Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 5. 4. 2007 20:36

Axi
♥♥♥♥♥♥-

Re: Nevěra..odpustit nebo

Nenutíš, ale hodnocení si neodpustíš, jsi přece více než tvůj „partner“, máš charakter, že? Spi dál.

Jsme příliš slábi ve víře a svatou pravdu na kříž vlekou...

Není tady

#27 6. 4. 2007 7:38

Andromeda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno
Web

Takže ono je mít "charakter" nakonec špatné, protože se tím dotyčný povyšuje nad partnera..? big_smile Axi, napiš nám co ti kdo v životě provedl, ať konečně pochopíme co tě nutí psát takové věci..? va

Plýžením v plyš! tongue

Není tady

#28 6. 4. 2007 8:02

Axi
♥♥♥♥♥♥-

Pokud má partnerství nějaký problém, obvykle to není ničí vina, každý se možná jenom postupem času dostal někam jinam, třeba se ti lidé ani nikdy neměli potkat. Tzv. morální a charakterní člověk se ale nezamýšlí, zda je pořád tím přitažlivým, chytrým a okouzlujícím partnerem, který stojí za to. On má přece nárok. On ukáže svým moralistickým prstem na druhého – to ty jsi vinen. Ale já ti tvoji vinu odpouštím a (případně ) ti dávám druhu šanci.

Není tady

#29 6. 4. 2007 8:05

Nick3594
Host

Axi to zkus vysvětlit ženě s 2 dětmi, jejíž partner začal chlastat, hrát na automatech, to obvykle holt není ničí vina rock.

#30 6. 4. 2007 8:12

Axi
♥♥♥♥♥♥-

Tohle fórum je o alkoholismu a gamblerství? Tak to pardon.

Není tady

#31 6. 4. 2007 8:14

Andromeda
♥♥♥♥♥♥-
Web

Já myslím, že vyřešit otázky "viny" tím, že za to nakonec nemůže nikdo, jen vývoj lidí ve vztahu, je hodně alibistické řešení. Nikdo tady netvrdí, že je vinen jeden nebo druhý (nevšimla jsem si, že by tady někdo ukazoval prstem), ale pokaždé je někde nějaký spouštěč, který nastartuje ty změny (tady zřejmě negativní). Myslím, že ta "vina" je vlastně nakonec jenom něco co člověka nutí zamyslet se a třeba se z toho poučit pro příště.

Axiho teorie předpokládá, že nikdo nemůže být "nositelem viny", takže jsme všichni vlastně ve svém chování dokonalí... S tím nemůžu souhlasit.

Plýžením v plyš! tongue

Není tady

#32 6. 4. 2007 8:19

Nick3594
Host

Pokud má partnerství nějaký problém.........
-------------------------------------------------------------------------------------------
Ono alkoholismem a gamblerstvím nevznikají problémy v manželství? Nebo nemyslíš nějaký problém, ale problém týkající se nevěry? Sorry, ale píšeš příliš všeobecně.

Upravil(a) lvice (6. 4. 2007 8:20)

#33 6. 4. 2007 8:33

Axi
♥♥♥♥♥♥-

To není teorie, ale praxe. V partnerském vztahu opravdu nikdo nositelem viny být nemůže. K stanovení viny potřebujete soudce a pokud jeden soudí druhého, není to partnerství. To neznamená, že jsme, nebo musíme být dokonalí. Samozřejmě, že nejsme. Ani nevím, kdo by si troufl rozhodnout co je a co není dokonalé. Já ne.

Není tady

#34 6. 4. 2007 9:22

lueta
♥♥♥♥♥♥-

Axi, to, co tady píšeš, je "vyšší dívčí" a na to není dnešní populace zatím připravena. I tak díky!!!

Chyby jsou nutným a jediným vodítkem na cestě k dokonalosti

Není tady

#35 6. 4. 2007 13:54

Andromeda
♥♥♥♥♥♥-
Web

Axi napsal(a):

Lidé, kteří si myslí, že mohou někomu něco odpouštět si nic jiného než být tzv. podváděni nezaslouží.

Luet, při vší úctě si dovolím nesouhlasit. Myslím, že ve "vyšší dívčí" by se takovýmhle způsobem se slovem "odpuštění" nakládat nemělo... Odpuštění je cesta a ne nadřazené gesto...

Celý obrat "moci odpustit" je trochu zavádějící, to zní jak kdybychom snad čekali, abychom "mohli povýšeně odpouštět" - to snad ani není reálně možné big_smile Má snad Axi pocit, že někdo schválně čeká, až partner (nebo kdokoliv) něčím (subjektivně) proviní, aby "mohl odpustit"? Já nemyslím, že o tomhle to je.

Proč by se pak člověk měl cítit povýšeně, že sám sebe dokáže přemoci a odpustit (no ono to bývá obvykle odpuštění sám sobě prostřednictvím někoho) wink Ono je kolikrát těžké už jenom to, uvědomit si že by bylo třeba odpustit. Ono vlastně odpuštění je svým způsobem totéž jako vyrovnání se sám se sebou. To JE špatné??? Nechápu proč tolik povýšenosti vzhledem ke slovu "odpustit". Já se tady nehádám o tom, kdo je vinen, na nikoho prstem neukazuji... Navíc, kdyby ta vina někde nebyla, nevznikl v partnerství problém na jehož základě bychom měli k tomu odpuštění dojít.

Plýžením v plyš! tongue

Není tady

#36 6. 4. 2007 14:11

Axi
♥♥♥♥♥♥-

Andromeda napsal(a):

Navíc, kdyby ta vina někde nebyla, nevznikl v partnerství problém na jehož základě bychom měli k tomu odpuštění dojít.

Doufal jsem, že to je nedorozumění, ale není. Tohle je právě ta věc se kterou hluboce nesouhlasím a při které mi běhá mráz po zádech. Pokud partnerský vztah není takový, jaký si ho představujeme, je tím někdo vinen (obvykle ten druhý).

Není tady

#37 6. 4. 2007 14:51

Andromeda
♥♥♥♥♥♥-
Web

Axi napsal(a):

Pokud partnerský vztah není takový, jaký si ho představujeme, je tím někdo vinen (obvykle ten druhý).

Ale vždyť tohle nikde netvrdím... Myslela jsem tím spíše vinu ve smylu karma.

Plýžením v plyš! tongue

Není tady

#38 6. 4. 2007 16:19

Axi
♥♥♥♥♥♥-

V tomto smyslu to tak klidně být může, nevím, tenhle koncept znám příliš povrchně, než abych se k němu mohl nějak vyjadřovat.
Krásné velikonoce.

Upravil(a) Axi (6. 4. 2007 16:22)

Není tady

#39 6. 4. 2007 18:29

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Jj Axi, vyšší dívčí smile
Ani karma není o vině a trestu. Je to spíš o "nápravě", "učení se"..... někomu stačí napovědět, jiného je potřeba pořádně nakopat.... Takže ten ochlasta a gambler výše zmíněné "chudáka ženské se dvěma dětmi" je jen ten "pořádný kopanec", který musí dostat, aby pochopila.....

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#40 6. 4. 2007 19:39

Pelikan
♥♥♥----

Axi napsal(a):

Nenutíš, ale hodnocení si neodpustíš, jsi přece více než tvůj „partner“, máš charakter, že? Spi dál.

Celý život je o hodnocení. Nebo ty hraješ ruskou ruletu?
Když blbě vyhodnotíš zatáčku o 90 stupních a pojedeš 200 km/h, tak se rozmázneš, když si nevšimneš, že jsi koupil zelené maso, tak se pozvracíš nebo něco jiného.
Nejsem víc než partner, ale on není víc než já.

Není tady

#41 7. 4. 2007 1:51

Mafia
♥♥♥♥---
Místo: Bratislava

Pelikan napsal(a):

Axi napsal(a):

Celý život je o hodnocení. Nebo ty hraješ ruskou ruletu?
Když blbě vyhodnotíš zatáčku o 90 stupních a pojedeš 200 km/h, tak se rozmázneš, když si nevšimneš, že jsi koupil zelené maso, tak se pozvracíš nebo něco jiného.
Nejsem víc než partner, ale on není víc než já.

godlike

Girl to her boyfriend: One kiss and I'll be yours forever.
The guy replies: Thanks for the warning.
fuckyou

Není tady

#42 11. 4. 2007 14:02

mikeťuk
♥------

lindaB napsal(a):

ještě bych dokázala pochopit nevěru po 20letech manželství, ale vy nejste ani manželé, ani spolu nejste tolik let. To by se stát nemělo...jenže příležitost dělá zloděje.Musíš se hlavně sama rozhodnout, zda jsi schopna partnerovi odpustit. Pokud tvrdí, že se to stává, asi ti dává nepřímo najevo, že se do budoucna musíš s nějakou tou bokovkou smířit.A to bych si rozmyslela

Tak trošku nechápu, proč by se měla nevěra po 20-ti letech manželství pochopit snáz??? Vždyť když spolu vydrží 20 a více let, tak už to není jen o zamilovanosti.

Není tady

#43 11. 4. 2007 15:11

lindaB
♥♥♥♥♥♥-

mikeťuk napsal(a):

lindaB napsal(a):

Tak trošku nechápu, proč by se měla nevěra po 20-ti letech manželství pochopit snáz??? Vždyť když spolu vydrží 20 a více let, tak už to není jen o zamilovanosti.

Rozdíl v tom určitě je, stejně jako mezi náhodnou nevěrou a dlouhodobým mimomanžel.vztahem.
Hodně lidí, po letech manželství, na svém vztahu i na sobě přestanou pracovat. Jsou si svým partnerem zkrátka jistí. V sexu nuda a stereotyp,komunikace taky moc nefunguje..
K tomu dost chlapů kolem padesátky trpí pocitem, že mu ujíždí vlak a chytá mízu.Doma okoukaná manželka, kterou má sice rád,ale ona raději před sexem dává přednost vnoučatům.Pak se to může snadno stát.
Netvrdím ovšem, že je to správné.

Ale lidem, kteří jsou ve fázi zamilovanosti, teprve se vzájemně poznávají, těm by se to stát nemělo.Tam bych se bála, že to bude přítelův koníček.Tím spíš,že toho ani nelituje. Ještě na svoji obhajobu tvrdí, že se to stává.

Není tady

#44 11. 4. 2007 16:54

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Axi napsal(a):

Andromeda napsal(a):

Navíc, kdyby ta vina někde nebyla, nevznikl v partnerství problém na jehož základě bychom měli k tomu odpuštění dojít.

Doufal jsem, že to je nedorozumění, ale není. Tohle je právě ta věc se kterou hluboce nesouhlasím a při které mi běhá mráz po zádech. Pokud partnerský vztah není takový, jaký si ho představujeme, je tím někdo vinen (obvykle ten druhý).

Axi, to sú paradoxy vo vzťahoch. Ja idem na rodinné konštelácie, aby som dopustila matke a možno aj otcovi(to sa ešte dozviem). Rozumovo si uvedomujem, že vlastne im asbolútne nemám čo odpúšťať - o tom je TVOj príspevok - a viem, že ich nemám čo súdiť, ale podvedome cítim, že im MUSÍM odpustiť, aby som sa pohla ďalej v partnerských vzťahoch, aby som sa vyrovnala so sebou a prestala hľadať u mužov to, čo mi nijakovsky dať nemôžu, lebo na to partnerský vzťah vôbec nastavený nie je. Možno o TAKOMTO odpúšťaní bol ten príspevok. Aspoň ja som ho tak pochopila. O odpúšťaní vnútri v sebe, ktoré je vlastne akýmsi pochopením, odstrihnutím sa, vyrovnaním a v konečnom dôsledku samozrejme odpustením SAMA SEBE. Ale možno som "vedle jak ta jedle".

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#45 18. 4. 2007 21:04

sharek
♥♥♥♥---
Místo: praha
Web

ahoj, mě se to stalo taky. s přítelem jsem byla 4 roky. Mohu říci že jsme měly krásný vztah,bez hádek ale ja jsem mudela být vždy ta tolerantnía pak se to stalo. Podvedl mě s moji kamarádkou a od té jsem se to taky dozvěděla. okamžitě jsem náš vztah ukončila a ted se mi žije daleko lepe než předtím. jsem spokojená a konečně jsem našla toho pravého. A myslím že bysji to měla udělat také.....když to udělal jednou a prošlo mu to proč by to neudělal i podruhé??

nikdo se mě neptal jestli se chci narodit, tak mi nikdo nebude říkat jak mám žít

Není tady

#46 24. 4. 2007 22:41

Margit
Host

Pelikane,jak Vám závidím vnitřní sílu,pevný názor a nadhled.Snad někdy dokážu najít tolik síly,že toho svýho "trapiče"kopnu do zadnice a s grácií...,jen by to nesmělo aktuálně tolik bolet.

#47 24. 4. 2007 23:05

Tetamáma
♥♥♥♥♥♥-
Místo: u Strakonic

Odpustit se dá, ale zapomenout těžko.........

Není tady

#48 24. 4. 2007 23:48

aeva1
♥♥♥♥♥♥-

Axi napsal(a):

tummenupp nerada to Axi přiznávám.

Není tady

#49 27. 4. 2007 16:01

Pelikan
♥♥♥----

Margit napsal(a):

Pelikane,jak Vám závidím vnitřní sílu,pevný názor a nadhled.Snad někdy dokážu najít tolik síly,že toho svýho "trapiče"kopnu do zadnice a s grácií...,jen by to nesmělo aktuálně tolik bolet.

Margit, nezáviď, co víš co teď prožívám? wink Chápu všechny, kteří mají problém s tím, že si neví rady, co dál. Bohužel, například s holým zadkem a finanční závislostí se například rozhoduje podstatně hůř. Já si také těžko představuji, že bych byl free s větrem v kapse i na účtu (i ty doby pamatuji). Názor nezměním, jestli je to s nadhledem nevím, je to můj názor a je dost těch, kteří ho nesdílejí. Takže ti pouze můžu držet palce. smile

Není tady

#50 27. 4. 2007 17:06

BLUE
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

Upřímně nevím......celkem dlouho jsem zastávala dost radikální názor  o nevěře (nevěrníka vykastrovat a kopnout do pr....)  ale teď  jsme dva roky vdaná, čekáme mimčo a manžela opravdu moc miluju a jsme spolu šťastní, takže kdyby se něco takového stalo teď asi bych potřebovala vědět za jakých okolností to bylo a proč se to stalo a pokusila bych se to řešit jinak než rozvodem.
Ale těžko říct,  dokud se člověk v takové situaci neocitne a nezažije jí na vlastní kůži nemůže nikdy vědět jak zareaguje.

http://lb4f.lilypie.com/TikiPic.php/Mtaw.jpghttp://lb4f.lilypie.com/Mtawp2.png
3010g a 52cm               3. roky   14,6kg/100cm
http://lb1f.lilypie.com/TikiPic.php/94Mh.jpghttp://lb1f.lilypie.com/94Mhp2.png    http://blue79.rajce.idnes.cz/     
3510g a 51cm               4.měsíc  6820g/66cm

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí