29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Stránky: 1
Už od šesti týdnů věku malá plavčí ve vaně.Chodí k nám instruktorka a malá je úplně nadšená .Vždycky dostaneme obří pochvalu,že takhle šikovný mrně ještě neměla a pak se nosíme jako pávi
Minulý týden,malá šla poprvé pod vodu,Instruktorka říkala,že nejdřív půjde jen tak jednou,ale ten náš plaváček byl tak spokojenej,že tam byla asi dvacetkrát. Máme obří vanu a celou jí proplavala pod vodou a bylo to super.
No a od té doby co to sní zkouším sama tak se mě vždycky napije a pak samozdřejmě bulí a já už se bojím. Nejde o to,že by nezadržela dech,ale ona má u toho otevřenou pusinu a tam jí ta voda vždycky nateče.
Tak se chci zeptat,jak vaše dítka snášela potápění,př. kde dělám chybu a jestli si vaše děti pomatují,že na signál se zadrží dech.Protože do bazénu chceme až od půl roku,jenže to bude před létem a to se bazény zavírají a přeci ji nebudu denně strkat pod vodu,aby to do podzimu nezapoměla
Není tady
Nas na plavani postupne ucili na signal "a sup". Nejprve jsme detem jen otrely oblicej vodou a postupne pridavali. Potapely je po bradu, po pusinu, po nos, po celo a pak cely.
Není tady
Lucii, a kdo jí potápěl a říkal malé signál ? Ono než malou potopíš ,musí na tebe při signálu koukat a vnímat tě ! Ondrášek je taky plaváček už přeplave sám bazen a když jsem ho to kdysi učila ,byl zvyklí na "Ondrášku a šup" a u "šup " už byl pod vodou, při signalu na mě musel koukat a bylo i ve tváři vidět ,že reaguje,přivřel jakoby oči...
Kačka už se také potopila ,moc jí to ještě ale nejde a tak jí zatím jen políváme a ona musí vidět před sebou kelímek a už pak jen říkám durazně signál a leju... .
Možná se ještě na chvíli vrat k polívání ,byla třeba zvyklá na paní instruktorku ,že vše dělala . Děti také během učení potápění mívají skoro všechny období kdy se nechtějí potápět ,být ve vodě a přitom to minulý týden milovaly. Takové chvilkové období vzdoru ve vodě ,ale to chce vydržet a zpomalit ,tedy chvili jen polívat a pak zase topit
Není tady
My cvičíme asi od 3 měsíců,minulý týden jsme byli poprvé ve velkém bazénu.Taky jsme se učili potápět postupně,nejdříve signál...my máme,,Máťo áááá žbluňk,, po signálu jsme nejdříve asi týden přetahovali obličej mokrou rukou,pak jsme po stejném signálu vylili na obličej přes vršek hlavy,čelo až k bradě trochu vody z kelímku a když se takhle naučil že po povelu mu teče přes celý obličej voda,už sám zavírá pusu a oči,jen řeknu Máťo ááá a už má všechno zavřený.Postupně se lije více a více vody,aby zadržel dech na delší dobu a nakonec jsme postupně zanořovali i pod vodu.Máme také velkou vanu,chce to dát si malého pohodlně na ruku,my jsme polévali kelímkem jakoby v leže na bříšku,když ho mám pohodlně na ruce,tak si ho ještě přitáhnu trochu na stranu tak,abych mu trochu viděla na obličej a mohla kontrolovat,jestli reaguje na povel.Když mám vše nachystané a vidím na něj,tak řeknu povel,musí se říci celý a pak,když vidím,že zareagoval,tak začnu pomalu lít vodu,ale tak,aby mu opravdu stékala přes vršek hlavičky,přes čelo až na nosánek a bradu a v té chvíli,když voda stéká tak pomalu a plynule ponořím malého pod hladinu a pak ho zase pomalu nechám vyplout.Vše by mělo být plynulé,bez nějakých rychlých pohybů a hlavně potápět jen když dítě pořádně zareaguje na povel.Další věc velmi důležitá je,aby voda z kelímku stále tekla,když jdeš s malým pod vodu.Já například z počátku dělala tu chybu,že jsme vše udělali tak jak jsme měli,ale přesto se mi malý pod vodou kuckal a brečel.Bylo to tím,že jak jsem mu lila tu vodu z kelímku,tak mi došla a já ho potopila pod hladinu a on mezitím kvůli nedostatečnému lití z kelímku otevřel oči a pusu a pod vodou si pěkně chudák nabral.
Zkus si ji vzít na ruku tak,aby jsi jí viděla trochu na obličej,řekni v klidu celý váš naučený povel,podívej se,jestli malá reaguje,začni lít vodu a při tom,jak bude stékat jděte pod hladinu.Vše v klidu a pomalu,ale hlavně ti nesmí v kelímku dojít voda dřív,než půjdete pod vodu.Zkuste to,třeba byl háček právě v tom,u nás to tak bylo.
Není tady
My máme signál Natálie áááá šup a malá taky pěkně reaguje a začínali jsme taky nejdřív otřetím,přes malíčko vody v dlani,po vodu v kelímku až k potopení.
Ivy snažím se to taky dělat jak píšeš,tzn. současně s lítím přes obličej potopit.Malá reaguje hezky,ale začala otvírat tu pusinu
Není tady
My jsme začaly kurz v 5,5m a s potápěním cca v 7m.. Nejdříve jsme každou lekci polévaly hlavu s heslem.. Teď si ještě občas lokne při potápění...
Není tady
Ty Peto, presne tak je to v nasem kurzu. Prijde nam, ze ty deticky jsou tak nadrzene na vodu a potapeni, ze skoro nereaguji na signal a je jim to jedno, hlavne ze je kolem voda. Ale je to super ne?
Není tady
Hejčo, plavání je paráda Je to mezník v čase, kdy je Nela nejspokojenejší
Není tady
Stránky: 1