|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|

Andrejičko, to můžou být příznaky cukrovky, raději se poradit s lékařem.
Není tady
a když to je jen "žravka" tak zkus mít po ruce med namíchaný s nastrouhanýma nebo namletýma ořechama, smíchat to,a když tě ta žravka na sladké popadne tak si dej lžičku do pusy... přesladí tě to až až, a taková kalorická bomba to zas tak není:-) a je to i zdravé na nervy:-) za zkoušku nic nedáš:-)
Není tady
Andrejička napsal(a):
Neporadí někdo,jak se toho zbavit? Mám to jako drogu.
Se musím smát mám stejný případ zrovna tu do sebe po rohlíku s marmeládou soukám hrst lentilek. Já mám sladké jak drogu a to jako vážně musím ho mít každý den v určitých intervalech a to nechci vidět až budu někdy těhotná 
prostě čokoláda je moje největší štěstí
už kolikrát jsem se to chtěla odnaučit jelikož mám z toho už někdy ženské problémy,ale prostě to nejde nemůžu se toho vzdát a je to lepší než být feťák než alkoholik co takže čekuládičce zdar:godlike:
Není tady
Říká se,že je na to dobrý chrom.Ale já to nezkoušela taky musím mít každý den sladký.Hlavně po jídle jako sladkou tečku:-))
No a pak se divím,že nehubnu:-)) vím,že kdybych vynechala to sladký tak mám o pár kil míň,ale proč si zas nedopřát,že:-))
Kafe nepiju nekouřím tak mám jinej prohřešek.-)
Upravil(a) Bublina (6. 4. 2007 12:25)
Není tady

A co zkusit žvýkačky a střídat různé příchutě? Mně to někdy pomáhá a chuť na sladké mne přejde.
Není tady
Já na sladký moc nejsem, ale po porodu jsem měla strašnou chuť na sladký. Trvalo to asi 3 měsíce, tak si myslím, jestli to nebude nějakýma nevyváženýma hormonama.... O tom chromu jsem taky slyšela, brala ho naše operní zpěvačka Eva Urbanová a zhubla asi 40 kg.
Není tady
právě piju kafe...teda zapíjím s ním čokoládu:-))) mňňááám:-))))
Není tady
tak proti chuti na sladké jsem vyzkoušela snad všechno, ale kde nic tu nic. Je to otázka vůle a buď to mám ráda nebo ne. Moje kolegyně např. nejí sladké vůbec. Nechutná jí to. Já se teď snažím zhubnout a jím Meridii a je fakt, že na sladký chuť nemám. Se žvýkačkama to jde oblbnout a ještě se říká vyčistit si zuby a nemáš chuť na nic. Něco na tom je.
Není tady
Co takhle místo sladkostí spíš ovoce a zeleninu. Mít v ledničce nějaký to jablíčko a mrkvičku a můžeš chrupat vždycky, když to na tebe příjde.
Není tady
A co například poslelchnout Otu a nechat se napřed vyšetřit a podle toho výsledku se až zachovat?
Není tady
Ajax napsal(a):
a když to je jen "žravka" tak zkus mít po ruce med namíchaný s nastrouhanýma nebo namletýma ořechama, smíchat to,a když tě ta žravka na sladké popadne tak si dej lžičku do pusy... přesladí tě to až až, a taková kalorická bomba to zas tak není:-) a je to i zdravé na nervy:-) za zkoušku nic nedáš:-)
Já mám na med i ořechy alergii
! Jiný recept by nebyl ? 

Není tady

Nikiska napsal(a):
Co takhle místo sladkostí spíš ovoce a zeleninu. Mít v ledničce nějaký to jablíčko a mrkvičku a můžeš chrupat vždycky, když to na tebe příjde.
To může používat jen někdo, koho takové chutě nepřepadají, protože kdo nepoznal naprosto šílenou a ničím jiným nezahnatelnou chuť na čokoládu, tak nepochopí, že mrkev ani jabko nejsou z kakaa a neobsahují ten správný cukr, který tu chuť udolá.... I deset jablek můžu sníst naráz, ale ta původní zžíravá chuť a potřeba kousnout si do čokolády nebo něčeho čokoládového tam pořád zůstane.... To nepomáhá ani náhodou....
Není tady
Chut na sladke, hm v tomto pripade bych to nazvala spise zavislost na cukru. Jak uz tu nekdo napsal muze se jednat o hormonalni nerovnovahu, vyskyt candidy albicans nebo parazitu. Muj lekar tradicni cinske mediciny tvrdi, ze za posedlosti sladkostmi stoji nedostatecny prijem bilkovin. Nikdy nerika: musite prestat jist cukr, skodi to vasi slinivce a slezine, ale spise radi zvysit prijem bilkovin ve forme cisteho masa, obilovin a lustenin. Chut na sladke by mela samovolne odeznit.
Z moji vlastni zkusenosti, co mi pomaha....rasa spirulina a vysoke davky vit. C.
Není tady
Jen jsem si vzpoměla mě na to večer pomáhá grep.Sním ho u telky a večkerá chut na sladký přejde:-))
Po obědě je to horší.Jinak cucám pomerančový tictaky a cucám alspon bonbon at nejím čokoládu.
Není tady
Jsem taky jedna z postižených. Na testu na cukrovku jsem byla - v pořádku. Chrom už mám taky za sebou a napomohl. Macex má stoprocentní pravdu s tím, že ovoce, byť sebesladší, chu´t na sladké nezažene. Netrpím nadváhou, takže mě to nenutí přestat ani kvůli hubnutí. Jen z toho mám špatný pocit, že si škodím. S těma bílkovinama by na tom něco mohlo být. Ve středu jsem se dívala na "Jsme to, co jíme" a přitom jsem si uvědomila, jak málo bílkovin asi jím. Na tom by možná mohlo něco být. Když mě maso ale moc nechutná a zelenina vlastně taky ne. Grep jím, ale s cukrem. Samotný bych do sebe asi nedostala.
Není tady

a já si myslím, že malá tabulka kvalitní čokoládky jednou za čas neuškodí. Bez výčitek si ji dám třeba po pár kilometrech na kole anebo zrovna minulý víkend po umytí všech pěti oken a pověšení čistých záclon ... prostě - když mám pocit, že si ji zasloužím 
Není tady
Miso Kulicko, no to je fajn, ale holky tady nepisou o cokoladce jednou za cas a po spalenych kalorii, ale vyslovene o neukojitelne touze po sladkem (a naslednym nacpanim se sladkostmi).
Není tady

Já to chápu, ale když si budou sladké zakazovat s tím, že už nikdy víc, tak je ta chuť bude trápit a bude se stupňovat do té míry, že to nevydrží a prostě se tím sladkým jednou za čas přecpou (protože tady žádná náhražka v podobě ovoce nepomáhá). Ono je lepší vědět, že si čas od času nějakou tu sladkost můžu dát, ale v rozumné míře a s tím, že pro to musím třeba něco udělat - něčím si ji zasloužit. U mě to tak zafungovalo, třeba to pomůže i jiným 
Není tady

Mně je jedno, zda mám motivaci nebo ne.... v podstatě funguje to klasické, dojíš slané (oběd, večeře) a okamžitě vystartuje chuť na sladké... A jelikož jsem masožrout, tak bílkovin je dost, naopak v podstatě nejím většinu zeleniny a některé ovoce, protože mi buď nechutná, nebo je mi po něm zle.... Po obědě to zaženu prací a jsem schopná to nějak (stresem z práce) zapracovat, ale večer u televize to jde dost blbě, to pořád člověk sedí a nervózně se vrtí a před očima lítají tabulky čokoládky nebo krémový dortík nebo buchtička s tvarohem apod.... A běhají tak i když každý den budu něco sladkého jíst, i když celý týden si to budu zakazovat, rozdíl není...
Je fakt, že dobrý chrom, ne všechny prodávané chromy na trhu fungují.... dobrý chrom mi dokáže při pravidelné konzumaci tu chuť utlumit, ale ne na pořád, občas se to vyvalí a to pak padne 6 buchet z plíšku z obchodu, nebo půl tabulky čokolády, nebo 4 lžíce granka nebo puding nebo krupicová kaše, no zkrátka, co se večer doma vyhrabe... a pak je zase na několik dnů klid.... ale to jen díky tomu chromu, jinak bez něj, nájezdy na sladké každý den....
Ale já mám opravdu hodně kolísavou hladinu cukru v krvi, takže mi to ten chrom nebo cukr z potravy pomáhá regulovat.... Ale je zvláštní, že klasický cukr do kávy, čaje nebo tak, to nepomůže, to můžu sladit nápoje, jak chci a ten mi pocit přijatého cukru nedodá.....
Není tady

No je fakt, že v poslední době se mi čokoláda docela přejedla. Já su spíš oříšková - mandle, lískáče nebo vlašáky u nás nikdy moc dlouho nevydrží
, a nejlépe, když jsou naložený v medu - to se musím fakt dost držet, aby nepadly na posezení
. Ale jak říkám, mlsky si naděluji za odměnu, abych měla z mlsání dobrý pocit a ne výčitky
.
Není tady
Jo, taky jsem se malou chvilku odměnila. Vrátila jsem se z kola, vypila jsem sklenici piva, za chvilku kakao a kousek mého vlastnoručně upečeného a moc dobrého mazance, pak kešu oříšky, nato kávička s dvěma lžičkami cikru a skořicí, za tím oplatek a sáček lékořicových bonbónů. To vše v době od 16 do 18 hodin. Ach jo. To jenom pro představu. Kdepak jeden čtvereček čokolády...Macex, jak to víš, že máš kolísavou hladinu cukru? Píšeš, že Ty máš bílkovin dost a stejně máš chuť na sladké. To se snad s tím masem tedy ani nebudu přemáhat. No, ještě uvidím.
Není tady
Jo jo tak na to jsem dostala jednu super radu a funguje
nevynechávat sacharidy a kombinovat je s bílkovinami - spomalí trávení a tím oddálí hlad 
V praxi to znamená dát si složené sacharidy - celozrné pečivo nebo tmavý chleba s nějakou bílkovinou - sýr, šunka, tvaroh a k tomu zeleninku - kromě mrkve nebo té míň obsahuje taky sacharidy
Před cvičením sníst půl bílého jogurtu a po cvičení hned než se osprchuješ druhou půlku - tím zaženeš ty chutě na sladké 

Není tady
Macex napsal(a):
Nikiska napsal(a):
To může používat jen někdo, koho takové chutě nepřepadají, protože kdo nepoznal naprosto šílenou a ničím jiným nezahnatelnou chuť na čokoládu, tak nepochopí..........
Chuť na čokoládu
prý se čokoládou nahrazuje sex
takže jak vás přepadne chuť na čokoládu - popadněte vhodný objekt, šup s ním do postýlky
to vlastně není podmínkou a dál je to jen na vás 

Není tady
Hm, Salome, tmavý chleba jím se sýrem a čerstvou cibulovou natí. Ale ono to není o hladu, ale o chuti. Jogurt taky nefunguje, taky jak píšeš - půlku před a půlku po cvičení, to je hrozně málo. Já jsem třeba dneska ujela trasu dlouhou 26 km, kdepak jogurt.
Ani to s tím sexem nemohu potvrdit.
Není tady