Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 7. 4. 2007 12:02

mia.mia.x
♥------

Styk otce a dítěte

Ahoj, už nevím na koho se mám obrátit, doufám, že mi někdo pomůže a poradí.

Chodila jsem  s klukem s kterým jsem přišla do jiného stavu. Já bydlela u mamči a on u svých rodičů. Když jsem byla v 7. měsíci těhotenství, můj přítel nás opustil. Resp. rozešel se semnou. Já porodila překrásnou dceru, kterou on viděl jen jednou. Dcerá má dnes 18. měsíců.
Bývalý přítel si našel jinou partnerku, se kterou bydlí.
Malá je svěřená do péče mě. V poslední době mi píše sms, že si malou vezme. Třeba na prochzáku, atd. Já mám velký strach, protože nedávno jsem mu malou "dala" a byli jsme domluvení, že si pro ní přijdu v určitou hodinu k němu domů. Bývalý mi otevřel a blbě se ptal co chci. Nechtěl mi malou "vrátit". Co když to udělá znovu? Může mi jí vzít? Můžu něco udělat? Má přece na ní stejné právo jako já, udělá s tím něco policie? Jednalo by se o únos?
Prosím pomozte, děkuji

Není tady

#2 7. 4. 2007 15:45

Káča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

Re: Styk otce a dítěte

Být Tebou, obrátila bych se na sociální odbor-tam jim vše řekni a oni Ti poradí. Eventuelně by jsi musela požádat soud o úpravu styku otce s dítětem.

Není tady

#3 7. 4. 2007 21:18

mia.mia.x
♥------

Bývalý nemá soudně určené návštěvy. Není mi jasné, proč se o malou tak dlouho nestaral a teď najednou .....
Je možné sepsat nějakou "dohodu" aby nemohl malou vídat? Vím, že je to její otec, ale on v jejim životě nebude napořád, znám ho! Jen by jí ublížil. Máte někdo podobné zkušenosti s bývalým?

Není tady

#4 8. 4. 2007 1:03

Vendaa
♥♥♥♥♥--

Já jsem někde četla, že do 4 let věku dítěte může dceru vídat pouze v Tvém doprovodu.

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;31;49/st/20070303/n/Tadeasek/k/7d15/age.png

Není tady

#5 8. 4. 2007 2:22

LViktorka
♥♥♥♥♥--

Vendaa napsal(a):

Já jsem někde četla, že do 4 let věku dítěte může dceru vídat pouze v Tvém doprovodu.

kapitulation To asi nebude pravda. Máte stejná práva,  butter ten mlaďoučký otec cosi zkusil, možná ho navedla přítelkyně. Těžko radit. grater  Myslím, že bys měla zajít na sociálku a zažádat, aby Ti pomohli napsat předběžné opatření o svěření do Tvojí výhradní péče. sova To Ti ale také nezaručuje, že otec se s ní stýkat nesmí, ev.neuchrání Tě to od toho, když on se rozhodne Ti ji nevrátit. Nejrozumnější a nejjednodušší by bylo, kdybyste šli obadva společně k soudu podepsat DOHODU o svěření do Tvé péče a byli domluvení na nějakých návštěvách (o tom se poraď na té sociálce), pořádně si to promysli, zapomeň na to, že bys toho člověka vyškrtla ze svého života, protože se Ti to stejně nepovede, pokud on sám nebude chtít. dumbom
Držím Ti palec.LViktorka dudlik          To je vzkaz pro Miu reta

Upravil(a) LViktorka (8. 4. 2007 2:26)

Není tady

#6 8. 4. 2007 20:48

mia.mia.x
♥------

Holky, všem děkuji.
Chtěla jsem se zeptat jestli se už tady něco podobného neprobíralo. Bojím se. Na odbor - sociálně právní si určitě zajdu.

Není tady

#7 8. 4. 2007 20:50

mia.mia.x
♥------

Máte stejná práva,  butter ten mlaďoučký otec cosi zkusil, možná ho navedla přítelkyně.

Stejná práva ......
To když mu malou dám a on mi jí nebude chtít vrátit, to jí bude mít on? Udělá s tím něco policie, když on je její otec. Mám o ní strach ...

Není tady

#8 9. 4. 2007 7:24

anka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

Dítě máš zřejmě opatrovnickým soudem svěřeno do své péče.Máš tedy v ruce rozsudek.Součástí by měla být úprava styku dítěte s otcem.
Samozřejmě že otec má právo se s malou stýkat i si jí brát k sobě a podílet se na její výchově.Tomu prostě nezabráníš.
Stejně jako tě žádný rozsudek neochrání před možností že si jednoho dne otec dceru vezme a nechá si jí u sebe.
Ty ale na základě rozsudku budeš mít možnost obrátit se na policii a domáhat se práva na navrácení dcery do své péče.

Doporučuji ti aby jsi  bývalým přítelem uzavřela dohodu o styku otce s dítětem.Pokud to nepůjde,zajdi k soudu a podej návrh na úpravu styku dcery s otcem.Na opatrovnickém oddělení to s tebou sepíšou.

Není tady

#9 9. 4. 2007 21:56

LViktorka
♥♥♥♥♥--

anka napsal(a):

Dítě máš zřejmě opatrovnickým soudem svěřeno do své péče.Máš tedy v ruce rozsudek.Součástí by měla být úprava styku dítěte s otcem.
Samozřejmě že otec má právo se s malou stýkat i si jí brát k sobě a podílet se na její výchově.Tomu prostě nezabráníš.
Stejně jako tě žádný rozsudek neochrání před možností že si jednoho dne otec dceru vezme a nechá si jí u sebe.
Ty ale na základě rozsudku budeš mít možnost obrátit se na policii a domáhat se práva na navrácení dcery do své péče.

Doporučuji ti aby jsi  bývalým přítelem uzavřela dohodu o styku otce s dítětem.Pokud to nepůjde,zajdi k soudu a podej návrh na úpravu styku dcery s otcem.Na opatrovnickém oddělení to s tebou sepíšou.

Souhlasím, ale pokud nejsou návštěvy přesně vymezeny a potvrzeny soudem (úsntě nestačí, protože když se mu to přestane líbit a hodit do krámu, zapře všechno, na čem jste se dohodli), policie zasahovat nebude, protože pokud nemá policajt někde napsaný, že toto mimino má být teď u mámy na jiné adrese, nemá ho na základě čeho odejmout otci. A nemůže to označit za únos, což by mohl, kdyby otec nedodržel soudem stanovený styk s dítětem.

Prostě nejlepší je dohoda o styku potvrzená soudem rock

Není tady

#10 18. 4. 2007 19:17

mrejča
♥------

A kyž tě opustil před porodem, v papírech ho má dcera napsaného jako otce? Platí ti na ní? Pokud jste si oficiálně upravili tohle, upravte si i zbytek.

Není tady

#11 18. 4. 2007 19:29

Eri
♥♥♥♥♥♥-
Místo: sever

Do dvou let věku dítěte bys měla být přítomna jejich setkání, ne?

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10704;49/st/20061031/n/Mariannka/dt/6/k/7cad/age.png
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10762;421/st/20020808/n/Mikes/dt/6/k/b03e/age.png

Není tady

#12 18. 4. 2007 20:00

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Asi takhle: pokud je v rodném listě dítěte zapsán jako otec dcerky bývalý přítel, už ze zákona je na něj pohlíženo jako na druhého zákonného zástupce dítěte, z čehož mu jako otci vyplývají určitá práva.
Na druhou stranu styk s tak malým dítětem musí mít určitá pravidla a řád. Jestliže už teď dělá tatíček problémy, bylo by dobře si nechat zakotvit návštěvní dny v dohodě, kterou by bylo záhodno nechat schválit u soudu. Není možné, aby se matka dítěte neustále nervovala, jestli bude dítě v pořádku vráceno, pouze na základě dohody "per huba".

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#13 19. 4. 2007 9:25

mia.mia.x
♥------

mrejča napsal(a):

A kyž tě opustil před porodem, v papírech ho má dcera napsaného jako otce? Platí ti na ní? Pokud jste si oficiálně upravili tohle, upravte si i zbytek.

Ano odustil mě v cca 7. měsíci. Je zapsán v rodném listě jako otec. Otec výživné platí . Na výživné si stěžovat nemůžu.

Vím, že ho ze života nemohu vymazat, ale chtěla bych, aby neměl na ní žádné právo. Zní to hrozně, ale ...... 

On si jí nezaslouží, nebyl s ní když řekla . " máma" atd., nebyl s ní když začla chodit. O to nejkrásnější a nejdůležitější přišel! A teď by si chtěl hrát na otce? A ještě jí ubližovat?
Existuje "něco" aby byl pro ní "cizí"? Vypsání ho z rodného listu? Asi né!!!!!kapitulation

Upravil(a) mia.mia.x (19. 4. 2007 20:25)

Není tady

#14 19. 4. 2007 9:26

mia.mia.x
♥------

Kiara napsal(a):

Asi takhle: pokud je v rodném listě dítěte zapsán jako otec dcerky bývalý přítel, už ze zákona je na něj pohlíženo jako na druhého zákonného zástupce dítěte, z čehož mu jako otci vyplývají určitá práva.
Na druhou stranu styk s tak malým dítětem musí mít určitá pravidla a řád. Jestliže už teď dělá tatíček problémy, bylo by dobře si nechat zakotvit návštěvní dny v dohodě, kterou by bylo záhodno nechat schválit u soudu. Není možné, aby se matka dítěte neustále nervovala, jestli bude dítě v pořádku vráceno, pouze na základě dohody "per huba".

On mi jí vrací v pořádku, ale už jsem z toho na nervy!!!!! Tím, že říká, že mi jí nevratí.......

Není tady

#15 19. 4. 2007 16:34

LViktorka
♥♥♥♥♥--

Drahá Mio. Jediná oficiální cesta, jak "otce vyškrtnout ze života dítěte" je ta, že o děťátko přestane jevit zájem, Ty budeš mít nového partnera, ten svůj zájem projeví, prokáže před soudem a požádá o osvojení Tvého dítěte. Podle okolností biologický otec musí, nebo nemusí dát souhlas. Když nebude naprosto jevit zájem (placení výživného není projev zájmu, může platit a přesto nechodit, nenavštěvovat, nežádat informace, prostě  N I C), může být osvojení jednoduché. To se může stát, když si najde novou partnerku, vytvoří rodinu a nechce komplikovat sobě ani Tobě a dítěti život. V případě dobrovolného souhlasu by byl vyškrtnut a nový partner zapsán jako otec do rodného listu. Není to krátkodobá záležitost.
V případě, že se bude osvojení od jiného muže nějak bránit, pořád to závisí na tom, jak bude projevovat zájem o děťátko. Pokud si nechá určit styk, bude řádně platit a dítěti se věnovat, nemáš na žádné "škrtání" šanci, a věř mi, ani to nechtěj a važ si toho, že se v něm OTEC probudil a třeba se všechno v dobré obrátí.
Jednoduše řečeno: je v zájmu dítěte, aby mělo otce, vpodstatě jedno jakého (jestli se Tobě líbí a vyhovuje, či ne), takže když se Tobě "povede chytře vyměnit jednoho taťku za druhého", splní se Ti představa. Já osobně bych na Tvém místě zahodila staré sváry za hlavu, a snažila se urovnat vztah s biologickým tatínkem na nejúnosnější míru.
A ještě jedna rada nad zlato: Pozor s vyškrtáváním taťky a výměnou za jiného! Mohlo by se totiž stát, že i nový tatínek by se Ti za čas přestal líbit a co potom? Držim palce k správnému rozhodnutí.

Není tady

#16 19. 4. 2007 17:01

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

Pride mi velmi divne ze vyzivne by si chcela ale chcela by si mu upriet vsetky prava na dieta ... hovori z teba zlost a nenavist ... niesi osoba ktora ma pravo rozhodovat o tom, co si kto zasluzi. Ty ani nikto iny. Nikde v tvojich prispevkoch som nenasiel nic o tom ze by dcere ublizoval ... tak neviem odkial mas ze by jej chcel ublizovat. Pokial sa ti vyhraza ze ti ju neda, obrat sa na sud ohladom upravenia styku s dietatom ...

http://www.kolobok.us/smiles/artists/snoozer/koo-koo.gif ... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't.  ... http://www.xko.sk/emoticons/bbq.gif

Není tady

#17 19. 4. 2007 18:55

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

mia.mia.x: Hlavně si celou situaci pečlivě rozvaž. To, že má otec dítěte o malou zájem, je velké plus pro malou do budoucna. Čím více má dítě okolo sebe příbuzných, jevících o něho zájem a ochotných mu v budoucnosti podat pomocnou ruku, tím lépe pro něj.
Buď ráda, že Tvůj bývalý přítel řádně platí výživné a o dceru má zájem. Spousta děvčat, které sem píšou, takové štěstí nemají. Otec dětí neplatí, nestará se, nejeví zájem - a holky z něčeho musejí být živy a svoje děti i přesto vychovat a postavit do života. A nespoléhej na to, že by se našel cizí muž, který by byl ochoten Tvoje dítě osvojit. To se sice může stát, ale nových otců, ochotných suplovat otce se vším všudy, tedy i s financováním jeho potřeb zase po světě moc neběhá. Zvlášť když si nový partner uvědomí, že v případě Vašeho rozchodu by na osvojené dítě musel platit výživné až do doby jeho zletilosti.

Není tady

#18 19. 4. 2007 20:22

mia.mia.x
♥------

Ale vždyť já to všechno VÍM.

Každý člověk je jiny, každý z nás si prošel něčím jiným,... Nebudu tady rozebírat, jak se ke mě bývalý choval, když jsme spolu chodili! a je mi líto, ale já myslím, že se vůbec nezměnil .... ( i když nikdo není dokonalý, ale některé omyly, chyby, urážky, modříny, šrámy nejen na srdci - se odpustit opravdu nedají )

Vím, že ostatní holky, by byly vděčné za otce, který platí a snaží se starat!
Na jednu stranu, je to člověk, který jí zplodil, kterého jsem kdysi milovala. Dnes už nic necítím, ani nenávist, ani zlost. Jsem jen matka, která miluje své dítě.  Vyměnit bych ho holce nevyměnila, ale ..... Možná, až bude starší, .... Ano já jsem sobecká, ale malá je můj život!!!!!!!!!

Já MOC děkuji za Vaše rady, připomínky - kladné i zápo*né. Zkusím to s ním, ještě jednou - po dobrém a v klidu! Děkuji

Není tady

#19 19. 4. 2007 20:35

LViktorka
♥♥♥♥♥--

mia.mia.x napsal(a):

Zkusím to s ním, ještě jednou - po dobrém a v klidu! Děkuji

To je první a nejrozumnější krok. Přeju moudrost, trpělivost a sílu... pussa

Není tady

#20 19. 4. 2007 20:50

mia.mia.x
♥------

LViktorka napsal(a):

mia.mia.x napsal(a):

Zkusím to s ním, ještě jednou - po dobrém a v klidu! Děkuji

To je první a nejrozumnější krok. Přeju moudrost, trpělivost a sílu... pussa

DĚKUJI

Moudrost, trpělivost a HLAVNĚ SÍLU BUDU OPRAVDU POTŘEBOVAT!

Člověk potřebuje podporu, nakopnutí - než mu docvakne.

Upravil(a) mia.mia.x (19. 4. 2007 20:52)

Není tady

#21 23. 4. 2007 20:23

mia.mia.x
♥------

BP přijel ze služebky. Přišel si pro malou že jí dlouho neviděl ..... Zkoušela jsem si s ním promluvit v klidu ( úplně normálně, vždyť jsme dospělí ) Ze vším souhlasím. Já mu uvěřila. Malou jsem mu nechala, v 18.00 jsem si pro ní šla. Není doma, mobil mi nebere. Jsem úplně v koncích. Nemůžu přece čekat až mu soud určí návštěvní dny! Co dělat? Kde jsou ty pravidla a řád, na kterém jsme se dohodli?

Není tady

#22 23. 4. 2007 20:35

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Mio, klid. TOHLETO ti udělal naposledy. Zřejmě nemáte soudně určené návštěvy, nač Tvůj bývalý přítel hřeší. Není možné, aby si Tvůj bývalý přítel vzal holčičku, které je 18 měsíců, dohodli jste se, že si ji převezmeš v 18,00 a teď, ve 20,23 kdy píšeš poslední příspěvek dítě ještě nebylo nazpět u matky. To opravdu nelze. Máš v ruce soudní rozhodnutí, kterým je dcera svěřena do Tvé péče???

Není tady

#23 23. 4. 2007 21:01

LViktorka
♥♥♥♥♥--

Jestli víš, kde by mohl být, jdi tam, s policií. Uroň slzu, ale nebuď agresivní. Trvej na tom, že je příliš malá, že musí být s Tebou. Mám dojem, že to jenom jeho přítelkyně zatoužila po sladké panence. Doufám, že už je zpátky, pokud ne, zachovej klid, stejně ju dostaneš, a otec udělal velkou chybu. Dal Ti do ruky argument na to, že:
-lže
-nemůžeš se na něj spolehnout
-nedodržuje ani dobře myšlené ústní dohody (proto určení styku soudem je nevyhnutné)
-můžeš naléhavě žádat o předběžné opatření,, aby k dalším kolizím už nedocházelo

Ozvi se!!!

Není tady

#24 24. 4. 2007 10:56

LViktorka
♥♥♥♥♥--

Prosím, Mio, ozvi se, jestli jste vpořádku!!!!!!!

Není tady

#25 24. 4. 2007 11:33

eva4444
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Česko

Mio, jak to dopadlo? Musela jsi volat policii?
Ozvi se prosím, snad je malá v pořádku u Tebe.
Nenechávej ho už samotného s dcerou, to už asi víš...

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí