Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 11. 4. 2007 10:47

Májajája
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

Re: Adopce na dálku

Mně právě nejdřív přišla fajn ta možnost že se stráš o to konkrétní dítko, ale pak mi to přišlo trošičku jednostranné to že ty dáváš a oni na to jaksi "nereagují" .......asi se nejvíce kloním k té organizaci ci psala Míša, kde jsou aspoň 4 obrázky za rok a ani nezakazují posílat balíčky jako v jiných charitách. Je sice nejdražší, ale  přijde mi to takové pro mně nejpříjemnější, doufám že pak taky půjde koupit třeba tričko a poslat ho v dopise,
ale určitě by mně moc těšilo takové to nakupování jak popisuješ, jen by mi snad chyběla ta odezva, v době kdy se to dá třebas i nahrát na kameru na cd, asi jsem na charitu moc náročná big_smile

Mája

Není tady

#27 11. 4. 2007 13:51

Barbara
♥♥♥----

[Po delší době jsem se poohlédla po babinetu a tak mi padla do oka Vaše diskuse, takže z vlastní zkušenosti.
Před 4 lety jsem si také řekla, že udělám dobrý skutek a jelikož jsem kdysi dělala franštinu, tak jsem se
orietnovala na francouzsky mluvící země s tím, že jsem adoptovala dívenku z Keni asi desetiletou. Po kontaktu
s humanisty jsem obratem poslala celou částku s tím, že to jde na náklady pro to dítě. Leč za krátkou dobu mi
přišla vyplněná darovací smlouva s tím, že 25% částky daruji na konto humanistů. (provoz kanceláře apod).
Nepovažovala jsem takové jednání za férové, protože při tisícech adopt.dětí mi ta částka nepřijde zanedbatelná,
nemluvě o tom, že v případě zaslání většího balíčku se vyžadovalo zaplatit poštovné(250 Kč). Za celý rok jsem
dostala jednu fotku oné dívenky a namalovaný obrázek kýblíčku. Žeby něco ve francouzštině nehrozilo. Takže po
roce, kdy jsem nepoukázala další platbu mi přišla kopie vysvědčení a ještě fotka asi školy.
Mezitím jsem kontaktovala olomouckou diecézi, tam mi sestra řekla, že oni si nechávají 3%, ale že se soustřeďují
skutečně jenom na Indii. Tolik k rozhodování. Podotýkám, že jsem ateista, takže nemám zájem doporučovat katolickou charitu. Je to pro srovnání.

Není tady

#28 11. 4. 2007 14:31

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Web

Já bych osobně doporučoval organizaci která právě "zakazuje" balíčky.
Jak vy můžete vědět co potřebuje dítě kdesi v Indii? Ono opravdu není zrovna ideální zahrnovat ho obnošenýma (i novejma) věcma po svém dítěti, nebo nedejbože nějakejma hračkama či dokonce našima "dobrůtkama".
Ono totiž je taky důležitý aby sponzorované dítě příliš nevyčnívalo mezi nesponzorovanými vrstevníky. Jak by to asi vypadalo kdyby ve vsi pár dětí chodilo v trenýrkách Adidas, hrálo si s Legem a ostatní stále měli plátěný trenky a hráli si s bambusovým míčkem? wink
Není nad to, když se o rozdělování peněz rozumně postará někdo všeobecně důvěryhodný přímo na místě.

Upravil(a) Jeňýk (11. 4. 2007 16:21)

Psychiatři říkají, že každá čtvrtá osoba má nějakou mentální poruchu, pokud jste se třemi přáteli a nepozorujete nic zvláštního, pak ten blbec jste Vy.

Není tady

#29 12. 4. 2007 9:56

1Marie
♥♥♥----

S tou Indií bych souhlasila, do Kosova balíček klidně pošlu. Je mi řečeno, co má balíček obsahovat, na fotkách vidím, jak ty děti asi jsou oblečené. Značkové oblečení samozřejmě kupovat nebudu, ale kvalitní věci třeba z Tesca nebo CaA klidně. Nemám nic proti posílání peněz, určitě je to taky dobrá cesta, jak pomáhat. Mně ale tohle přijde jaksi osobnější a mám z toho i já lepší pocit (naprosto sobecky přiznávám).

Není tady

#30 12. 4. 2007 15:31

Zaba4
♥♥♥----
Místo: Pardubická kraj

Uniceff...myslim ze je to tak zr 80% jde na vydaje a 20% diteti ale jestli i tech 20% pomaha proc ne

Není tady

#31 13. 4. 2007 1:53

Ferda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: originalne Olomouc,nyni USA

adoptuju chlapecka z Chadu, 30 dolaru mesicne :-)) ..a jsem rada ze alespon timto zpusobem muzu pomoci! Doporucuji vsem,je to super pocit ze muzu pomoci :-)

Není tady

#32 13. 4. 2007 8:02

puccam
♥♥-----

Dobrý den,Ferdo přřes jakou organizaci jste adoptovala chlapečka,mám taky zájem.Mocinky moc děkuju

Není tady

#33 13. 4. 2007 8:05

puccam
♥♥-----

Dobrý den,Ferdo přřes jakou organizaci jste adoptovala chlapečka,mám taky zájem.Mocinky moc děkuju

Není tady

#34 13. 4. 2007 11:22

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Jeňýk napsal(a):

Já bych osobně doporučoval organizaci která právě "zakazuje" balíčky.

I ty balíčky jsou spíš takové drobnosti - dopis, pár nálepek, malá knížka, pár bonbónků apod. Udělají stejnou radost, jak když posíláš balík dítěti na letní tábor. Ale je také striktně dáno, co dětem můžeš posílat a co ne. Některé věci se většinou vrátí už proto, že místní lidé nemají na zaplacení cla - tzn. to co je tady pro nás drobnost zaslaná v dopise, může být v Keni finančně nedostupné právě kvůli nutnosti zaplatit clo, na které většinou nemají (a nemůžeme po nich chtít, aby své úspory, pokud nějaké vůbec mají, dávali za clo pro pár nepotřebných drobnůstek)...

Barborko, já se nedivím, že u většího balíku chtějí poštovné 250,- Kč, když jsem posílala jeden "větší" dopis přímo kěňskému koordinátorovi, přišlo mě to na 340,- Kč (skoro tolik stál i obsah - kniha, nálepky a gumoví medvídci smile). A poměr 30% na administrativu na 70% na dítě mi připadá v pořádku. Nejsou to jen odměny těm, kteří na tom projektu pracují, ale další platby - výdaje na cestovné, materiál, nájem, nebo i pořádání dalších humanistických akcí, ale o tom jsem psala výše. Spíš by mě zarazily ty 3% u charity, ale je možné, že v tomto případě jsou administrativní a další výdaje hrazeny z jiných zdrojů. Vcelku nemile mě překvapil poměr v UNICEFu, jak tu někdo psal 20% dítě a 80% ostatní náklady.

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#35 13. 4. 2007 15:23

Ferda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: originalne Olomouc,nyni USA

http://www.worldvision.org/

adoptuji pres ne ... je to v anglictine tak snad neva :-)... myslim ze by nemel byt problem adoptovat i z cech :-)
hodne stesti

Není tady

#36 13. 4. 2007 16:16

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Web

Jen takovou malou poznámku pro ty kteří zahořeli touhou si adoptovat nějaký dětičko.
Dobře si to promyslete, protože to není záležitost na jeden rok ale třeba na deset let. Ono totiž není zrovna nejlepší zaplatit dvakrát a pak se na to vykašlat. Organizace který se o to starají se sice snaží rychle najít další sponzorský rodiče ale jsou s tím dost problémy.
Takže přemýšlejte prosím trochu dopředu jestli to chcete udělat a jestli na to opravdu máte a budete mít. wink

Psychiatři říkají, že každá čtvrtá osoba má nějakou mentální poruchu, pokud jste se třemi přáteli a nepozorujete nic zvláštního, pak ten blbec jste Vy.

Není tady

#37 14. 4. 2007 1:48

maya
♥♥♥♥♥--

I když samozřejmě souhlasím s tím, že dlouhodobá podpora je lepší než jednorázová, tak si naopak myslím, že rozhodně je prospěšnější zaplatit dítěti aspoň rok studia než vůbec nic.

Není tady

#38 14. 4. 2007 12:03

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Já taky - každý rok kdy si odpočine od té dřiny a cokoliv se naučí, je lepší!

Strach je malá smrt...

Není tady

#39 14. 4. 2007 23:08

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Web

Zkuste si teda trochu představit co to udělá s dětskou psychikou, když si dítě někdo vybere, zaplatí mu studium, dostane šaty, pomůcky a třeba ještě kapesný. Ono si najde ve škole kamarády, zapojí se do kolektivu, zkrátka začne alespoň trochu spokojeně žít.
Uplyne rok........ všechno mu sebereme, ze školy vyhodíme a vrátíme zpátky do vesnice kde bude jenom makat na políčku a starat se o mladší sourozence. No nevim jestli není lepší mu radši žádnou školu vůbec neukazovat.

Samozřejmě to berte jako příklad. Ve skutečnosti se snad pokaždý nějakej ten další sponzor najde.
Jen si myslím že tohle není zrovna záležitost pro nějaký hurá akce, kdy někdo má záchvat dobrosrdečnosti, kterej za měsíc zase přejde. Na to jsou jednorázový sbírky kam lze poslat nějaký peníze když zrovna člověku něco přebejvá a není to závazek do budoucnosti.

Není tady

#40 14. 4. 2007 23:36

maya
♥♥♥♥♥--

Ono to naštěstí ve skutečnosti opravdu tak není - aspoň podle toho, co nám říkala paní organizátorka z Charity. Je to už pár let, takže si její vysvětlení nepamatuju přesně, ale zhruba řečeno - pokud už někdo dál nemůže dítě sponzorovat, neznamená to, že ho ze školy vyhodí. Školné je mu zaplaceno z jakýchsi rezerv a hledají se další adoptivní rodiče (podle jejích slov to vypadalo, že úspěšně).

Ale i kdyby to opravdu znamenalo, že by dítě poznalo jen 1 rok života s přístupem ke vzdělání, já osobně si myslím, že to stojí za to. Kdyby se člověk předem bál zklamání, to by v podstatě nemohl dělat vůbec nic. Student z ČR by např. nemohl jet na stáž do ciziny, aby tam náhodou nepoznal lepší podmínky k práci i k životu. Musela bych mít strach přiblížit se k mužům, abych náhodou nezjistila, že (ač vdanou) by mě některý z nich mohl zaujmout. Asi záleží na povaze, ale zůstávat v omezenosti jenom proto, že už jsem na ni přece tak pěkně zvyklá, to mi připadá strašně ochuzující.

Není tady

#41 15. 4. 2007 20:06

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Jeňýku, tak to není, skutečně mu co nejrychleji najdou jinýho rodiče, on ten dotyčný ani žádné kapesné nedostává, když si prostuduješ ty stránky a pokyny, tak to vidíš trošku jinak, ta bída je strašně nepředstavitelná a zaplacený rok není měsíc, dvanáct měsíců už přece něco znamená!!! Je to celý rok lepšího života...
my jsme se složili na Venušance a vybrali jsme tolik, že máme už dobrou rezervu i na další rok a "synek" už má teď rok zaplacený a na další rok velkou rezervu takže i další rok má jistý... a z toho mám opravdu dobrý pocit...
neurčovali jsme kolik má kdo zaplatit a tak každý poslal podle svojich možností

Strach je malá smrt...

Není tady

#42 15. 4. 2007 22:20

Maniše
♥♥♥♥---
Místo: něco jako Hoštice :-)

mi příjde že Jeňýk je ňákej moc chytrej!A nejen u tohodle tématu dumbom Každá pomoc je dobrá a't je jakákoliv kapitulation

http://beta.loga.cz/kategorie/loga_melodie/animace2/happytube/550086.gif

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí