Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 9. 4. 2007 21:45

hofmanova
♥------
Místo: Letohrad

Právní stránka bydlení v bytě rodičů

Dobrý den,
Mám následující dotaz. Přítelovi rodiče vlastní bytový dům, na který splácí hypotéku ( cca . půlka je již uhrazená). Nyní se uvolnil jeden z bytů  a my bychom se tam chtěli s přítelem nastěhovat. Byt ale potřebuje kompletní rekonstrukci(podlahy koupelna kuchyň omítky) předpokládané náklady rekonstrukce jsou cca 300.000,-Kč. Rekonstrukci bychom financovali my pomocí hypotéky nebo úvěru.  To bychom pak spláceli s přítelem spolu. Zatím nejsme manželé ( svatba bude červen 2007). Nevíme však jak to uděla právně tak aby všechny zůčasněné strany byly spokojené a jednou provždy byly vyřešeny vlastnícké vztahy popřípadě i dědické nároky. Přítel má 2 sestry. Stejně tak, aby pokud bychom se s přítelem rozvedli jsem nezůstala bez ničeho.
Jaké jsou varinaty řešení jejich výhody nevýhod.y Pokud je ještě něco potřeba ráda doplním.
Děkuji za odpověď.

Kíťa

Není tady

#2 10. 4. 2007 10:07

madabouttraviata
♥♥♥♥---
Místo: Praha

Re: Právní stránka bydlení v bytě rodičů

Tak určitě by se dalo uvažovat o tom, aby Vám přítelovi rodiče daný byt darovali (bohužel stále je zde nutnost zaplatit darovací daň, i když v oné slavné reformě se mluví o jejím zrušení pro první skupinu, ale na to bych zatím moc nesázela, ono je ve hvězdách, zda to projde)- pokud by to bylo po svatbě, tak by se mohl stát i součástí sjm, pokud by na to přítel přistoupil (resp pokud by to jeho rodiče darovali výslovně Vám oběma)... Vzhledem k tomu, že mají celý bytový dům, tak by zde ani nemusel být problém se sourozenci, protože sestry by případně mohly získat další byty - stejně by se v dědickém řízení onen dům dělil (samozřejmě je otázka kolik je tam bytů - toto by měli jeho rodiče projednat nejen s Vámi, ale i s nimi, aby se došlo k nějaké dohodě - samozřejmě uvažuji, že jim není deset let... - to je pak jen na uvážení rodičů)... Ovšem já sama nejsem moc příznivcem sjm...no já bych asi byt darovala jen svému dítěti a tedy by nešel do sjm... - pokud by byla taková varianta, potom je důležité, abyste Vy měla zdokumentováno, jaké investice jste do daného bytu dala Vy osobně - a byla by to Vaše jediná možnost v případě rozpadu vztahu, jak se domoci alespoň peněz, když už nebudete mít nárok na daný byt. A teď ještě jedna rada, která si myslím, že by mohla být dobrá: dnes již existuje možnost podepsat předmanželskou smlouvu - nejsem na to odborník, tak nevím, co všechno je možné v jejím rámci dohodnout, ale určitě by to byla cesta, jak si vyjasnit hned na začátku, kdy mezi Vámi nejsou žádné rozpory a emoce, majetkové  vztahy - pokud Vás má přítel rád a je trochu rozumný, tak bude ochoten ji sepsat - pokud by mu to činilo problémy, tak se na mě nezlobte - ale v tom případě bych si takového člověka ani nebrala...Ale toto je jen moje soukormé "dloubnutí", protože já jsem dosti velký skeptik a na romantiku moc nedám roll

I had a farm in Africa at the foot of the Ngong Hills. The Equator runs across these highlands, a hundred miles to the north, and the farm lay at an altitude of over six thousand feet. In the day-time you felt that you had got high up; near to the sun, but the early mornings and evenings were limpid and restful, and the nights were cold.

Není tady

#3 10. 4. 2007 15:17

hofmanova
♥------

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat pokud bychom spláceli úvěr nebo hypotéku jak se tam dá zdokumentovat co jsem uhradila. Pokud by se jednalo o vybavení bytu bylo by to v pohodě moje by byla lednička jeho by byla televize atd ale jak zdokumentovat kolik kdo přispěl na podklahu, koupelnu atd. Když peníze máme společně a společně je používíme takže úvěr by se splácel ze společných peněz. 5eší se to pak nějak podílem na splátce podle výše příjmu nebo jak?
Předem Děkuji za

madabouttraviata napsal(a):

Tak určitě by se dalo uvažovat o tom, aby Vám přítelovi rodiče daný byt darovali (bohužel stále je zde nutnost zaplatit darovací daň, i když v oné slavné reformě se mluví o jejím zrušení pro první skupinu, ale na to bych zatím moc nesázela, ono je ve hvězdách, zda to projde)- pokud by to bylo po svatbě, tak by se mohl stát i součástí sjm, pokud by na to přítel přistoupil (resp pokud by to jeho rodiče darovali výslovně Vám oběma)... Vzhledem k tomu, že mají celý bytový dům, tak by zde ani nemusel být problém se sourozenci, protože sestry by případně mohly získat další byty - stejně by se v dědickém řízení onen dům dělil (samozřejmě je otázka kolik je tam bytů - toto by měli jeho rodiče projednat nejen s Vámi, ale i s nimi, aby se došlo k nějaké dohodě - samozřejmě uvažuji, že jim není deset let... - to je pak jen na uvážení rodičů)... Ovšem já sama nejsem moc příznivcem sjm...no já bych asi byt darovala jen svému dítěti a tedy by nešel do sjm... - pokud by byla taková varianta, potom je důležité, abyste Vy měla zdokumentováno, jaké investice jste do daného bytu dala Vy osobně - a byla by to Vaše jediná možnost v případě rozpadu vztahu, jak se domoci alespoň peněz, když už nebudete mít nárok na daný byt. A teď ještě jedna rada, která si myslím, že by mohla být dobrá: dnes již existuje možnost podepsat předmanželskou smlouvu - nejsem na to odborník, tak nevím, co všechno je možné v jejím rámci dohodnout, ale určitě by to byla cesta, jak si vyjasnit hned na začátku, kdy mezi Vámi nejsou žádné rozpory a emoce, majetkové  vztahy - pokud Vás má přítel rád a je trochu rozumný, tak bude ochoten ji sepsat - pokud by mu to činilo problémy, tak se na mě nezlobte - ale v tom případě bych si takového člověka ani nebrala...Ale toto je jen moje soukormé "dloubnutí", protože já jsem dosti velký skeptik a na romantiku moc nedám roll

Kíťa

Není tady

#4 10. 4. 2007 15:24

madabouttraviata
♥♥♥♥---

No jasně ten úvěr by byl společný - v sjm je společné všechno jak majetek, tak dluhy...Kdyby byl rozvod, tak do tří let radno udělat vypořádání sjm - no a tam by se dohodlo, co bude čí a kdo bude co splácet....tedy samozřejmě v lepším případě...jinak by to rozhodoval soud... Moje rada: zjistit, co se dá o úpravě vztahů v předmanželské smlouvě (já opravdu nevím, co je všechno možné upravit).

Blíže Vám vážně nedokáži poradit...v praxi jsem zatím nepolíbená...moje právní znalosti jsou bohužel jen teoretické  a zatím ne zcela úplné rodna

Upravil(a) madabouttraviata (10. 4. 2007 15:25)

I had a farm in Africa at the foot of the Ngong Hills. The Equator runs across these highlands, a hundred miles to the north, and the farm lay at an altitude of over six thousand feet. In the day-time you felt that you had got high up; near to the sun, but the early mornings and evenings were limpid and restful, and the nights were cold.

Není tady

#5 10. 4. 2007 15:31

hofmanova
♥------

Ještě ohledně toho darování a dědění. Přítel má dvě sestry 28 a 30let. Dům o který se jedná má 2 bytové jednotky a v přízemí jsou 2 provozovny ( prodejny. Rodiče bydlí v jiném rodiněm domě který by pak byl také předmětem dědictví. Jak by to pak bylo to by se pak z toho bytového domu dělil jenom byt + provozovny a dělilo by se to mezi 3 a nebo jen mezi sestry.  Rodinný dům je jasný tam to bude na 1/3.
Předem Děkuji za odpově´dˇ. To jak je to s tou předmanželskou smlouvou ještě zjistím. Děkuji za radu.

No jasně ten úvěr by byl společný - v sjm je společné všechno jak majetek, tak dluhy...Kdyby byl rozvod, tak do tří let radno udělat vypořádání sjm - no a tam by se dohodlo, co bude čí a kdo bude co splácet....tedy samozřejmě v lepším případě...jinak by to rozhodoval soud... Moje rada: zjistit, co se dá o úpravě vztahů v předmanželské smlouvě (já opravdu nevím, co je všechno možné upravit).

Blíže Vám vážně nedokáži poradit...v praxi jsem zatím nepolíbená...moje právní znalosti jsou bohužel jen teoretické  a zatím ne zcela úplné rodna

Kíťa

Není tady

#6 10. 4. 2007 15:56

madabouttraviata
♥♥♥♥---

No ono se v dědictví přihlíží k darům za života (tedy ne ke všem vánočním dárkům nebo dárkům k narozeninám apod- pokud jde o tzv "obvyklá darování"), ale k něčemu tak významnému jako byt určitě. Potom se vlastně podíl takto obdarovaného dědice na zbytku dědictví sníží o to, co dostal dříve...

§ 484
Soud potvrdí nabytí dědictví podle dědických podílů. Při dědění ze zákona se dědici na jeho podíl započte to, co za života zůstavitele od něho bezplatně obdržel, pokud nejde o obvyklá darování; jde-li o dědice uvedeného v ustanovení § 473 odst. 2, započte se kromě toho i to, co od zůstavitele bezplatně obdržel dědicův předek. Při dědění ze závěti je třeba toto započtení provést, jestliže k němu dal zůstavitel příkaz anebo jestliže by jinak obdarovaný dědic byl proti dědici uvedenému v ustanovení § 479 (zde jde o neopomenutelné dědice) neodůvodněně zvýhodněn.

Upravil(a) madabouttraviata (10. 4. 2007 15:59)

Není tady

#7 10. 4. 2007 16:39

hofmanova
♥------

Dobře ale přeci pokud Přítel ten byt dostane tak bude mít hodnotu cca 100.000. Po naší investici bude mít hodnotu 400.000Kč no a to jako znamená že jako sestry zdědí o naší investici více? Nebo se do hodnoty dědictví už náš byt započítávat nebude a pouze se odečte jeho hodnota a to bude podíl přítele na zbytku baráku menší. Bude se odečítat to za hodnotu kterou má v době darování nebo za hodnotu v době dědictví.
předem Děkuji za odpověď.

No ono se v dědictví přihlíží k darům za života (tedy ne ke všem vánočním dárkům nebo dárkům k narozeninám apod- pokud jde o tzv "obvyklá darování"), ale k něčemu tak významnému jako byt určitě. Potom se vlastně podíl takto obdarovaného dědice na zbytku dědictví sníží o to, co dostal dříve...

§ 484
Soud potvrdí nabytí dědictví podle dědických podílů. Při dědění ze zákona se dědici na jeho podíl započte to, co za života zůstavitele od něho bezplatně obdržel, pokud nejde o obvyklá darování; jde-li o dědice uvedeného v ustanovení § 473 odst. 2, započte se kromě toho i to, co od zůstavitele bezplatně obdržel dědicův předek. Při dědění ze závěti je třeba toto započtení provést, jestliže k němu dal zůstavitel příkaz anebo jestliže by jinak obdarovaný dědic byl proti dědici uvedenému v ustanovení § 479 (zde jde o neopomenutelné dědice) neodůvodněně zvýhodněn.

Kíťa

Není tady

#8 10. 4. 2007 16:44

madabouttraviata
♥♥♥♥---

Ne hodnota, o kterou to vylepšíte se určitě nebude započítávat - ale hodnota toho daru v okamžiku darování...

Ovšem jeho sestry jsou již dostatečně staré na to, aby se k věci vyjádřily - tak se to dá probrat v rodině, aby se vyjasnily postoje všech a řešilo se to z jejich vědomím...

Upravil(a) madabouttraviata (10. 4. 2007 16:46)

Není tady

#9 10. 4. 2007 16:55

hofmanova
♥------

Díky za rychlé odpovědi ještě jedne dotaz. Na hodnotu daru budeme muset požádat o znalecký odhad nebo podle čeho se to určuje? Nemohou to sestry po letech nějakým způsobem napadnout? slyšela jsem, že se to stává a  z toho důvodu je pak lepší prodej. Co ty na to?
Díky za odpověď.

Ne hodnota, o kterou to vylepšíte se určitě nebude započítávat - ale hodnota toho daru v okamžiku darování...

Ovšem jeho sestry jsou již dostatečně staré na to, aby se k věci vyjádřily - tak se to dá probrat v rodině, aby se vyjasnily postoje všech a řešilo se to z jejich vědomím...

Kíťa

Není tady

#10 10. 4. 2007 17:18

madabouttraviata
♥♥♥♥---

Pro darovací daň je nutný odhad - z něj se vypočítá. Jestli to sestry budou moci napadnout - pokud bude darovací smlouva a onen posudek pro daňové přiznání o hodnotě, tak nevím, co by mohly napadnout - no oni lidi mají různé snahy, ale podle mě by to mělo být o.k.

Není tady

#11 11. 4. 2007 15:59

jjjj
♥♥-----

hofmanova píše, že byt má hodnotu 100.000,- (to je opravdu velice málo, to Vám řekl znalec, nebo si to myslíte?) Aby mohl znalec určit cenu bytu musel by být bytový dům rozdělen na jednotlivé bytové a nebytové jednotky a podíly na společných částech domu, které by byly samostatně vedeny v katastru nemovitostí. Jinak nelze byt ocenit ani darovat ani prodat. Ocenit, prodat nebo darovat bez rozdělení lze pouze určitý podíl na celém domě a nikolik konkrétní byt.

Není tady

#12 11. 4. 2007 16:39

briza3
♥♥♥♥---

Dům je vlastnictvím rodičů. Tedy i byt v kterém po rekonstrukci chcete bydlet. Chtějí ho rodiče darovat, prodat vašemu příteli? Nebo zůstamou vlastníky i do budoucna? Vy přece nebudete rozhodovat  (financovat) o bytě, který není váš.

Není tady

#13 11. 4. 2007 17:56

barunka01
♥♥♥----

v pripade, ze bych mela investovat do bytu takovehle castky, tak bych trvala na podilovem spoluvlastnictvi anebo soucast sjm, ale rozhodne bych necpala penize do ciziho bytu. nevite co se muze stat, ocitnout se jednoho dne sama nebo s pripadnym ditetem na ulici, ani nechci domyslet

Není tady

#14 18. 4. 2007 22:01

hofmanova
♥------

jjjj napsal(a):

hofmanova píše, že byt má hodnotu 100.000,- (to je opravdu velice málo, to Vám řekl znalec, nebo si to myslíte?) Aby mohl znalec určit cenu bytu musel by být bytový dům rozdělen na jednotlivé bytové a nebytové jednotky a podíly na společných částech domu, které by byly samostatně vedeny v katastru nemovitostí. Jinak nelze byt ocenit ani darovat ani prodat. Ocenit, prodat nebo darovat bez rozdělení lze pouze určitý podíl na celém domě a nikolik konkrétní byt.

Ahojky,
delší dobu jsme neměa čas sledovat příspěvky. Ale kolik je hodnota toho bytu to opravdu nevím těch 100. 000 byl uveden jako ilustrativní příklad. Dům v současné době je na katastru pokud vím vedený jako celek. Na dům je hypotéka, ale ta je již více jak z půlky splacená nemohl by to být problém při darování už rozdělené části?

Kíťa

Není tady

#15 18. 4. 2007 22:05

hofmanova
♥------

briza3 napsal(a):

Dům je vlastnictvím rodičů. Tedy i byt v kterém po rekonstrukci chcete bydlet. Chtějí ho rodiče darovat, prodat vašemu příteli? Nebo zůstamou vlastníky i do budoucna? Vy přece nebudete rozhodovat  (financovat) o bytě, který není váš.

To je právě to o ce se mi jedná. Jak to udělat, aby byt byl minimálně příteluv  a my bychom si pak můj podíl na rekonstrukci upravili smluvně.
Taky nejsem zastáncem investování do cizího a proto to řeším již teď doku se zatím nerekonsruuje a dokud toto nebude jasné tak já do toho nejdu. zase až tak velká najivka nesem.

Kíťa

Není tady

#16 20. 9. 2007 17:32

hofmanova
♥------

Po delší době se vracím k tomu co se řešilo na jaře. Situace nyní je taková že jsme vdaná takže už to není pouze přítel ale manžel.Do bytu bychom se nastěhovat chtěli, ale
rodiče o přepisu ani o koupi nechtějí ani slyšet. Barák na bytové jednotky na
katastru rozdělen není a dělit to nehodlají.
    Navrhují, že bychom si na to vzali úvěr přestavěli si to a bydleli jsme
tam a ty peníze vyčerpali, jako že je vybydlíme ( jako že si
předplatíme nájem na x let dopředu). Vzhledm k tomu, že o jiné variantě s
nimi není absolutně žádná řeč tak bych se chtěla zeptat jak by se tohle dalo
ošetřit právně jestli by na to šlo udělat jako smlouva nebo tak něco, kde by
teda bylo napsáno kolik bychom do toho investovali jaká je výše měsíčního
nájmu a na jak dlouho by to bylo předplaceno. Taky by mě zajimalo jak by se
to řešilo kdybychom se třeba po 2 letech chtěli odstěhovat. Mohli bychom ten
byt pak pronajmout někomu třetímu? Existuje na to vůbec nějaká standartní
smlouva a nebo by ji musel vypraovat právník podle našich požadavků? Je to
pak napadnutelné? Jak by se pak řešilo případné dědictví nebo kdyby rodiče
řekli že tam bydlet nesmíme můžou nás pak jen tak vyhodit?
Rodiče i manžel to chtějí řešit jen tak že prostě zainvestujeme a bude to ok bez nějakých smluv ale já jsem děsnej pesimista a mě se to nezdá
Předem Vám děkuji za odpověď popřípadě za návrhy nějakého jiného řešení.

Kíťa

Není tady

#17 20. 9. 2007 17:54

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

hofmanova: pokud tady jsou takové vztahy, jak je popisujete, na Vašem místě bych uvažovala o tom, že si s manželem pořídíte hypo - ale na vlastní bydlení a nikoliv v domě tchánovců. Jakmile tchánovci nechtějí ani slyšet o tom, že by se bytová jednotka přepsala nebo odkoupila, jsem Vám dobrou radou - neinvestujte do cizího, kde Vám právně nepatří ani klika od dveří, ale do vlastního.
Je sice hezké, že uvažujete o všech možných variantách, ale uvažujete o domě, který ani Vám ani manželovi nepatří a hlavně - majitelé domu tzn. tchánovci by napřed MUSELI CHTÍT nabízené varianty právně řešit. Obávám se, že nebudou ochotni přistoupit ani na toto.
Moje rada na závěr - vezměte si úvěr nebo hypotéku na VLASTNÍ bydlení a necpěte peníze někam, odkud Vás majitelé mohou kdykoliv vypakovat ze dne na den.

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#18 20. 9. 2007 18:33

hofmanova
♥------

Koupě vlastního bydlení se mě osobně zdá taky nejlepším řešením jenže kdybychom chtěli vlastní bydlení tak to bude mnohem dražší než 300.0000Kč a finančně na tom sice nejsme nejhůř, ale ani taky nejlíp. Takže tato varianta by pro nás po finanční stránce byla sice výhodná, ale jak už jsme psala zakaždou cenu do toho jít nechci.  Chtěla bych mít taky nějakou jistotu.

Kíťa

Není tady

#19 20. 9. 2007 18:55

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

hofmanova: JISTOTU jako takovou budete mít tehdy, až budete bydlet VE SVÉM nebo budete bydlet tak, že veškeré bydlení budete mit stoprocentně právně ošetřeno. První varianta záleží čistě na Vás, druhá na libovůli majitelů domu.
Já bych se rozpakovala vrazit byť jen jedinou korunu do bydlení, kde NEMÁM právně ošetřeno alespoň doživotní užívání předmětné bytové jednotky stolt

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#20 20. 9. 2007 19:09

hofmanova
♥------

Já vím vlastní bydlení by hodně vyřešilo. Zase na druhou stranu nesčetně mnoho lidí žije v bytech kde každý měsíc platí nájem a byty taky nejsou jejich a jediné co mají je smlouva s majitelem. A kdybychom do nějakého bytu šly s tím že bychom ho nekupovali ale jen platili nájem  tak na tom budeme úplně stejně jako ostatní. Tady bychom měli aspoń tu výhodu že by to bylo na delší dobu  a nájem by nebyl tak vysoký jako jinde. A navíc jednou to stejně bude manželovo.
Kdo by takovou smlouvu udělal? Je na to nějaký vzor?

Upravil(a) hofmanova (20. 9. 2007 19:11)

Kíťa

Není tady

#21 21. 9. 2007 10:40

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Tak v takovém případě bych do toho bytu neinvestovala ani korunu a místo uzavírání jakési obskurní smlouvy o předplaceném nájmu bych si radši zařídila hypotéku a šla do vlastního bydlení. Ostatně vůbec si myslím, že tohle mezigenerační bydlení je blbost.

Není tady

#22 21. 9. 2007 11:24

maria
♥♥♥♥---

Kdybych chtěla bydlet v bytě rodiču za podmínek jaké opisujete udělala bych nájemí smlouvy kde by bylo výsloveně napsáno, že nájemníci proinvestují v bytě 300 tis. Kč a třeba 10 let nebudou mít vlastníci žádné nároky.
Pokud se odstěhujete dříve z bytu, zbytek se zavazují vlastníci vyplatit do 3 měsícu po opustění bytu. V případě opuštění bytu  kterýkoliv nájemcem se vyplatí 50 % zbylé částky.
V občanskoprávní smouvě se muže napsat cokoliv.
Šlo by to?

Není tady

#23 21. 9. 2007 12:09

ita
♥♥♥♥♥♥-

Maria má pravdu, taková smlouva by to vyřešila (pokud tcháni budou ochotni ji uzavřít). Naši souseedé si nechali ze sklepa udělat vinárnu nákladem provozovatele, který za to 10 let neplatil nájem. Znám případ, kdy se do rodinného domu ve vlastnictví sourozenců jeden z nich nastěhoval, celý ho spravil a pak byl vyhnán (2. sourozenec měl větší podíl). Leta se soudili, nemluví spolu a advokáti stáli skoro tolik, kolik ten dům. Bez smlouvy bych tam nešla.

Není tady

#24 21. 9. 2007 14:23

janička25
♥♥♥♥---

Já bych Vám v tomhle případě skutečně poradila to co ostatní - kupte si na úvěr vlastní byt - třeba jen malou garsonku v nedaleké vesničce, ale bude VAŠE- Až přijdou děti, tak prodáte a uvidíte - pořídíte třeba něco většího. Pokud jsou vztahy s tchánojcma takovéhle, tak i v jiných oblastech Vám budou časem lézt pěkně na nervy a manžel navíc bude neustále pod jejich vlivem...  Já bych do něčeho podobného rozhodně nikdy nešla, ale konečné rozhodnutí je samozřejmě jen na Vás a také sama ponesete v budoucnu důsledky.
Pokud jde o občanskoprávní smlouvu, lze dohodnout prakticky cokoliv,co neodporuje zákonu, můžete uzavřít třeba nájemní smlouvu na dobu neurčitou s tím, že místo nájmu budete nějaký čas splácet tu hypotéku, kterou si vezmete na rekonstrukci bytu... ale jak tu všichni píší, musí na každou smlouvu být dvě strany, které se chtějí dohodnout. Pak hypotéku splatíte a nebudete mít zase nic (v prvním případě byste měli byt v osobním vlastnictví a navíc v sjm), s nějakým eventuelním dědictvím bych zase tak nepočítala - jeden z rodičů tu může být třeba ještě 40 let (jestli jim teď není 80 :-)

Není tady

#25 21. 9. 2007 18:52

hofmanova
♥------

Díky za příspěvky v podstatě si všichni myslíte to co já, jenže ono to není tak jednoduché a manžel je zcela opačného mázoru(proč se zadlužovat když bychom měli kde bydlet). Jeětě dotaz nevíte někdo jestli když by jsme to měli jakoby v nájmu tak jestli by to eventualně šlo pronajmout někomu třetímu?
Předem Díky za odpovědi

Kíťa

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí