|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
ahoj
Celou noc jsem běhala od domu k domu. U BP byla doma jen jeho přítelkyně, která o ničem nevěděla. I ona mu zkoušela volat - marně. Pozvala mě dál, jí napadlo zavolat jeho matce. Byl tam i s holčičkou. Přivolala jsem policií. Ta však neudělala nic, protože on je její otec!!! Nezajímalo je, že je malá - prostě nic. On trvdil, že jsme se domluvili, že u něho bude do středy. Policie odjela, nic nevyřešila. Jeho matka mě i jeho přítelkyni vyhodila, ještě vyhrožovala, že ONA na nás zavolá polici.
Jeho přítelkyně se mi svěřila, že s ním čeká dítě ( on o tom neví )!
Já šla domů.
Dnes jsem s ním volala, říkal, že malá je v pořádku a že mi jí dnes v 18.00 "vrátí". Mluvila jsem i s jeho přitelkyní a ona slíbila, že mu domluví. Ona toho má taky dost. Nevím, jestli to bude mít cenu.
Už mu jí nikdy nedám .... Nemusím mu jí dávat? Mám počkat na rozsudek - určení návštěvní dnů?
Úplně se třepu!!!! Doufám, že oba splní, co slíbili a já už dnes budu zase opět s Leonkou.
Není tady
Mio, ja to vidím jako velmi bouřlivé probuzení otcovství, možná ani sám neví, jak to zvládnout. Asi bude mít problémy, Mio, věř mi, hlavně sám se sebou. Prosím Tě, až spolu budete, já vím, že je úplně naměkko, mluv jenom o tom, jak STRAŠNĚ si se bála, jak hrozně si bez ní trpěla, prostě vypusť všechny city (jenom agresivní emoce vynech!!!), ty pozitivní, uvidíš, že se na to chytne. Jestli přítelkyně mluví pravdu a svěří se mu, ten se z toho zblázní, uvidíš. Ničeho se neboj, myslím, že to je ten lepší případ. Ale pozor pro příště: Domluvit se po dobrém znamená udělat dohodu o styku a SPOLEČNĚ zajít na soud dát to soudně potvrdit. Nic jiného Vám nebude fungovat, věř mi... Držím palec a přeji moc síly při předávání zlatíčka!!!!!

Upravil(a) LViktorka (24. 4. 2007 16:50)
Není tady

Mio, já bych si po tomto incidentu rozhodně nechala stanovit soudem návštěvní hodiny. Je sice hezké, že se v Tvém příteli bouřlivě probudily otcovské city, ale všechno má svoje meze a abys prožívala jako máma hodiny plné hrůzy, lítala od čerta k ďáblu, alarmovala policii a podobně - to nelze.
Docela by mě zajímalo, co bude říkat tomu, že jeho nová přítelkyně rovněž čeká dítě a jak bude celou situaci řešit 
Není tady
Mio, prosím, napiš aspoň slovo, že jste vpořádku!!!
Není tady

Původně jsem chtěl tvého expřítele obhajovat, ale teď vidím, že si to nezaslouží, když dělá takovéhle naschvály.
Není tady
Jsme v pořádku. Malá je u mě - DOMA!!! Měl jí "vrátit" v 18.00, přišel v 19.00!!! Hlavní je, že je malá doma!
Není tady

Kaliku, tohle bych snad ani nenazvala naschválem. Když se vžiju do situace Mii, která celou noc nespí, hledá dceru, se kterou se expřítel zašil neznámo kam, alarmuje policii, přítel skončí i s dítětem nakonec u jeho matky - hochu, za JEDNU takovouhle noc, plnou hrůzy dokáže máma od dítěte zestárnout o deset roků
Docela se pozastavuji nad přístupem přítelovy matky - babičky malé Leonky. Muselo jí být jasné, že její syn holčičku odtáhl nad rámec dohody. Chápu, že jako babička si chce vnučky užít co nejvíce a rozumím tomu, že děti v tomto věku jsou obzvlášť sladké, obzvlášť, jestli je malá podobná na tatínka. Ale připravovat matce dítěte peklo na zemi tím, že dítě někam - byť jen k babičce - svévolně odvleču a jeho matka neví o pobytu dítěte ani ň, na tom bych se jako babička dítěte zcela rozhodně odmítla podílet.
Zajímalo by mě, jak bude babička dítěte zkousávat fakt, že ji její syn učinil babičkou už PODRUHÉ a to s další přítelkyní, navíc, když jeho prvnímu dítěti je pouhých 18 měsíců. Já bych asi s pomocí klacku zamezila svému synovi, aby chodil po světě a plodil nezodpovědně jedno dítě za druhým ve smyslu, že bych ho tím klackem přetáhla po hlavě, aby se mu v ní konečně rozsvítilo 
Není tady

Mia: No zaplať pánbůh!!! Teď buď hlavně v pohodě, užívej si malé. Už toho na Tebe bylo za poslední dny celkem dost. Jdi co nejdříve spát, ať ty trable zaspíš. Držím palečky.
Není tady

Kiaro, to je klasickej naschvál
Vytočit matku bylo cílem.
Není tady
KALIK napsal(a):
Kiaro, to je klasickej naschvál
Vytočit matku bylo cílem.
Ty seš chlap a mohl by ses dobře vžít do jeho jednání, přesto si myslím, že ten člověk neměl špatný úmysl. Trvám na svém: Poprvé si otevřenýma očima a SRDCEM všimnul svého dítěte a nemohl se nabažit. Dovolte, abych mu přidělila vlastnosti:
-nezralý
-momentálně pyšný na SVÉ dítě
-necitlivý ve vztahu k Mie (je mu jedno, co ona prožívá)
-nejistý
-nezodpovědný (nebral ohled na potřebu dítěte, které už jednoznačně musí postrádat matčinu přítomnost)
-hloupý (sám sebe tímto odzbrojil)
Pro Tebe, Mio.
Nemyslím si, že tento člověk bude ubližovat Tobě nebo malé, založil si novou rodinu a pokud není naprostý blb, může nastat situace, o které jsem psala úplně na začátku-bude Ti dávat výživné pro malou a nebude Vám dělat problémy. Troufnu si uvažovat o tom, že i svojí matce řekl, že má opravdu malou přez noc, aby ji mohl mít u sebe déle. Kdoví, co by řekla, kdyby se jí přiznal, že chce porušit dohodu (je to taky matka!). Ale Ty, když budeš jednat moudře, máš trumfy v rukách, dal Ti je on sám. Nepokaž to. On bude teď řikat, že to vlastně nechtěl, a že už to nikdy neudělá... NEVĚŘ, ukázal, že ovládat se neumí, tak mu postav mantinely: Návštěvy určit soudem, do té doby nic. Nebuď na něj zlá, všechno vem na sebe. Trvej na tom, že už nikdy nepřipustíš, abys zažívala takový strach a můžeš to ocukrovat tím, že věříš, že ani on by určitě nepřál malé, aby se bála o maminku. Jděte spolu na sociálku a požádejte o "Předběžné opatření", to trvá mnohem rychleji než soudní jednání.
Nezlob se, Kaliku, ale vidím v tom chování spíše malého vystrašeného chlapce, který ve školce ukradl vytoužené autíčko a byl při tom přichycen... nemůže být třeba zhoufalý???
Upravil(a) LViktorka (24. 4. 2007 22:05)
Není tady

Kalik: no, tak teď je ve hře druhá nastávající matka, což vytáčející otec a zdárně sekundující babička až dosud netuší
opravdu nechci být zlomyslná, ale zajímalo by mě, jak se k tomuto faktu oba dva postaví 
Není tady

Dle mého je to naschvál. On ukazuje, že má na malou stejné právo a tímto to demonstruje. Ať si matka řekne co chce, tak já jí můžu mít kdy chci a jak dlouho chci.
Není tady
No jestli tyhle naschvály bude dělat i s tím druhým (očekávaným) dítkem
, tak bude mít chlapec docela honičku
...
Kiara - nebylo by lepší ho tím klackem přetáhnout jinde než po hlavě? Pak už by nezodpovědně neplodil 
Není tady
KALIK napsal(a):
Dle mého je to naschvál. On ukazuje, že má na malou stejné právo a tímto to demonstruje. Ať si matka řekne co chce, tak já jí můžu mít kdy chci a jak dlouho chci.
Také si myslím, že to byl spíš naschvál, šprajc, účel vystresovat matku.
Mio, v každém případě na nic nečekej, zajdi na sociálku, odbor péče o rodinu a děti, celý incident jim popiš a požádej o pomoc ve stylu sepsání žádosti k soudu o úpravu styku dcery s otcem. Hrozně moc držím pěsti, musely to být šílené nervy, brrr, jsi statečná !!!!!
Není tady
Ok, ať je to co chce, zdálo se mi, že zlý úmysl v tom nebyl. Mia je opravdu statečná a měla by teď dát jasně najevo, že tudy cesta nevede. Práva sice stejná jsou, ale mají pravidla, která slouží dítěti, ne ješitnému tatínkovi. Takže dohodu o styku a potvrdit soudem!!!
Není tady
Nevím to zcela přesně, ale kdÿsi jsem řešila podobnou situaci, myslím si, že je možné aby jsi požádala soud o předběžné opatření o svěření dítěte do tvé péče s přesným určením styku. Potom už si nemůže holčičku nechat jen tak přes noc. Zaráží mě jak všichni spekulujete o tom, jestli to byl naschvál nebo co ho k tomu vedlo. Je jedno co ho k tomu vedlo.Vždyť z toho ta malá musela mít úplný trauma. Sebral ji od mámy úplně cizí chlap, protože ona ho nezná, jak jsem pochopila. Tohle udělat mýmu synovi, při jeho fixaci na mě, dávám ho dohromady ještě dva roky. Zabila bych ho hajzla sobeckýho. Nebere ohled na nikoho a hlavně né na svoji dceru, ke které tak náhle pocítil otcovské pudy. Kdyby nebyl magor a o dceru měl doopravdy zájem, počkal by si na dohodu od soudu, kde by měl stanovený pravidelný styk. Nikdo by mu nemohl diktovat, kdy ji vrátí. Oba by museli dodržovat rozhodnutí soudu on i matka. A milující rodič dělá vše pro to aby neublížil dítěti a ne aby se blýskl před já nevím kým. A že v tom nebyl zlý úmysl? Byl tohle se dítěti nedělá!!!
Není tady
Nevím co si tím chtěl dokázat. Nechápu! Dnes jsem s ním mluvila, žádnou dohodu mi podepisovat nebude, že po žádných soudech to tahat nemám! Říkál mi spoustu nechutnosti, jako např. že u něj by se malá měla líp než se mnou! Že si Leonku nechá dát do své péče. apod. Žij nějakou dobu sama s dcerkou v bytě 1+1, mám mateřskou, přídavky, jeho výživné, chodím si sem tam přivydělat - uklízím jednu vilu. Peněz máme dost. Malá chodí pěkně a čistě oblečená. Je zvklá na mě. Jeho viděla poprvé nedávno! Myslím, že jí můžu dát ÚPLNĚ všechno.( jasně kromě tatínka ) Nechápu proč by se u něho měla líp. Snažím se jí vychovát, tak jako rodiče vychovali mě! Snažím se.
Jeho matka údajně nic netušila - on jí řekl, že jí má do středy.
Chudák ta jeho přítelkyně, doufám, že ON už dostane rozum a narozením jejich děťátka zmoudří. A uvědomí si, že dítě není věc, ale dar.
Co teď? Určitě si zajdu na odbor sociálně - pravní. Vylíčím jím co se přihodilo a uvidíme co se dá dělat.
Není tady
mia.mia.x napsal(a):
Nevím co si tím chtěl dokázat. Nechápu! Dnes jsem s ním mluvila, žádnou dohodu mi podepisovat nebude, že po žádných soudech to tahat nemám! Říkál mi spoustu nechutnosti, jako např. že u něj by se malá měla líp než se mnou! Že si Leonku nechá dát do své péče. apod. Žij nějakou dobu sama s dcerkou v bytě 1+1, mám mateřskou, přídavky, jeho výživné, chodím si sem tam přivydělat - uklízím jednu vilu. Peněz máme dost. Malá chodí pěkně a čistě oblečená. Je zvklá na mě. Jeho viděla poprvé nedávno! Myslím, že jí můžu dát ÚPLNĚ všechno.( jasně kromě tatínka ) Nechápu proč by se u něho měla líp. Snažím se jí vychovát, tak jako rodiče vychovali mě! Snažím se.
Jeho matka údajně nic netušila - on jí řekl, že jí má do středy.
Chudák ta jeho přítelkyně, doufám, že ON už dostane rozum a narozením jejich děťátka zmoudří. A uvědomí si, že dítě není věc, ale dar.
Co teď? Určitě si zajdu na odbor sociálně - pravní. Vylíčím jím co se přihodilo a uvidíme co se dá dělat.
Mio, neboj, on tě zastrašuje. Kašli mu na nějaké dohody (které stejně odmítá) a řeš to opravdu s tou sociálkou. Že ti vyhrožuje, že ti malou sebere ? A myslíš, že by mu jí soud dal za to, jak na vás měsíce kašlal a teď se chová jako prachsprostý únosce, protože tohle ÚNOS byl ?! Ne, Mio, toho se opravdu bát nemusíš. Ale pro klid duše a pro klid i tvé dcerky zcela jistě učiň soudní kroky. Ať se to hošánkovi líbí nebo ne, k tomu soudu bude muset. Soudní rozhodnutí o úpravě styku otce s dítětem je ve vašem případě víc než nutné. A jednej rychle, na nic nečekej. Protože on se chová jako despota, který tě normálně psychicky týrá (i tohle je trestné !!).
Není tady
Mio ty nepotřebuješ jeho souhlas! Zajdi na Oddělení péče o dítě, je to sociálka u vás ve městě je tam odbor OPD oni ti poradí. Když nemáte upravený styk, napíšeš žádost o svěření dcery do tvé péče. Dají ji tobě o tom není potřeba diskutovat. Dej tam návrh styku, třeba prozatím každou enděli od 9,00 do 17,00 na noc je ještě malá. Takhle to schválili mě když měl malej 18 měsíců a jeho otec měl takový záchvat otcovství. Velice rychle ho to přešlo mimochodem. Na to předběžné opatření se zeptej, protože když podáš návrh k soudu trvá to dlouho a on ti malou může unést nebo co já vím co takového magora napadne. U nás od podání k jednání soudu dojdeš tak čtyři měsíce. Proto je lepší předběžné opatření soud vydá rozhodnutí rychle,prozatímní,a pak se to řeší. Do soudu bych se s ním nebavila. Když by přišel dělala bych, že nejsem doma. Dítě už bych mu "nepujčïla". I když má na malou stejné právo podle zákona. Podle mě ne. Dokud by mi to neurčil soud a já bych neměla jistotu, že když ho napadne to co ho už jednou napadlo, tak můžu zavolat policii, protože pak už budeš moci. Už bude mařit úřední rozhodnutí. Hodně štěstí a nedej sebe a svou dceru.
Není tady
mám jí ve své péči. Jen nemáme upravený styk s malou. Co nejdřív si tam zajdu.
Všem děkuji za podporu.
Není tady
Tím spíš, vzít ti ji nemůže a kdyby chtěl malou nedám dokud nebude upraven styk soudně. Vyhýbala bych se mu, dělala, že nejsem doma, cokoliv. Navíc máš dost dobré argumenty - proč...
Hodně štěstí.
Není tady
Po této zkušenosti už mu ji nedám. Je nutné mít to dané soudně. Protože i když jí mám svěřenou do mé péče, tak nikde není napsano, že jí mám mít já ( když mi ji nechce vrátit )!
Upravil(a) mia.mia.x (25. 4. 2007 14:42)
Není tady
Ahoj..naprosto souhlasím se všemi, co jste tady psali..včetně Kalika..
Já osobně jen maličkou poznámku...
Mio, jsi silná, statečná a bude dobře. Já jsem co se malé týče hrozná. Ovšem já..kdybych ji "půjčila" otci..ten ji měl vrátit, nedal mi ji...podruhé bych už asi stejné neriskovala. A i kdyby...Pokud bych ji znovu dala..on mi nebral telefony, netušila bych, kde jsou..okamžitě volám policii a rozhodně bych mávala papírem a NIKDO by mě nedostal z domu jeho matky.
To je jediný, co trošku nechápu. Neumím si představit, že by mě takhle vyděsil a já odešla a ještě mu ji nechala přes noc, když to tak nebylo domluveno.
Bohužel tímto by u mě ztratila jakoukoliv důvěru i babička..
Jsme na sebe s malou fixované hodně, má ráda tatínka, babičku, dědu..veškeré příbuzenstvo...ale říkám "odsud pocud"
Není tady
mimyy : To je jediný, co trošku nechápu. Neumím si představit, že by mě takhle vyděsil a já odešla a ještě mu ji nechala přes noc, když to tak nebylo domluveno.
Ano, ale co jsem měla dělat, když ani policie nepomohla?
Teď je to jedno, malá je u mě!!!!
Není tady
Já to fakt nemyslím špatně 
Jen se v tomto vidím - není to tak dlouho, co BM odvezl malé dítě kamarádce..o to horší, že za hranice.. a tos neviděla, co se potom dělo. Během chvíle byl mazec na všech hranicich a díky Bohu vše dobře dopadlo. Ostatně uškodil si sám nejvíc..a tímto děkuji jedné nejmenované Míše zde z babinetu 
Já si myslím, že kdyby mi nepomohla policie, okamžitě obvolávám nějaké linky bezpečí nebo nevím..nějaký ten kruh...a hlavně..já i kdybych mela strávit noc ve dveřích, tak neodejdu..A popravdě já se obávám, že bych ztropila takovou scénu, že by mi ji policajti ještě rádi vymohli zpět..o tom, co by se dělo, až bych zoufale volala svýmu tátovi (a to jsem fakt velká holka), ani nemluvím...
A jsem ráda, že máš malou u sebe!!! a v pořádku!!
Není tady