29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
holky,nebudte sobecky, kdyz je nevernej jen chlap, myslim ze je to OK .
Není tady
Twigi napsal(a):
ahoj chtěla jsem poprosit o vaše rady. S přítelem jsem již 2,7 roku. Jenže jsem se dozvěděla že mě podvedl.
nevim jak dal naš vztah se začíná pomalu ale jistě rozpadat. On mi říká, že se to stává ale že mě nechce ztratit. a že už to neudělá jenže já mu tak nějak už nemůžu věřit. Nechápu proč to udělal v posteli nám to klape, v životě taky tak proč? Momentálně se mi hnusí když se mě jen dotkne. Nevím zda mu odpustit nebo to přejít se svěšenou hlavou sem v koncích:kapitulation:
Nechápu chlapy,kteří tohle udělají ve fungujícím vztahu.Kdybyste měli nějaké problémy,ve spol.životě,nebo v sexu,pak to sice nevěru neomlouvá,ale je alespoň částečně pochopitelná.Ale když to klape ve všem....?Nechápu.A nejsi první,komu se to stalo ve fungujícím vztahu.Zajímalo by mě,proč to ti chlapi dělají?????
Není tady
Nemyslím si, že tohle dělají jen chlapi. Jsou snad všechny ženské svaté?
Není tady
Vždy k tomu musí být nějaká příčina pokud to není chronickej podvaděč ,zkuste se podívat na to i z jeho strany co ho k tomu přivedlo.
Není tady
baba napsal(a):
holky,nebudte sobecky, kdyz je nevernej jen chlap, myslim ze je to OK .
Není tady
monika napsal(a):
Vždy k tomu musí být nějaká příčina pokud to není chronickej podvaděč ,zkuste se podívat na to i z jeho strany co ho k tomu přivedlo.
Jak poznám chronického podvaděče?
Není tady
Ahoj. Já jsem taky jedna z těch,které ve fungujícím vztahu přítel povádí. Sice ne fyzicky, ale píšoumu rozličné ženské na mobil miláčku..... Zrovna včera jsem na něho uhodila a byla to teda Itálie. Nejhorší je, že to udělal poněkolikáté a já mu už nevěřím.
Není tady
[Příčina může být rozežranost. Já taky když nejsem s něčím spokojená, neutíkám se ukojit jinde.
Není tady
Me napsal(a):
Twigi napsal(a):
Nechápu chlapy,kteří tohle udělají ve fungujícím vztahu.Kdybyste měli nějaké problémy,ve spol.životě,nebo v sexu,pak to sice nevěru neomlouvá,ale je alespoň částečně pochopitelná.Ale když to klape ve všem....?Nechápu.A nejsi první,komu se to stalo ve fungujícím vztahu.Zajímalo by mě,proč to ti chlapi dělají?????
protože neví,co by roupama dělali. Chce to je víc zapřáhnout.Nákup,úklid, péče o děti..večer padnou a neví o světě
Není tady
Mě nevěra vadí pouze kvůli přenosům pohlavních chorob! Jinak nad ní nepřemýšlím ... a asi ten nevěrník důvod má - ať už fizický nebo psychický ! Ale je to jeho problém!!! ... a otázka zněla, zda se dá nevěra odpustit - podle mě ano a myslím, že lidé na věrnost kladou větší důraz než ona věrnost má! ... Myslím, že to, že nám vadí, že se někdo spustí je spíš o tom, že se bojíme, aby nám neutek, aby ta/ten jiný nebyl lepší než my ? ... Každej by asi nejprve jednal emočně, ale vím, že se to dá ustát a někdy to může posloužit-jako koření vztahu! záleží, jak to má kdo nastaveno a srovnáno! .... pokud to odpustit nedovede - tak jít od toho. není to pak nevěra, co zabijí vztah, ale výčitky a nedůvěra ! ... snad si musím trochu věřit, že ten druhý je se mnou, protože chce být se mnou pro mé kvality. Pokud se mnou nebude chtít být - tak nebude - bez rozdílu toho, zda věrnost je či není jeho silnou stránkou.
Vše je to jen o nás - naší mysli.
Není tady
Axi napsal(a):
[ Pokud partnerský vztah není takový, jaký si ho představujeme, je tím někdo vinen (obvykle ten druhý).
Pokud si tuto větu dám do tvaru bez ironie, a přečtu to tak, že pokud je partnerský vztah v nepořádku, že to není vlastně ničí vina, jsem vina pouze já svými představami a očekáváním....... Bylo to tak myšleno ?????Axi??
Není tady
Wiki, jedno z moudrých životních pravidel je : "Nic neočekávej, potom nebudeš zklamaná". Když se třeba zamyslíš zpětně nad svými nepříjemnostmi, které se v tvém životě udály, tak s překvapením zjistíš, že všechny mají společného jmenovatele a to, že tvoje očekávání se minulo s konečným výsledkem. Je to docela jednoduché, ale přesvědčila jsem se, že aplikovat tuto poučku v reálném životě je sakra velký složitý oříšek. S tím souvisí taky třeba obyčejná lidská potřeba mít všechno naplánované a budoucnost nějak nalajnovanou.... stále se ohlížíme do minulosti, plánujeme budoucnost a málo žijeme přítomným okamžikem....
Wiki, podľa mňa vzťah nie je vôbec otázkou viny... Lne otázkou možností, vlasntostí a očakávnaí - a väčšej či menšje kompatibility. Čou vinou sú tlakové níže nad Azormi...? A európske záplavy? A Katryna? Tsunami? Sucho v Eritrei a treskuté mrazy v Kanade? Zosuvy pôdy v Tamilnádu?...
Není tady
Somaia napsal(a):
Wiki, jedno z moudrých životních pravidel je : "Nic neočekávej, potom nebudeš zklamaná". Když se třeba zamyslíš zpětně nad svými nepříjemnostmi, které se v tvém životě udály, tak s překvapením zjistíš, že všechny mají společného jmenovatele a to, že tvoje očekávání se minulo s konečným výsledkem. Je to docela jednoduché, ale přesvědčila jsem se, že aplikovat tuto poučku v reálném životě je sakra velký složitý oříšek. S tím souvisí taky třeba obyčejná lidská potřeba mít všechno naplánované a budoucnost nějak nalajnovanou....
stále se ohlížíme do minulosti, plánujeme budoucnost a málo žijeme přítomným okamžikem....
Díky Tvému příspěvku jsem si vzpomněla na to, jak jsem kdysi já, velký optimista, který s chutí přistupuje k životu a těší se na vše, co mu život přinese, narazila poprvé na velké pesimisty - tchána a tchýni. Jeli jsme tehdy společně na dovolenou někam, kde jsme to neznali. A tchýně celou cestu měla hlášky typu: určitě zabloudíme, určitě nám celý týden proprší, určitě ta půjčená chalupa bude nějaká barabizna atd. Já jsem z těch řečí měla tak špatnou náladu. Ona mi vysvětlila, že právě radši nic pěkného nečeká a pak tedy není zklamaná. Byl mi a je takový názor hodně vzdálený.
Já očekávám jen ty pěkné věci a když nepřijdou, hledám v těch špatných věcech to dobré pro mě. Ten můj optimismus je pro mě hnacím motorem a nechtěla bych se ho vzdát.
Nedovedu si představit, že bych šla do manželství bez očekávání, že to dobře dopadne. Zrovna tak jít do těhotenství s tím, že nebudu očekávat, že to dopadne dobře, že bych šla do koupi auta s vědomím, že mi ho někdo ukradne.
Takže pro mě je přijatelnější čekat od života jen dobré věci, i když třeba pak budu zklamaná než od života nic pěkného neočekávat a pak s překvapením zjistit, že všechny příjemné situace mají společného jmenovatele - moje očekávání se minulo s konečným výsledkem (je to lepší než jsem očekávala)
Ano, nesmí se nic přehánět, ani optimismus, ani třeba plánování budoucnosti. Ale tím, že já přemýšlím o tom co bude, má mě mé okolí za vizionáře. Ani o tuhle vlastnost nechci přijít, netrvám dogmaticky na svých vizích. A když pak skutečný život je jiný než jsem si předtím myslela - nehroutím se z toho, snažím se z toho poučit.
Není tady
nedá mi nehodiť sem vtip, možno už som ho sem písala, ale aj tak: Viete, aký je rozdiel medzi pesimistom a optimistom? Pesimista je presvedčený, že už nemôže byť horšie, a optimista verí, že veru môže...
Není tady
Vanilko, ale to jsi mě špatně pochopila, protože já jsem psala o pravidle netvořit v sobě vůbec žádná očekávání ani ta dobrá a už vůbec ne programovat se pesimisticky. NIC, prostě nic nepředjímat.
Selima napsal(a):
nedá mi nehodiť sem vtip, možno už som ho sem písala, ale aj tak: Viete, aký je rozdiel medzi pesimistom a optimistom? Pesimista je presvedčený, že už nemôže byť horšie, a optimista verí, že veru môže...
Optimista je jen špatně informovaný pesimista ...
Pelikan napsal(a):
Axi napsal(a):
Nenutíš, ale hodnocení si neodpustíš, jsi přece více než tvůj „partner“, máš charakter, že? Spi dál.
Celý život je o hodnocení. Nebo ty hraješ ruskou ruletu?
Když blbě vyhodnotíš zatáčku o 90 stupních a pojedeš 200 km/h, tak se rozmázneš, když si nevšimneš, že jsi koupil zelené maso, tak se pozvracíš nebo něco jiného.
Nejsem víc než partner, ale on není víc než já.
To ano, ale hodnotit můžeš jen sám sebe - blbě jsem vyhodnotila zatáčku - nikoliv druhého - ON blbě vyhodnotil zatáčku.
Takže bacha na záměnu
Není tady
Tetamáma napsal(a):
Odpustit se dá, ale zapomenout těžko.........
No zapomínat na své vlastní chyby by se ani nemělo a odpouštet si je, to se musí
A u toho druhého to jde ruku v ruce, jinak se nedá mluvit o odpuštění.... konec konců nejsou nepřátelé, jsou jen učitelé...a naše blbost, že jsme tak natvrdlí, že učitel musel vzít do ruky rákosku
Není tady
Somaia napsal(a):
Vanilko, ale to jsi mě špatně pochopila, protože já jsem psala o pravidle netvořit v sobě vůbec žádná očekávání ani ta dobrá a už vůbec ne programovat se pesimisticky. NIC, prostě nic nepředjímat.
Somaio, no já si spíš myslím, že není chyba v tom, když něco očekáváš, chyba je, když se nedovedeš vyrovnat s tím, že je něco jinak než jsi očekávala ...
Není tady
Preco hovorit o vine a odpustani????
jednoducho, ak ma partner podvedie, urobi nieco, co mi ublizi. To je holy fakt, ublizi mi to a hotovo. Nebudem ho sudit, iba si zvazim, za akych okolnosti mi bol ochotny kvoli svojmu poteseniu ublizit a zvazim si, co to pre mna znamena v tom danom vztahu.
Na druhej strane si myslim, ze ak niekto vie, ze mi niecim ublizi a predsa to spravi..no neviem. nikto nie sme bez "viny", vsetko co sa deje ma svoje dovody, ale aj tak.
Není tady
Somaia napsal(a):
Wiki, jedno z moudrých životních pravidel je : "Nic neočekávej, potom nebudeš zklamaná". Když se třeba zamyslíš zpětně nad svými nepříjemnostmi, které se v tvém životě udály, tak s překvapením zjistíš, že všechny mají společného jmenovatele a to, že tvoje očekávání se minulo s konečným výsledkem. Je to docela jednoduché, ale přesvědčila jsem se, že aplikovat tuto poučku v reálném životě je sakra velký složitý oříšek. S tím souvisí taky třeba obyčejná lidská potřeba mít všechno naplánované a budoucnost nějak nalajnovanou....
stále se ohlížíme do minulosti, plánujeme budoucnost a málo žijeme přítomným okamžikem....
Somaio, já jsem o tom také přesvědčená, stejně tak vím, že jë to VELMI těžké realizovat. Jak jsem dotazovala výše Axiho, tak jsem tam jedním dechem chtěla dopsat....že si to dnes myslím také
cituji sebe : pokud je partnerský vztah v nepořádku, že to není vlastně ničí vina, jsem vina pouze já svými představami a očekáváním.......
Je dobře to zjistit co nejdříve !!!! Ale ono vlastně všechno má svůj čas....že ano?
Není tady
Selima napsal(a):
Wiki, podľa mňa vzťah nie je vôbec otázkou viny... Lne otázkou možností, vlasntostí a očakávnaí - a väčšej či menšje kompatibility. Čou vinou sú tlakové níže nad Azormi...? A európske záplavy? A Katryna? Tsunami? Sucho v Eritrei a treskuté mrazy v Kanade? Zosuvy pôdy v Tamilnádu?...
Ano, souhlas...
Není tady
Somaia napsal(a):
Rozumím tomu stejně.(myslím)
Prostě žít přítomností, být spokojený teď a tady, všechno, co mi zpřehází plány (např. jedu autem a zabloudím - jsem jinde, než mám být či dojedu z úplně jiného konce) vzít v klidu v pohodě. (taky tam rostly u cesty vynikající třešně - a že prý jsem jela blbě!!!!). Ano a očekávání viz: zítra se krásně vdám a budu žít s mladým , štíhlým modrookým , VĚRNÝM!! blonďákem do smrti, se postupně přemění na ......nechci to vypisovat.
Já si říkám, ať se stane cokoliv, třeba 3x denně - je to dobře, že se to stalo, věcí se dějí správně. (Těžko se to asi vysloví člověku na než právě spadl strom, následkem jím autem nabouraného el. vedení, v důsledku zprávy o tragické ztrátě rodiny, čímž zlikvidoval šnůru dětí na procházce...... no to jsem trochu přehnala - ale to extrém, ne??? )
Není tady
A já si zase myslím, že je dobré myslet na budoucnost, protože to člověka posunuje dopředu než žít jen okamžikem.
Nesmí se člověk ale hroutit z toho, když mu to nevyjde, tj. shodneme se na tom, že pokud mi něco přehází plány tak to vzít v klidu a v pohodě.
Přeci je dobré mít cíl, ke kterému člověk směřuje.
Taky lidé, keří nemyslí na svoji budoucnost obvykle pak spláčí nad výdělkem. (Šetřit si na důchod, jít na školu abych v budoucnu měl lepší uplatnění, žít zdravě abych neonemocněl atd.)
Není tady