29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
hofmanova: co si myslí Váš manžel, je naprosto šumák - on by bydlel v domě svých rodičů, kdežto vy v domě u cizích lidí. Bez souhlasu vlastníků domu nemůžete pronajmout NIKOMU NIC.
Krucinál, ženská, my všechny se Vám tu snažíme poradit, co máte dělat, abyste nenacpala peníze tam, kde Vám nic nepatří a po x-letech neodešla slušně řečeno s holou kufrou tam, odkud jste přišla a Vy pořád hledáte nějaké alternativy, co a jak by se MOHLO. NEMOHLO by se nic, protože ke všem právním úkonům potřebujete za každých okolností souhlas vlastníka domu, kterým VY nejste
A věřte tomu, co Vám sděluju, protože podobnou tématikou se živím...
Upravil(a) Kiara (21. 9. 2007 19:14)
Není tady
Naprostý souhlas s Kiarou, můžete dát byt do podnájmu jen se souhlasem vlastníků. U vás je ještě ten problém, že právně se nejedná vůbec o byt!!! Je to jen část nemovitosti, kterou budete mít v nájmu, což je dost velký rozdíl, ohledně té "nájemní smlouvy", kterou byste hold teda uzavírali, se určitě dojděte poradit s právníkem, s konkrétním textem, jak přesně bude Vaše užívací právo definováno...je komplikované ještě s tím nájmem a úvěrem.... Ale jak říkám, neděláte tak jako tak dobře.
Vždyť se stejně budete zadlužovat, když byste si brali půjčku na byt, tak jím můžete alespoň ručit, takhle nemáte ani čím ručit, protože nic nemáte. Nevím, jak se pohybují ceny malých bytů ve Vašem okolí, jestli by to byl tak propastný rozdíl (oproti těm 300.000,- o kterých jste psala)
To je jasný, že manžel chce být tam, znám jeden podobný případ ze svého okolí... Už mohli mít vlastní barák, ale protože investovali stále jen do bydlení u rodičů a to nemálo, nemůžou nic prodat a pohnout se dál, navíc jemu se od maminky jaksi moc nechce.... a jí tam nepatří vůbec nic...
Není tady
Ono to není jen tak jednoduchý. Na ten byt bychom si si vzali úvěr cca asi 150.000tis který by si vzal manžel ze stavebka což není zas až tak moc a investoval by to do toho oprav a toho všeho. Zbývající část mám já na stavebku naspořenou a z co největší části se ji budu snažit zainvestovat do věcí které si případně jednou budu moci odnést tj nábytek...... Tady u toho domu je navíc zahrada takže docela pohoda. Vzácně jsme se totiž shodli že bydlet někde v paneláku nebo v garsonce by jsme ani jeden nechtěli oba dva jsme vyrostli v rodinných domcích se zahradou takže byt bez možnosti jít na zahradu je pro nás docela nepředstavitelný. No a pokud se tady v našem okolí začne shánět rodinný domek tak, aby se tam dalo bydlet s tím že tam budou potřeba nějaké rekonstrukce tak se vše pohybuje minimálně kolem 1300 tisíc což je při rodinných příjmech 18.tis čistého měsíčně také jediné na co by nám banka půjčila. Pokud bychom do toho šly byly bychom s financema neustále naštíru. Taže varianta bydlení v domě rodičů (pozitvní je to v tom, že rodiče tam nebydlí a bydlí na vesnici 7 km daleko, kde s nimi nyní bydlíme taky :-( ) by nebyla tak finančně náročná a dodolovala by nám větší finanční volnost a pokud jednou na tom budeme líp tak bychom si třeba bydlení mohli pořídit svoje. To nájemné v tom bytě se prý bude ve výši splátky úvěru což bude nějakých cca 2.000kč. Takže ono to má i své pozitivní stránky Je jasné že pokud by se řeklo nájem 4-5tis tak od toho dávám ruce pryč a než platit to tak radši hypotéku na vlastní.
Takže pokud se domluvíme s rodiči na smlouvě tak ji sepsat u právníka a snažit se aby nás co nejvíce ochránila. Měli by jste nějaké body co tam mít nebo nějaký vzor kde to najít?
Není tady
hofmanova: peníze, co máte uložené na stavebku můžete - podle toho, jak máte nastavenou smlouvu - použít pouze na stavební účely, leda byste stavebko zrušila a peníze vybrala. Vaši smlouvu jsem neviděla, takže nevím, v jaké je fázi, ale vtip STAVEBKA spočívá v tom, že peníze z něj musíte investovat právě do věcí, které se odnést nedají - např. plovoučky, zabudovaná kuchyňská linka, rekonstrukce koupelny a pod. a účel stavební spořitelně hezky zadokladovat. Abyste to názorně pochopila, představte si zařízený dům, který obrátíte střechou dolů, zaklepete s tím a to, co z domečku vypadne jsou právě ty věci, na které stavebko použít nemůžete. Ale jak znovu říkám, Vaši smlouvu jsem neviděla, nevím v jaké je fázi a tohle Vám píšu jen proto, že existují určitá pravidla, za kterých s naspořenými prostředky nemůžete do určité míry nakládat podle svojí libosti, ale podle pravidel stavební spořitelny.
Není tady
Na stavebku mám naspořeno po 5 letech od trvní smlouvy takže bych je vybrala a použila na bydlení. Ale ještě to taky zvažuji jestli by to nešlo řešit nějak jinak neboť se jedná o starou smlouvu a ty se nevyplácí rušit neboť takovou už teď nesepíšu kdybych chtěla začít znovu. Neporadili by jste mi co dát do tý smlouvy?
Není tady
hofmanova, napište mi SZ ))
Není tady
Minulý týden jsem byla mimo. Kiaro dostala jste sokromou zprávu?
Nevěděl by jst někdo co všechno si do té nájení smlouvy dát a kde by se dal sehnat vzor. vím že to naše je dost atipické takže spíš něco z čeho by se dalo odpíchnout. Předem děkuji.
Není tady