29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
včera jsem se koukala na TOP 10 a byla tam reportáž o celebritách co si adoptovali dítě na dálku (např. z Afriky...) Byla tam modelka Lucie Váchová a říkala, že má holčičku a platí na ní ročně něco kolem cca 4500 Kč. To není zase tak vysoká částka jak bych si myslela. Jaký máte na tohle názor, já bych o tom chtěla vědět něco víc a popřemýšlet o tom ... možná bych taky nějaké dítě adoptovala
Není tady
Zrovna jsem tohle řešila včera se sestrou a jsme jednoznačně pro. Říkala mi, že je ta částka sice kolem 6000 Kč ročně, ale i tak to není zase tak mnoho, když uvážíš jak moc pomůžeš. U nás je to málo peněz, ale v Africe zabezpečíš dítě na celý rok veškerou jeho výuku, zdravotní péči atd. To je přesně to, co tyhle státy potřebují. Více vzdělaných lidí. U nás v Evropě by byli zcela průměrní, ale ve svém domě budou "Někdo" popř. mohou odjet kam chtějí. Uchráníš dítě od těžké práce v dětství, násilí, hladomoru atd.
Není tady
Chlapečkovi v Keni platíme školné 600,- Kč měsíčně, což je 7.200,- Kč ročně. Myslím, že to je tak optimální částka.
www.adopceafrika.cz
Není tady
Teď jsem našla adopci na dálku v Hradci Králové, specializují se na Indii. Tam si vyberete dítě a posíláte ročně 5000 Kč.
Začnu o tom vážně uvažovat
Není tady
Mám pocit že adopci na dálku má i UNICEF.Taky jsem nad tím kdysi uvažovala, ale bohužel si to nemůžu dovolit.
Vyřešila jsem to aspoň tak, že jsem si zadala trvalý příkaz a každý měsíc zasílám určitou částku.
Vše na www.unicef.cz
Není tady
Přes Charitu jsme měli chlapečka z Indie. Myslím, že tenhle projekt je výborná věc - jde konkrétnímu dítěti a zabezpečí mu vzdělání, což je jedna z úplně nejzásadnějších věcí, na které pak může samo stavět dál.
Není tady
Na magazínu Venušanka jsme se složily a adoptovaly jsme nedávno chlapečka z Ugandy.
Není tady
tak co se domluvit i tady?
já o adopci na dálku uvažuji už delší dobu, ale bohužel si to zatím sama nemůžu dovolit. na škole jsme měly adoptovanou holčičku z ugandy.
já bych právě do toho šla taky hned. Jenže problém jsou ty peníze. Sama jsem ráda, když vyjdu do výplaty. Jenže zase než utratit za nějaký blbosti, tak to radši pošlu tomu dítěti a udělám dobrou věc. Já bych z toho měla hrozně dobrý pocit. Přítel na to zatím nic moc neříká, nevěří, že ty peníze jdou opravdu dětem.
Není tady
Maniše napsal(a):
já bych právě do toho šla taky hned. Jenže problém jsou ty peníze. Sama jsem ráda, když vyjdu do výplaty. Jenže zase než utratit za nějaký blbosti, tak to radši pošlu tomu dítěti a udělám dobrou věc. Já bych z toho měla hrozně dobrý pocit. Přítel na to zatím nic moc neříká, nevěří, že ty peníze jdou opravdu dětem.
Dětem jde cca 70% z té částky. Zbytek jde na provozní náklady. To je vcelku rozumný poměr. Přítele by bylo dobré vzít na nějakou akci, kterou daná organizace pořádá. Ta, u které mám adoptovaného Charlieho, promítá filmy o dětech, kterým pomáhá, o škole, o změnách které za určité období díky jejich působení nastaly... atd.... Je toho dost na to, aby se člověk přesvědčil, že to není blamáž, a že opravdu pomáhají. Navíc každé 4 měsíce nám chodí dopisy s vysvědčením (v Keni mají školní rok rozdělený na trimestry), nějakým obrázkem od Charlieho a s aktuální fotografií.
Upravil(a) Míša Kulička (4. 4. 2007 14:17)
Není tady
Na Venušance jsme se skládali kolik kdo mohl dát, podle možností. Jedna dobrá duše z nás to sesbírala a poslala a materiály o "synkovi" nám přeposílá mailem, tímto jí taky děkuji že se toho ujala. Sama už měla taky adoptované dítě. Ty peníze dostane určitě to dítě a pošlou vám i přesný rozpis, kolik z té částky jde na jaký účel, provoz toho všeho taky něco stojí.
Není tady
Máme adoptovanou 12-letou holčičku Fatimu z Indie, na školné platíme ročně 5.000 Kč a adoptovali jsme ji přes charitu v Hradci Králové. Posílá nám přání k vánocům, fotky a občas i dopis. Doufám, že bude dlouho studovat a splní se její přání stát se učitelkou.
Není tady
My máme holčičku z Indie přes Charitu. Platíme ročně 4.900,- a dostávám jakési vyúčtování od tamější administrátorky, co se za to nakoupilo. Holčičce posíláme drobné dárky (omalovánky, vystřihovánky, pexeso, prostě co se vejde do obálky). Dostáváme krásné dopisy, obrázky, fotky, kopie vysvědčení...
Není tady
Maniše napsal(a):
Teď jsem našla adopci na dálku v Hradci Králové, specializují se na Indii. Tam si vyberete dítě a posíláte ročně 5000 Kč.
Začnu o tom vážně uvažovat
Hradec bych doporučil. Pořádají jednou za rok i setkání adoptivních rodičů s biskupem z Indie kterej má na starosti rozdělování peněz mezi děti přímo na místě. Jednou za rok dostanete i nějaký ty fotky a dopis od synka nebo dcery.
Jinak, já vim že 5tisíc není málo ale zase když si představíte že jedno dítě za to může rok chodit do školy.......
Není tady
Nejen chodit do školy, ale někde má díky tomu i pravidelnou stravu a školní uniformu... Jinak, taky posíláme dopisy, bonbónky, pastelky, nějaké ty drobné hračky a úspěch měly i anglicky tištěné Disneyho pohádky - konkrétně Mauglí a Tarzan .
Není tady
Mám adoptovaného chlapečka z Indie přes arcidiecézní charitu v Londýnské v Praze. Platíme 5 tis. ročně. "Naložila" jsem si ho před 4 lety na Vánoce od manžela;-), takže mám dobrý pocit, že dárek splnil svůj účel,manžel se zavděčil a ještě tím pomůžeme někomu dalšímu.
Není tady
Mám adoptovanou holčičku z Keni ,taky platím 7.200 ročně,což je cca 20,-na den.
Pro nás je to většinou zanedbatelná částka/myslím těch 20,-denně/ a tomu dítěti to určitě pomůže.Je jí 11 a jmenuje se Veronica.
Není tady
Sice jsem o adopci uvažovala už dávno, ale vždy se našlo cosi proč to odložit ještě o měsíc, na jaro a po vanocích a tak jsem se díky vám znovu rozhodla a teď už pro to i něco dělám,
chtěla jsem se ale zeptat, které jsou to adopce kde je v částce zahrnuta i strava ? přes jakou organizaci to máte Míšo zařízeno?
A protože to beru jako závazek a ne že letos můžu a příští rok kdo ví, tak jsem se domluvila s kamarádkami, budeme se skládat a tak už to nebude tak velký závazek.
Není tady
Mám to přes Humanistické hnutí. Veškeré informace najdeš na webovkách www.adopceafrika.cz. Tam jsem si vybrala nejprve holčičku Jackeline (dnes už v programu není, má jiné starosti , což mě trochu děsí, protože je stejně stará, jako moje Káča) a letos v lednu chlapečka Charlieho.
U každého dítěte je i jméno a kontakt na koordinátora, který ti podá bližší informace o situaci a místě, ve které se dítě nachází.
Minimální období, na které je dítě možno adoptovat, je 12 měsíců a o ukončení adopce je nutné včas informovat koordinátora, aby stihl dítěti sehnat nového adoptivního rodiče.
Ta částka 7200,- Kč/rok je použita takto:
5 000 Kč (70 %) obdrží přímo dané dítě v Keni (kompletní školní uniforma, učebnice, školní pomůcky, školní poplatky a v některých oblastech, kde jsou kvalitní státní – bezplatné – školy, se hradí i zdravotní péče, jídlo nebo další potřebné věci, jako jsou matrace, deky, moskytiéry...).
900 Kč (12 %) příspěvek Humanistickému hnutí (financuje především organizační záležitosti všech projektů Kampaně lidské podpory, semináře pro koordinátory kampaně, částečně hradí cestovné hlavních koordinátorů
„Adopce afrických dětí“ a finančně náročnější projekty v Keni – vybavení škol, sirotčinců, zdravotních center atd.).
1 300 Kč (18 %) náklady přímo spojené s realizací projektu „Adopce afrických dětí“ – v Evropě i v Keni (poštovné, bankovní poplatky, kancelářské potřeby a provoz kanceláře, webové stránky, platy dvou hlavních koordinátorek, náklady koordinátorů v Keni – fotky, obálky, poštovné, cestovné...).
Na uvedených stránkách najdeš ještě spoustu dalších informací ... ale hlavně fotky dětí, čekajících na adopci a popis jejich životní situace....
Není tady
http://www.adra.cz/co-delame/projekty/p … sp#prilohy
Slyšeli jste někdy o tomto projektu: Adopce v balíčku? My jsme se do toho pustili letos poprvé, je to trochu jiný druh pomoci, každý rok dvakrát (na jaře a na podzim) posíláte přes Adru "svému" dítěti do Bosny nebo Kosova balíček s oblečením. To dítě Vám v Adře vyberou - my máme 4letou holčičku. Nakoupila jsem oblečení a nějaké hračky a teď v dubnu tam balíček pošleme.
Není tady
1Marie, na těch stránkách jsem četla, že tuhle metodu zvolili pro ČR, aby byl přístupnější (finančně) pro více rodin......... Když si vezmu, kolik ty věci stojí, na kolik tak ten jeden balíček vyjde ? A ještě jedna otázka --- podivná, ale to víš, český národ je podezřívavý --- ty balíky se zalepí a už do nich nikdo nejde, nebo pracovníci prohlíží, co jsi tam dala ? Směřuji na možnost (nepravděpodobnou, ale přece jen možnost), že si někdo někde z takového balíčku odebere, co se mu zrovna hodí ???
Díky za odpovědi
Není tady
Jako nápad to není špatné, ale asi mi přijde pro mně schůdnější ta možnost čtvrtletně přispívat peníze, protože a teeď se přiznám, tak hezké oblečení se u nás doma nevidí a asi bych to nezaplatila, taky jsem četla doporučené vybavení balíčku, přišlo mi cca na 2000 minimálně a to jen pokud věci nakoupíš nové ale u stánkařů a ne v obchodě. Píší že po zkušenostech nechtějí použité věci, z jedné strany to dokážu pochopit, ale zrovna pro svoje dítě právě u bund a tepláků takovou možnost volím poměrně často........... a nepřijde mi že o to dýl ty věci vydrží že jsou nové, takové desetileté dítě z nich za zimu fakt vyroste.
Ale jinak jako nápad je to fajn, fakt.
Není tady
No, je pravda, že zrovna levné to není - budu letos posílat první balíček a už mám věci asi za 3000. Ale víš, mě dělá hroznou radost nakupovat věci právě pro tu konkrétní holčičku, vybírám s láskou, jako jsem před lety nakupovala pro tu naši cácorku. Ta je v pubertě a nakupování pro ni je už prostě jiné. Mě to vrací asi o 10 let zpátky...Prostě mám pocit, že se konkrétně podílím na osudu jedné malé holčičky (i když samozřejmě jen malinko).
Balík tam vezeme zabalený, ADRA na svých stránkách pak zveřejňuje fotogalerii dětí, jak si balík přebírají (jsou vyfoceny u zabaleného balíku i při rozbalování. Samozřejmě je to věcí důvěry, že ten balík neotevře někdo jiný a něco nevezme...ale to by člověk nemohl pomáhat nikdy a nijak...
Není tady
jasně, 1Marie, jen maličké otázečky, nehledej v tom nic zlého .... prostě mě to jen zajímalo, protože o tuhle problematiku se už nějakou dobu zajímám.... a chci co nejvíce informací
potom ale taková adopce, kde přispíváš na vzdělání, vlastně vyjde nastejno, možná i levněji......
a vy taky dostanete občas dopis nebo obrázek ?
Není tady
Já v Tvých otázkách nic zlého nehledám! Jen se ptej.
Já hledala něco takového hodně osobního a proto mi tenhle způsob vyhovuje. Mám teď s dcerou docela problémy (občas to řeším na Děti a rodina) a tak jsem se od toho chtěla na chvíli odpoutat a možná i zavzpomínat na dobu, kdy ta moje holčička byla tak roztomilá a bez problémů...Nevím, jestli to vyjadřuju dobře.
Cest jak pomáhat je určitě spousta, já našla tuhle a tak mi to vyhovuje, to je celý.
Obrázek asi nedostanem - jen ty fotografie z předávání.
Není tady