Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#126 17. 4. 2007 23:23

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Re: Téma pro ty, kteří nemají vyřešený vztah se svou matkou

Pandorraa napsal(a):

Sel, to je nářez, co? Ale jak to funguje...úžasné! Plánuji na podzim konstalace v rámci školy.

Anoano!!! tongue tummenupp
My sme tam mali asi polovicu účastníkov profíčky, ale dve z nich si tiež stavali systém a ručali grater rovnako ako ostatní... A mne hodne osvetlilo napr. už aj len to, že som bola okrem jediného systému(otec) stále vyberaná ako dieťa(4x), dvakrát dokonca ako nemanželské... raz ako hlavná hrdnika(takpovediac)... Prinútilo ma to zamyslieť sa nad svojou dospelosťou. A potom ma šokovalo, ako som sa raz plačom priam vnútila do postaveného systému(reagovala som asi príliš emotívne na rozostavanú situáciu) a okamžite som cítila, že som chalan alebo muž...  A druhý raz, keď ma vtiahli do systému na začiatku, som vedela, že k tej rodine nepatrím(bola som najmladší, nechcený súrodenec s veľkým vekovým odstupom). Nenormálne, to keby som rozprávala niekomu nezasvätenému, neuverí...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#127 18. 4. 2007 0:56

x21365
Host

Tohle téma mě donutilo zamyslet se nad strašnou spoustou věcí, takže děkuji. A možná to ted napíšu zmateně. Všechny ty naše pocity pramení z dětství. Ale život je někde dál a pokud my nedáme svým mámám šanci, chovat se k nám jinak , jako k dospělým, pak si za to asi můžem částečně sami. Máma ve mě vidí malou holku, které dělá přednášky, a vlastně není důležité, jestli nedospěla ona nebo já. I vztah máma - dcera se musí někam posunout, pokud jedu neustále ve stejných principech tak se posunout nemůže. A ironií je, že to tak třeba cítí obě jen si to neumí říct, protože to nedělaly. A také jsem si uvědomila díky vám jednu věc, já jí stále vidím jako kdysi, vlastně tu 30nebo 40 letou mámu, která udělá svačinu, ted se vžiju do role pubertáka, já si tu přednášku vyslechnu a udělám co chce, protože je to pro mě jednoduší. Ale máma už je v důchodu, i její život se hodně změnil a přeci jen už je starší.
A určité věty, na které sem alergická bude opakovat stále. A to s tou tramvají... přesné, prostě ukázat, jak se chová mé dítě. Žily v jiné době, hodně věcí je jiných, vnoučatům vlastně v mnoha věcech rozumět nemůžou a tak jen kroutí hlavou a obvinují z toho nás. Jen jsem si představila sebe za 30let. Moje vnoučata se možná budou přemistovat čipem a dorozumívat telepaticky / obrazně řečeno / a já své dceři budu dělat přednášky , že je hrozná doba, že je chyba v ní, protože tomu prostě jen nebudu rozumět. Snad tenhle můj blábol někdo pochopí , jak sem ho myslela. roll
A už nestartuju při .... no, víš, ale já ti říkala že ......, to nemyslíš vážně, tohle bych teda já nikdy neudělala ....., atd.
Prostě pro ní bylo důležité mít při přebalování roušku, v 7 dítě v posteli, na pohádky měla babičku a dala v té dané situaci to nejlepší, co mohla. takže vypouštím ze své hlavy díky vám myšlenku, že bych měla veci dělat tak jak ona a pokud je dělám jinak, mít potřebu se omlouvat, protože je to špatné. A není pravda, že by mě nechtěla a to že nedostudovala není má vina ale její rozhodnutí a nejsem špatná kvůli tomu , že to tak tenkrát bylo. A i chápu, že má sestra byla hodná, mazlivá, klidná a se mnou vždy problémy, protože ona byla plánovaná a máma byla v úplně jiné situaci a především jiné psychické pohodě. A mám jí ráda i když teda na kordy jsme..... Selimko, chystám se na konstalace jako divák ale taky se bojím, takže uvidíme. pussa

#128 18. 4. 2007 2:30

LViktorka
♥♥♥♥♥--

Dik, Pan, myslím, že je to, jak říkáš. Já jsem chodila na terapii už třikrát předtím, jenom jednou jsem měla pocit, že "něco dostávám" a to jsem ukončila díky přestěhování terapeuta. Jsem typ, že vím, že "mluvit s někým, kdo VÍ", je důležité a fajn, že český človék více méně zatím takový není (nechce být manipulován, ač ve svém zájmu), a také jsem příliš ješitná na to, abych LEHCE přiznala, že někdo mi rozumí víc než já sama. Terapeutce věřím, na 100%, a myslím, že i ona měla na mysli to, že "velké breky" nejsou pro mně. Nezdálo se mi, že této metodě nedůvěřuje, spíše fakt jenom krátce řekla, abych do toho ještě nešla. Tvá slova o lidech, kteří "žádnou práci na sobě neudělali", beru jako výzvu. Všude hlásám, že co se týká Duše, máme málo jasno, ale já mám asi méně jasno než ti, co nic netuší! Nevím co je "kineziologie, připadalo by mi to jako nějaký pohyb, a vůbec, cítím se teď jako nějaký  "duševní neandrtálec". Na druhé straně je vpodstatě divné, (pro mne), že se zřejmě navenek bráním "práci a činnosti v kolektivu" a přitom po tom stále dost intenzivně toužím. Kdosi mně naučil v takových chvílích říct: "Nech to koňovi, ten má větší hlavu!..." Dik za to, že zítra na mym páse (prostě pás=linka v práci), nebude nuda. Viki

Není tady

#129 18. 4. 2007 2:38

LViktorka
♥♥♥♥♥--

Selima napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Sel, to je nářez, co? Ale jak to funguje...úžasné! Plánuji na podzim konstalace v rámci školy.

Anoano!!! tongue tummenupp
My sme tam mali asi polovicu účastníkov profíčky, ale dve z nich si tiež stavali systém a ručali grater rovnako ako ostatní... A mne hodne osvetlilo napr. už aj len to, že som bola okrem jediného systému(otec) stále vyberaná ako dieťa(4x), dvakrát dokonca ako nemanželské... raz ako hlavná hrdnika(takpovediac)... Prinútilo ma to zamyslieť sa nad svojou dospelosťou. A potom ma šokovalo, ako som sa raz plačom priam vnútila do postaveného systému(reagovala som asi príliš emotívne na rozostavanú situáciu) a okamžite som cítila, že som chalan alebo muž...  A druhý raz, keď ma vtiahli do systému na začiatku, som vedela, že k tej rodine nepatrím(bola som najmladší, nechcený súrodenec s veľkým vekovým odstupom). Nenormálne, to keby som rozprávala niekomu nezasvätenému, neuverí...

Ano, som nezasvätený a neviem, čo hovoríš, ale cítim, ako to s tebou zamávalo a tak ti aspoň držím palce, aby si vporiadku "strávila", čo si prežila...zdalo by sa, že mi je ľúto, že som to nezažila, ale keď ten človek, čo mu verím, hovorí, že je ešte čas,... o to viac sa budem tešiť..... dudlik

Upravil(a) LViktorka (18. 4. 2007 2:47)

Není tady

#130 18. 4. 2007 6:12

x256987
Host

Viktorko, jsi na dobré cestě, jenom za tu chvilku, co jsi tady, jsi udělala velký kus práce a věřím, že to klubíčko brzy rozmotáš! pussa hjarta

#131 18. 4. 2007 10:05

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Viktorko,
to je jen o tom, že člověk by měl být na každý svůj krok připravený a měl by být maximálně pozorný ke svému životu....
Na konstalace je třeba "dozrát", v tom má tvá terapeutka naprostou pravdu. TY sama musíš být na 100% přesvědčená, že to chceš. Jít tam ze zvědavosti nebo proto, že je to "prý" dobrá metoda, to nemá smysl.

Taky mi to trvalo, než jsem se odhodlala, taky jsem tam bulila jak protržená smile Koneckonců je to úspěch, víc jak 50 let mi to vůbec nešlo....

Sel, taky se tam objevilo mnoho prifi terapeutů, dokonce velmi a všeobecně známých, fungovalo to na nás na všechny smile Všichni potřebujeme "čistit" svoje poraněné dušičky smile

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#132 18. 4. 2007 11:59

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Misa II napsal(a):

Selimko, chystám se na konstalace jako divák ale taky se bojím, takže uvidíme. pussa

Neboj sa, ono sa niet čoho báť... teda aspoň s dobrým "vedúcim". Ja som našej terapeutke(ona je to fakt terapeutka, školená) okamžite dôverovala. Bola zvláštna, ale hneď mi bola akosi blízka. To som ešte nevedela, že býva v byte mojej sesterncie, že ju dôverne pozná, má infos aj o mne, atď. Ono to ani nie je podstatné. Podstatný je pocit, aký z nej/neho máš. Ja som mala dobrý a nebála som sa ani plakať, ani smiať, ani prípadne odmietnuť nejakú rolu(hoci som to neurobila, lebo som to tak necítila). Akurát som už potom nemala chuť stavať si systém. Bolo to veľmi zaujímavé a najzaujímavejšie bolo sledovať, ako to dokonale funguje, akoby samo, s ľuďmi, ktorí sa nepoznali a predtým nevideli, a zrazu intuitívne vedeli o svojich rodinách navzájom také informácie, až som žasla... A najlepšia bola tá baba, tá terapeutka. Vedela vyhmátnuť absolútne zásadné a bolestné veci na prvý vpich - a vedela, čo s tým, aby sa tam nikto nepoložil alebo neblokol. Okrem toho tí ľudia vedeli výborne opísať svoje pocity a vnímanie - to mi tiež nepripadalo celkom automatické. Možno to, že nás bolo málo a v podstate sme všetci boli nejakým spôsobom vybočujúci z radu, z nás robilo špecifickú skupinku. Neviem, nemám porovnanie, ale dúfam, že ho získam.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí