14. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 14. února : Kyjevské smaené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd! 14. února : Menopauza mění vzhled eny. Na co vechno má vliv kolísající hladina hormonů |
|
|
Neznáte nějaký fígl?Včera jsem vařila předem namočené tmavé fazolea ani po
2 hodinách nebyly správně měkké.Jak na ně,nebo je to normální?
Není tady
Já fazole předem namáčím tak 4 hodiny... Nebo je nacpu do papiňáku - a to změknou i kdyby nechtěly
Není tady
namáčím přes noc...a vařím a jsou měkké, jiný fígl neznám
Není tady
Tady je recept jak dělám fazole a nikdy jsem neměla problém mít je měkké
Mexické fazole
250 g fazolí
1 cibuli
1 líce oleje
1 hlavička česneku
2 nohy klobásy
kečup, sůl, pepř, majoránka
Přebrané a vyprané fazole namočíme min. na
2 hod do vody s nakrájenou cibulí. Před vařením přidáme olej a vaříme do měkka a se voda téměř vyvaří. Poté přidám česnek, kečup, sůl, majoránku a tochu pepře. Je vhodné přidat klobásu či párek. Jídlo se rozleí do druhého dne.
Není tady
Já sice vařím také namočené přes noc,pokud byly tvrdé, můe to být odrůdou. Ale zkus, kdyby přítě nechtěly změknout přidat petku jedlé sody ! Dávám i do masa, kdy nechce změknout, pozor, trochu to zapění!
Není tady
Nevařila jsi je v osolené vodě? Solí se a jsou měkké. Taky by mohly být staré.
Není tady
nejen solení ale i dolévání studenou vodou způsobí, e fazole neměknou a neměknou..... a ani v papiňáku nezměkly.... jsem je pak dva roky nechtěla dělat, neb jsem jejich přípravu povaovala za výkon hodný génia.
LOCO, neboj, to se poddá....
Není tady
Taky vařívám ty přes noc namočené fazole dohromady s uzeným kolenem a pak do té polívky nakrájím kousky masa a zahustím a dám sladkou smetanu (s kysanou to nemám ráda) při vaření se můe přidat bobkový list kdo má rád. Kupuju ty tmavočervené a do fialova vdycky se uvařily do měkka.
Není tady
na noc a do tlakového hrnca. ja som ju zase nevedela dochuti. ale u viem pridávam aj mrazenú zeleninu a nejakú údeninu a cestovinu-pirálky. znie to čudno, ale ja by som ju inak nezjedla.len túto.
Není tady