Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 3. 4. 2007 16:54

Twigi
♥------

Nevěra..odpustit nebo

ahoj chtěla jsem poprosit o vaše rady. S přítelem jsem již 2,7 roku. Jenže jsem se dozvěděla že mě podvedl. sad nevim jak dal naš vztah se začíná pomalu ale jistě rozpadat. On mi říká, že se to stává ale že mě nechce ztratit. a že už to neudělá jenže já mu tak nějak už nemůžu věřit. Nechápu proč to udělal v posteli nám to klape, v životě taky tak proč? Momentálně se mi hnusí když se mě jen dotkne. Nevím zda mu odpustit nebo to přejít se svěšenou hlavou sem v koncích:kapitulation:

Není tady

#2 3. 4. 2007 17:05

Ladie
♥♥♥♥♥♥-

Re: Nevěra..odpustit nebo

...říká, že se to stává...?!! No, já bych nevěru nikdy odpustit nedokázala.

Není tady

#3 3. 4. 2007 18:24

lindaB
♥♥♥♥♥♥-

ještě bych dokázala pochopit nevěru po 20letech manželství, ale vy nejste ani manželé, ani spolu nejste tolik let. To by se stát nemělo...jenže příležitost dělá zloděje.Musíš se hlavně sama rozhodnout, zda jsi schopna partnerovi odpustit. Pokud tvrdí, že se to stává, asi ti dává nepřímo najevo, že se do budoucna musíš s nějakou tou bokovkou smířit.A to bych si rozmyslela

Není tady

#4 3. 4. 2007 18:30

Majla
♥♥♥♥---

Já bych asi byla schpná odpustit nevěru.Ale jak psali holky nejste spolu tak dlouho a pokud řekl, že se to stává bála bych se aby se to netslo znovu.Jde taky o to za jakých okolností se to stalo, s kým a jestli toho přítel lituje a snaží se to nějak napravit.Ale jestli mu odpustit, na to musíš přijít sama.

Není tady

#5 3. 4. 2007 18:55

Bublina
♥♥♥♥♥--
Místo: Praha

Kolem mě kdyby se měli páry hned rozvádět a nebo rozcházet kvůli nevěře tak by těch ucelených párů moc nezbylo:-((
Těžko říct.Odpustit se možná dá,ale zapomenout to nejde teda alspon u mě.

Není tady

#6 3. 4. 2007 19:58

jelena123
♥------

Říká se, že když partner podvede jednou udělá to po čase znova. Popravdě to od něho nebylo hezké co ty udělal, ale je to na tobě, já bych třeba vyzkoušela si dát pauzu od sebe nějakou dobu a potom bys třeba uviděla jestli mu odpustit nebo nee.

Není tady

#7 3. 4. 2007 20:20

Zuzka S
♥♥♥----
Místo: Žatec

Nevěra se odpustit dá,ale zapomenout...... to moc né. Ale Dr. Plzák tvrdí,že nevěra není důvod k rozvodu.

Není tady

#8 3. 4. 2007 21:27

Holčička
♥♥♥♥♥♥-

No o rozvodech nevím, v manželství už jde i o jiné věci než jen o zlomené srdce... ale po dvou letech vztahu? S člověkem, se kterým plánuješ strávit celý zbytek života??? dumbom

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/l/lqhjsy07t.png    http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/6/6px9452lk.png

Není tady

#9 3. 4. 2007 22:14

Daniela S.
♥♥♥♥♥--

Tak asi s ním nějakou dobu nebýt a po pár týdnech zpytovat svědomí, jestli ti chybí nebo pořád převládá zhnusení.

Není tady

#10 3. 4. 2007 22:16

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

Nevěra po dvou letech ? Tu bych neodpouštěla. Když chce někohojiného, ať i jde. Něco jiného by byl úlet po letech manželství - ten se snad dá pochopit

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#11 3. 4. 2007 22:49

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Twigi napsal(a):

ahoj chtěla jsem poprosit o vaše rady. S přítelem jsem již 2,7 roku. Jenže jsem se dozvěděla že mě podvedl. sad nevim jak dal naš vztah se začíná pomalu ale jistě rozpadat. On mi říká, že se to stává ale že mě nechce ztratit. a že už to neudělá jenže já mu tak nějak už nemůžu věřit. Nechápu proč to udělal v posteli nám to klape, v životě taky tak proč? Momentálně se mi hnusí když se mě jen dotkne. Nevím zda mu odpustit nebo to přejít se svěšenou hlavou sem v koncích:kapitulation:

Jak si na to prisla,ze te podvedl,on te to rekl?

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#12 4. 4. 2007 9:21

corel
♥♥♥♥---
Místo: blaaaava, neee

hm, každá rada ťažká... stalo sa mi kedysi, že ma podviedla moja vtedajšia frajerka. strašne to bolelo, cítil som sa bezcenný a nahnevaný, ale chcel som odpustiť, keď pre nič iné, tak pre pokoj mojej duše. v každom prípade, nech som sa akokoľvek snažil, odpustiť som síce dokázal, ale bolieť to neprestalo, stále ma to vo vnútri žralo, aj keď už nie tak intenzívne. všetko definitívne zmizlo, až keď som sa s ňou rozišiel, odrazu bolo všetko čo ma žralo preč...
preto viem, ze odpustenie nestačí... musí začať fungovať aj dôvera. ale nechcem ti radiť, že máte rozísť - to musíš vedieť ty. chcem ti poradiť, aby si sa pozrela pravdivo do svojho vnútra a pocitov... a rozhodla sa podľa nich. keď ťa oklame niekto blízky, bolí to a trpí dôvera, či už ťa oklamal slovne alebo svojím konaním. ty si tá podvedená a prečo by si mala znášať ešte aj dôsledky? na druhej strane, je mi jasné, že ho máš rada, pretože inak by si neváhala ani sekundu a poslala ho kade ľahšie. spoľahni sa preto na svoje pocity. ak ťa má niečo trápiť ďalších niekoľko rokov, možno celý život... to asi nie je tvoja predstava. ale ak je nádej, že sa dokážeš s tým vo vnútri vyrovnať a nebude ťa to trápiť, potom by som tomu ešte šancu dal. rozhodne nezabudni, že ty si sa do toho dostala nevinne a nech to nakoniec dopadne akokoľvek, je voči tebe nespravodlivé už len to, že to musíš prežiť a vytrpieť.
ale pridám ešte jednu myšlienku. podľa toho, čo o ňom píšeš, to vyjadrenie "to sa stáva"... to je síce, pravda, stáva sa to, ale rozhodne to nie je v poriadku len preto, že sa to stáva. aj autonehody sa stávajú a nie je to v poriadku, rovnako tak krádeže, podvody, vraždy a čo ja viem ešte čo. s takým argumentom by som ho poslal doprdele. vlastne... ak ti na to nevie povedať nič inteligentnejšie ako "to sa stáva" a "nechcem o teba prísť", prepáč, ale taký človek by u mňa dôveru nikdy naspäť nezískal... ja by som ho pekne nechal samého, nech si to dôkladne vychutná... potom možno pochopí, čo urobil a ako ti ublížil. a určite súhlasíš, že to by sa teda rozhodne "stávať" nemalo.

Milujem a som milovaný. Kto je viac?

Není tady

#13 4. 4. 2007 9:50

Káča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

Rozum mi říká, nevěru (jednu!) odpustit, jsme jen lidi a já mám taky někdy co dělat, abych se udržela, ale na druhou stranu vím, že má povaha je taková, že bych vnitřně neodpustila a nebylo by to stejně už dobré pro vztah. U mně je to tak, že by po zjištění nevěry, následoval naprostý chlad, velká nedůvěra a odmítnutí sexu (zprotivil by se mi).
Takže u mně jednoznačně konec.

Není tady

#14 4. 4. 2007 12:19

Mafia
♥♥♥♥---
Místo: Bratislava

On mi říká, že se to stává... takže je borec !!! možno by si mala byť na neho pyšná ??? (prepáč, ale toto mi nepríde, že by toho ľutoval, skôr to čo urobil ešte obhajuje a z toho mi je zle) usch

Girl to her boyfriend: One kiss and I'll be yours forever.
The guy replies: Thanks for the warning.
fuckyou

Není tady

#15 4. 4. 2007 14:08

abadon
♥♥♥♥---
Místo: 3. planeta sluneční soustavy

Co jsem pochopila z těch jeho "hemzů" - pokud muž zahne, tak je pro ženu přirozené se s tím vyrovnat, protože je od přírody stvořena k odpouštění. Zatímco, když zahne žena, tak nedej bože, aby se to dozvěděl chlap, a pokud se on s tím nevyrovná, tak není divu.

Pro mě taky jedno zahnutí není důvod k rozchodu. Je něco jiného, kdyby udržoval paralelní vztah, ale takhle ... jde jen o sex. Když klape X jiných složek vztahu, tak kvůli jedné chybě nebudu bortit fungující vztah. Ale na mě nedej, já jsem tak úchylná, že nechci ani, aby mi v tomto směru partner lhal, a pokud se ho zeptám, tak mi řekl pravdu.

Zuzka S napsal(a):

Nevěra se odpustit dá,ale zapomenout...... to moc né. Ale Dr. Plzák tvrdí,že nevěra není důvod k rozvodu.

Není tady

#16 4. 4. 2007 18:17

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

corel napsal(a):

hm, každá rada ťažká... stalo sa mi kedysi, že ma podviedla moja vtedajšia frajerka. strašne to bolelo, cítil som sa bezcenný a nahnevaný, ale chcel som odpustiť, keď pre nič iné, tak pre pokoj mojej duše. v každom prípade, nech som sa akokoľvek snažil, odpustiť som síce dokázal, ale bolieť to neprestalo, stále ma to vo vnútri žralo, aj keď už nie tak intenzívne. všetko definitívne zmizlo, až keď som sa s ňou rozišiel, odrazu bolo všetko čo ma žralo preč...
preto viem, ze odpustenie nestačí... musí začať fungovať aj dôvera. ale nechcem ti radiť, že máte rozísť - to musíš vedieť ty. chcem ti poradiť, aby si sa pozrela pravdivo do svojho vnútra a pocitov... a rozhodla sa podľa nich. keď ťa oklame niekto blízky, bolí to a trpí dôvera, či už ťa oklamal slovne alebo svojím konaním. ty si tá podvedená a prečo by si mala znášať ešte aj dôsledky? na druhej strane, je mi jasné, že ho máš rada, pretože inak by si neváhala ani sekundu a poslala ho kade ľahšie. spoľahni sa preto na svoje pocity. ak ťa má niečo trápiť ďalších niekoľko rokov, možno celý život... to asi nie je tvoja predstava. ale ak je nádej, že sa dokážeš s tým vo vnútri vyrovnať a nebude ťa to trápiť, potom by som tomu ešte šancu dal. rozhodne nezabudni, že ty si sa do toho dostala nevinne a nech to nakoniec dopadne akokoľvek, je voči tebe nespravodlivé už len to, že to musíš prežiť a vytrpieť.
ale pridám ešte jednu myšlienku. podľa toho, čo o ňom píšeš, to vyjadrenie "to sa stáva"... to je síce, pravda, stáva sa to, ale rozhodne to nie je v poriadku len preto, že sa to stáva. aj autonehody sa stávajú a nie je to v poriadku, rovnako tak krádeže, podvody, vraždy a čo ja viem ešte čo. s takým argumentom by som ho poslal doprdele. vlastne... ak ti na to nevie povedať nič inteligentnejšie ako "to sa stáva" a "nechcem o teba prísť", prepáč, ale taký človek by u mňa dôveru nikdy naspäť nezískal... ja by som ho pekne nechal samého, nech si to dôkladne vychutná... potom možno pochopí, čo urobil a ako ti ublížil. a určite súhlasíš, že to by sa teda rozhodne "stávať" nemalo.

Stávajú sa aj vraždy a znásilnenia detí, aj genocídy. To síce neznamená, že ich musím robiť ja, ale keď sa rozhorčím, tak nijako neovplyvním, aby ich ubudlo... A nevera nie je hrdelný zločin. Je to ľudské zlyhanie. Každá ľudská bytosť je ním ohrozená... Neexistuje univerzálne riešenie. Ano záruka, že sa nezopakuje. Ale ani záruka, že nový "verník" sa raz nestane neverníkom...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#17 5. 4. 2007 13:51

IvaPR
♥♥-----

Twigi napsal(a):

ahoj, já taky čerstvě řeším stejný problém,je mi z toho až fyzicky špatně a na duši ještě hůř. Myslím, že to je finito...

Není tady

#18 5. 4. 2007 14:54

Axi
♥♥♥♥♥♥-

Lidé, kteří si myslí, že mohou někomu něco odpouštět si nic jiného než být tzv. podváděni nezaslouží.

Jsme příliš slábi ve víře a svatou pravdu na kříž vlekou...

Není tady

#19 5. 4. 2007 15:36

Andromeda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno
Web

Axi, nemyslím, že je to tak černobílé... wink

Plýžením v plyš! tongue

Není tady

#20 5. 4. 2007 16:07

Santala
♥♥♥♥♥♥-

Axi napsal(a):

Lidé, kteří si myslí, že mohou někomu něco odpouštět si nic jiného než být tzv. podváděni nezaslouží.

Tak to jsem nepochopila va

Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz yikes)

Není tady

#21 5. 4. 2007 17:15

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Axi napsal(a):

No, odpúšťať je fajn, ale začať treba u seba...
ále, to je asi na dlhšiu debatu. A na iné vlákno.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#22 5. 4. 2007 17:24

Pelikan
♥♥♥----

Axi napsal(a):

Nevím jak to myslíš Axi všeobecně nebo jen na tu nevěru? Tak jak je to napsáno, jestli i myšleno nevím, znamená, že somrákovi, který nemá na jídlo, neodpustím, že mi šlohl dvacku  co mi spadla na zem a rovnou mu dám přes d*žku. Analogicky dostane přes d*žku i nevěrný partner?

Po mém. Nevěru odpustím, ale už s tím člověkem nechci nic mít. Odpustím a nebudu dělat vyrvál, v klidu to ukončím, žádná msta nebo podrazy. Prostě ten druhý má potřebu více partnerů, prosím, může, beze mě a za svoje, třeba sexem vydělané, je to jeho volba. Beze mě, když se mě neptal jestli mi to vyhovuje. To potom ale nemusí být partnerem v manželství, může dopředu říct, že ten druhý bude jen jeden z mnoha a můžeme se dohodnout, že budu klientem, s jasně daným ceníkem. U šlapky bych dostal časem množstevní slevu, v manželství ne.

Odpouštět rozhodně ano, nedodržovat vztah NE. Bojím se, že ten "bordel", ve vztazích mezi lidmi, je proto, že si hodně lidí myslí, že není nutno dodržovat : manželský svazek, smlouvy - kupní, o úvěru, nájemní a jiné. PODVOD SI V NIČEM NIKDO NEZASLOUŽÍ.

P.S.: Když už, tak by to mělo být podle mě takto: Na radnici: Zde přítomný snoubenec zde před svědky prohlašuje, že bude souložit s vaší kamarádkou a sousedkou z 2. patra, pokud ho zaujme někdo další tak i s ním. Berete si zde přítomného? cool

Není tady

#23 5. 4. 2007 17:46

Axi
♥♥♥♥♥♥-

Pelikan a spol. - odpouštím vám vaše nepochopení partnertví, vaši slepotu, vaši nadřazenost a bohorovnost se ktetrou se stavíte k někomu, koho nazýváte partnerem. Odpouštím vám vaši úzkoprsost, přízemnost a barbarství… Tak co, jak se vám to líbí, hmm? A to ani nejsem váš partner.

Jsme příliš slábi ve víře a svatou pravdu na kříž vlekou...

Není tady

#24 5. 4. 2007 18:44

Andromeda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno
Web

Axi, nechápu, proč kolem sebe tak kopeš. Tak když si to partnerství tak dokonale pochopil, tak nemusíš tak troškařit s řádky a pusť sem trochu víc ne? wink Poděl se s námi nadřazeným, úzkoprsými atd. ať už to konečně pochopíme wink

Plýžením v plyš! tongue

Není tady

#25 5. 4. 2007 19:57

Pelikan
♥♥♥----

V čem jsem přízemní, já třeba sním všechno možné, žábí stehýnka, mořské plody, suši atd. Znám spoustu lidí, kteří mi říkají, že to jí jenom čuňata. Já jím to ale nevnucuji, je to jejich volba. Stejně tak požaduji, aby mi partner byl věrný, ale NENUTÍM ho k tomu, když mi řekne, že to tak nechce, tak se naše cesty rozejdou a já mu v jeho náhledu nebudu bránit. Ani v nejmenším. Když se pár dohodne, že budou 2x do měsíce chodit do swingers clubu, tak je to v naprostým pořádku, když ne, ať se rozhodnou jak to budou dělat. Dodržet dohodu v manželství, neokrást obchodního partnera, to je pro mě věc charakteru, prostě co slíbím to dodržím. Kdybych se bláznivě zamiloval mimo svazek, tak nejdřív ukončím vztah a potom jdu do něčeho nového a to se všemi důsledky a průsery, které by z toho do budoucna pro mě vyplynuly.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí