedy kopnul písek do očí, takže se odpálkoval jinam. Ale byl to šok.
Tak to je síla.
Není tady
Ostatní bylo dost izolováno, místa jen s hotely a atrakcemi pro turisty.
Je fakt, že cesta z Monastiru do Sousse vypadá podobně - hotel, pláž a "supermarket", ne nutně v tomto pořadí. Ale Monastir sám o sobě - město se vším všudy, pořád je kam chodit a na co se dívat.
Není tady