29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dobre ranko holky,
nasemu prckovi je 6,5 mesice a premyslela jsem, ze bych mu koupila choditko, ale nekde jsem cetla, ze ho mudri nedoporucuji, pac to nejak kazi pater? Co je na tom pravdy?
Maminky, ktere choditka maji, kdy je nejlepsi je aplikovat na mimech? )
a jeste prosim, doporucte nejake sikovne a dobre hracky, ktere zabavi a nejak i dobre stimuluji takhle stare mimca.
Diky a pekny slunickoden
Majka
Není tady
Ahoj Majko, ja jsem slysela nazory, ze kdyz nechas miminko v choditku a nenchas mu moznost lezt a pozdeji vstavat a chodit podel nabytku, nenauci se drzet balanc a pak se nemusi naucit spravne chodit. Co je na tom pravdy, nevim, ale doma choditko nemame, jen u tchanu, ale tam si v nem hral jen parkrat, a od te doby, co z nej v nestrezene chvili vypadl (nejsou v nem zadne bezpecnostni pasy), tak skoncilo choditko na hanbe.
Není tady
Majko, nemluvím z vlastní zkušenosti, ale neteř začala v chodítku, když sama seděla - zhruba v 7-8měsících... a vždycky jen na chvilku... myslím si, že pokud tam dítko "neodložíš" na celé odpoledne, ale jen na chvilku, ničemu to nevadí...
Není tady
Také jsem slyšela, že chodítka jsou špatná, ale to se říká skoro o všem. Jak píše Lenulka, když v tom dítě nenecháš celý den, tak to nemůže vadit.
My jsme pořídili aktivní chodítko. Protože máme plovoucí podlahu, tak dokud Filípek nechodil, chodítko mu klouzalo moc rychle a neudržel se za ním a když začal chodit, tak ho už nepotřeboval. Takže nám bylo na nic.
Není tady
My chodítko máme ještě po starším synovi a Matýska do něj občas na chvíli dám.Tak nanejvýš na těch asi 20 minut v kuse a tak 3x denně.Je tam moc spokojenej,velice rychle pochopil na co to je.Drandí po celém pokoji jako drak,tahá věci a shazuje je po zemi...prostě zábava.Starší syn také chodítko využíval a naučil se chodit na 9 měsících a páteř má naprosto v pořádku.Jak píšou holky,chce to používat rozum,jako při užívání všeho jiného,nenechat tam prcka celý den.
Není tady
Ivule tak vidim ze tan vas drak uz fakt chodi:)
Není tady
my to aktivní chodítko celkem dost používáme.. Máme koberec, tak to tolik rychle nejezdí a venku si taky ťapká sama.. Nela chodí s oporou od uk. 10m a stále má ostych rozejít se sama, i když už přešla celou kuchyni sama, tak jsou to výjmečné okamžiky...
Není tady
Nevím, jestli má být špatné na páteř, no dítka co jsou v něm hodně času mají pak lenivejší nožky prej protože se učí ne zapírat ale jen tak zavěsit do něj co není fajn, no my chodítko pořizovat budeme, segrin synek ho má taky no jen omezenou dobu třeba když ségra chvíli něco dělá tak aby byla spokojená a poblíž, rozhodně ne na půl dne a chodí pěkně takže nemyslím, žeby to škodilo Ségra má Zopa Cars, pro malého řidiče, nám se zatím pozdává Cam Bubu no ještě uvidíme, co vybereme
Není tady